icon

Capnutie po zadku

miska22200
25. máj 2012

Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?

hajanka
8. jún 2012

@maranat jezisi, tak pre male dieta je capnutie pripustne, len preto ze este nechape, u skolaka nie lebo treba vysvetlit a u pubertaka vobec nie je to skodlive na psychiku....... 😀 😀 😀
mozes jej ti capat aj do nekocna, aj tak ti na tu cestu stale vybieha, preco asi???

irriss
8. jún 2012

@hajanka 😀 😀 😀 😀
zapomnela jsi postupovat v zebricku...
skoncila jsi u pubertaka..ja uz pubertak nejsem..na mne (na nas 😉 ) plati co..??

hajanka
8. jún 2012

este ma napadlo k tomu s tym nakupom, par tyzdnov (neviem presne) dozadu davali v spravach nieco podobne, matke utieklo dieta (mohlo mat take 3 roky) na cestu a preslo ho auto.
?
lebo ona v jednej ruke drzala tasku s nakupom a v druhej psa 😖 tiez jej ten nakup a pes boli asi prednejsie ako bezpecie dietata

hajanka
8. jún 2012

nekonecna 😉 tam malo byt

hajanka
8. jún 2012

@digysa tusim to maranat prva napisala, ze co ak by to dieta malo ADHD @alice107 len odpovedala

alice107
8. jún 2012

@hajanka tak to dopada,ked zeny nemaju ani podmienky ani zrelost mat deti. 😒 a napriek tomu ich privadzaju na svet.ta zena z tych sprav by si zasluzila ulozenie nepodmienecneho trestu.

digysa
8. jún 2012

@alice107 Aj tu ich vozim do skoly, aj zo skoly, aj na kruzok, aj z kruzku....ale pre zaparkovat musim a to dieta sa cez parkovisko musi na dany "ciel" presnunut peso.
Ja som v USA, tu zaparkujes auto pred obchodom na parkovisku a do obchodu ti to trva dalsich 5minut z parkoviska.
Ale musim povedat, ze deti za to necapem. Som si vedoma toho, ze ked prechadzame cez cestu a vyletia, tak je to moja chyba- mala som ich drzat za ruku. Starsi syn chce byt vzdy veduci a nechce sa drzat....preto sa nam stalo, ze vybehol. Ale uz mam inu formu prechodu- musi sa drzat mojej kabelky, inak zostane za trest v aute (to je iba akoze, lebo v aute dieta nesmiem nechat same 😅 )

maranat
8. jún 2012

@hajanka odkedy som capla nevybieha, to tu uz bolo povedane, a ten citat som citovala z baby webu.

a viac sa s najdokonalejsimi matkami na planete nebavim. cus.

anjelicek26
8. jún 2012

Maly chodil asi dva mesiace na detskom voditku, kym pochopil, ze vybiehat sa nema... ale to je niektorym maminam vraj "blbe" 😝 Ja som bola rada, ze ho auto nepreslo, kym to - preco - pochopil.

hajanka
8. jún 2012

tak to mam, bol to 4 rocny chlapcek!!!!
http://krimi.noviny.sk/nehody/02-05-2012/nehoda...
myslis, ze sa niekto pozastavi nad tym, ze to dieta uz malo byt samostatne, alebo nejako vyspele? ze to bola jeho chyba? a matka sa bude branit tym, ze ved som mu dala po zadku a aj tak vybehol? no to by som chcela vidiet...

natas4
8. jún 2012

@anjelicek26 nic v zlom, ale aj mne to voditko pride ako na psa 😝 len sa bojim, ci pri nom nakoniec neskoncim, lebo moja dcera sa odmieta drzat ma za ruku

irriss
8. jún 2012

@hajanka
tady nedavno bylo dite prejete autem, kdyz vystoupilo na parkovisti pred skolkou..taaaaak se tesilo do skolky za kamaradama, ze tomu nikdo nezabranil...maminka odpinala druhe dite ze sedacky.. ☹

digysa
8. jún 2012

@hajanka Tak ja si skutocne kazde "vybehnutie" musim dat na svoje triko.... Bolo ich par, zatial sa nic vazne nestalo, ale poucila som sa, ze detom nedoverujem.....musia ma drzat za ruku......

Asi preto nemame psa! 😝

anjelicek26
8. jún 2012

@natas4 - pre mna je prednejsia bezpecnost a zive a zdrave batola, ako to, ako to komu prijde... ved ho za to clovek vobec netaha, len to ma obhodene okolo ruky, lebo on bol presne taky - nieco ho napadlo a stocil sa a letel na cestu. Tak rychlo by clovek ani nezareagoval. Chodime rano a poobede po dcerku, z parkoviska 500m pri ceste, chodnik sirka 1m, ziadna krajnica, auta tam lietaju... ist tam s nim slo len takto, kym sa to naucil.

