icon

Bábätko nechce spať inak ako na mne

zdenkatomas
23. feb 2017

Ahojte. Môj syn ma 7 týždňov a nechce spinkať inak, ako na mne alebo ockovi. Prvé dni prespal aj v postieľke (mal este zltacku, tak bol viac spavy), ale posledné dni to uz nedokáže. Od kúpania do ďalšieho kŕmenia zväčša vydržal (kým my sme este vedel pozerali tv napr), a potom uz zostal v posteli s nami, lebo naspäť ist nechcel, ale posledné dni uz ani to. Skúšali sme vydržať a chodiť za ním ho pohladit, dať dudlik atd, ale vydržal byt hore aj plakať aj dve hodiny. Viem, ze potrebuje veľa spánku a čím dlhšie je hore, tym ma väčší problém zaspať. Ale on nezaspi inak, ako na nas. Ani vedla nas sa mu nepáči. Akonáhle zaspí na nas a supneme ho do postieľky, alebo vedla nas, do pár min je hore. Zažili ste niekto nieco podobne? Je nádherne mat dieta na sebe/vedla seba, ale všetci sa potrebujeme vyspať a tiez si chceme chvíľku oddýchnuť a nie mat večierku o 8 s ním 😊

katka1981
23. feb 2017

@zdenkatomas, on sa oducil, teraz sa koji kazdu hodinu niekedy kazde dve niekedy kazdu pol hodku v noci lebo ma separacnu uzkost, keby mam normalny matrac z kt. ma neboli cely clovek ta sa ani nestazujem. Je to babatko za odmenu. Neboj, ono to rychlo prejde. Do roka su deticky najlepsie. Neskor su papulnate, drze, neposlusne, take babatko je najuzasnejsi chrobacik na svete.

sykorkauhliarka
24. feb 2017

vies preco je vnosici stastny ? lebo citi a pocuje teba.. matku v ktorej bol devat mesiacov....nepocul nic ine iba hluk tvojej krvy a tvoje srdce ( este tlmene zvuky okolia ) kolisal sa vo vode kazdym tvojim pohybom...a ked si ho porodila zrazu nebolo nic z toho co tak doverne poznal....nastuduj si daco o 4. trimestri....ani tebe by sa nepacilo byt dakde odlozenej citit chlad...

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@sykorkauhliarka
Vďaka za odpoved. Čítala som aj o 4 trimestri a toto vobec nie je problém, lebo ja svoje dieta neodkladam lebo s ním nechcem byt a podobne veci - tulime sa takmer cely deň a od začiatku spinkava s nami. Moja otázka bola, ci mamičky zažili tiez takú vec, ze im bábätko nechcelo spinkať absolútne nijak inak ako na nich, alebo otcovi. Neviem ako si z toho pochopila, ze ho chcem odkladať. Jedna vec, co mi robí trochu starosti je, ako to tu jedna mamička nazvala dokonale - nedá sa mu robit postieľku 24 hod denne - bábätka spia väčšinu dňa. Sem-tam sa treba aj umyť atd 😊 Nemyslim si, ze je nieco zle na tom, ze by bábätko spinkalo počas potrebných spánkoch v postieľke - zo začiatku to tak robil a robí to väčšina bábätiek. Nikto z môjho okolia nic podobne s deťmi nemal, tak som tomu nerozumela a preto sa pýtam mamičiek tu. Ale uz som prišla na to, co je asi za tym, takze super 😊

sykorkauhliarka
24. feb 2017

@zdenkatomas ja som robila postielku cely den a z nikoho neubudlo...ak chces mat vylesteny dom tak sa ptiprav na to ako sa to bude krasne robit ked ti bude dieta vysiet na nohaviviach a ty drzat vysavac vo vzduhu aby ti nehrizlo do kabla :D ked nebudes moct stat pri kuhynskej linke lebo ta bude obchadzat a odtlacat od nej lebo bude vyzadovat tvoju pritomnost pri jeho hre ;) teraz ho nemozes odlozit na cely den do postielky ale to sa nezmeni :D stale s nim budes chodit na zachod :D treba si najst system ;)aby bolo navarene aj "upratane" lebo to nebude nikdy ked zacne jest

