Ako to zvládate v činžiaku s bábätkom?
Ahojte, asi si niektore potukate po cele, ale ja to tu u nas na cinziaku doslova nenavidim 🙄 🙄 🙄 chvalabohu zacali sme stavat domcek., ale to este potrva. Ide mi tu doslova VSETKO na nervy, von s malinkou ked idem, vzdy ju nieco, niekto zobudi, niekto trubi autom pri kociku 😖 , male deti tu riadne ziapu, a to nehovorim o vytahu, ked niekto tresne zo susedov, ide ma porazat 😢 😢 😢 Ked je pekne, idem s malinkou k babine na dedinu, ale to prenasanie tasiek je tiez dost unavne, ale tam je chvalabohu pokoj. V noci nas zase budia susedia nad nami, hadky 😒 . Ked idem von, vsetci na balkone, cumia do kocika, este aj prasia koberce, to ma uz dojalo, idem naozaj vynervovana domou, a radsej spinkame doma.
úplne ti rozumiem... spomínam si na to obdobie vek cca pol roka, kedy sa mi dcérka zobudila aj na najmenší šuchot... zips na taške a podobne... rýchlo som ju vtedy nakojila, obliekla a šup von, a tam sa prechádzala aj 4 hodiny, kým sa nezobudila... vyhľadávala som tiché uličky, bez psov, ďalej od hlavnej cesty a tak... a potom rovno domov po jej rpebudení .a to v každom počasí a nečase, lebo doma mi spať nechcela. (najlepšie to bolo v zime, lebo mala čiapku a fusak (alebo deku pri hlávke) a to jej tie zvuky tlmilo 😀)
potom sa to zlepšilo. a keď okolo roka zaspávala v kočíku, tak som ju v pohode vyhrkala hore na 1. p. k výťahu, privolala ho - a to že straaašne hučí a klepoce ju vôbec nezobudilo, ani to že štekali na chodbe psy a susedia sa nahlas rozprávali... preložila na balkón a ona spala a spala. nezobudili ju ani pokrikujúce decká, ani študáci túrujúci si svoje autá, ani smetiari, ani sanitky. akurát 2x nasratá som kričala z balkóna, nech si idú hádzať petardy ďalej, lebo mi tu spí dieťa (a v pohode poslúchli).
no a so smradom je to už horšie... doteraz máme v záchode antitabakovú voňačku, príležitostne ju streknem, keď sused vedľa v byte na wc hulí (máva 2x ročne oslavy), tak to podľa toho smradu vieme určiť, lebo sa to cez vetráky ťahá aj k nám 😎
a okukávajúcich susedov som odrádzala spustenou plienkou zo striešky 😀
dá sa na to zvyknúť... ale chápem ťa, aj mne to dlho trvalo 😉 (a to pritom nemáme kam odísť do domu, ani na prázdniny).. ale dá sa... skús nájsť na tom niečo dobré...
sú susedia, ktorí ti pomôžu s kočíkom, pridržia výťah, povedia o akciách na okolí, pochvália dieťatko...
prípadne, nemáš tam na okolí "kočíkovú mafiu"? maminky, ktoré majú tiež deti vo veku ako je tvoje? žeby ste sa stretávali na prechádzkach... možno ti poradia lepšie trasy, bez húkajúcich áut a tak podobne, keď hľadáš ticho...