natas4
8. jún 2012

@anjelicek26 mne je jedno co si kto pomysli...ved pisem, ze mozno pri nom skoncim aj ja 😅 ale zatial stale dufam, ze sa dcerka nauci drzat ma za ruku...len my sme s nou nikdy za ruky nechodili, ona sa naucila sama chodit a od kedy chodi tak ju nik nesmie drzat za ruku 😒 bud si sadne a dalej nejde, alebo zacne vrieskat a vytrhne si ruku

anjelicek26
8. jún 2012

@natas4 - no ved vravim... bezpecnost je prednejsia a deti vedia byt riadne tvrdohlave. Väcsina je robenych ako ruksacik, dieta to ani poriadne nevnima. Tu to vidam castejsie, ja som to tiez predtym nezvazovala, kym som nepochopila - ze my ho proste budeme potrebovat, ak nechem stale na tych par metrov vytahovat kocik.

alice107
8. jún 2012

@digysa ako ja viem,tak v usa je bitie ozaj aj spolocnostou neakceptovane.nielen zakonom.na sk to spolocnost este akceptuje.a to je zle.
v de mame parkoviska pre rodicov pri skole.tak to nie je taky problem.a parkoviska pred kazdym obchodom aj na strechach obchodnych centier.takze nemame problem.je jasne,ze obcas su obchody po oboch stranach ulice.tak sa treba presunut.ale nikdy som sa tu nestretla s tym,zeby male dieta bolo len tak vedla matky co nesie nakupy.to je sposobene zivotnou urovnou.to je jasne.ale aj naucenym chovanim matiek.
bit dieta za to,ze matka je nezodpovedna je ozaj vrchol.neviem ozaj co dodat na taku absurdnost chovania. ☹

renab
8. jún 2012

@maranat ja som postupovala práve opačne, ako radí lekár. malému dieťaťu, predškolákovi zabránim v nesprávnom konaní, to zvládam (razantne poviem nie, zoberiem ho preč, jednoducho trvám na svojom). školákovi dokážem vysvetliť. ale vysvetli niečo pubertiakovi. tak v tomto som slabá. a musím priznať, že som "zhrešila". môjho vtedy 18-ročného syna som vyfackala o druhej ráno rovno pred dverami bytu. mne to pomohlo, som sa ukľudnila a pomohlo to aj jemu, uvedomiť si, čo urobil. naše vzťahy to vôbec nenarušilo, skôr si myslím, že naopak. v tomto prípade platilo, že jedna dobre mierená je lepšia ako tisíc slov. ja som tie facky potom aj oľutovala, ale naozaj pomohli k jeho uvedomeniu a odvtedy nie sú žiadne problémy.

jankazke
8. jún 2012

@argyro a abbey1 klobuk dole.velmi rada by som napisala ze som necapla a nezvysila hlas ale uz to nie je pravda. sem tam nakricim.sem tam capnem.pozorujem sa ze castejsie.tiez si to zdovodnujem.mam dve male babatka nemoze ju udriet po hlavicke.no stale ak si to preberiem spatne tak som to ja dospela s nimi doma☹☹
@vejula u nas pomohlo zmenit styl prebalovania viac ako tri mesiace sme sa prebalovali na stojaka a pokakanie umyvali sprskou.nic ponizujuce.stacilo zmenit styl prebalovania tak aby sa babatku v brusku neublizilo.

argyro
9. jún 2012

@jankazke @vejula presne toto som chcela poradiť aj ja 🙂 tiež prebaľujeme na stojaka a po každom kakaní umývame zadoček v sprche

jankazke
9. jún 2012

este damy po precitani celej diskusie ma napada este dopisat cosi co si z nej nesiem ja pre seba, capnutie po zadocku ci krik nie su vychovne metody na ktore by mal byt rodic pysny.Su cosi ako patorka v skole, Einsteina neurobi i ked ano statisticky ju dostal aj on. Oboje je cosi ako tahaky a opisovanie v skole, je asi promile ludi co ich nemalo nikdy, ale vsetci vieme ze to ide aj bez nich.Inak by tu taketo temy nevznikali. A este pre ujasnenie capnutie po zadocku v style nono a bacibaci velke vychovne hrdinstvo nebude ale tyranie zverenej osoby to isto nebude aspon nie v cr a sr.pekny den vam.

aliza
9. jún 2012

@maranat a mne pride smiesne vyzadovat od 2.rocneho dietata, aby chapalo bezpecnost na ceste 😝. Moja dcera ma 7 rokov, je to bystre a sikovne dieta a ver, ze nie vzdy sa pozrie do stran, ked ideme cez cestu, ako tu uz pisala @digysa, proste sa pozabudne a preto ju musim stale usmernovat a taketo spravanie je stale v norme pre jej vek. Ale nie bit!!! Vyzadovat zodpovednost od 2-3.rocneho dietata je chore, prepac.
To je naozaj take smiesne dat decko do golfiek, tasky obesit na rucky a bezpecne prejst? kocik je pomoc, nie hanba. Hanba je chodit s rukami vytahanymi po zem a vrieskat po dietati, co pomaly od zeme nevidiet. Urcite si skor nieco pomyslim o takej mamicke, ako o takej, ktora v klude tlaci kocik s nakupom, trebars aj so 4.rocnym dietatom. Ja osobne povazujem za vrcholne nezodpovedne ist s tak malym dietatom popri ceste a nemat ruky volne, cize nedrzat dieta za ruku.

