icon

Ako spätne hodnotíte to, že ste dcérke nedali náušnice?

10. okt 2023

Ste tu také, ktoré z nejakého dôvodu nedali dcérke náušnice nastreliť? Ako to spätne hodnotíte?
Ďakujem!

Strana
z2
mandarinka555
10. okt 2023

@katkami123 Tá zarastená dierka, čo si spomínala, voľným okom ani nie je vidieť.

katkami123
10. okt 2023

@mandarinka555
To si si ma s iným nickom pomýlila… ja som pisala, ze dcérke sme dávali prepichnut uši až ako 5-ročnej.

rebrambora
10. okt 2023

Sice nas to este len caka, kedze mala je este v brusku, ale tiez to neplanujem.
Neviem. Pri babatkach mi pridu nausnice akokeby navyse, vyslovene mi vadia.
Ved to je potom najmenej dat ich nastrelit.

mikadooo
10. okt 2023

Dobre. Žiadne zápaly, mokvanie, problémy ako pri prvej. Keď mala 4 roky, chcela sama si dať nastreliť, nezľakla sa toho ani keď som jej vysvetlila ako sa to robí. Tak sme šli do zlatníctva a tam jej nastrelili náušničky. Škoda, že som to pri prvej hrotila.

motolica
10. okt 2023

Neľutujem,má 7 a náušnice zatiaľ nechce,keď bude chcieť, tak dáme 🙂 ale ja sama hoci mám 6 dier v uchu už náušnice nenosím dlhé roky,takže ani nemá moc vzor u mňa 😃

milanemila
10. okt 2023

Moja 3,5 rocna nausnice nema, ked ich bude chciet, tak jej dame. Mne sa babatka s nausnicami nepacia, vyzera to podla mna smiesne a ked dievcatka podrastu velakrat maju tie dierky nesumerne. A hodnotit to nijak nehodnotim, nezamyslam sa nejak nad tym 🤷🏼‍♀️

valikadzm
10. okt 2023

My to neľutujeme, sme s dcérou tiež dohodnutí,že ak bude chcieť, môže si dať nastreliť. Už 2x chcela, ale boji sa. Myslím,že v puberte to prekoná 😃

kittykat22
10. okt 2023

Nastastie je rok 2023 a nikto neriesi ci dievcatka maju alebo nemaju nausnice. V 80 rokoch by ta zozrali 😀 nemanzelske dieta? kratke vlasy u dievcata alebo bez nausnic? Uz by si bola matka roku na sidlisku 😅

thoughtfulweirdo
10. okt 2023

Naša si vypýtala, keď mala 4. Bála sa, aj ju to nastrelenie bolelo a poplakala si, ale potom bola na seba úplne mega pyšná 😁 ona teda celkovo strašne rada prekonáva svoj strach a keď niečo "strašidelné" zvládne, rozpráva o tom všetkým až do zvládnutia niečoho ďalšieho 🤣

autor
10. okt 2023

Ďakujem za peknú dlhu diskusiu...ja som si veru nemyslela, že budeme túto skutočnosť zvažovať...no keď ju maličkú a krehucku drzim v náručí aj napriek tomu, že už dostala náušničky...neviem, čo robiť a skôr som priklonena k tomu, že nemáme to srdce dat jej robiť dierky....prepichnutie ihlou mi príde zastaralé a drastické...a prestrelenie je na môj vkus veľmi hlučná na rana ..pri usku...

basska_b
10. okt 2023

Ja som nedala, dcerka ma sice len 5.5 roka, druha 3.5 roka, ale vobec im to nechyba. Mne sa to na babatkach vobec nepaci. Ja osobne som mala nastrelene nausnice v 3 rokoch, ze vraj som chcela a zahnisalo mi ucho, tak mi to na chirurgii cistili a vyberali, dodnes si pamatam, ako na mne lezali, ja som vrieskala a sestricka mi hovorila "pozeraj sa na tu lienku", co bola nakreslena na stene. Ja osobne odvtedy nausnice vobec nemam a nikdy mi nechybali. Sak ked budu dcerky chciet, nech si to daju nastrelit neskor.

basska_b
10. okt 2023

Zvazujes nastrelenie preto, ze jej niekto dal nausnice ako dar? O mojom dietatku by som v takychto veciach rozhodovala ja a nie niekto iny. Bolest z nastrelenia zvladne, ale ty to budes musiet cistit a starat sa o ne, mne by sa to nechcelo, ale ja som v tomto taka, ze to neni moja priorita, ani to nedefinuje moju zenskost 😀

stormie
10. okt 2023

Tak ako som jej nedala piercing do nosa alebo inej casti tela tak som jej nedala ani do ucha, je to jej telo a sama nech sa rozhodne co na nom chce mat

yanni
10. okt 2023

Dcery maju 4 roky a 8 rokov a ani jedna nema. Nehodnotim to nijako, ani nic nelutujem. Nepistia za tym, tu je to normalne. Na SK sme casto, vidia to vsade a aj tak ich to nezaujima. A to su princeznicky, 100% dievcatka fiflenky a aj tak ich nejake prederavene usi netrapia. Cize pokym nic nepovedia ani sa nad tym nezamyslam. A ani to nik neriesi.