bývame v bytovke, v tichej historickej časti dediny- taký ideál.. 😵 😵 Problém je, že si neviem zvyknúť-ani manžel. Naši rodičia majú veľké rodinné domy a tak sme si ťažko zvykali na pocit, že bývame v byte 😔 😔 Stále sa cítim, že je to iba dočasne, že sme tu iba prechodne, lebo stále nám chýba ten pocit byť vo svojom dome. Byt máme v OS, ale ten pocit byť doma nám stále chýba.. 🙂 🙂 🙂 Smiešne, že?! Byt je krásny, veľký, slnečný..susedov máme super, okolo bytovky len veľký trávnik, hory...ale nevieme si zvyknúť.. 😔 😔 😔
vrabcek - čím viac sa tešíš do domu, tým viac nenávidíš panelák a susedov. Viac ti prekáža, ako sa správajú. Skús byť trpezlivá, povedať si, už len chvíľu a ideme do svojho. Skús si všímať pozitívne veci, skús nájsť aj svetlé chvíľky a tie si zapamätaj a uvidíš, že ten čas, ktorý ti zostáva v paneláku stráviš omnoho príjemnejšie, ako keď sa "jeduješ" na susedov. Vieme ťa pochopiť, toto zažívajú tisícky rodín v panelákoch, ale zasa - nikto si nekúpil byt preto, aby len ticho sedel a nerušil susedov. Predsa žijeme a k tomu patrí aj buchot, krik, hlasný smiech, hádky, atď...Áno, sú občania, ktorí nevedia, kde sú hranice a prekračujú ich míľovými krokmi, ale to je asi iná kapitola 😉 😉 😉 😉 😉Držím ti palce, aby si ten zvyšok "pobytu" v paneláku strávila príjemnejšie a aby sa vám podaril domček čo najskôr 😵 😵 😵
@vrabcek154 keď mám pravdu povedať, tak ma tvoj príspevok trošku pobavil, ale nemyslím to v zlom. Samozrejem chápem, že ak si neni zvyknutá, na bývanie v paneláku, tak ti to musí prekážať. Ja mám zasa opačný problém. Som z mesta a vlastne celá rodina. Nikdy som nemala nikoho na dedine. Až teraz svokrovcov. Keď tam ideme na týždeň, tak som už doslova chorá z toho ticha. Chýba mi ruch, ludia....
Myslím si, že ak si s dediny a ešte k tomu staviate domček, tak psychika robí svoje a doslova ťa už tlačí tam, kde by si chcela byť. Je teda samozrejmé, že tam kde si, si viac podráždená, lebo sa ti tam nepáči. Skús si zapáliť nejakú vonnú sviečku, pustiť dobrú hudbu a pozeraj na veci okolo seba, čo sa ti páči. Tie ostatné ignoruj. Uvidíš, že aj malá bude kludnejšia, ak budeš ty pokojná, lebo napríklad pri mojich deťoch mohli aj vrtať a nikdy sa nezobudili. Samozrejme, že niektoré zvuky nie sú príjemné, ale ak to berieš s nadhladom, tak sa to lahšie prijíma. Hovorí sa že: "všetko čo na nás vplýva ná len takú intenzitu, akú tomu pridelíme" 🙂 Takže hlavu hore, nikde nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie 😀
Ja byvam v panelaku cely zivot, ale chodievala som na mesiace k babke na dedinu a teraz mam svokrovcov na dedine. Tazko povedat, ci je dedina tichsia... Je to skôr o lepsich a horsich dnoch a tichsich ci hlucnejsich ludoch. Niekedy mam pocit, ze kazdy dostal prikaz trieskat, vrieskat, klopkat, brechat, ujúkat, pisťať, rezat, vrtať, vozit sa vo vytahu s podmazom kombajna... a inokedy je fajn, ba zda sa az priticho. Urcite je to o zvyku, aj o zvyku babätka. Nasho najprv budilo vsetko, aj bzukot muchy. Potom sused odvedla prerabal jadro a vonku boli bud 35 stupnove horucavy alebo burky s bleskami, tak sme museli ostavat doma. A to nas (hlavne mna!) naucilo vyrovnat sa aj s nadmernym hlukom. Odvtedy sa len tak nezobudi. Ale samozrejme, su zvuky, ktore mu vadia (ako kazdemu, aj dospelemu), no to len v urcitych fazach spanku a, samozrejme, tiez je to ine, ked ma nejake bolesti, napr. bruska.
