8-mesačné dieťa ešte úplne nesedí. Môžem ho dať do športového kočíka?

11. mar 2024

Ahojte môžem dať 8m dieťa do športového kočíka keď ešte vyslovene nesedí? párkrat sa už posadila no ešte nesedí - neudrží sa ešte v sede úplne. Kočík viem polohovať aj do úplného ľahu ale nechce mi tak byť..

tinkavvv
11. mar 2024

Do lahu ho mozes dat aj do sportoveho. Inak nie, ak mu nechces uskodit.

nikpa
11. mar 2024

Nie, ak jej nechceš poškodiť chrbticu. Počkaj až bude sama sedieť bez opory. Akože tak nechce byť, ved nič iné nevie ako ležať, tak nemá na výber.

ivangeline
11. mar 2024

Aspon v pololahu.

autor
11. mar 2024

Ďakujem za odpovede 🙂, mam joolz geo tento len o radu nizsie tuším, korytkovu športovú časť. Vanička bola do 9kg a to už mala. Malá už lozi, začala aj stvornozkovat a " vytahuje "sa , tiež sa dava do sikmeho sedu občas do sedu ale to myslim ze ešte taký mesiac potrva kým bude normálne sediet možno aj skôr nepamätám sa ako to bolo pri prvom bolo to dávno 🤦‍♀️ A zaujíma ma teda keď bude sama uplne sediet po akom čase dat už do sedu v tom kociku? Zatiaľ dám do ľahu teda len alebo do nosiča.

@tinkavvv
@nikpa
@ivangeline

tinkavvv
11. mar 2024

Tak za mna je korytkove sedenie nevhodne uplne a je jedno, ze ho das do lahu, pretoze je to stale sed len nakloneny.

autor
11. mar 2024

@tinkavvv ale kde ved takto to je v ľahu a je to aj podla rodinnej fyzio uplne v poriadku.

iivancova
11. mar 2024

Nám na druhej kontrole (5-6 mesiac, nepamätám presne) ortopéd povedal, že keďže má dcéra kĺby v poriadku, môžeme ju dať do poloľahu (45 stupňový uhol tuším) do športiaku. Ja som to ešte asi dva mesiace odkladala, lebo dcéra je maličká a v športovom sa strácala. Keď mala cca 8 mesiacov, dávala som ju doň ležať. To sa jej tiež nepáčilo (do svojich 9 mesiacov odmietala kočík úplne, čiže sme fungovali s nosičom). Od 9 mesiacov ju dávam do poloľahu. Teraz má 10 mesiacov a už sedí sama pevne, ale aj tak ju dávam do poloľahu väčšinou, lebo sa v ňom stráca. Čo tým chcem povedať? Ak ti ortopéd na tom bežnom kontrolnom vyšetrení povedal, že už môžeš zaťažovať kĺby, ako nám, tak by som dieťa kľudne dala do poloľahu. Ale sedieť v kočíku v 90 stupňoch samozejme až keď si sadne samo a sedí pevne.

A ak by ti v tom poloľahu sa dieťa napinalo, napinalo nohy, fyzio odporúča vypodložiť kolená napr stočenou dečkou, uterákom.

autor
11. mar 2024

@iivancova ďakujem pekne za rady 🙂

andie2810
12. mar 2024

Ahoj, naš maly bude mať tento tyždeň 6m a do športoveho ho davam už nejake 2-3 tyždne... nie do uplneho ľahu ale do tej prvej vyššej pozicie a mam ho otočeneho ku mne...v hlbokom kočiari nechcel byť už veľmi dlho, nebol taky že by mi na prechadzke vyspal hodiny.. pospal 30 minut a potom plakal až kym som mu nedala dole strechu... lenže keď prši tak asi ťažko mu môžem dať dole strechu 🤷‍♀️ tym padom sme v blbom počasi nemohli nikde isť (auto nemame) pretože cesta bola len o ričani... po poslednej kontrole u ortopeda kedy mal maly už všetko ok som ho šupla do športoveho aj keď sam nesedi a ani si ešte sam nesadol cez šikmy sed 🤷‍♀️ odvtedy su prechadzky jedna radosť, maly sa na každeho usmieva, bľaboce si ☺️

cookie29
12. mar 2024

Ja som do korytkoveho sedenia dala 3-4m, este nesediace a odobrene pediatrom aj fyzio. Pretoze dieta neznasalo polohu v lahu a revalo a revalo az modravelo. Ale teda je fakt, ze napriklad ono tam nespavalo. Naopak, mladsie bolo vo vanicke asi do 9-10m ono si tam lahlo na brusko a pohoda jahoda. Takze je nielen fyzicka schopnost dietata, ale aj styl zivot (ci tam spava alebo nie) a povaha dietata.

leamax
28. mar 2024

Ked mas korytkovu sportovu cast,mozes ju tam dat.samozrejme,nie do sedu.prave v tomto je vyhoda toho korytkoveho sedenia,ze podopiera chrbticu v tej spravnej polohe,pricom dieta stale lezi.ten naklon na prvom stupni je taky isty ako napr.vo vajicku.ale dieta sa nekrci a nesmyka dole,ako v klasickom sportiaku.

autor
29. mar 2024

@leamax ďakujem.za rady. V kociku nakoniec ani nechce byť lebo jej tie pásy zavadzaju pri hlavičke a tlacia ju..je to tak blbo robene na take male deti.. takže je v nosiči..😁