guiseppinka
10. okt 2023

Moje baby mali obe nastrelene v 3 mesiacoch. Dostali trochu vatoveho tamponu do ucha a bum, hotovo.. ani jedna sa ani nezlakla, ani neplakala ani nic. Hojenie? Absolutne ziadne, uplne bez problemov. Nausnice sme im vymenili az tusim v 5 rokoch. Starsia z tych prvych jednu stratila, tak chvilu nosila moje ine, lebo zlate som u seba nemala a mladsia ich dostala na narodeniny... tie prve detske su drobnucke, kratke a nastrelenie je par sekundova zalezitost...

nikasmile
10. okt 2023

Ja som chcela počkať tiež, ale dali sme jej náušničky keď mala okolo 1r a neľutujem. Ani nevedela, že sa jej nastrelili ušká a aj hojenie bolo super.

mandarinka555
10. okt 2023

@katkami123 Božéé, prepáč, fakt som si ťa pomýlila so @zitaje

zitaje
11. okt 2023

@mandarinka555 Nejde o to, či to vidieť alebo nie. Je to jazva navyše, zbytočná, nepotrebná, bez súhlasu dieťaťa.

nyphadora
11. okt 2023

Pozri nastreluje sa od 6m a je to fakt narocne viac na tvoju psychiku ako dieťaťa aj keď ako plače potom, ale si nepamata, a nastrelene nausniče su malinke bodky, ake ty vyberieš, dcera ich mala do 2 rokov v ušiach, až potom sme menili. Ale je uplne jedno či ma alebo nema prepichnute.

autor
11. okt 2023

@basska_b áno, dostala ich ako darček pri krstinkach 🙂 no na nás podnet boli kupované🙂 u nás sú náušnice v uchu pri dievčatách akasi prirodzená súčasť života...švagriná nemá dierky, bola z toho v detstve smutná.. dnes má cez 20 rokov a nenasla v sebe odvahu na prestrelenie uši..

lenkakravcova
11. okt 2023

@nyphadora toto nie je pravda..

@autorka
ja ti napíšem len k tomu nastreleniu. Dávala som dcéram náušničky nastrelovat pri očkovaní v 3.mesiaci. 5 minútová záležitosť. Hneď som ju potom dojčila, ukludnila sa. O tri dni to už mala zahojené. A k nevkusu nausniciek - bábätkám by sa mali dávať úplne malinké, ľahké, len také ako bodky 🙂 nič čo si vedia stiahnuť, strhnúť.

nyphadora
11. okt 2023

@lenkakravcova čo nieje pravda? V ustave lekarskej kozmetiky nastreluju od 6m, mesiac sa uška hoja nemali by sa močit vo vode a tyžden sme striekali detolom aby sa nezapalili, akoze nastrelovovat po očkovani 🙈 omg, to by ma fakt nenapadlo. A ano dcera plakala, ako aj plače pri kažeom očkovani.

lenkakravcova
11. okt 2023

@nyphadora Naša pediatrička nastreľovala od narodenia. Aj mesačnému bábätku.
Hm, to sa vám dlho liečili. Ja som nedávala žiaden detol. Normálne som dieťa kúpala, len som potom osušila, pretrela liehom po kúpaní, ráno a večer a do týždňa už boli pekné.
Tá vidíš, mali to 2v1. 🙂

zitaje
11. okt 2023

Ja tomu inak celkom nerozumiem - ak je to taká desivá procedúra, že na to nenaberie odvahu 20-ročná dospelá žena, prečo to chcete spraviť malému bábätku?

autor
12. okt 2023

@zitaje si ma pobavila 🙂)))) jednoduché chápanie asi máš🙂)

javiemneviem
12. okt 2023

Dcéru nemám, budem mať onedlho. Uvažujem nad touto vecou. Ja prepichnute uši mám. Som ako straka. Náušnice pre mňa musia byt. Dierky mi prepichli už v nemocnici. Keď som bola staršia, nechala som si napichnúť ďalšie dierky. S tými mám do dnešného dňa (cca 15 rokov po) problem, že stále hnisaju a nie a nie sa zrast. Pritom mi ich nastrelovala lekárka. Všetko bolo, ako malo. Bojím sa, že nedám dcérke prepichnut kým bude malinká a potom sa bude s dierkami trápiť ako ja s tými navyše…. Neviem

yanni
12. okt 2023

@javiemneviem To ale nema s tym nic spolocne. Mozete sa trapit, aj ked jej ich das prepichnut v babätkovskom veku. Ja som nedala ani jednej. Toto nie je vec, o ktorej by mali rozhodovat rodicia. Nausnice nie su zivotnu dolezite. Ja moje copane necham rozhodnut same. Ked neskor budu chciet, tak pojdeme dat nastrelit. Ci budu alebo nebudu hnisat, to ty dopredu nikdy nevies a neovplyvnis to.

ikonica
15. okt 2023

Nedala som, lebo nechavam na ich rozhodnuti, ci a kedy si chcu dat urobit do ucha dieru 🙂 jedna ma takmer 4 druha 1,5... ked mi povedia, ze ich chcu mat, som pripravena im to splnit...

ikonica
15. okt 2023

@kittykat22 by si bola prekvapena, ze aj dnes u mladych sa stretavam s takymi reakciami... Dievcatko cele v ruzovom nema nausnice a oni sa pytaju ci je to dievcatko alebo chlapcek.... Ze teda nevedia, lebo nema nausnice 🤦🤦🤦

kittykat22
15. okt 2023

@ikonica samozrejme, ze sa najdu aj ludia akych popisujes - ale upusta sa od toho 🙂 Ale musim teda povedat, ze niekedy je tazke rozoznat ci je dievcatko alebo chlapcek :D mne pridu tie deti rovnake :D

Strana
z2