"...praveze vsetci vidia, ze idem , este robim šššš, aby videli, ze spinkame, ...uz ich mam vsetkych tu v ..."
" no mne nevadi, ked sa niekto rozprava, ale napriklad motorkar musi prave pri nasom kociku na ulicu pridat plyn, az tak ze to riadne zarachoti a mala sa chuda riadne rozplace, vadi mi,ze pri kociku trubia auta....."
------------------
@martinex ".... to ze upozornujes svojim sssss ludi nato ze ti dieta spi, prepac,ale pokial ti vadi ten hluk,tak nechod von..nemozu predsa vsetci stichnut pretoze dieta ti spi.... skus sa nato pozriet z opacnej strany..."
-------------------
Suhlas s martinex. Mam pocit ze toto uz nie je o obycajnom probleme so susedmi, ale o probleme s okolitym celym svetom , auta chodia aj na dedine, plus vyspevovanie opitych iducich domov z krcmi, pilenie dreva, dedinsky rozhlas, brechanie psov, kikirikanie kohutov a neviem co vsetko mozne... motorky takisto, nemoze cely svet stichnut len preto ze ty mas babetko. Po svete chodi miliarda deti.... nemozes predsa kazdeho na ulici upozornovat aby bol ticho vtedy ked to ty potrebujes. Neviem ci ti to prekaza len kvoli tomu ze mas male dieta, alebo je to tvoj osobny problem. Z vlastnych skusenosti viem, ze hluk detom az tak nevadi a na zvuky si zvyknu. Skor byva horsie ich ucit aboslutnemu tichu. Prisla do mesta, do cinziaka, tak sa musis prisposobit, nemoze sa cele mesto prisposobovat tebe.
Treba sa obrnit trpezlivostou a byt tolerantny (aspon kym sa neodstahujete), lebo bud si ista, ze aj vy budete niekedy robit hluk a mozno sa to niekomu inemu nebude zdat fer, ako budes reagovat/rozmyslat potom?
ja by som zase tuzila po malom peknom bytiku bez zahrady 😢 😢 !!!!mna tento pokoj zabija!!
@vrabcek154 ahoj
Chapem Ta co sa tyka toho, ze malinka Ti nevie spat v okolitom hluku. Z vlastnej skusenosti viem, ze to nie je o tom, ci dieta zaspava pri radiu alebo TV, ale o niecom inom, do coho my nevidime. Ja som si malu nikdy neucila na ticho a napriek tomu ju zobudilo kazde suchnutie. Takisto byvame v panelaku, kde su rozne okolite ruchy a tomu aby tu vrieskali ine deti od susedov jednoducho nezabranim. Riesila som to tak, ze som s malou chodila 3x denne von, aby spinkala v kociku. Jasne, vzdy sa najde pes, co pri vas zasteka, alebo nejake dieta, co dobehne ku kociku a zareve "mamiiii babo spi". Startovaniu aut, skusaniu poplachovej sireny a podobnym veciam nezabranis. Ale nieco pospala a aj ja som sa ukludnila. Ked mala moja mala 8 mes, nastupila sem cata na zateplovanie panelaku a boli tu 7 mesiacov. Dennodenne vrtanie, buchanie, nadavky robotnikov, zima a smrad z cigariet - bolo to dlhe obdobie, tiez som bola parkrat na nervy, ale prezili sme. Chodili sme stale von - museli sme, nebola ina sanca, mala vnutri jednoducho spat nevedela.
Myslim si, ze hlavne Ty by si sa mala upokojit, mam z Tvojho prispevku pocit, ze si vyslovene prednastavena na vnimanie vsetkeho zleho v Tvojom okoli. Tak ako tu pisali uz niektore maminy, treba si uvedomit, ze nie vsetci sa s prepacenim pos..u z toho, ze mas male dieta, oni si ziju svoj zivot a mozno naopak ich strasne vytaca, ked Tvoja mala nahodou place a oni to pocuju.
