icon

Ako často chodia babky s vnúčatami na ihrisko?

27. apr 2025

Ahojte chcem sa len spýtať ako ste to mali vy brali vaše maminy a svokry svoje vnúčatá kočíkovat alebo chodili na ihrisko s nimi ? Premýšľam nad tým pretože moja mama bola kočíkovat malú len 1 krát sama keď bola malá a už ma 18 mesiacov .A príde mi to zvláštne pretože keď sme vonku vidím ako si babky užívajú svoje vnúčatá.

Strana
z3
denkabemommy
27. apr 2025

Nie, kočíkovať nechodil nik, iba v prípade, ak som potrebovala niekam odbehnúť. Ale cca od 2r chodili spolu na ihriská aj na výlety.

biba_18
27. apr 2025

záleží aká aktívna je babka, nie každú bavia prechádzky… moja s kočiarom nebola, ale doma sa vnukovi venovala, svokra ho zas radšej brávala po výletoch keď bol starší…

domka222
27. apr 2025

Väčšinou chodím s nimi ku starkej a ideme spolu na ihrisko. Ak sú u nej,ide s nimi sama. Tiež nepríde v týždni, že daj idem s nimi na ihrisko. Čo plne chápem, lebo ešte pracuje. Čo sa týka z druhej strany,tá ich pomaly nepríde ani pozrieť ako je rok dlhý. Ale mne je to v podstate jedno.

autor
27. apr 2025
@domka222

Väčšinou chodím s nimi ku starkej a ideme spolu na ihrisko. Ak sú u nej,ide s nimi sama. Tiež nepríde v týždni, že daj idem s nimi na ihrisko. Čo plne chápem, lebo ešte pracuje. Čo sa týka z druhej strany,tá ich pomaly nepríde ani pozrieť ako je rok dlhý. Ale mne je to v podstate jedno.

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
elz1920
27. apr 2025

Ono je to tak, niektoré babky sú nápomocné, prídu, pomáhajú, tešia sa, potom sú také, ktoré by prišli, len sú ďaleko, sú také, čo sú celý život studené psie čumáky, neprídu, nezaujímajú sa, sú také, ktoré majú svoje viac obľúbené vnúčatá, sú také, ktoré sa tvária nevládne, ale behajú po dovolenkách a výletoch ako srnky, k tomu kopec výhovoriek, prečo sa nič nedá, no všelijaké sú. Aj také, čo sa až moc zaujímajú a všetko by riadili aj za matku dieťaťa.

Chcela by som ten prvý typ, ale nič s tým nenarobím, babku na dovolenke kolená nebolia, inak stále vzdychá, ako sa nič nedá. A je to žiaľ moja mama, ktorá bola schopná spýtať sa ma, že čo som to za ženu, či nechcem deti ... Tak ale náš vzťah nikdy nebol kamarátsky, skôr o tom, že si splnila svoje materské povinnosti a tým to haslo.

evcagabi
27. apr 2025

Moja mama chodi pravidelne

biba_18
27. apr 2025

ja rozmýšlam ako to budem mať ja … som pomerne pohodlný človek, už teraz nemám nejak extra energie pokiaľ si svoje neodsedím - a aké to bude keď budem mať v 60-ke vnúča… je 1/2 desiatej a ja by som ešte najradšej spala - v tomto určite nebudem pomáhať neveste, že od rána by som sa mohla venovať vnúčaťu. v podstate budem dostupná len pre malý časový úsek dňa 😔😕

4stanka4
27. apr 2025

Kočíkovať nechodila ani moja mama a ani svokra. Keď potrebujem tak ju stráži mama, už si to s ňou viac užíva-idú spolu do cukrárne alebo po obchodoch na hodinku-dve ale moja už bude mať 5 rokov tak je to také iné. Zas také že si ju vezme sama od seba to nie

kiki68
27. apr 2025

Moja svokra chodi, kocikovat velmi nesla, ale na ihrisko potom chodila a chodi doteraz. To uz ho vezme autom, alebo pesi a ficia na dve hodky prec. Tiez ho berie na rozne detske atrakcie “ muzea, napr velkonocne trhy s kolotocmi a taketo ), ona s nim velki vela spravi. Zase ked mal necele dva roky a ja som isla do prace, tak s nou bol neustale, aj adaptacku v skolke mal ciastocne s nou a muzom podelenu.