petuska2110
24. feb 2017

Takže predpokladáš že ho bolí bruško.
A prečo mu teda nepomožeš?
Možností je hned niekolko.
Treba s ním pocvičit s nožičkami, skúsit ho pootáčat na bruško, na bok naspat na chrbatik. Zobrat ho do ruky a zdvihnut mu nožičky (chrbatik ma oprety a hlavičku o teba a nožičky pokrčít). Masáž bruška, kvapky na prdiky (rozne značky) feniklový čajík (neni som si ista od kedy sa može na obale najdes) a vela iného. V krajnom prípade rektarna rúrka. Aj u nás bolo toto obdobie obe deti ho mali ale nebolo to ako velmi ma potrebuju ale skor ako velmi ich bolelo bruško. A možte ma tu aj ukamenovat nie raz som siahla po rurke ale nie že nechcem mat dieta celý den na rukach ale je mu zle. A ano hned mu bolo lepšie krasna ulava pre neho a už mu bolo dobre aj vo svojej postielke aj všade inde . Ked sa naučil sám otáčat na bok bruško je toto obdobie zase minulost a už prdka/kaka sám. Obe moje deti spia samé v postielkach. Nie neplačú, a nemyslím si že by boli ukrivdene hrám sa s nimi aj sa tulime maznáme a všetko ale spinkaju vo svojom od malička. Od pol roka starší prespinká celú noc mladší 4mesačný vstáva raz na mliečko. Ano vyspím sa a mám 2malé deti. Ano stíham si upratat a iné veci aj ked obtiažnejšie kedže každé si vyžaduje pozornost no obe sa vedia zahrat samé a zabavit. Večer uložím deti a užívam si ten klud. A dorabam čo sa nestihlo cez den a venujem sa chlapovy. Ale je zaujimave= ked tu čítam tieto nazory že som ozaj snád najhoršia matka sveta a moje deti chudatka.

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@sykorkauhliarka
Ty si aky optimisticky človek 😊

zuzu15
24. feb 2017

@petuska2110 neboj sa, je nás viac. Moje deti spia vo svojich postielkach a vo svojej izbe. Starší (2 roky) spi celu noc a menší (1 rok) spi v izbe s ním od 4 mesiacov a vstáva mi este raz ráno okolo 4 tej na mlieko. Cez deň vždy urobím co potrebujem a večer o 19:30 mi začína "dovolenka". Deti spia, manžel prichádza z prace a doma je kľud. Deti som nenechávala pri sebe v posteli, nevlacila po dome v nosiči a to obidvaja prešli ťažkými kolikami, ale nenechala som ich celé dni ani hodiny plakať. To sa zas nestalo. Venujem sa im koľko viem a koľko sa dá. Zbožňujem ich, tulime sa a keď potrebuju som tu. Ale odtiaľ potiaľ. Keď sa mi narodil moj prvý syn, dostávala som denne tisíc rad, ako to zvládnuť. No jednu som si vzala úprimne k srdcu, lebo sa mi pozdávala. Od mojej mamky. "Keď je šťastná a spokojna mamička, aj dieťa je spokojne. Vycíti každú Tvoju emociu, každú náladu. Keď si nervózna, aj ono bude nervózne." Svätá pravda a platí to dodnes.
Pri dieťati si mozeme len myslieť, co mu je, co mu pomáha a ako sa cíti, nikto to nevie. Žiaden psychológ, bioexpert ani nikto to zaručene nemôže vedieť. No najbližšie k tomu ma vždy matka. Ta to vie vycítiť najlepšie sama. Ale, žiaľ, ani Ta to nevie na 100%.

sykorkauhliarka
24. feb 2017

@petuska2110 tvoje deti mali takyto problem ty si ho vyriesila...moje dieta kakalo bez problemov do skoro kazdej plienky brucho ju nebolelo len chcela pocit bezpecia ;) kazde dieta jee ineeee klise strasne ze ?
@zdenkatomas pisem z vlastneho zivota