A este si myslim, ze si domcek prilis idealizujes. Neviem sice, kde to budete mat, ale na samote asi nie... A tam kde su domy, tam su aj stekajuce psy, pripadne kikirikajuca hydina, v kazdom dvore kosacka na travnik a aspon raz tyzdenne bude nejaky sused nieco majstrovat - rezat, pilit, grilovat a robit ine hlucne party na zahrade.
Verim, ze toto obdobie vam rychlo ubehne a budes sa vediet tesit z toho, ze mas krasne a zdrave babo 🙂
@janka_pn musím napísať, že nesnívaš...aj také miesta sa dajú nájsť...my sme bývali v paneláku v BA a presťahovali sme sa k žiline do domčeka pod lesom, malá dedinka...autom som v tescu v Žiline za 10 min. Ticho pohoda, žiadny stres, nemusím sa báť vypustiť staršiu zverinku von a nevedieť o nej pár hodín...má 7 rokov, pretože tu hovoria nášmu domčeku...domček na konci asfaltky...od nás už začínajú polia a les a je to na konci dosť prudkého stupáka, čiže ke´d chce ísť dakto do hory ide inou cestou 😉 ...až na to, že ak som zabudla cez zimu zavrieť dvere do dvora, tak sme museli srnky vyháňať. hlavnú cestu..alebo ako to nazvať máme dosť ďaleko, ale či domáci, alebo návšteva tu chodia pomaly, pretože si uvedomujú deti na ceste, keďže nemáme chodníky... a veľa cudzích tu nieje,pretože v našej dedinke končí cesta.
kto chce, svoje vytúžené miesto si vo svete nájde 😉
no napodobne aj u nas je to tak..sme v 1izb v podnajme a katastrofa..nasli sme si akurat vchod kde su najhnusnejsi ludia....robia napriek a to mame druhe dieta tak si viete predstavit tlacenie v byte..ale stastie sa usmialo a za mesiac sa stahujeme do rodinneho domceka..schvalili hypoteku..len sa preraba troska aby sme sa ako do novostavby nastahovali uz..nejak to vydrzime v panelaku este...sa neviem dockat.8arovy pozemok,pri lese,klud..skolka par metrov,skola..dokonale🙂 a hlavne len 10km pri NR...jaaaaj 🙂
Teraz som si spomenula na jednu maminku u nás na sídlisku. Išla som s mojou dcérou (7), synom (2) a kamarátkinou dcérou (6) do parku a dotyčná maminka sa prechádzala s kočíkom. Ako sme prechádzali popri nej, tak sa na mňa osopila, že či by nemohli tie deti byť ticho, že jej bábetko ledva spí. Tak som sa len usmiala a povedala, že nemohli. Možno to bolo drzé, ale ovela viac drzá mi prišla tá reakcia vystresovanej maminy, ktorá nás upozorňovala pri detskom ihrisku, aby sme boli ticho. Naozaj tá reakcia bola, ako tu už bolo spomenuté, že "ja som tu, tak sa mi všetci prispôsobujte". Neviem, či bola z mesta, alebo bola len proste vystresovaná, ale nemôže predsa nikto čakať, že sa mu okolie prispôsobí. Treba sa prispôsobiť okoliu a ak viem, že to nedokážem, tak tam ani nejdem bývať. Tak ako by som ja nemohla bývať na dedine. Tiež by som tam nešla a nefrflala na to, že aké je tam ticho a klud, keď ja potrebujem hluk 🙂
