Bábätko nechce spať inak ako na mne
Ahojte. Môj syn ma 7 týždňov a nechce spinkať inak, ako na mne alebo ockovi. Prvé dni prespal aj v postieľke (mal este zltacku, tak bol viac spavy), ale posledné dni to uz nedokáže. Od kúpania do ďalšieho kŕmenia zväčša vydržal (kým my sme este vedel pozerali tv napr), a potom uz zostal v posteli s nami, lebo naspäť ist nechcel, ale posledné dni uz ani to. Skúšali sme vydržať a chodiť za ním ho pohladit, dať dudlik atd, ale vydržal byt hore aj plakať aj dve hodiny. Viem, ze potrebuje veľa spánku a čím dlhšie je hore, tym ma väčší problém zaspať. Ale on nezaspi inak, ako na nas. Ani vedla nas sa mu nepáči. Akonáhle zaspí na nas a supneme ho do postieľky, alebo vedla nas, do pár min je hore. Zažili ste niekto nieco podobne? Je nádherne mat dieta na sebe/vedla seba, ale všetci sa potrebujeme vyspať a tiez si chceme chvíľku oddýchnuť a nie mat večierku o 8 s ním 😊
@sykorkauhliarka
Jasne, ja to beriem a tiez si nesťažujem - je to naše dieta, ktoré sme velmi chceli a milujeme a točí sa vsetko okolo neho. Nechcem ho od seba odkladať ani mu odopierat nejaké potreby. Ale podla názorov mamičiek sme nad tym začali premýšľať a naozaj sa to začalo s nástupom kolík. Dovtedy sme sa takto túlili tiez, ale ked zaspinkal a dala som ho do postieľky, tak tam spinkal. Teraz na nas bruškom operety spinka (v noci dnes potiahol 6,5 hod) ale v momente ako ho položím co len vedla seba (išla som v noci na wc) je hore. A tak by to byt nemalo a donedávna nebolo.
@petuska2110
@sykorkauhliarka
A baby, nebudeme sa hádať. Ja som len chcel vediet, ci niekto nieco takéto zažil a ako ste to riešili a ako sa to nakoniec poriesilo. Každé dieťatko je iné, každá mu rozumiete najlepšie a neexistuje, ze zato ze jedna to robí inak, druha to robí zle. Podla príspevkov od báb sme vydedukovali, ze to bude bruškom a skúsime sa naň zamerať este viac. To ale neznamená, ze nepotrebuje našu lásku a prestaneme ho mojkat a nosiť atd 😊
@zdenkatomas ešte ti skúsim takti pomôcť, u nás je znakom že bolí brucho napr. Ako som písala aj ti tam dávala jedna pani obrázok bábo zdvihnes- chrbatik a hlavičku má opretu a držíš ho pod zadočkom a nožičky má ohnuté ako keby kvocal. A keď ho máš takto ak ho bolí brucho snaží sa tlačiť to je vidno napr.zatina nožičky pršteky . Začína červenať v tvary mierne od tlačenia atď.
Keď si všimnes nožičky ako má pršteky atď snaží sa tlačiť. Je to podobné len ja som si bábo chrbatikom oprela o sebao svoje brucho ale dá sa aj takto každému ináč vyhovuje.
@zdenkatomas u nas prestal tak, ze dala som si ho na hrud ako obvykle, ze ideme spinkat a zacal sa metat 🙂 nevydrzal len tak necinne lezkat, lebo uz bol ciperny, stale rozhadzoval rucickami, tak som ho dala do postielky a odvtedy tam spi 🙂 ver mi, ze je to len prechodne obdobie 🙂
@zdenkatomas necitala som diskusiu, len ti napisem ze je uplne normalne ak ta babatko chce citit...skusala si satku alebo nosic? Tam ta dieta citi, spi na tebe prakticky, ale ty mas volne obe ruky a mozes si pritom porobit co treba. Ja som takto so synom aj navarila, oprala, povesala, on spokojne spal...
my sme postielku ani neskusali, spal stale bud takto v nosici, alebo pri mne v manzelskej posteli. Este aj dnes spime pri sebe, ked a zobudi a citi ze som tam, hned zaspi dalej. Nebojim sa ze to tak ostane navzdy, to vobec nie, u kazdeho dietata pride vek, ked mu to uz zacina vadit a odide si spat do svojej vlastnej postele. A kym chce byt pri mne, tak si to budem uzivat 🙂
@petuska2110
Skúsime to takto. Tie pršteky 😀😀
@naniatko172217
Super, snad sa tiez dočkáme. Ja ho zbožňujem tulit, ale aspoň chvíľku sa pohnúť bez neho bude fajn.