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@petuska2110
Mate super režim, to by brala asi každá mama. Ale my cvičíme, masírujeme mu bruško, dávame kvapky a párkrát sme použili aj rúrku, ked uz sme nevedeli, ako mu pomôct. Plienku ma špinavú po každom papani a prdka ako starý chlap. Predtým plakaval, teraz plače málokedy, preto sme predpokladali, ze bolesti uz pominuli, resp zaberajú kvapky. No podla toho, co som čítala tu asi nie a neplače, lebo to zohrievanie bruska o nas mu pomáha. Budeme viac cvičiť. Každá mama chce pre svoje dieta to najlepšie a aj vsetko preň urobí, ale je to prvé dieta, učíme sa rozumieť mu, to je normalne. Nikto v našom okoli toto nezažil, preto som skúsila tu. Ja som prosila o radu, resp ci toto niekto mal, aby sme to pochopili. Súdenie a kritizovanie starostlivosti nech si každá frustrovaná matka nechá pre seba - ci uz ide o rúrku, spanie na brušku a podobne. Každá robí najlepšie, ako vie.

sykorkauhliarka
24. feb 2017

@zdenkatomas ak nepritahuje nohy k bruchu a nejaci od bolesti neboli ho brucho len potrebuje pocit bezpecia

petuska2110
24. feb 2017

@sykorkauhliarka ozaj vážne lebo moje dve deti sú úplne rovnaké vieš kópie len majú skoto 3 ročný rozdiel. A teraz vážne každý je iný aj povahovo aj výzorom sú úplný opak jeden tvrdohlavý,uplakany od mala.druhy vysmiaty a spokojný. Hm to že kakala znamená že nemala prdiky aha dobre, lebo ani nás nekakal stale ale to čo mal často v brušku toľko prdikov a všetkého že dospelý by plakal. A ja som niekde písala že nedávam svojim detom pocit bezpecia že nebezim za nimi keď plačú že keď im je zle som neni s nimi hm ? Áno keď sú choré alebo ich niečo bolí spinkaju somnou ale keď im nič nieje prečo by mali? Ja si myslím aj sa mi to potvrdilo na svojich aj iných deťoch že každý chce mať svoj priestor na spanie svoj kľud. Lebo spánok je pre mňa dôležitý, myslím si že každé dieťa ho potrebuje veľa. A áno samozrejme aj ja som rada keď sa vyspím mám lepšiu náladu necítim sa tak unavená a mám viac energie na hranie sa venovanie deťom.

zuzu15
24. feb 2017

My sme museli vyskúšať viacero kvapiek, nepomáhal nám Espumisan, SAB, Infacol... Ale velmi rýchlo a dobre nám zabral baby calm. Napríklad. To len ako príklad.

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@zuzu15
Presne tieto vsetky sme mali a nic. Skúsime tie baby calm, vďaka.

zuzu15
24. feb 2017

Riedia sa s vodou a do nejakého času sa musia spotrebovať. No my sme s tým nemali problém. Ten nám fungoval u obidvoch chlapcov. Tak snáď vam aspoň trosku pomôže.

sykorkauhliarka
24. feb 2017

@petuska2110 ja nie som toho nazoru ze vsetko zhadzujme na bolest brucha a cpajme kvapky ;) a znicoho ta neobvinujem autorke radim nech si najde system a moze vyskusat hacku

zuzu15
24. feb 2017

@zdenkatomas este mi napadlo, ze ci uz beriete Vigantol? Ten nám spôsoboval extrémne bolesti a plač. O tom je tu niekde tiež diskusia, aké su náhrady.

petuska2110
24. feb 2017

@zdenkatomas u nás bolo to isté stále plakal a nevedeli sme mu pomôcť. Myslím prvého syna, druhé už je ľahšie. Obe deti trpeli kolikami aj pres moje snahy nemusiet som často musela použiť rúrku. A toto riešenie mi povedala malého doktorka že mám skúsiť rúrku, nebolo to z vlastnej hlavy a dokonca som sa obávala to skúsiť. A áno každé dieťa je iné naš prvý bol tiež riadny expert a okolie stále niečo malo. Prečo nerozpráva, prečo má plienku atď no lebo je tvrdohlavý a ťažko sa mu dačo vysvetľuje 😂 s nim je to beh na dlhú trať lebo keď jemu poviem že to je žralok tak on mne žie nie to je "ibka" rybka. A som vybavená. Alebo najlepšie to neni žlalok ale ibka a konečná takto je to vo všetkom nedá si vysvetliť 😂. Ide taxík pozri to neni taxík to je policajt dlho trvalo kým som ho naučila že je to ozaj taxík.