@vrabcek154 ja si tiez myslim, ze problem je v tebe a nie v okoli. Ja mam tiez obe deti citlive, ale mam pocit, ze tato citlivost pochadza hlavne odo mna, kedze som sama citliva na hluk a ked som videla auto, uz som trpla, ze malu/maleho zobudi, bola som uplne nanervy. Dcera sa budila na kazdy zvuk a maly je tiez citlivy a tiez som bola nasr.ta na cely svet, ze su hlucni, pod oknami nam stavali, buldozery a rozne masiny 8 hodin denne pipali a hucali, hlucni susedia, ktori si cez den na plne gule pustaju cernossku hudbu, ze nepocujem doma vlastnu telku, ani maleho nemozem dat spat na zahradu lebo sused zahradkar sa cele dni stara o zahradu, kosi, majstruje, pili...plus hlucna mladez, co ide popred dom po chodniku, vecerne vikendove party na zahradach, cize deti ako utrhnute z retaze, sialeny krik a hluk az do 10 vecer.... a potom som si uvedomila, ze nie som tu jedina s malym babom, ale som jedina, ktorej to vadi a uz som si pripadala ako stihomanka, vecne nasra.ta na okne, zazerajuca na vsetkych. A tak som to prestala riesit, ked sa maly zobudi, tak sa zobudi, ziadna tragedia. A naozaj je to lepsie, uz tak nenervacim, nie som v strese nad kazdym zvukom a maly uz tiez nie je taky citlivy, iba ked zaspava, ale ked zaspi, tak spi aj pri hluku. Takze moja rada, treba to pustit, uvolnit, ak sa dcerka zobudi, svet sa nezruti, zbytocne sa akurat stresujes a ak to nespracujes teraz, ver mi, ze aj na domceku to bude take iste, bude ti vadit nieco ine, pes, kohut, vtaky...hluk patri k zivotu, neda sa mu vyhnut a preto je lepsie si nan zvyknut a najma deti, ak ich budeme prilis chranit, budu take iste precitlivele..., vsetko je to v hlave.
@dominika1988 presne to je problém, že si závislá na mužovi, čo sa prechádzok týka. My máme v dome tiež schody, lebo nejaký inteligent dal výťah na medziposchodie. Takže je to jedno schodisko k výťahu a jedno schodisko ku bráne. Potom ešte velký schod dolu z brány. Ak by som len nadávala, že to nejde a ja nemôžem ísť von, tak si neviem predstaviť, kto by chodil pre dcéru do školy a celkovo s deťmi do parku a na prechádzku. Netreba hladať riešenia, ako to nejde, ale práve naopak. Ako to ide. Presne chápem tvoje pocity, a vôbec sa nedivím tvojej frustrácii. Naozaj maminky: pomôže vám velmi, keď si to čo vás hnevá prestanete všímať a zameriate sa na veci, čo vás zaujímajú. Aj v meste je vela pekného. Je tu vlastne všetko. Ja nemám napríklad auto, ale na zástavke vždy niekoho poprosím a zatial sa mi ešte nestalo, že by mi nikto nepomohol. Ideme sa prejsť do centra, k dunaju, na ihrisko, chodíme aj do muzea.... Ak budete doma, bude vás hnevať už len to, že ste doma. Potom ste negatívne naladené a vplýva to aj na vaše detičky.