@alexandraalexandrova
V nosiči sa nosíme, to sa nám paci obom. Ani v posteli nám nevadi, ze je. Skor naopak, chceme ho tam. Ide len o to, ze on nebude spinkať ani s nami ako medzi nami. Iba na nas. V momente, ako ho zo seba zložím, ked idem napr na wc v noci, tak je hore. Predtým spinkal aj sam aj medzi nami, ale asi od casu, ako začali koliky, musí byt len na nas. Žiadne medzi nami neexistuje, a to ho hľadkame a tulime. Aj v nosiči prespinka, kým si robim veci, ale v momente, ako ho položím na posteľ, ci jeho alebo našu, je hore. Pripisujeme to podla opisu niektorých mamičiek co vyššie písali skor k problémom s bruškom.
@alexandraalexandrova my sme takto tak isto fungovali a ziadne bolesti brucha mala nemala za to dam aj ruku do ohna....vylozit ani za svet
@zdenkatomas inak este jedna mamicka tu spominala reflux a veru aj nas maly mal skryty reflux, cize istotne to aj v tom bolo.
@petuska2110 jeeeeej krasssne
@zdenkatomas aj nasa mala tak jedine spinka,tirz to zacalo kolikou a vrackanim.
@zdenkatomas My máme 4 mesiace a spinká vedľa mňa. Ale ten spánoj je stále zlý. Zo začiatku sme mali to isté. Spinkala jedine na mne a to som ju ešte aj občasne hojdať musela. Ruka pod zadočkom, druhá cez chrbátik (také zovretie) a hojdať, keď sa budila. Bolo to veľmi vyčerpávajúce, lebo akonáhle som zmenila polohu rúk, alebo sa pokúsila ju dať vedľa seba, bola hore. A bola som v tomto na ňu sama - až som sa bála ísť spať, lebo to nebol pre mňa vôbec spánok. U nás to malo súvis s bruškom, ktoré nás ešte stále trápi, ale už nie tak, aby musela byť na mne. Už pospí cez deň aj v kočiari, alebo v šatke. Tá je u nás ozaj pomoc na nezaplatenie. Dúfam, že aj noci sa už u nás zlepšia. Držím palce.
PS: A ako bolo spomínané už niekde (nečítala som všetky príspevky), syna veľmi trápil Viganthol. Prešli sme na BabyD kvapky a pri dcérkach som dávala rovno len tie.
@katrin21
Dakujem za články. Ma to logiku. Skúsime aj to 😊
@bellybug
Kolko ma malička? A cez deň co robieva? Tiez ju mate na sebe, ci je chvíľočku aj sama? Nas sa tak 10 min sem-tam zabaví s hradzickou , ale potom uz ani tam nechce byt.
@spuntikmathiasko
Dnes skúšame pod matrac maly vankúšik, nech ma postielka trosku spád, ako to maju v nemocnici bábätka. Uvidíme, ale na to vracanie by to mohlo mat vplyv.
@kristinka86
Hneď je človeku lepšie, ked ho niekto chápe, lebo si prechádza tym istým. Úplne ti rozumiem a najviac ma hnevá, ked mi niekto povie bud neuč si ho tak, alebo ze co sa sťažujem a chcem ho od seba vyduriť samého prec. Snad sa vam to časom úplne dá doporiadku. Ja by som momentálne bola šťastná aj za to, keby dokázal lazkat vedla. Ale verím, ze toto je len dočasne a čoskoro bude vsetko ako ma.