janinah
27. apr 2025
@biba_18

ja rozmýšlam ako to budem mať ja … som pomerne pohodlný človek, už teraz nemám nejak extra energie pokiaľ si svoje neodsedím - a aké to bude keď budem mať v 60-ke vnúča… je 1/2 desiatej a ja by som ešte najradšej spala - v tomto určite nebudem pomáhať neveste, že od rána by som sa mohla venovať vnúčaťu. v podstate budem dostupná len pre malý časový úsek dňa 😔😕

@biba_18 ja sa k vnučatam chodim nabijat energiou,tym čo su v zahranici cez tablet spievam a citam rozpravky

januska12323
27. apr 2025

Kočíkovať som zatiaľ videla len babky, ktoré sa potrebujú predviesť pred dedinou ako sa starajú. Ozajstná babka sa opýta ako môže pomôcť a chce s vnúčatami tráviť čas bežne.

rachel36a
27. apr 2025

Moja mama chodila skoro každý deň...svokrovci boli možno 3 krat...ale zase sa mu veľa venovali kwd bol vacsi

bielasovicka
27. apr 2025

Kočíkovat moja mama nechodila. Ani nemusela. Keď som potrebovala, vždy pomohla. A mne to stačilo. Ako som si tak všimla, dnešné mamičky sa veľmi radi zbavujú svojich materských povinnosti. O svoje deti sa treba postarať keď sme ich už chceli, a nie ich odpalkovat babkam.
Deti sme si spravili pre seba, nie pre babky. Či?

katica06
27. apr 2025

Mama kočíkovať (skôr otec)nechodila ale brala na výlety., na kúpalisko, do parku, atď , uspávala kŕmila aj kúpala keď som potrebovala pomoc ale svokra nikdy nič záujem nula bodov

biba_18
27. apr 2025
@janinah

@biba_18 ja sa k vnučatam chodim nabijat energiou,tym čo su v zahranici cez tablet spievam a citam rozpravky

@janinah je možné že aj ja tak budem mať, netuším. teraz ale cítim že by som na extra staranie sa total nemala energiu ☺️

kiki68
27. apr 2025
@biba_18

@janinah je možné že aj ja tak budem mať, netuším. teraz ale cítim že by som na extra staranie sa total nemala energiu ☺️

@biba_18 ved nie si este asi na dochodku 😀 ked budem mat vnucata, tak asi budem mat niekde okolo 65-70 rokov. To uz je toho casu viac.

mandzula
27. apr 2025

Moja mama bola kocikovat raz - nastupila vtedy do novej prace, k tomu mali hospodarstvo, takze casu na nieco ine presnu 0. Zato mi neraz pomohla, ked ostala na dochodku. Nic jej nevycitam, nie je povinnost stareho rodica skakat okolo vnucata, je to len a len dobra vola.

biba_18
27. apr 2025
@kiki68

@biba_18 ved nie si este asi na dochodku 😀 ked budem mat vnucata, tak asi budem mat niekde okolo 65-70 rokov. To uz je toho casu viac.

@kiki68 času možno, ale tých síl asi nie ☺️

miskakyska
27. apr 2025
@januska12323

Kočíkovať som zatiaľ videla len babky, ktoré sa potrebujú predviesť pred dedinou ako sa starajú. Ozajstná babka sa opýta ako môže pomôcť a chce s vnúčatami tráviť čas bežne.

@januska12323 😆a presne pre tento predpotopný názor som bola kočíkovať poza dedinu,aby ma videlo čo najmenej ľudí

marca12
27. apr 2025
@biba_18

@biba_18 Uz len dufat,ze nevesta bude normalna a nebude ta sudit. Ja nechapem tieto temy,kde sa niekto pyta,kto to ako ma. Kazdy si moze zit ako chce a vladze a nie aby nevesty,dcery mali za zle svojim mamam,svokram,ze sa malo venuju,nechodia kocikovat,nezaujimaju sa.

rybkoava
27. apr 2025
@marca12

@biba_18 Uz len dufat,ze nevesta bude normalna a nebude ta sudit. Ja nechapem tieto temy,kde sa niekto pyta,kto to ako ma. Kazdy si moze zit ako chce a vladze a nie aby nevesty,dcery mali za zle svojim mamam,svokram,ze sa malo venuju,nechodia kocikovat,nezaujimaju sa.