ja s tebou sucitim rovnako...ale nie je zaruka ze RD na dedine bude lepsie..zalezi vzdy na okolnostiach, mieste, susedoch...ja som zila30 rokov v panelaku..u rodicov, babky v bytovke, dedinu som videla ked som cez nu prechadzala autobusom ci autom..s mm sme zili vo vacsich mestach 8 rokov, ci uz na SK v BA alebo v zahranici..stale v bytovkach...mne osobne to nikdy nevadilo..mm pochadza ale z RD a on sa stale stazoval na hluk..ja som neriesila, bola som zvyknuta na to od malicka, ze pod nami deti hravali na klaviri ked som chcela spat, ze trieskal vytah,hucali kocacky za domom a autobusy pod oknami...ale ked sa narodil maly, boli sme do jeho 5 mesiacov v BA v bytovke a to bola novostavba s velkym vytahom a bezbarierovym pristupom...ja som trpela ako kon..vtedy som si uvedomila o com to je..ked boli horucavy,my okna len na jednu stranu, maly mal 3-4mesiace a v byte na teplomeri 31 stupnov cez den a 27 v noci ..ked som otvorila okna na vyvetranie, nad nami fajcili susedia a rovno do izby siel dym...ked si susedka v maji zacala prerabat balkon a 2 tyzdne od 8 rano do 8 vecer vrtali rovno akoby mne do hlavy..s malym som utekala vzdy von aby aspon nieco pospal..a vonku 35 stupnov...na prechadzke elektricky, vecne sanitky ( nedaleko bola fakultna nemocnica), presne vacsie decka na odrazadlach a ako som neznasala bicykle s pomocnymi kolieskami ked sa rutili po zamockej dlazbe!!! by som pusku brala ked moj maly mal spat...ked mal drobec 5 mesiacov prestahovali sme sa na dedinu...a pre mna je to raj na zemi..ja panelakove dieta si uzivam to, ze moje dieta ma klud...ano, ma to svoje nevyhody ako boli tu spomenute, ale mne je teraz ovela lahsie s takym drobcom v klude...obcas bresu psy a niekto kosi..ale to je bozske ticho oproti tomu co bolo v meste v bytovke..maly hned po tom co sme tu dosli zacal lepsie spavat..asi aj vzduch aj klud..je tu minimalne o 5-6 stupnov chladnejsie v dome v lete ako v bytovke...ked idem k rodicom do mesta do bytovky, tak uz pocujem vsetko...hore suseda len pusunie stolicku a uz mam nervy..ked sa hadaju alebo pocut vytah..ci autobusy pod oknom, vystiera ma..ale ja ako dieta som to nikdy nevnimala, pripadne nebrala nijak negativne..proste som citila, ze to tak ma byt
takze ja si myslim, ze je to o zvyku a o tom, nech si kazdy najde co mu vyhovuje..ak staviate, to mas super..verim, ze sa ti bude pre drobca zdat lepsie..mne to vyhovuje a navrat do bytovky v meste si viem opat predstavit ked bude syncek vacsi, ked bude chodit do skoly mozno....uz to tak citlivo vnimat nebudem..
Tento problém sme riešili pred 6. rokmi kúpou domu. K výťahu viedlo asi 25 schodov, takže denne vynášať kočík a samozrejme vždy niekoho otravovať, aby mi pomohol. Vŕtanie sme mali na dennom poriadku. Syn spával na chodbe. Pod oknom hlavnú cestu a železničné priecestie. O nočných diskotékach pubertálnych výrastkov ani nehovorím. Ono ak by bolo iné prostredie, tak by sa to dalo vydržať.
My sme teraz na dedine a susedia sú fakt zlatí. Sú to už starší ľudia, takže diskotéky nehrozia, občas nejaké búchanie, ale nič hrozné.Výhoda je aj tá, že deti vypustím na dvor, bez toho, aby som mala akékoľvek obavy, máme bazén, malú záhradku.
Jedno mi nejde do hlavy, ako mozete do bytu pocut vsetok ten hluk z ulice? Teda ak nepocitam ze mate nonstop otvorene okna... ved cez dobre plastove okno nie je vobec nic pocut 😨 zijem od narodenia v panelakoch a nemam s tym vobec problem aby bolo nieco zvonku dovnutra pocut.
