icon

Čakáme piate dieťatko

niki0121
2. jún 2012

Ahojte maminy! Je tu mamina ktorá čaká svoje pite dieťatko a chce si pokecať? Uvítam pokec a predanie skúsenosti.

omnia23
3. jún 2012

@niki0121 Chodia na dovolenky,chodia na wellness a podobne ale stale beru malu.Navyse,moja matka je na nu extremne fixovana,takze aj ked ju chceme s bratom povarovat,nakoniec ju aj tak vezme so sebou.

lasenka
3. jún 2012

gratulujem k 5. tehotenstvu, hlavne nech je vsetko v poriadku 😉 ja som z piatich deti a ked sa doma vsetci stretneme, mame na co spominat... snazime sa rodicom vratit vsetko to, co dali oni nam - úsmev, lasku, pohodlie...
ja mam zatial 3, no viac by som uz nechcela, aspon teraz nie... mala som tazke porody, tak aj kvoli tomu sa bojim do dalsieho tehotenstva, takze v podstate mas moj obdiv... drzim palce 😉

stefit
3. jún 2012

@lili_mia no nemas to lahke...ked je viac ludi v rodine , mali by sa navzajom respektovat, pretoze kazdy ma rovnake pravo na sukromie, nazor, urcite je tazke o tom hovorit stymi najblizsimi..... Ked sa mamina a otec rozpravaju s tebou takym tonom "ja som mama, alebo otec a budem sa k tebe spravat podla toho v akej som nalade" aky mozes mat respekt ty k nim? Niekedy si im to povedala? Ked to bude nenesitelne , ja by som to riesila nejakym ODKAZOM na papieri, preco si vlasne odisla z domu, nech ich to preberie...Napis VSETKO co ta trapi...Drzim Ti palce !! 😉

niki0121
autor
3. jún 2012

@lasenka Ďakuejm a veľa zdravia a šťastia Vám prajem.

poleva
3. jún 2012

@niki0121 dakujem,tak nakoniec sme sa pochopili 🙂) a býva ti zle?? nie si večer unavená?

niki0121
autor
3. jún 2012

@poleva Ahoj! Vôbec mi nebýva zle, niekedy sa cítim unavená ale večer nie. Skôr okolo obeda keď už mám nevarené deti na poriadku a ja mám trošku voľno tak sa odstaví taký útlm a únava. Inak tehotenstvo v pohode. Začínam mať dojem, že to bude zas chlapec. Lebo pri dcérke som bola unavená, bolo mi zle, zvracala som.......
No necháme sa prekvapiť. Možno nám zajtra dajú vedieť pohlavie. Idem od poradne.

ellit
3. jún 2012

@niki0121 Samko sa narodil 12.3.2010

niki0121
autor
3. jún 2012

@ellit Tak to je o deň mladší ako môj Lukáško. On je 11.3.2010 To sú rovnaký fešáci.

nikolca
3. jún 2012

@niki0121 našim susedovcom sa narodilo pred tyždnom siedme dieťa,vždy chceli velku rodinu,je citiť že su velmi šťastny,ani neviem ako stare deti maju akurat že najstarši ma 16 rokov,ja si neviem predstaviť že by som mala tolko deti,ja mam dve no totalne som z nich vyčerpana,mala je strašne živa bude mať tri roky a ja si nepamätam kedy mi prespala celu noc,včera večer zaspala nenapadne som chcela zmiznuť do obyvačky,už ked som bola v obyvačke,pytam sa priatela že čo pozera,aky film v telke,on sa začal smiať že aha mala,otočim sa a mala za mnou a zahlasila mama prečo si odišla a mna tam nechala samu 😕 😨 ,starši ma 12 rokov,no absolutne žiadna pomoc,je mu zaťažke len smeti vyhodiť,minule som ho tak poslala a on že či neviem isť sama,že čo som robila cely den,že on je zo školy unaveny,no chapeš ho drzaka?? 😝 😝,ked mu čosi kažem spraviť tak ho všetko možne boli 😕 😨