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@zuzu15
Uz to tu jedna mamička písala. Ze vysadili a bábätko spokojne. Ideme dnes na poradňu, skúsim sa spýtať.

petuska2110
24. feb 2017

A ešte môžeš skúsiť vysadiť vigantol či tam neni problém môj starší ho znášal v pohode mladšiemu som musela kúpiť náhradu jamieson. Samozrejme po konzultácii s lekárom.

naniatko172217
24. feb 2017

@zdenkatomas mali sme presne to iste! 🙂 U nas to bolo kvoli bolavemu brusku. Striedali sme sa s priatelom, ale zvacsa som ho mala na sebe ja. Poviem ti takto, aj ked si velmi unavena, uzivaj si to a prejavuj mu co najviac lasky. Pretoze este neskor na to budes spominat, ze bodaj by sa aj teraz tak na mna ulozil 🙂 u nas ako keby utalo, cca ked mal mesiac -mesiac a pol, tak s tym prestal. A ver mi, chyba mi to! Teraz na mne tak lezi len ked je velmi zle (teplota, bolenie atd). Neviem ci ma vas problem s bruskom, ak ano, skus espuminan alebo infacol v kombinacii s biogaiou. A vela cvicit s nozickami a davat na brusko. Nechat co najviac rozbaleneho, nech si pokopka nozickami. Chce to len cas. 🙂 moj ma 3 mesiace, brusko uz neboli, vecer ulozim do postielky, pohladkam a necham ho nech zaspi 🙂

petuska2110
24. feb 2017

@sykorkauhliarka jasné ako inak, lebo ja som neskúšala iné možnosti hned som vedela že bolest brucha hm . Máš velmi divné nazory. Lebo každé dieta chce byt s rodicom to je normálne. Ale ked ho uspi na rukách na sebe atd a chce ho položit/preložit tak je uplne normálne že jej začne plakat jansné. Každá jedna pozná že musela dieta uspávat na rukách na sebe a všelijako ale ked ho uspím a opatrne položím spinká jedine ak mu niečo je sa budí s plačom. Ano systém si nájst funguje ale pokial dietati niečo je tak nepomože nič ked ho niečo bolí alebo trapy je pochopitelné že nechce a nemože byt bez mami. Aj náš ked ho bolí brucho je hladný a podobne- možem mat systémov tisic nič nepomože ked ho niečo trápy.
@zdenkatomas posledná možnost ak kojíš je aj možné že má malo, to som mala aj ja plačkal stále a nebolelo ho bruško ale mal málo mliečka musela som ho trochu dokrmit um a bol spokojný.
Ono je na bábu vidno čo mu je či bruško alebo iný problém ak nevieš odhadnút už len zostáva postupne vylučovat možnosti. Pokus-omyl

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@petuska2110
Nám rúrku tiez doktorka kázala kúpiť. Dlho som sa odhodlavala ju použiť, ale tak nakoniec sme to skúsili 😊 Haha, zlatý. Tak aspoň sa vo svete nestratí, bude si svoje presadzovať. Presne ako vravíš, aj do mna kolegyne hneď ked som im povedala, ako spinkavame, ze to robim zle, nemam si ho takto naučiť atd. Všetci sú s radmi múdri, ked niekto robí nieco inak ako ony. Ja by som bola šťastná za režim, aky funguje u vas. A milujem ho nadovšetko, neznamená to, ze sa ho chcem zbaviť. Ale on proste nechce a ja ho plakať v postieľke nenechám. Budeme skúšať každý deň a vecer a možno sa ro raz podarí 😊

sykorkauhliarka
24. feb 2017

@petuska2110 musis mat posledne slovo ? ty si to nezazila no my sme mali to iste co popisuje autorka nemohla som ju vybrat zo satky lebo sa hned zobudila tak ka vravim ze decko nema iba jest spat a srat ze chce citit aj ludske teplo a ja som ta tupa ? evidentne niedi zastancom nosenia v satke ;) opytaj sa zien ktore nosili 4 mesiace v satke ako to funguje ;)