@vrabcek154 tak ja byvam v jednoizbaku - 25 m2, bez vytahu - sme na samom vrchu - 5.poschodie a bez balkona ... okna mame do ulice - hlavny tah cez mesto, pocas dna aj 5 sanitiek hukajucich prejde ... ked idem vonku, tak musim maleho vytrepat po schodoch vo vajci ku pivniciam, vytrepat si asi po 10 schodoch kocik a az tak ist vonku ... kym bol maly spaval mi v satke, to mu nevadilo nic ... teraz spava v posteli, tiez mu nic nevadi ... mame take tenke steny, ze ked som v kupeleni, tak sa mozem bez problemov rozpravat so susedmi ako keby stali vedla mna, vsetko pocut ... susedia fajcia vonku z okna, takze ked mam otvorene okno, mam to aj dnu v byte ... ale nas krpec je v pohode, jemu hluk nejako nevadi a nastastie nemame hlucnych susedov a ani az tak velmi a casto nic neprerabaju ... ide mi to na nervy tu, ale nic lepsie vo vyhlade nie je a ani dlhu dobu este nebude 😝
@vrabcek154 ahoj.tak toto poznam prasne.my sice byvame v bytovke 6 bytovej,ale to je podla mna jedno.ked sa narodila karinka,bolo to otrasne,byvame na 2 poschodi,vlacila som kocik hore dole po schodoch.mame len 5tich susedov,ale hluky,kriku narobia poriadny-hlavne male deti maju v oblube behat hore dole po schodoch a hucat na celu bytovku.to bola kaja v kuse zobudena,o to to bolo horsie,ze sa taaaazko uspavala 😖 no a vdaka niektorim ludom aj malo spala 😠 vytah nemame,ale buchod dveri od bytu ho vynadradzaju.vzdy ked mozem idem s detmi nasim do rod.domu a tam si to uzijeme.je to skoro vzdy ked je v manzel v praci 😉 takze o tomto probleme viem svoje a dalo by sa o nom pisat a hovorit do nekonecne 😉
@hajanka prepac,ale podla mna to tak nie je , pokial dieta uz od narodenia zle spava a chce klud, tak aj neskorsie bude problem so zaspavanim, ako moze dieta spat, ked niekto trepne celou silou vytahove dvere,alebo zacne vrtat vedla sused do steny, a to sa otrasia cely cinziak. proste su deti, ktore spia lepsie,ine zase vsetko budi. ja sama viem, ze ked sa mala dobre nevyspi je mrzuta, tak preto chcem nech ma klud. to je ako s dospelymi, aj ty ked si neni dobre vyspata, si urcite nervozna, ci ?
@zuzana581 no tak to je jasne, ihriskam sa vyhybam, tak sa maju deti hrat a nie kocikovat mamicky 🙂
@m.i.r.i jaj zavidim ti , inak vcera som bola v tej dedine kde budeme byvat v parku, je tu obrovsky park, skoda , ze nie udrziavany, a bolo tam supeeeeeer, tichucko, klud, mala sa super vyspinkala, trosku prsalo, ale mne to nevadilo, prsiplast na kocik a bolo 🙂
@vrabcek154 mam na to svoj nazor ktory som napisala a za nim si stojim 🙂
Moj syn tiez nespal dobre ked bol babo, ale s hlukom alebo tichom to nemalo nic spolocne, teraz je uz velky a nema ziaden problem so spankom 🙂 takze ani to co pises ty neni pravidlom.
... a upozornovat kazdeho co okolo teba na ulici prejde, to je ozaj silna kava. Ja by som si to nedovolila.
@hanuska09 a @vrabeck, vase deti nebudu nikdy robit hluk? Nikdy nebudu behat po schodoch ci buchat loptou o zem? Nikdy nezobudia ine dieta? 🙂
... ozaj by ma zaujimalo ako sa budete k tomuto staviat potom.
@vrabcek154 asi budem jedna z mála tu ale úúúplne ťa chápem 😉 a rozumiem ti. Aj ja som mala doma takého maličkého nespavca a ked konečne po niekoľkých hodinách uspávania na tých pár minutiek zaspala tak to bol "štátny sviatok" . A ked mi ju niekto zobudil bola by som ho vyniesla v zuboch - logika nelogika 😀 😀 😀 A reči že dieťa si na hluk zvykne a je to problém rodiča su keci. Možno niektoré deti si zvyknú ale sú aj také čo aj nie. Ale určite sa to zleší ked bude bábeno väčšie, neboj bude lepšie a časom sa tom možno aj zasmeješ.
