icon

Bábätko precikáva plienky: Riešenia a odporúčania

16. jan 2025

Máte s tým skúsenosti že bábätko preciká plienku ? Hlavne v noci, občas aj cez deň. Používame baby love 5+
5 jej robia otlačky
A zas 6tky sú jej príliš veľké
Tieto jej pekne sedia…len ona sa niekedy strašne točí z brucha na chrbát a naspäť…
Ma citlivú pokožku a tieto jej vyhovujú
Precikava buď zo zadu, z bokov, okolo nožičiek..ako kedy

evaachesa
16. jan 2025

Dávaš jej veľké plienky.

janababana
16. jan 2025

My sme na noc davali pampers pants 5. Babylove precikala (plienky aj pantsky).

taktotedanie
16. jan 2025

Su male, preto precikava to
Len tebe sa zda ze sedis dobre

simca06022011
16. jan 2025

@taktotedanie no neviem... 9,5kg dieťa aby potrebovalo 5-6 plienky...?

lenkakravcova
16. jan 2025

Pampers pants night sú fakt najlepšie na noc.

taktotedanie
16. jan 2025

@simca06022011 neviem ake su velke tie plienky
Ale moje dieta sa precuravalo ked boli male
Pouzivali sme extra na noc pampers
Vymen za kolorky napr
Na tieto co mate som nepocula vela chvaly
Alebo lupilu si chvalia ci dada

lilope
16. jan 2025

@taktotedanie musia jej byť obrovské. 4ky sú do 14kg, potom 5ky a ona používa 5+ čo som našla že sú 11-18kg. Moje dieťa má 11kg a má 4ky pampers pants, prebaľujem v noci a neprecikáva sa.

taktotedanie
16. jan 2025

@lilope ja neviem ake su, nikdy som tie nepouzivala
Autorka tvrdi, ze ma siroke stehna
Kilami na obale som sa nikdy neriadila
Tiez ma moje dieta pampers, na noc night, v noci prebalujem aj ja, neda mi mechat dieta v total scuranej plienke cele tie hodiny, ved to je az hnus

lilope
16. jan 2025

@taktotedanie napriek veľkým stehnám mi prídu až príliš veľké na jej hmotnosť, veď sú do jej dvojnásobnej hmotnosti, to je moc.
Autorka sa vôbec nevyjadrila či v noci prebaľuje. Ale keď ju preciká aj cez deň, to je ako možné? Buď je jej plienka veľká a slabo ju obopína, tak moč zboku pretečie alebo ju prebaľuje málokrát že sa nahromadí toľko moču, ktorý už plienka nepojme? Čudné. Ale nereaguje, tak asi nemá záujem jej problém vyriešiť.

jablkovastrudla
16. jan 2025

Mam vacsieho syna a ten je teda buchta riadna, bude mat rok a ma nieco cez 10 kil a stehna ako vzpierac. Teraz nosi zelene pampers cislo 4, nikdy sa neprecikal. Podla mna mas zle zvolenu velkost plienky

diewcatqoo
16. jan 2025

Mas obrovske plienky. Moje dieta ma 8,5 kg, stehniska ma tiez fajne a este len nedavno sme presli na 4ky. Neexistuje, ze 5+ alebo 6 budu tvojmu dietatu dobre. Su mu velke, preto sa precikava.

simca06022011
16. jan 2025

ale plienky nejdu predsa cez stehna... a maju mat lemy "tesne" aby to cez ne nepretieklo, kym sa to stihne "vstrebat"

autor
16. jan 2025

A čo mám akoze robiť keď jej menšie veľkosti robia otlačky na stehienka ? Však ma 9,5kg a dávam jej plienky čo su písané od 11kg ale tiež sa nikdy neradim tým čo je na tom. Keď vidím že sa robia hlboké otlačky tak mi logicky dojde že sú malé plienky…Veď keď jej dám menšie sa jej to gumička zarezáva a to na všetkých plienkach. Cez deň mením podľa potreby, čiže keď vstane, medzi hrou a pred spaním, podľa toho kolko je hore niekedy viac….v noci jej menín keď vstane precikaná takže to neviem niekedy ovplyvniť…niekedy vstane v noci raz a je precikaná, niekedy zas vôbec..niekedy xy krát a nie je alebo zas naopak je. Vtedy ju prebalim a prezleciem

daja07
16. jan 2025

@really8 syn ma 13 mesiacov a 5ky ma uz asi 3-ti mesiac a to ma asi len 9 kg. Ale asi ma dlhy trup alebo co, lebo stvorky su mu male, mal ich stiahnute uplne nizko pod pupkom. Ono zalezi aj podla proporcii. Dcera mala v tomto veku 12 kg a nosila 4-ky.

@autorka skus lepsie ponapravat tu gumku okolo noziek, pripadne skus gatkove plienky tej istej znacky, alebo teda ine plienky.

bebina23
16. jan 2025

Ja ta chapem. Mam 8,7 kg polrocaka a stehniska ma tiez riadne a kazdu naozaj kazdu noc sa precura😭😭😭Sskusali sme plienky Pampers asi vsetky typy, pantsy samozrejme, Dm, Lidl, Colorky, Dady, Baby charm, Bela happy.. a urcite este nejake. Vsetky. Ja to nechapem tiez🤦‍♀️ prebalujem ja sj muz, skusala som vsetky finty aj z netu, slabsie aj silnejsieutiahnut,vyššie, nizsie… a tiez sa mu robia potom nepekne silne zarezy cervene. Vvera som ho o 4 prebalila a o 7 uz mal zas prestate pyzamo🤦‍♀️ Mam tretie dieta cize odprebalovaneho mame dost ale prve dve deti takyto problem nemali. Ale nemali ani take velke stehna a brusko ako on. On ako sa v noci pretaca sa mu plienka stiahne pod to velke brusko a zastavi sa nad stehienkami v zareze a cez bok podla toho na ktorej strane spi je precikany.