@marca12 presne tak, deti sú v prvom rade naše a nie babiek. 🙂

januska12323
27. apr 2025
@miskakyska

@januska12323 😆a presne pre tento predpotopný názor som bola kočíkovať poza dedinu,aby ma videlo čo najmenej ľudí

@miskakyska predpotopny? Veď aj tu stále ženy píšu ako svokra chce vnúča do kočiara aby ukázala kamoškam a inak nepríde ako je rok dlhý.

slavomira236
27. apr 2025

Moja mama nikdy nekocikovala moje deti najstarsiu 25 rocnu mozno raz 11 rocneho a 8rocnu ani raz

zuzitko74
27. apr 2025
@januska12323

@miskakyska predpotopny? Veď aj tu stále ženy píšu ako svokra chce vnúča do kočiara aby ukázala kamoškam a inak nepríde ako je rok dlhý.

@januska12323 Nemožno hodiť všetky babky do jedného vreca, kolektívna vina nie je fér.

januska12323
27. apr 2025

Však nie všetky to som ani nepísala.

prasiatko30
27. apr 2025

Tak v 18m je to taky najhorsi vek pre starych rodicov, pokial nie su vyslovene ze sa radi zabavaju s detmi - uz to chodi, ale je to neriadena strela cize ide kde chce, nie kde chce dospelak a moze to byt nebezpecne. Este sa nevie dobre vyjadrit - cize ak chce niekam ist, a babka ho vcelku dobre nepozna tak jej moze pekne urobit scenu lebo babka bude chciet robit/ist napravo a ditko nalavo a mas konflikt na svete. Je treba menit plienku alebo striehnut aby sa vycikalo/vykakalo a nieze sa ti okandi za pochodu. Treba si davat pozor aby si nieco nedalo do pusy a nezezralo vsetko co sa mu zapaci. Treba krmit, treba si spomenut, ze treba dodavat vodu pravidelne. Treba si spomenut na vsetky prilazy a zakazy co zavelila matka pred odchodom - takze ja sa ani necudujem, ze tie babky si tak male deti moc nechcu brat na vlastnu zodpovednost. Radsej vymysli nejake spolocne vylety kde mozes ist aj ty a aj tvoja mama/svokra a ked bude dieta vacsie a samostatnejsie tak bude tiez vacsia pravdepodobnost, ze si dieta zoberu aj samostatne

drianaa
27. apr 2025

Mám 2 ročáka, nechodili ani svokra ani moja mama kočíkovať. Raz som chcela od svokry pokočíkovať na 20-30 minút len popri bytovke, kým povysávať byt - manžel bol vonku a menil pneumatiky - tak prišli o hodinu neskôr lebo čistili budú psovi, keď už malý nespal. Moja mama sa starala vtedy o chorú mamu, potom neskôr už syn nechcel spávať v kočíku, prvé mesiace potom ani nikde nechcel ísť bezomňa alebo muža. Teraz má 2, mama ho zabaví keď sme u nej na návšteve buď na dvore alebo sa hrajú v izbe, prejdú sa na odrážadle, pripadne ak príde k nám na návštevu, ale častejšie sme my u nich - chodí ešte do práce a majú dom, my máme 2 izbák. Svokra s ním sama nie je nikdy, nemala záujem ho nikdy postrážiť, zabaviť, ale nepotrebujeme to už.

mane01
27. apr 2025

Nase babky nechodili vobec.

p.j.jacky
27. apr 2025

Mne nekocikoval deti nikto. Na ihrisko sem tam moja máma vzala deti. Svokra vôbec . Tá príde iba za synom ak je doma inak nie .

Strana
z3