A ty vlatne určite vieš že s hlukom okolo nič nenarobiš - možno za iných okolností by si ten rampajz ani neregistrovala, ale teraz ťa to jednoducho štve, že?!. V dome to určite bude o voľačo lepšie aj ked je jasné že úplné ticho nie je nikde. Ak sa rieši otázka byt vr. dom - ja som z bytu na dedine, bývala som aj v byte na malom sídlisku a väčšom sídlisku a teraz bývame v dome na predmestí - takže mám vyskúšané všetkomožné. Všetko má svoje +/- a to je práve súper, že každý si môže nájsť to svoje.
Ja som byvala od detstva v bytovke a ked nasi kupili rodinny dom, nadsena som nebola...ked som bola v piatom mesiaci tehu s priatelom sme sa osamostatnili a nasli sme si najom - dvojizbak, zo zaciatku tam bolo super, no ked sa nam narodil drobcek, taka koby susedom preplo, nad nami kazdu noc hlasne orgie, no hroza 😖 pod nami si cely den vyhravala jedna nezamestnana matka a to take decibely, ze ma slo uz s prepacenim za vyraz drbnut, dalsi susedia mali dvojmesacnu prerabku, same vrtanie 😠 s dalsou susedou sme mali spolocnu loggiu bola z nej spravena taka spolocna chodbicka a ona si na tu spolocnu chodbicku volala stare susedy a vrieskali tam, klebetili a smiali sa tak nahlas, ze som mala chut ich ist nakopat a o to viac, ked raz poznamenala: dufam, ze vam nerusime maleho!!! nie vobec nie, odstahovali sme sa na ine sidlisko a tu je super, susedia v pohode, tu mame len dva byty na kazdom poschodi, tam boli 4 byty, vela susedov, vela hluku, neviem, ale v bytovke by mali zit ludia, co sa vedia spravat tak, ako sa ludia v bytovke maju, tam treba byt ohladuplnejsi, v dome si mozu pustat hudbu ako´chcu,a este v tej starej bytovke pravidelne fajcili vo vytahu, tak som musela chodit s malym peso po schodoch, bol tam maly vytah, kocik som nevladala, takze sme ho nechavali v kocikarni a trpli sme kedy nam zmizne 😖 tu je to uplne ale uplne ine, sme tu velmi spokojní, tam sme balkon nemali, tu ano, tu je vytah velky, zmesti sa i kocik, mame tu super susedu, taku starsiu pani, co sa vzdy tak pekne prihovori, vobec sa nestazuje, ze maly place (idu mu zubky), nad nami sice prerabaju, ale len tak, ze raz do tyzdna nieco povrtaju a to sa da vydrzat, aj my musime byt trosku tolerantní. 🙂 A taktiez ako v bytovkach mozu byt hlucní susedia, tak tomu je aj v rodinnych domoch, tam zas stekaju psy, susedia kosia, pilia,...nikde nie je absolutne ticho, byvala som aj tam, aj tam, zivot v byte mi vyhovuje, ale ja milujem zvierata a teda rodinny dom by bol tiez fajn, momentalne by som si to nevedela ale predstavit, tu mame vsetko co potrebujeme 🙂
@hajanka no na zaciatku mojho fora som pisala o nezodpovednosti ludi,nie deti, to je jasne ze deti nie su ticho, ide o to, ze ked ide auto okolo kocika, tak trubi, ze dospelim je to jedno, deticky neriesim, aj moja mala bude samozrejme vrieskat 😉
@maruschka presne to robim 🙂 🙂 🙂 🙂 ine mi nic neostava

@janka_pn ale tak...🙂, neskor uz bude dcerka spat iba raz denne a to vo svojej postielke, takze ruchy ulice nebude vnimat 😉