Čítala som to uz od viacerych, ale neviem, ako by som zistila, ze to je ono. Ja si momentálne stale myslím, ze koliky. Aj sme zase cvičili, bruško mastili, dnes som mu aj rúrku skúsila, ale stale kopal a plakal, kým som si ho nedala na seba. Teraz mi tu pochrapkava 😊
@zdenkatomas všetky sme si tym prešli , každá hladala príčinu palč. Každé babo malo niečo iné od hladu , po koliky, reflux atd atd všeličo im vadí a ked nevedia povedat drobci tak plačkajú ☹ Vobec sa netráp prídete na to, aj ja som mala dni zufalstva ked som netušila čo je malemu (hlavne s prvým). Stále na rukách-stále plač a dokola už sme sa celá rodina striedali , on ani na nás nezaspal len nosit o húpat. Vystriedali sme asi 5umelých mliek-prestal kakat mal moc tvrde (mal reflux dost grckal) až ked som "neposluchla doktorku" a dala obycajne mlieko prestal grcat a upravila sa stolica a nebolo treba "rurku" ale vela urobilo aj to že už si vedel sadnut hybal sa a aj to že už začínal papat. Druhe už bola prechádzka ruzovou záhradou lebo ked sme plačkali už som vedela že to neni "len" tak. A zistila som najpr. málo mliečka som mala , dokrmili sme, potom silné koliky. Tam som pomáhala rurkou a nakoniec som prišla aj na to preco ich má Viganthol. A zase mám anjelika. A chápeme aj že nechceš dieta odstrčit ale pomoct mu (a trošku aj sebe k normalnemu fungovaniu-to je normálne) A ja som mala prvé 2mesiace pekličko lebo sklbit 3rocného + novorodenca no sranda preveliká. Ale všetko je super teraz aj sa vyspíme aj sa pohráme aj porobíme. 🙂 Držím palce, prídeš na to si jeho mamička❤
@zdenkatomas mne maly ani nevracal, on mal skryty, mliecko sa mu vracalo (cize mal po nakojeni non stop zahu), ale vrackal malokedy. Az sonom na gastre nam potvrdili, ze ma reflux.
@zdenkatomas Ešte si neodpustím napísať: Mamičky, babičky, lekárky, ktoré vravia, že si dieťa matka takto naučila, nikdy asi také dieťa nemali, že by boli schopné spraviť čokoľvek v prospech bábätká, len aby prestal nekončiaci plač a krik maličkého. Je to hlúposť, pretože tak malé dieťa ešte nedokáže zneužívať človeka - ono si proste len žiada to, čo mu robí dobre v danej chvíli - v nejakej bolesti, či nepohode.
Koliky mal synček a dovolím si tvrdiť, že pri dcérke (podľa opisu i u Vás) toto koliky nie sú, ale iné bolesti bruška. Syn i keď mal koliky, nikdy si nevyžadoval spanie na mne. Spinkal pekne v postieľke, ani na našej posteli nespal štandardne. Skôr výnimočne - napr. pri zúbkoch, atď. Keď koliky začali, neutíšilo ho nič - ani hojdanie, mojkanie. Bol to dlhodobý boj o nervy a trzeplivosť. Toto je iné. Ale nezúfaj. TO spanie na mne ako prišlo, tak aj odišlo. Netrvalo to ani mesiac (od 2 do 3 mesiacov). Len som mala pocit, že to hádam nikdy neskončí. Bola som unavená a nakoľko mám ďalšie dve detičky, tak bolo ťažko počas dňa fungovať, akoby som v noci spala aspoň kúsok. Teraz nespíme tiež veľa, ale je to lepšie, ako ju celú noc mať na sebe. Držím Vám palce!
ahoj, nasa tiez nechcela spat v postielke. spala medzi nami. rok sme nevideli telku, chodili o osmej spavat. nejak sme vydrzali. asi kazdy si tym musi prejst. drzim palce.
@petuska2110
Si zlata, dakujem 😊 Presne máš pravdu, musíme len zistiť každá. Ja som len z tejto zmeny bola zmätená, lebo nikto v okoli to nezažil a este nas aj poucali, aby sme si ho tak nenaučili a podobne, akoby to bolo take jednoduché vyriešiť to. Ja ho plakať nenechám a teraz po vašich všetkých komentoch viem, ze to nebude trvať vecne 😊 Ako si zistila, ze vam vadí vigantol?
@kristinka86
Presne toto ma neuveriteľne hnevá. Nenauc si ho... akoby sa dalo mu povedať spinkaj tu a on bude. Proste toto potrebuje a to mu aj dám. Tiez by som ho nedokázala nechať plakať a tiez argumentujem tym, ze on nedokáže "vymýšľať" a proste si to pýta, lebo to potrebuje a ja mu to aj dám. Len to nikto z nášho okolia nezažil a preto som tomu nerozumela a bála sa, aby mu to nezostalo navždy 😀 Uz ťahá na 5 kg a veru je to pre moje kosti zaberak.
