icon

Ako naučiť 7 mesačné dieťa samé zaspávať?

tinika
5. jún 2012

Ahojte, pri prvom synovi som také riesit nemusela, zaspával krásne sám v postielke. Ale mladsí od narodenia sa trapi s refluxom, mali sme rotavirus a stale niečo, tak prve mesiace spal bud v kočiku alebo lehatku, postupne spi v noci v postielke, ale hoci tam zaspaval sam aspon večer, teraz aspon kazdy druhy den ho treba uspat a aj to je tazke. A cez den je zvyknuty len v kočiku von alebo na balkone a treba s nim kyvat kym zaspi :( Uz som z toho zufala, nestiham ine veci, venovat sa prvemu synovi. Už by bolo načase, aby konečne zaspaval sam, ako aj uspavat keby som ho uspavala len aby spal v postielke, lenze jeho uspat? Uz 10x oči zatvara ze spi a znova sa stavia na 4 a dviha hlavku a dookola az to vzdam a dam ho do kočika, lebo takto by sme pokračovali aj hodinu. Ďakujem za rady.

hodula
6. jún 2012

@monika2606 ahoj ano je tazky,,,mame uz 8,5 kg je to valibuk ale co uz aspon mam svaly ako nejaka kulturistrka,,aj mna zo zacATku boleli ruky ,ale zvyknes si =Dale nieeee,,,aj ja casto uz mavam pocit ze s tym musim nieco spravil lenze ked ho vidim ako sa snazi zaspat a nejde mu to,,,tak predsa ho v tom nenecham ,nie?? 🙂

radustek
6. jún 2012

@radustek a asi to na svojom dietati aj zbadas preco place nie??ja aspom malej velmi dobre rozumiem ked place a viem co vtedy chce ale ak dieta place za to ze trucuje tak co akoze mam ju nosit cely den na rukach???

hajanka
6. jún 2012

@radustek od hladu nenechas, od pokakanie tiez nie, ale od samoty ano???
A ked tvoje dieta bude vediet rozpravat a povie ti "maminka pod si ku mne lazkat nech nezaspavam sam" tak sa tiez otocis na opatku a nechas ho same? v placi? sa vyplakat?
alebo to je len preto, lebo male babo nevie slovami (iba placom) vyjadrit to co chce?

velvet26
6. jún 2012

nenaucis, nasa ma 1 rok a az teraz zaspi sama aj to nie vzdy a musim byt pri nej..

radustek
6. jún 2012

@hajanka ty si ma asi nepochopila nechcelo s ami to rozpisovat vsak to je uplne pochopitelne a to je nieco uplne ine....vsak kazda normalna matka spravi vsetko pre svoje dieta...jasne ze budem pri nej boze taka otazka....ako nechapem vas tu niektore....ved matka vie preco jej dieta place zalezi od okolnosti preco place...ak mne bude dieta plakat len preto ze trucuje aby som ju vybrala z postielky tak ako ja som neni z tych...odtial potial...ak dieta place ze nevie zaspat alebo ho moze brusko boliet alebo chce byt s mtkou to je uplne nieco ine to by neplakalo kazdy vecer....ale ak si dieta zvykne na to ze ho matka stale homprla na rukach a ze za kazdym ked zaplace hned uteka a berie na ruky tak uz neprestane privykne si na to....ty tu vravis ako keby sme tyrali svoje deti ze ich obchadzame ked placu

radustek
6. jún 2012

@velvet26 asi sa to neda naucit mas pravdu...mne maly tiez nechcel sam zaspavat a zas mala ano od malicka zalezi to od dietatka.... 😉

hajanka
6. jún 2012

@radustek ako vies ze to dieta LEN trucuje nahodou ta nepotrebuje? Take male dieta netrucuje. Potrebuje matku takmer nonstop. Co ked place od strachu? Kazdy vecer? jasne... zvalit to na truc, to je najjednoduchsie riesenie 😉

radustek
6. jún 2012

@hajanka jezis maria pane boze....ja vychovavam uz druhe a svoje deti si velmi dobre poznam.....ty este teraz uspavas ze???

