Ako zvládnuť zdieľanie hračiek na ihrisku?
Ahojte, zaujima ma, ako sa zachovat alebo ako sa zachovate vy v situacii, ze prideme so synom na detske ihrisko, vzdy si prinesieme vedierko, lopatku, nejake hracky do pieskoviska...a pridu tam neskor mamicky s detmi, ktore nic neprinesu a tie deti si potom beru nase hracky a moj sa nema s cim hrat. Ako mamicky sa popytaju ci si ich ich deti mozu pozicat a ja vzdy dovolim, ved kludne nech sa pohraju, lenze uz sa nam v poslednej dobe pravidelne deje, ze s nasimi hrackami sa hraju deti po celom ihrisku a moj sa nakoniec nema s cim hrat a aj ked si ide svoje hracky pytat naspat, tak uz nam ich nechcu vratit, lebo ved oni sa hraju a mamicky maju na haku, sedia na mobile...len ked uz odchadzame a idem pytat hracky, tak uz vtedy zakrocia mamicky a povedia detom nech nam ich vratia. Tak neviem...mam to nechat tak alebo tie hracky brat detom nasilu ci ako? Predtym kazda mamicka nieco priniesla, tak si deti hracky prestriedali a teraz nikto nic.
My sme nosili svoje hračky, aby sme neboli odkázaní na ostatných, zároveň sme nemali problém požičať. Ale vždy som sedela pri malej, vždy som sa s ňou hrala a ak prišlo iné dieťa a malo tendenciu odísť, tak som ho s úsmevom poprosila, že to je naša hračka, že môže sa hrať pri nás alebo vrátiť. A natiahla som ruku. Neviem, aj to najmenšie dieťa vždy pochopilo. A ak nie, tak mamička si to všimla a sama usmernila svoje dieťa.
@gab1sol toto super postreh aby sa hrali s hračkami blizko 🙂
autorka ma asi problem ze tie hracky ptm koluju medzi cudzimi detmi a tie isto nevedia kto je prvy majitel
Nemáte tam erárne? Ja som nikdy deťom nebrala ich vlastné presne z tohto dôvodu, lebo by som na toto nemala energiu. Ani ony si osobné veci nepožičiavajú od iných. Mňa v tomto úplne prebudilo, keď sme požičali kocik pre bábiky aj s bábikou a dieťa s ním behalo ako zmyslov zbavené, odbehlo aj s mamou z ihriska tak, že sme netušili kde a vrátili sa o pol hodinu. Moja dcéra už nešťastná, slzy v očiach. Povedala som si, že žiadne požičiavanie. Ešte ja som ju pôvodne v dobrom nahovorila. Aj veci ako odrážadlá a podobne požičajú dcéry len keď chcú. Ak si niekto berie bez opýtania, hneď ho stopnem. Toto sa ale našťastie strane zriedkavo. Hoci minule ma skoro vystrelo, úplne neznáme dievčatko si s maminým povzbudením zobralo dcérin bicykel, evidentne neerárny nový woom, zakliesnený o kočík. Išla som si ho vypýtať, to už čo je. Keby sa spýtali, že chcú skúsiť, dcéra je už dosť vyzretá, aby v pohode súhlasila, ale rovno si ho zobrať. To nie je vec za 5 € (a aj keby bola, tak sa patrí opýtať).
Necakala som, ze sa tu rozbehne taka diskusia, tak odpoviem v jednom komentari. Nosime vedierko, lopatku, hrabky a domiesavac. S tym viem, ze sa mi maly zabavi. V pieskovisku nie su ziadne erarne hracky, preto nosim. Aj ked tam niekto nieco necha, na druhy den nenajde. Ked dojdu 2-3 deti tak pohoda, ale vacsinou poobede dojde aj 20 deti v priebehu pol hodiny a samozrejme kazdy naprazdno. Cize ja neviem, ktore dieta ku ktoremu rodicovi patri, pokial pri nom vyslovene nesedi. Samozrejme su deticky, ktore si aj pozicaju, aj vratia, aj s mamickami uplne v pohode a su deti, o ktorych pisem v prispevku. V poslednej dobe sa nam to, zial, deje pravidelne, ze nikto nic neprinesie, len beru, preto tak premyslam, ze ako to mate ine, ako to riesite. Alebo celkom casu, ze dojde mamicka s dvomi detmi, oni hned k nam do pieskoviska a ked uz sa im dostane vedierko s lopatkou do ruky, tak uz sa hraju iba oni dve a mojho k sebe nepustia. A kedze tiez nechcem pre taku "blbost" robit konflikty, tak premyslam, ako to nabuduce taktne vyriesit.