Dosť som o kolikach čítala a tiez si myslím, ze to nebude ono. Ma len bolesť bruska, ale všetci to hneď volajú kolika. On je inak pokojný, ked si ho dám na seba, hneď ako si nájde polohu, tak prestane. A určite neplače v kuse nejak dlho. Rychlo prestane.
Aj ja držím päste vam, si hrdinka s 3 deťmi. Momentálne si neviem predstaviť, ze by sme mali druhé, nieto tretie 😊
Aj o tomto je materstvo, je to este uplne malicke babo, ako sama vravis potrebuje mamu, tak mu to dopraj aj ked to je iste narocne pre vas oboch, ale toto odbobie prejde raz dva ani sa nenazdate. Asi si tym nieco riesi, ze chce byt pri tebe. Cim viac ho budes davat od seba tym viac sa bude na teba uputavat. Je to prirodzene. Ja som mala malu na sebe skoro non stop pol roka aj cez den aj v noci, inak nechcela spat, potom uz si zvykla spat aj vedla mna a tak je doteraz 🙂 bude mat dva roky. aj vacsia spi pri nas.
@katarina644
Máš pravdu. Uz je to fajn, ked viem, ze to je bezne.
Tento víkend sme zaznamenali trosku zmenu k lepšiemu - možno pomôže mamičkám, ktoré este takéto malé "lepidla" maju. Iste spinka takto na nas aj preto, ze nas potrebuje cítiť, ma nas rad, cíti sa vedla nas bezpečne atd atd, ako argumentovali niektoré mamičky. Aj my ho potrebujeme mojkat a určite ho nechceme od seba odhadzovať. Išlo len o to, ze to dovtedy nerobil a zrazu ano a co bolo najhoršie pre neho, nedokázal poriadne spinkať a to určite pre svoje zdravie a prispievanie potrebuje. V piatok a včera sme spravili trosku zmenu:
Najskôr ho nakŕmili a až potom okúpali a dali masáž bruska a cvičenie (predtým sme to robili naopak, aby nešiel do vane s plným bruškom ale hneď po papani očividne potrebuje čas, aby mu to tam "sadlo" a pre nejakých dalších aktivitách asi nema čas uvedomovať si boľavé bruško). Ďalšia vec je, ze sme mu na jednej strane podložili odspodu matrac, ako maju bábätka aj v nemocnici. Asi mu je takto lepšie, lebo na rovnom povrchu sa mu nepáči. A uz dve noci sme sa pekne potulili a potom som ho preložila k sebe a do ďalšieho kŕmenia spal ako zarezany! Možno by sa mi podarilo takto pokračovať celu noc, ale ako som po dalších krmeniach ho este tulila a čakala, kým zadrieme, tak som zaspala spolu s ním a zobudila sa až ked sa mrvil o 2,5 hod na ďalšie krmenie! Tak to stojí za vyskúšanie 😊
Uvidíme, ako to pôjde ďalej, a dakujem všetkým za rady a pozitívne slova, dodali ste mi potrebný optimizmus a zbavili ma znepokojenia 😊❤
@zdenkatomas No nedala som mu 2-3 dni vigantol a bol lepši , bolo mu lepšie neplačkal tolko atd- zmenu spoznáš hned 😂 Ak však nenastane zmena tak to neni tím a príčina je iná. A ked som prišla nato že vigantol tak som išla detskej lekárke a tá nám odporučila náhradu jamieson tak neako nwm presne ako sa to píše.
V príbalovom letáku vigantol:
Tak ako všetky lieky, aj tento liek môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého.Medzi vedľajšie účinky patrí zápcha, plynatosť, nevoľnosť, bolesť brucha alebo hnačka. a iné viac najdes na letáku alebo na internete napr.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/vigant...
Ako som písala starší syn ho užíval a nevadil mu mladšiemu žial vadí nerobí mu dobre.

@petuska2110 myslim ze autorka nepisala ze reve ako tur ale ze chce spinkat na niekom a to je rozdiel inac je to asi spokojne babo nie ?