autor
16. jan 2025

@bebina23 úplne súcitim…nám sa to deje skoro mesiac, doteraz žiadny problém a už tiež nevieme…ale každú noc musí byt fakt hrozné…tiež sme rozmýšľali aj nad tou variantou že je bábätko akčné a keď sa v noci/cen deň v spánku hýbe a cestuje proste sa to všelijako poposuva nech robíme čokoľvek nebude to lepšie..

ivangeline
17. jan 2025

… od krvi, hlavne, že teraz ma prefíkane aj boky.. ;D

surama
17. jan 2025

Ber do uvahy to, co som ti pisala, ze zalezi aj kolko pije. Moj pil vela vody a este potom mlieko pred spanim, pocas noci...a tie plienky absorbuju tak mozno 300ml. Cize u nas to bolo urcite tym, ze fakt vela pil a pisal.

dixitka
17. jan 2025

My tiež používame babylove a treba ich poriadne dotiahnuť okolo pása (tým, aké sú pružné, je to trochu zradné, lebo keď leží dieťa pri prebaľovaní na chrbte na tej gumičke, tak sa zdá, že už je to natesno, no po zmene polohy to zrazu môže byť voľné). No a druhý problém, ktorý máme až teraz, je že syn už ciká menej často, ale veľké množstvo naraz, a to niekedy keď pustí hoc aj do prázdnej plienky, tak sa to nestihne vsiaknuť :(
Veľkosť máš podľa mňa ok, my sme kvôli stehienkam tiež stále museli používať o čosi väčšie číslo, než bolo podľa obalu treba.

bebina23
17. jan 2025

Autorka nam to robi odkedy sa pretaca hore dolu. Najlepsie su za mna pre nas tie Happy bella. Ale tu niekto odp tie Huggies nocne tak sa chystam kupit tie. Pampersky pantsy sa mu total zoszchli a trcala mu polka prdelky rano😬plus precikany z kazdej strany. Jedine stastie mame, ze nema citlivy zadok, lebo pri starsej ked som zmenila plienky mala neskutocne zapareniny, kozna predpisovala lieky donemoty. Tomuto to nevadi. Tak drzim palce, nech to rychlo prejde nam aj vam😖

pocahontas63
19. jan 2025

Priveľké plienky, môj synček má 8 mesiacov, 10 kg, veľké stehná, je prosto mocný a používame z Tesca ich značku Fred and Flo, veľkosť 4. Keď sa narodil, tiež mu všetko pretekalo (dlho som nevedela, kde je problém, no boli to malé plienky, neskôr sme rovno prešli na dvojky). Babylove nám tiež nesadli.

gastanka123
19. jan 2025

@autorka Nám tiež nesedeli babylove. Ani nemal veľa nacikane a aj tak sa precikal. Sedia mu Dady 5, a mal 5 už dosť skoro. Obaja synovia, 2 ročný a 10 mesacny nosia rovnakú veľkosť už dlho. Neriešila som, ze je to od 15 kg, proste mu sedeli.

daniela1911
19. jan 2025

Dieťa som vždy prebalovala v noci a nie kvôli tomu či pretečie alebo nepretecie plienka, ale spať niekoľko hodín s takým nacuraným studeným balónom medzi nohami… chudák dieťa.

gaabriela2212
19. jan 2025

Baby love su hrozné plienky na noc .Kupila som ich nasej na skúšku, chcela som nejaku lacnejšiu variantu no každú noc precikana.Tak som sa vratila k pampers premium care pants a tie nikdy ale nikdy neprecika.Baby love maju velmi slabu saciu schopnost.

lilitela
19. jan 2025

Napodobne, stavalo sa, vacsie babo ma uz vacsi mechur, cika menej casto, a uz sa toho mocu viac nazbiera a potom to pusti naraz. Nasa supla este v noci 2 flase mlieka, takze ani najdrahsie Pampersy to nezachranili. Tam uz nepomoze ine, ako prezliekat v noci a samozrejme nepremokava podlozka.
Isty cas sa nam to stavalo casto, mozno bola aj technologicky zla seria plienok. Pampersy sa robia v roznych krajinach, teda vtedy to tak bolo, aj v Polsku.

terry658
19. jan 2025

Autorka nič si z toho nerob. Ja mám 1,5 ročného a má 20 kg. Nosíme 8mičky.
Na noc som začala dávať Ninjamas aj keď píšu až od 4 rokov ale sú super. Dovtedy sme dávali pampers premium 7 a tie boli tiež fajn. Môj je atopik ale s pampers nemal problémy.

bela30
19. jan 2025

Skus Kolorky alebo Dada. Plus Pampers Harmony tie su bez "chemie". Nemali by drazdit pokozku.

mimachicha
19. jan 2025

Ja by som skusila vymenit znacku plienok. Nam sa na noc velmi osvedcili Pampers premium. Su sice drahsie ale na noc boli skvele, nikdy mi ich deti neprecikali. A tusim su aj vo velkosti 5, skus pozriet ci aj 6.

erikaka
19. jan 2025

podľa mna to bude velkými plienkami. máš malý má 9mes. 10,5kg a dávame plienky veľ.4. Takže tie tvoje 5 jej musia byť volné, preto sa precika

andreasaf
19. jan 2025

Iba pampersky....babylove su slabé....