lili_mia
3. jún 2012

@stefit to je štýlom vynucovania si rešpektu, ale neriešim, robím len to najnutnejšie .. proste mamin názor, že ona mi utierala zadok ako decku, tak ja mám teraz upratovať po nej a že všetko robí pre moje dobro .. už také bolo, že príde z práce a všetku frustráciu vykričí na mňa a ona že nie, že to tak nie je .. ked nie je sebareflexia, niet pomoci .. možno sa spamätá, ak odídem, že zrazu nemá kto upratovať .. alebo to moje odsťahovanie si bude dávať mne na vinu, že si nevážim, čo pre mňa tie roky robila .. kamarátke tak robí mama, dcéra jej kúpila byt, pretože tie dve nevedeli spolu vydržať, ale teta ich k sebe voláva na obed, aj na noc, tak prídu, lenže ráno už je zle, že sú tam dlho atd atd .. a komentáre, že táto pani jej chodí upratovať, táto pani jej pozašívala deravé oblečenie .. nepovie jej priamo, potrebujem niečo zašiť .. kamarátka už nerieši, v podstate už len pre svoje dobro si drží ako tak úctu už len z titulu, že je to jej matka a aby svojej dcére ukázala, že sa patrí postarať sa o rodiča

aduskatt
3. jún 2012

@nikolca no, ako sa poznam, tak toto keby mi povedal syn, v tom momente konci akykolvek servis z mojej strany v jeho prospech........a ze velmi by som sa asi musela premahat, aby som mu z fleku jednu nevytala a to nie som zastanca bitiek, syna riesime dohovormi.........no pravdupovediac, nechcela by som sa dozit takej reakcie..........ale asi sa mi teraz dobre hovori, otazka bude, aka budem ja, ked bude krpec v puberte🙂

lili_mia
3. jún 2012

@nikolca a ty si unavená z celého dňa, takže nech si večeru spraví sám .. suseda tak urobila svojmu synovi .. že načo ráno postlať posteľ, ked si večer do nej ľahne, načo upratať veci zo stola, ked ich tam ráno aj tak položí, stále načo .. tak prišiel zo školy a nič .. pýta sa, že kde má obed .. načo, šak si ráno raňajkoval, večer večeral a aj obed si mal .. na ďalší deň došiel, že nemá vyprané tričko .. a načo, aj tak ho na tom futbale zašpiníš .. bolo toho viac a chalan vraj pochopil, teraz už nie som s nimi v kontakte ako sa odsťahovali .. v tomto musí s tebou hrať parte aj muž, inak sa to nepodarí

alenka600
3. jún 2012

@lili_mia Bude to asi presne tak ako pises, ze Ti mama bude davat za vinu vsetko - aj ze sa o Teba starali a Ty si sa na nich vykaslala a odisla si. Prepac, nechcem sa dotknut ani Teba ani Tvojich rodicov, ale pripada mi to ako uplne citove vyciciavanie. Prosim Ta co budu Tvoji rodicia robit ked odides? Kde a na kom si budu vybijat energiu? Utekaj dievca z domu, ked sa Ti da - k rodicom treba mat uctu, ale to neznamena, ze si ich majetkom do konca zivota. Drzim Ti palce

tetapetra
3. jún 2012

gratulujem 😉

nikolca
3. jún 2012

@aduskatt no to aj pravdupovediac mam aj ja čo robiť aby mu neletela 😠 ,snažim sa mu dohovarať ale on sa len na mna diva a vidim na nom že mu to je jedno ako si v duchu mysli rozpravaj si čo chceš,pošlem ho upratať izbu on mi z fleku povie prečo on ved to ona spravila,prejdu aj tri hodiny a ja ho k tej izbe nemôžem nahnať,nakoniec to musim aj tak sama spraviť 😔 ,včera som dobedu upratovala,kazala som mu aby mi šiel rano do obchodu chleba kupiť a on mi povedala že jeho hlava boli že si ide lahnuť,pobede sa ma pytal že čo bude na obed tak som mu povedala že nič ved si včera jedol a on na to ved ani nič nechcem 😨 😕 ja si skutočne neviem predstaviť že by som mala vela deti 😖 ,on si sadne k telke ja mu ju vypnem,on zapne ja znovu vypnem on ju znovu zapne a z tohto je človek totalne psychycky vyčerpani a je rad ked v dome zavladne hrobove ticho a na dalši den je to to iste ☹ 😒
@lili_mia