petuska2110
24. feb 2017

@zdenkatomas ano presne tak máš spravny názor plakat ho nenechaj len nájdi príčinu plaču, lebo je aj možnost že chce byt s tebou to je samozrejme ale nemyslím si že ak už zaspinká a chceš ho preložit je to v poriadku že sa budí. Moji mali to isté a nebolo to len tak ale dačo im bolo. Aj náš 3 ročný má občas nutkanie spat somnou lebo ho niečo bolí trapy , chorý a všeličo a je samozrejme že mu to dovolím ale inak má najračej svoj klud ked spinká. A mladší to iste pootáčame sa pohráme sa porozpráva mi (blaboce , všelijake zvuky) , strašne ukecané deco-po mne 😂 pomojkáme atd a bud na mne si zaspinká alebo položím do postielky otočí sa na bok a adies uvidíme sa ked budem hladný 😂
Svojmu bábu rozumieš najlepšie ty ako jeho matka. Isto prídeš na systém aj nato čo mu je 😉

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@naniatko172217
Ja si to v podstate užívam tiez, je to krásny pocit počuť ho dýchať a cítiť jeho hlávku vlasatu na hrudi 😊 Spi sa nám relatívne dobre (zatial este nie je ťažký). Ide mi skor o to, ze inak sa mi vobec nevyspinka, co je preňho zle. A tiez, ze o 8 je aj moja večierka. Tak aspoň chvíľku si ukradnúť pre seba a partnera tiez by bolo super 😊Predtým tak spinkaval, o 8 som ho uložila a do ďalšieho kŕmenia bol vo svojej postieľke, tak som aj sprchu dala a pár slov s partnerom prehodila aspoň 😀 Po prvom kŕmení uz potom spinkal na mne, do postieľky nechcel. Teraz tam uz vobec nechce byt.

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@naniatko172217
A ako s tym prestal? Skúšali ste ho dať do postieľky a zrazu tak jeden vecer zostal?

zdenkatomas
autor
24. feb 2017

@petuska2110
Veru, máš pravdu. Myslím, ze to bude bruškom. Iste je mi pri mne dobre tiez, ako aj mne pri ňom samozrejme. Ale toto nie je úplne ze o potrebe mamy, lebo takto spokojne spinka aj na partnerovi ak napr na mojej mame, ked je tu. Pokúsime sa dať doporiadku to bruško viac a ak nepomôže, budeme dúfať, ze s odchodom bolesti sa to zlepší a bude pekne spinkať v postieľke, alebo kľudne aj pri nas, ale skor vedla ako na nas 😊

petuska2110
24. feb 2017

@sykorkauhliarka panebože daj mi pokoj-ja som neoznačovala teba ale ty mna, ja som na tvoje nazory nereagovala ale TY si musela na moj a ano odpovedám ti lebo by si mala po sebe čítat čo píšeš. A čo ked si nosila svoje dieta 4 mesiace v šatke a xy dalších tak to je správne tak to malo byt? podla tebá ano fajn tvoj nazor ti neberiem. A nos si dalších 20 detí, Mna nezaujímaš, ani tvoje deti. A predstav si že aj ja mám ergo nosič a moje dieta občas nosím, ale to neznamená že ho budem mat 24h dene zavesené na sebe. Ale obvinovat ma tu a trepat ako ja si myslím že za všetko može bruško a nwm čo to ti ide čo? Alebo ako si snád myslím ako je každé dieta rovnaké ako z učibnice nie? nepoznáš ma ale navážaš sa od začiatku do mna ty. Nech si autorka sama vyberie čo bude robit so svojím dietatom. Rady sme jej dali aj ty aj ja aj xy dalších čo si vyberie- čo bude fungovat na jej dieta nech si skúsi.

petuska2110
24. feb 2017

a nie nezažila lebo ked som mala s detmi problem predstav si že ked plakali stale ,vždy to malo svoj dovod. Raz ho bolelo bruško- potom mal málo mlieka, vadil mu vigantol a xy dalších príčin ktoré som odstránila a dieta bolo spokojné -aj ja.

sykorkauhliarka
24. feb 2017

@zdenkatomas ani moja dcera nemala problem spat na manzelovi aj on je teply a bije mu srdce ....kup ulitku a vyskusaj na noc...dieta pride do zivota a niekedy da pocitit halo uz nie ste sami som tu aj ja a ja som prvorade ...ak nelezim vedla malej po pol hodine sa zobudi chodim spavat s nou ma uz rok a vobec mi to nevadi nic mi neuteka ked som s nou v posteli....nebude to tak to navzdy..tak ako ani satka nieje navzdy uz ju nepouzivame