mimikas
6. jún 2012

@tinika neviem ci ti to uz niekto pisal ale skus toto mu dat nieco s cim bude zaspavat kazdy vecer a aj cez den, napr. plienocku alebo pritulnicka, pekne tu vec na sebe nos aby vonala tebou (ja som si synovho pritulnicka celeho o seba poutierala aby tam bola moja vona) a ked ho dam do postielky tak mu to dam objat aby ma tam vonal a mal stale to iste na dotyk ako znamenie ze uz ma ist spat. Ja maleho dam s tym do postielky este bdeleho, ale unaveneho a hladkam ho, dam mu pusimku na dobru noc a poviem mu ze som vedla a on sam pekne zaspi. Ucili sme ho to tak asi tyzden, najprv som tam bola vedla neho a hladkala ho az kym nezaspal a postupne som skracovala cas. Kazde dieta sa vie naucit zaspavat same len na to potrebuje nieco ine. Mozno skus zmenit miesto postielky, dat vankusik, inu perinu alebo dat dole mantinel okolo postielky ( to pomohlo nam)
Prajem pevne nervi

radustek
6. jún 2012

@hajanka a este podotknem tu sa nejedna o mna ani o moju malinku mne zaspinkava uplne sama neplace vobec nema preco....spinka celu noc ani sa neprebudi...

radustek
6. jún 2012

@mimikas konecne normalny prispevok presne tak moja malinka ma tiez plienocku pri kazdom spinkani a je spokojna....

hajanka
6. jún 2012

@radustek cim vacsi pocet deti tym (znamena ze) lepsia vychova? o tom som nevedela 🙂

pocet deti a vek, to je to na co sa mamicky vyhovaraju, ak im dochadzaju argumenty 😉 uz som si zvykla 🙂
akoby prave TO bolo zarukou vsetkeho

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka v tom uz nechce spat, spal ked bol malinky tak do 3m. ja sa nezduvam, ale riesite tu počet mojich prispevkov, ktore s temou nesuvisia a uz som aj pisala ze kedy ich tolko pribudlo, ja som si prečitala vsetky prispevky a zobrala si z nich svoje :D aj teba by sa dotklo keby si pisala o radu a kazdy by ta od toho uspavania odhovaral hm? uznaj tiez

a na druhej strane, mas jedno dieta, takze nesud, ked nevies čo je mat dve, to mi mozu napisat maminy, ktore ich maju a maju mensi vekovy rozdiel, lebo tie to zazivaju. ale dakujem, kym som mala len starsieho tak som pri nom lezala ked som bola tehu mal take obdobie ze aj na obed aj večer aj 1,5h a nemenila som to, to bolo po tom ako nam sli posledne zuby, takze nerobte tu zo mna najhorsiu nestvuru

a existuje aj plac len taky, ked si o tom čitala, ze sa dieta proste potrebuje len vyplakat :D takze tolko k placu

radustek
6. jún 2012

@hajanka ty si uplne domyslis vsetko podla svojej predstavy...som povedala ze mam druhe uz a ze velmi dobre poznam svoje deti....cim väcsi pocet deti tym viacej skusenosti...tak uz vies...

llia
6. jún 2012

@angellinka presne tak🙂))dieťa potrebuje mamu a nie zatvoriť dvere a hotovo, ja občas použijem túto metódu, keď nie a nie zaspať, už som pri ňom aj viac ako pol hodiny, tak odbehnem, napr. naložiť riad do umývačky, alebo vyliať vaňu po kúpaní a samozrejme začne plakať, tak ho nechám pár minút, potom prídem poláskam ho a ešte nakojím a už spí🙂))

zuzanockamt
6. jún 2012

@tinika neexistuje plac bez priciny, kazdy plac ma svoju pricinu, dieta sa nepotrebuje vyplakat ... len tolko, taketo temy uz radsej nekomentujem, ale toto som musela

tinika
autor
6. jún 2012

@mimikas ma plienocku, zvykol si nou tvaričku zakryt ale ani to dakedy nestači, ma aj cumel aj za ruku ho drzim v postiekle, hladkam, spievam, capkam po zadku dakedy zaberie, dakedy nie