lili_mia
3. jún 2012

@nikolca to vypínanie telky poznám, to aj u nás niekedy prebieha, on má vtedy náladu čo najviac ťa vytočiť .. fakt skús mu niekoľko dní nedávať jesť, nech si vezme z chladničky, ak si naberie, nechaj, neber mu, len neviem ako poriešiť potom to umytie riadu .. určite by som nešla cestou, že mu budeš za to dávať finančnú odmenu, akože vreckové, ak má vreckové, tak mu ho zruš, nestará sa o seba, o svoje okolie, tak načo
.. pri varení možno skúsiť dohodu s mužom, nech syn vyberie, čo bude na obed a schválne niečo drobné nekúpiť a poslať syna do obchodu .. ak nepôjde, tak mať v zálohe plán na iný obed, niečo čo povedzme nemá rád, napr strapačky kapustou, ked si sľúbila dajme to sviečkovú a zabudla si kúpiť smotanu, mäso daj rovno do mrazáku, nedávaj na oči, alebo až potom ako povie, že nikam nejde, fajn, vyber mäso z chladničky a šup do mrazáku a povedz, tak teda budú strapačky s kyslou kapustou .. ale musí súhlasiť aj muž, lebo ked ten začne tiež rýpať, že daj aspoň na to slaninu, to nepôjde

aduskatt
3. jún 2012

@nikolca no to si viem predstavit, ze ta to vycerpava...a skusala si metodu kto z koho?.......proste nejdes kupit chlieb, nejes................a 12 rocnemu by som neupratovala.nech tam ma chliev, ked chce............jednoducho mu obmedz komfort a hotovo........no, ked odpovie, ze nic nechce, tym lepsie, ja by som sa zatala, aj ked viem, ze ako mamu ta to asi bude stat vela energie, mozno viac, ako keby si mu polavila, ale proste sa zatni a hotovo....nechces jest, nebudes....nepomahas, nebudes jest. Nezehli mu, neper mu, kym sa nespamata.........je dost stary na to, aby bez toho servisu prezil, 12 rocny by si mal , ak nebude mat ciste slipy, vediet oprat sam....a ked nie, nebude mat..............neuc ho, ze ty si sluzka pre vsetkych, lebo sa scvoknes a buduca nevesta ti tiez nepodakuje🙂..proste bartrovy obchod, nieco za nieco...chces jest, chod nakupit, hotovoooooooo......ked ta bude ignorovat, ignoruj ho aj ty.......

lili_mia
3. jún 2012

@nikolca teda tú telku mu nevypínaj .. ok, nejdeš do obchodu, tak teda bude iné jedlo .. toto bude trvať aj rok .. pretože aj ja som bola taká ako decko .. načo sama od seba prísť do kuchyne a odložiť riad? načo utierať prach, mňa to nebaví .. no ako začala sledovať aj iných ľudí okolo seba, tak mi kaplo, že to sa musí urobiť, inak mám okolo seba bordel, nič neviem nájsť .. ale ja som baba, chlapi tak nerozmýšľajú

izbu mu neupratuj, pozbieraj hračky malej a nechaj ostatné na zemi, či kde to je, ak niečo nenájde, tak mu to vráť, šak si neupratal .. ved aj ty po ňom upratuješ