maranat
9. jún 2012

@aliza chore je tu nieco ine.

amadora
9. jún 2012

@alice107 ty sa aj čítaš čo píšeš?! robíš tu z jednej matky netvora preto že nedrží svoje dieťa za ruku 24 hodín denne a beštiu preto že capne dieťaťu po zadku, čo nie je žiadne týranie a to dieťa to ani nebolí a hovoríš o porušovaní detských práv? keď mi dieťa padne napríklad z gauča a rozbije si koleno kým varím obed povieš že načo mám dieťa keď ho neustrážim?

alice107
9. jún 2012

@amadora keby tato tema nebola vazna,tak na osobu ako ty co sa nevie ovladat by som ani nereagovala.ved naco ja si tvoje nemiestne poznamky osobneho razu pre tento krat nevsimam.
takze reagujem vseobecne.
ja viem posudit co je tyranie a co nie.rozhodovala som o tom.takze tvoj nazor je pre mna irelevantny:
zena co nema podmienky na to postarat sa o bezpecnost svojho dietata ho nema mat.nic nemoze ospravedlnit jej hrubu lahkovaznost a nezodpovednost.ani zle socialne podmienky:
je zakonom zakazne svoje deti akokolvek telesne trestat.aj capat pozadku.to by si mala vediet.ak to nevies,tak si prestuduj patricne zakony .neznalost zakona nikoho neospravedlnuje.
ako matka si neviem predstavit,ako nejaka ina matka co miluje dieta mu moze sposobit co len na kratky cas co i len minimalnu bolest umyselne.ale pre teba je to asi normalne.to vypoveda o tvojom pristupe k zivotu a materstvu.kazda zrela matka si urobi na tvoj nazor sama.tolko k tebe a tvojmu nazoru.

@maranat chore je,ak matka sposobuje bolest umyselne svojmu dietatu. za .taketo myslenie a konanie by sa taka matka mala hanbit,ale aj zodpovedat.

maranat
9. jún 2012

@alice107 takze 90% vsetkych matiek co sa zapojili do tejto debaty je chorych, su nasilnicke, a nemaju pravo mat dieta 😀 prosim ta, nezvysuj mi adrenalin. dakujem.

alice107
9. jún 2012

@maranat kde vidis 90% zien co sa zapojili do tejto debaty ze su chore a nasilnicke?? ja som citala prispevky len par zien,ktore suhlasia z bitim deti.a svoje deti pripadne biju.mam vymenovat konkretne nicky?
a ten tvoj zvyseny adrenalin pri debate svedci o slabej schopnosti ovladania sa .musis vediet prijat aj iny nazor ako je ten tvoj.a to z rozvahou. 😉

daliana
9. jún 2012

@frick A ešte jedna vec: kdesi som čítala že dieťa si bitku ktorú dostalo zaslúžene nepamätá ale pamätá si kričanie a potrestanie neprávom a manžel by to potvrdil z vlastnej skúsenosti.

Ahoj. Dovolila som si skopírovať a vložiť sem časť tvojich slov. Z vlastnej skúsenosti musím povedať, že máš absolútnu pravdu. Mama ma vychovávala sama a často si na mne vybíjala nervy z práce, kde mala problémy a veľký tlak, myslím, že si takto uvoľňovala aj frustráciu z toho, že je na mňa sama, bez pomoci. Je to presne tak ako hovoríš, už je tomu veľmi dávno, mama už nežije, ale keď si na ňu spomeniem, prvé ma napadnú škaredé spomienky, až potom tie pekné.....tam toho bolo viac, dlhé roky.....bohužiaľ......aspoň budem vedieť pri výchove svojich detí "kam cesta nevedie"...... 😒 pozdravujem 🙂

ibamy2
9. jún 2012

baby, mna by zaujimali dve veci:
1. ako mozete vediet, ze ked udriete dieta, tak ho to neboli? naozaj tak dokonale poznate pocity svojho dietata? nerobite tak prave preto, aby ten uder dieta pocitilo?
2. kde je podla vas hranica, kedy si dieta uder "zasluzi"?
priznavam, som z tych matiek, ktore su proti capaniu v akejkolvek forme a uz som pochopila, ze kto svoje dieta udrie, zrejme nepozna inu moznost... otazne je, ci tie ine cesty hlada a chce najst...

natas4
9. jún 2012

@alice107 len ked si spocitas na prvych dvoch stranach tejto diskusie, tak 25 mamiciek je za obcasne capnutie a 4 su absolutne proti, 2 mamicky sa vyjadrili nejednoznacne....takze podla tvojho usudku vacsina nasej spolocnosti je chora, nasilnicka a nema pravo mat dieta... 😲 😲 mna by zaujimalo ako sa spravas k ludom, ktori su v tvojom okruhu a niekedy capnu svoje dieta..automaticky ich vylucis zo svojich priatelov a bezis ich nahlasit ako tyranov? Hovorim o capnuti, nie bitke
@ibamy2 ja by som capla svoje dieta ak by bolo napriklad v ohrozeni zivota...po prve asi od strachu a po druhe aby si zapamatalo, ze "to" nema robit