Ako zvládnuť zbavenie sa závislosti na cumlíku u detí?
poraďte prosím ako ste sa zbavili cumlíka, hlavne u detí so silnou závislosťou na cumlíku :( Nejaké rady a tipy? Veľmi som to chcela zvládnuť bez silných emócií, bojím sa aby dieťa nemalo z toho traumu.. Cez deň je bez cumlíka, na spánok obedný aj nočný ho má, nevie bez neho zaspať. Skúšala som už rôzne dohovárať, máme aj knižku, kde víla cumlík zoberie a donesie hračku, najskôr povedala, že áno, ale potom nastal taký hysterický záchvat, že som jej ten cumlík musela vrátiť. To nebol ani plač, ale doslova krik, ktorý neprestával :(
@marianarem pekná skúsenosť, taká akú by som aj ja chcela aby to bolo bez veľkých emócií.. syn chodil do štátnej škôlky? Tiež by som jej ho radšej nechala kým nebude pripravená vzdať sa ho.. len ten strach, že buď jej ho nedovolia mať v škôlke alebo bez neho tam vôbec nezaspí
@anonym_autor Bol v sukromnej, v statnej neviem ako, asi zavisi od konkretnej skolky.
@7lenka11 máme to podobne, tiež ho mávala aj cez deň stále, ale viac ako pred pol rokom sme ho začali na deň skrývať a to prijala celkom dobre.. plienky máme už dlho preč, to rýchlo pochopila aj prijala.. keď je dieťa pripravené ide to rýchlo, isto sa to aj vám podarí. A možno bude u Vás rýchlejšie zbavenie sa cumlíka
@anonym_autor susedka macala do octu, do citronovej stavy neskor namacala a posypala kminom drvenym alebo celym uz neviem a povedala, ze na cumliku su chrobaky, dieta sa cumlika potom ani len nedotklo
@januska2 Ďakujem, och keby ja viem byť tak silná a vydržať toľko plaču a kriku pri tom odučaní
@anonym_autor viem koľko x som mu ju chcela dať ked aj hodinu v noci plakal. Aj premna to bolo ťažké ale povedala som si ze nesmiem musime to vydrzat a ozaj 3 dni a uz teraz ked vidi aj v obchode nechce

@lenkakravcova och to neznie dobre, že si vymenila cumlík za prsty.. ako to nakoniec dopadlo? kedy sa cumlíka vzdala?
@anonym_autor nakoniec ho stále má na spanie. Má 2r a 7mes. A myslím že ešte pár mesiacov ho bude na spanie mať. Asi lepšie než keď si cmulala prsty, lebo to fakt bolo nanič. Posielam fotku čo som našla podobnú na nete. Len na prste dospelého. Čiže na toto ozaj pozor.