lili_mia
3. jún 2012

@nikolca
@aduskatt len neviem, čo poradiť ak na špinavé oblečenie v škole povie, že mu mama nechce prať .. možno aj upozorniť učiteľku, že sa začal takýto projekt a nech trošku pošpehuje, že čo synátor vraví v škole

aduskatt
3. jún 2012

@lili_mia no ked bude sam sebe smrdiet v prepotenom, hadam sa spamata a kludne by som zainteresovala aj ucitelku🙂).a ked bude mat v izbe najvacsi bordel a mrte prachu a smeti, tak by som just pozvala na navstevu jeho kamaratov, nech sa hanbi ako pes🙂

lili_mia
3. jún 2012

@aduskatt hmm brácho kľudne nosil deravé ponožky a v škole ako prezúvky sandále, nepôsobil dojmom, že tie ponožky plánuje dať do koša, kde máme veci, čo treba zašiť .. ani mu nevadilo, že má po zemi obaly z chipsov, ked mal u sebe kamaráta, no možno vnútorne ho to sralo
.. ja ked som bola u svojho nápadníka, ja mám vadu, som veľmi všímavá a hned mi padlo do oka, že na poličkách chuchvalce prachu, aj po zemi v rohoch .. pritom moja kamarátka si to nevšimla 😀 čiže ja síce chcem chlapa posudzovať podľa toho, či dokáže okolo seba udržať poriadok .. už som povolila v umývaní riadov po najedení sa, som rada, že ich vôbec dá do drezu a omrvinky šupne do koša, ale ten prach !!!

tomika
Autor odpoveď zmazal
daniela02
3. jún 2012

Sklanam sa pred tebou, ale mna by zaujimalo ako tov tejto dobe utiahnete financne, lebo ja aj s manzelom mame dobre platene zamestnannie ale neviem si predstavit, ze by som po druhom este planovala dalsie. Lebo to by sme asi finacne nezvladli. Hypo na krku, leasing na auto a koniec, dokonca som pripravena na velmi kratku matersku aj pri druhom, lebo zial ucty nam treba platit.

irriss
3. jún 2012

@daniela02
Promin, ale zajimalo by mne v cem tak stoupa financni vydaj na dite..zvlast, kdyz uz neni prvni

My zijeme z jednoho (delnickeho) platu ..mame 4 deti ...detem nic nechybi a ja si nestezuju a klidne by k nam mohlo prijit i dalsi a dalsi a dalsi.. 😎

daniela02
3. jún 2012

@irriss no ja si myslim, ze stupnu vydavky ked pride nove dalsie dieta, plienky, ak mamicka nebude mat mlieko a je to predsa len dalsi hladny krk,a dalsia podstatna vec ostatne deti rastu trea dokupovat dalsie veci a menia sa skoly a naroky na skolu, tak to vam gratulujem, ze vyzijete, musi to byt super, u nas by bolo nemozne aby som ja nerobila a ostala doma s dcerkou, teda dvoma

nikolca
3. jún 2012

@aduskatt raz som kupila polku chleba,robila som gulaš tak som priatelovi povedala že nech si chleba do roboty zoberie cely k tomu gulašu,lebo v robote nema kde chodiť na obedy,povedala som mu že chalana rano do obchodu pošlem a schvalne som to povedala nahlas aby aj on počul čo ho rano čaka,ked ma čas rano na pc môže vybehnuť aj do obchodu a to obchod mame hned pri dome,no samozrejme rano začal,špekulovať že on nejde že nestiha,tak som mu povedala že do školy pôjde bez desiaty lebo doma nemam ani kuska chleba 😕 on že nevadi aj tak nič nechce,tak išiel bez desiaty ale pravdepodobne si zobral peniaze a niečo kupil u nich v školskom bufete,no vreckove som mu už prestala davať,to som celkom zrušila,peniaze mu davam akurat ked viem že zo školy ma niekde isť,dokonca raz som mu dala peniaze čo potreboval do školy na zošity 10 euro,on tie peniaze minul ja som prišla na rodičovske a učitelka mi povedala že to nema zaplate no ja som vtedy doma s nim taky krik porobila 😠 normalne sa bojim toho čo bude robiť ked bude mať 15 rokov 😕 😨 si s nim celkom nedam rady a to byvalo aj horšie aj som si poplakala,aj sme jeden čas psychologovi chodili no boli sme vo vnutry aj hodinu a on z neho nič nedostal,zmenil školu som myslela že aj tu budu sťažnosti,lebo v tej škole pred tym tak na rodičovskom bolo stale len spravanie,spravanie a teraz v tejto novej škole som sa pytal na spravanie a učitelka mi povedala že ona s nim problemy nema,že sem tam ked vidi že nevie čo od dobroty že po nom zvrieskne a hned vie ktora bije 😠
@lili_mia