tinika
autor
6. jún 2012

@zuzanockamt ja len ze to pisali na nete, ze su deti ktore plaču denne aj 4 hodky a niektore večer potrebuju uvolnit napatie či ako to tam bolo pisane tak plaču, aj to je pričina ano

hajanka
6. jún 2012

@tinika ja som pocet prispevkov neriesila ani ma to nenapadlo 🙂 rovnako ako pocet deti a niekto dokonca aj vek 😉

haha prave som to pisala vyssie 😉 😀 😀 😀 😀
vies, vsetko je o tom ako si to naplanujes, ja tu mam okrem syna dost casto aj sestrinu 14mes. dcerku a nielen pocas dna, ale aj na noc, takze tymto sa budete zbytocne ohanat,
ako si to naplanujete tak to budete mat, svoje chyby je najjednoduchsie zvalit na bezbranne nemluvna

tinika
autor
6. jún 2012

@mimikas mantinel mame a postielku nemam ako inač dat su len dve moznosti a tu sme uz vyskusali :(
@llia ved ja ho tiez nenecham hodinu revat, to ze som pisala, ze vie revat aj hodinu neznamena ze je tam sam, x krat som pri nom, utišim, uz ma oči prevratene čo zaspava a ked odidem ze uz spi sa zase zobudi a plače, o tom ja tu pisem

radustek
6. jún 2012

@tinika a este om citala ze dieta sa musi vyplakat ze bude mat lepsie pluca 🙂

hajanka
6. jún 2012

@tinika tomu sa hovori kolika alebo nevyzrety nervovy system a mavaju to babetka tak do cca 3mes., hlavne tie, ktore nadmerne reaguju na vsetky vnemy, zvuky, farby, svetla, proste na vsetko... ich nerv. system tolko vnemov nedokaze naraz spracovat a potrebuju ukludnit, preto ten plac

hajanka
6. jún 2012

@tinika a co ta koliska? podobne hojdanie ako v kociku, hm?

zuzanockamt
6. jún 2012

@hajanka citam, ze statocne robis osvetu, ale tu na MK nema vyznam 🙂 ... lebo hned budes za neschonu, ze to nezvladas a skaces okolo dietata ako otrok 😝

tinika
autor
6. jún 2012

@hajanka moje chyby? vies čo uz ti radsej nic nepisem, bo ty musis mat furt asi pravdu, mat dieta parkrat aj na noc je dačo uplne ine ako mat viac deti kazdy den 24h a 14m je uz dost vačšia ako 7m. a vlastne budeme sa tu točit dookola a aj tak ja som najhorsia bo hladam sposob ako maleho naučti zaspavat, nikde som nepisala, ze ho necham revat do nepričetna aby spal, ale aku metodu čo najlepsiu zvolit, aby sa to bez ujmy naučil, ale toto je moj posledny prispevok, lebo to tu nevedie k ničomu, dovi dopo a ano tie prispevky riesila michaelamaranesi za to sa ti ospravedlnujem

habibi78
6. jún 2012

@tinika no jasne ze vyplakane dieta lepsie zaspi, to aj ja.... 😠 sak ten plac ho musi chudatko unavit ....

zuzanockamt
6. jún 2012

@tinika ked sa dieta od malicka nosi - hlavne take dieta, ktore je nadmieru drazdive, tak nemusi mat ani vecerne place - oznacovane ako kolika 🙂 ... takze vyplakavat fakt nemusi

radustek
6. jún 2012

@tinika drzim ti palce ja keby tebou uz tu nepisem nic vyskusaj metody podla seba a uvidis co bude najlepsie mozno nic mozno budete na tom istom...ale vyrastie malinky z toho neboj a zacne sam spinkavat

hajanka
6. jún 2012

@radustek no to ano,

to je asi taka "mudrost" ako tu raz davnejsie jedna mamina napisala
"deti co fajcia pasivne pri svojich rodickoch su niekedy omnoho zdravsie ako tie ostatne."

zuzanockamt
6. jún 2012

@tinika ale tak ty si chcela taky vekovy rozdiel, ty si chcela tie dve male deti, takze toto by pre mna nebol argument ... ja sa chcem teraz starat iba o jedno, takze druhe neriesim a nestazujem sa 🙂