icon

Alternatívy k jednorazovým plienkam pre deti na noc

5. jan 2024

Ahojte,
2.5 rocnej dcerke davam este na spanie "pre istotu" plienku (v.5) a napadlo mi, ci neexistuje nejaka alternativa tychto jednorazovych plienok na spanie. Po kazdom pouziti ju vyhodim a v 99% pripadoch je sucha, tak mi to pride zbytocne produkovany odpad, taktiez vyhodene peniaze a hlavne mam pocit, ze sa v tom zbytocne "pari". Poradite, prosim? Dakujem pekne

culienka
5. jan 2024

Ahoj, no jedine používať látkovú plienku, ktorú operieš a použiješ znova alebo žiadnu plienku 🙂.

beata_k
5. jan 2024

A preco jej ju davas ked je sucha? Ved kup nepremokavu plachtu v pripade nehody.

beata_k
5. jan 2024
zuzuliennka1
5. jan 2024

nechaj ju uz bez plienky a daj nepremokavu plachtu

autor
5. jan 2024

@culienka a tie latkove su aj take velke velkosti? Nemam s tym vobec skusenost.

autor
5. jan 2024

@beata_k mame nepremokavu plachtu, aj nepremokavy chranic matraca, ale pri prvych detoch som plienku nedavala a ked sa stala nehoda, bolo z toho kopec roboty, kedze postielku mame prirazenu k manzelskej a dieta "cestuje"...casto bolo ocikane alebo cikom dotknute vsetko...navyse keby sa po docikani v noci nezobudili, boli by v tom celu noc, co mi pride hrozne...prve dve deti mali hrozny spanok, takze to som zistila vcas, ze sa stala nehida, pri tretom so super spankom by som to zistila az rano

autor
5. jan 2024

@culienka a tie latkove su aj take nejake, ze dieta neciti, ze je pocikane, proste nejake so savym patentom alebo nie?

autor
5. jan 2024

@zuzuliennka1 mame nepremokavu plachtu, aj nepremokavy chranic matraca, ale pri prvych detoch som plienku nedavala a ked sa stala nehoda, bolo z toho kopec roboty, kedze postielku mame prirazenu k manzelskej a dieta "cestuje"...casto bolo ocikane alebo cikom dotknute vsetko...navyse keby sa po docikani v noci nezobudili, boli by v tom celu noc, co mi pride hrozne...prve dve deti mali hrozny spanok, takze to som zistila vcas, ze sa stala nehida, pri tretom so super spankom by som to zistila az rano

viestta
5. jan 2024

Latkove plienkove nohavicky s vl´kladacou vlozkou, ale myslim si, ze toto je uz zbytocna investicia ked vacsinu noci ma plienku suchu

zuzuliennka1
5. jan 2024

ved ale sama pises, ze plienka je uz vlastne rano sucha.
tak nevidim dovod na obavy, ze by odrazu mala spavat precikana.
ved o to pri nocnom odplienkovani ide, nie? ked sa dieta dlhsiu dobu budi so suchou plienkou, tak pre istotu este na nejaky cas chranic matraca a hotovo - odplienkovane na noc.
u teba uz bude naozaj stacit len ta plachta, pre istotu.

anjelicek26
5. jan 2024

Pri 2-3 nehodach mesacne uz nema zmysel plienku davat vazne, to uz operies... nie je to "mame nehodu 5/7 noci"...

culienka
5. jan 2024

asi cíti, že je pocikané určite to nie je ako v tej umelej plienke. Alebo kúpiť len vrchné nohavičky (nepremokavé) niekde na bazáre a dnu dať zlozenú štvorcovú plienku alebo dáke vkladačky. Určite by to niečo zachytilo a na nehodu raz za mesiac by to stačilo.

vyrovnanaosoba
5. jan 2024

Pri treťom to nezistis, lebo spí v suchu. Aj keď má plienku mokrú, všetko okolo je suché. To je chyba. Skús párkrát obetovať svoj spánok a daj ju cikať v noci v polospánku, a keď sa aj napriek tomu pociká, tak sa zobudí na nepohodlie. A keď nie, tak čo už. Ráno osprchujes. Každé dieťa si tým prešlo.

autor
5. jan 2024

@culienka vdaka, toto je dobry napad!

autor
5. jan 2024

@vyrovnanaosoba no pri prvych dvoch sme davali v noci cikat a uz sme si povedali, ze pri dalsich dvoch neurobime tu istu chybu....osprchovat je najmenej - pisem podrobnejsie dovody vyssie, ale vdaka za nazor

oslo1
5. jan 2024

Kup jej trenpvacie nohavicky.
Tu plienku, pokial Bola sucha, tak mozes v pohode pouzit druhu noc. Ale ja by som uz plienku nedavala.

sakaca
9. jan 2024

Tiež som za látkové plienky, veľkosti sú aj väčšie ak chce len pre istotu, tak ti stačia naozaj len zo 2.