aduskatt
3. jún 2012

@tomika u nas som raz pozbierala neupratane do igelitky, to mal dva roky a bol pokoj🙂zasa ja mam velke stastie na chlapa..............on bez upozornenia urobi aj to, co netreba🙂) proste, kym ja varim, tak on v pohode vyvesi pradlo, ak medzitym doperie.....a zda sa, ze syn zdedil po nom to, ze sa dobrovolne podiela na chode domacnosti......v sobotu rano pride za mnou do kuchyne, ze ci moze s niecom pomoct, tak mu dam ocistit trebars mrkvu do polievky..sice mu to trva trikrat dlhsie ako mne, ale necham ho...ale na druhej strane priznavam, ze s ucenim je problem.........resp s tym, aby som ho nahnala do ucenia, nechce sa mu doma trenovat matiku.....takze s tym trosku bojujeme, ale staci prist k vyhrazkam typu ziadna teloka, ziadny komp a potom sa do toho pusti, aj ked nie velmi ochotne🙂

tea333
3. jún 2012

@daniela02 tak hypoteka ani leasing na auto sa ti dalsim dietatom nezvysia. jasne, su tu ine naklady, najma ked je dietatko starsie, skola, kruzok, vylet, ale asi je to o tom, ake ma kto naroky a co k zivotu naozaj potrebuje.
lebo sa mi zda, ze viac deti mavaju skromne zeny, ktore vedia pootacat korunku, nemaju velke naroky na veci, na dovolenky a detom dopraju skromne, no zakladne potreby a vela lasky 😉
a casto sa stretavam s tym ze ti co maju penazi dost si dalsie dieta nevedia predstavit, lebo maju pocit ze ich financne zruinuje, kedze kupuju veci, co su zbytocny luxus.

aduskatt
3. jún 2012

@nikolca tato bojoval moj otec s bratom....tri tyzdne vojensky rezim a bolo.......ale fakt ti toto nezavidim.....

mataharyy
3. jún 2012

@lili_mia No já jsem vesměs platila za nejhorší, nejhloupější dítě, v šestnácti jsem odešla z domu (pravda první klíče od bytu mi dal táta, ale platila jsem si vše sama, klíče jsem dostala proto, že byt byl za rohem a měl mě alespoň trochu pod dohledem 😉 ), no a pak jsem najednou byla vychvalována a máma se dmula pýchou, když vyprávěla jak bydlím sama, studuji a pracuji... Ono to máš za těžko... Vím že mám i své mouchy a proto do dnes jsem tátovi vděčná, že udělal co udělal, na něj se můžu spolehnou vždy a ve všem, s mámou je to složitější, ale to co popisuješ ty, to už bych byla pryč dávno 😅
@niki0121 Gratuluji, takový houf dětí, to je fajn, nás je dohromady 11 😉 😀 Originál tři, pak se máma znovu vdala a máme dvě sestry (mladší je o osm měsíců starší od mého syna 😀 ), no a vyvdané dva sourozence a vyženěné čtyři 😎
Já vždy chtěla čtyři děti, no okolnosti nejsou tak příznivé, tak snad bude ještě třetí a pak se uvidí, no slibně už to nevidím 😢