Panecku to naozaj na ihrisku nie su erarne hracky? Ja som teda este nevidela pieskovisko kde by nebolo par hrabliciek, lopatiek, nadobiek, formiciek atd. Potom fakt nechapem, ze si maminky a deticky nenosia vlastne, aby sa mali s cim hrat. Ved to stoji par chechtakov
Ja väčšinou nenosím ak viem že na ihrisku sú ak tam nie sú tak beriem naše. Nechávam na dcére či chce alebo nechce požičať. Ak požičia a chce hračku späť tak ideme normálne vypýtať. Keď dieťa nechce dať slušne vysvetlím že je naša a beriem si ju.
@sheila121 ide o hračky autorky nie o hračky deti ktoré prídu na ihrisko.
Inak malá malá taky bager Johnn Deere a vždy sa spýtali ci môžu, hlavne takí dvaja chalani si pamätám ako za mnou prišli že či môžu im hovorím opýtajte sa malej, vtedy malá tuším 3 roky, tak šli za ňou ci môžu a prikývla im skoro stále 😀
@janababana Nie je tam nic no. A aj ked niekto nieco nechal, tak na druhy den to tam nebolo. Ale predtym vsetky mamicky nosili a deti si hracky pomenili a vsetky sa zahrali, to bolo super a teraz nikto nic.
Pockaj- to zoberu vas kybel s lopatu a potom sa ani tvoje dieta nemoze s nimi hrat?🫣 no brala by som hned ten kybel
A ked mate len tolko malo so sebou nepoziciavala by som vobec.
Ked deculo pozicia pocas hry ok.
Ale ak by niekto na drzovku prisiel a bral ruky bych mu dolamala😂😊😂
Vždy hovorím, že ak sa moje nehrajú, môžu si požičať. Keď sa budú chcieť hrať, tak pýtajú nas5. Je to málokedy. Zvyčajne sú už tie hračky voľne alebo naopak, moje deti si vybrali,čo chcú a zvyšok k hre nepotrebujú. A to mám 3 v ihrisku… Nestriedaju tie hračky, výberu si hru a hrajú sa, potom skôr idú preč z prieskoviska.
Ja napr toto nemám rada, na veľkých ihriskách duplom. Prečo by som.mala naháňať, alebo dieťa, hračky po celom ihrisku... ak sa hrajú spolu, ôk, nech si požičiavajú. Ale žiadne také ze niekoľko deti bude po ihrisku behať s našimi vecami a ja to potok budem hľadať a zbierať a vypytovať. Mamy nech sa naučia nosiť si hračky. Keby vidím ze sa nám vyparili hračky dieťa sa nemá s čím.hrat, vypýtam si späť, že nehnevaj sa Ale teraz sa už my s tým ideme hrať alebo niečo podobné.
Vezmi si iba par hraciek, hrablicka, lopatka, kiblik a formička a bude vybavené 😅
Mala by som nervy 😃 povedala by som tým deťom nech si prinesú svoje hračky, že aj vy ste si priniesli svoje lebo sa s nimi chcete hrať. Len aby si strážila vlastne hračky aby vám ich kde neodniesli.. keď sa dohra/resp s čím sa práve nehrá by som si odkladala do tašky a podávala mu to čo práve potrebuje 😃 iné by bolo keby aj oni si doniesli a spolu si pozmenili, hrali sa. Ale nie aby sa oni medzi sebou hrali bez syna s jeho hračkami lebo nemaju svoje...
@dadka1997 Ved iba toto nosime 🙂
Ked pozicias ťažko sa už pýta naspäť ja som vždy povedala, že mi sa teraz s tým hráme a nepožičala lebo však prečo by jej to mali brat mali si doniesť.
No mne osobne príde tiež odveci hračky najprv požičať a potom keď sa s nimi deti hrajú a sú zabraté do hry, ísť ich pýtať naspäť. Ja by som teda buď nepožičala vôbec (s milým vysvetlením, že ich máme málo a potom sa nebude mať s čím hrať moje dieťa) alebo by som priniesla/ kúpila viac hračiek a nechala by som ich tam pre všetkých.
Ako sa zachovať? No nepozicat. Požičať nie je povinnosť. Druhá možnosť požičať so slovami ale keď bude Jurko chcieť lopatku tak si ju berieme a stat si za tym
@dzejny656 Takze ja mam nosit po 10-20 hraciek, aby ine deti neboli smutne a mali sa s cim hrat? Naozaj? Ja som si myslela, ze je to na rodicoch, aby sa tam svojim detom venovali a vysvetlili im, ze ked si nieco pozicas, tak treba aj vratit. Mali by pri tych detoch byt a tym padom sledovat ako sprava a usmernit nie? Ci ja mam davat pozor a vychovavat a zabavat deti na ihrisku, lebo ich mamicky si chcu oddychnut? Bavime sa o veku 2,5 roka.

@sheila121 hej slepicinec a ty si hlavná sliepka kurnika 😉