Ake mená nesú vaše starké a prastarké?
Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂
Ján, Margitka, Jozefína...svojím deťom neplánujem dať úplne tradičné slovenské mená, ale ani tie prevzaté typu Jessica alebo Nikolas/Tobias..
Je to každého osobná vec, nech si dá čo sa mu páči..navyše aj "naše" typické slovenské mená prešli určitou zmenou v priebehu storočí, niektoré sú úplne prevzaté.
Prababka Anna z druhej strany neviem a babka je Mária a Júlia. Pradedko Juraj. Dedko Juraj a Jozef
@jonia Mária Edita prababka Zlatica mamina Mariana
Pavlína, Dušan, Dana, Cyril, Magdaléna, František, Anna, Jindřich, Emília
U nás - Anna, Terézia, Marta, Gizela, Irena, Emília, Veronika, Mária.....a muži - František, Vojtech, Milan, Ľudovít, Štefan, Július, Dušan.
Co viem, tak Rozalia, Žofia, Katalin z manzelovej strany (historicky madarske pohranicie, teraz uz takmer stredne Slovensko) a moje su Anny a Zuzany (luteranske dediny na strednom SK)
moje bábky boli Mária a Lýdia. My sme dali meno dcérke Marína.
Terézia jej sestra Melánia. Ďalšia Magdaléna mužova a dedkovia Barnard a Ján 😂
Z mamkinej strany Anna a Karol, z otcovej Ruzena a Anton
Praprababka- Zuzana, prababka jedna aj druha-Zuzana, babka-Elena, ďalšia prababka Kateřina a babka Kristína, ja s maminou sme tiež Zuzany a moja dcéra je už Naďa 😊😊😊
moje babky Helena a Agnesa
U nás Alžbeta, Šimon, Františka, Jozef, Helena, Vincent, Hedviga, Anton,
Babky Margita a Olívia, dedkovia Ľudovít a Štefan prababka co viem Júlia
U nás je mamina Renáta, otec je Florián, a súrodencov mam Mišku a Júliusa, starká bola Anna a druha Rozália, a starký boli obaja juliusovia,môj krstný syn je Richard, sestrine manžel je František a môj priateľ je Gabriel 🙂
My sme chceli Rozaliu po mojej prababke ale...Rozi narastol pipik. 2x :D
Ahojte 😊
Štefánia , Alojz ,Zlatica , Benedikt
Emilia, Ján, František, Anna... Ludmila, Jozef, Žofia a Alojz a ešte staršie Karolína a Matej. Ja by som dievčatku dala meno Agátka a chlapec Michal. Zahraničné mi nepasujú k našim priezviskám 🤷♀️
@evamarek77 jeej, aj moja prabababicka bola Agnesa 🙂
Moja babka bola Božena a druha je Emília, moja mama je Jeantte a ja som Miriam.
My máme Zoltánov 😁 môj syn, manžel, dedko (manželov), strýko, bratranec +(jeho syn), bývali švagor a to ani poriadne neviem aky rodinný predkovia sú Zoliovci 🤦
prastarka Anna a starka Emilia a dala som aj dcerkam tieto mena 😉
Zlatica,Marta,Helena,Karolína
Moje babky: Johana a Katarína, prababky Katarina, Veronika, praprababka Vilma
Prababky Aurélia, Rozália, babky Mária, Anna, pradedkovia Laurinec, Vavrinec, dedkovia Ján a Pavel.
Moja mama Marta, jej mama Maria, druha babka Jolana a jej mama Zuzana. Svokra maria, jej mama maria a druha muzova babka Anna

Libuša a Vlasta