icon

Capnutie po zadku

miska22200
25. máj 2012

Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?

alca85
20. jún 2012

@alice107 ok, tak potom jedine ako sa vyhnúť úrazu, je vôbec nevariť...hej? tak si to myslela? či? sa prosím ťa zamysli...ja opatrovateľku doma nemám a jedine teda, že by som malého niekde priviazala a nechala ho revať o život, len aby som si ja mohla navariť....to čo píšeš je úplne smiešne....aj to je smiešne čo si napísala na margo @xena22

natas4
20. jún 2012

@alice107 a kde das dieta ked pecies?

alca85
20. jún 2012

@natas4 veď ona je normálne smiešna....

alice107
20. jún 2012

@natas4 je s pestunkou.

alca85
20. jún 2012

@alice107 haha a sme doma...madam má pestúnku...to sa ti potom píšu ľahko všetky tie keci....si ma teraz naozaj nenormálne pobavila ...hahaha...tak madam ja som na deti sama od rána bieleho až do 19 - 20h večernej.....tak teraz buď múdra

anjelicek26
20. jún 2012

Tato tema sa akosi zvrtla 😖 Neviem aky to ma zmysel utocit jedna na druhu. Pestunku som mala aj ja takmer rok pri dcerke, co je na tom cudneho? Ja som ju do jasli z milionu dovodov dat nechcela a chcela ist do prace.

alice107
20. jún 2012

@alca85 ale to ze ty nemas pestunku ta neopravnuje aby si polavila v bezpecnosti tvojho dietata.ako to uvazujes?tak si musis pomoct inak aby dieta bolo v bezpeci.to je predsa tvoj problem.chcela si dieta tak sa musis starat.

alice107
20. jún 2012

@anjelicek26 🙂 tu sa utocilo uz aj predtym.

sanym
20. jún 2012

@alice107 nedá mi neprispieť. My normálne ženy, matky sme s deťmi takmer celé dni samé, často máme viac než jedno dieťa, takže je úplne bežné, že deti s nami varia, pečú a vykonávajú ostatné životu nebezpečné aktivity. Ľutujem dieťa, ktoré kým jeho mama pečie musí byť s pestúnkou. A čo keby sa mu nedajbože niečo stalo kým sa oňho stará pestúnka, kto by bol na vine? Nezodpovedná pestúnka, alebo nezodpovedná matka, ktorá dieťa pestúnke zverila?

sorciera24
20. jún 2012

@alca85 dostala si "krasnu" odpoved 😀 hadaj, co bude nasledovat?....za chvilu tuto temu zamknu ako skoro vsetky,kde sa rozdavali podobne rady 😎 😀

alca85
20. jún 2012

@alice107 ja sa starám narozdiel od teba, o ktorej dieťa sa stará pestúnka....to sa ti potom hovorí o bezpečnosti a kľudných nervoch....papa

alice107
20. jún 2012

@sanym pestunka.ta to ma v zmluve. 😉

natas4
20. jún 2012

@alice107 nie kazda z nas ma moznost mat pestunku...kam by si dala dieta keby si nemala nikoho kto sa ti on postara? Nechas ho v postielke alebo uviazane v stolicke aj za tu cenu, ze tam bude hodinu vrieskat?

sorciera24
20. jún 2012

@natas4 teraz dostanes odpoved, ze si si to mala zariadit tak...abz si na tu pestunku mala 😎 😉 ...no co ti poviem....aspon to konecne vidite......ja len dufam, ze aj na psa raz pride mraz 😉

bubelko
20. jún 2012

@alice107 kazdy uraz/nehoda je predsa o tom, ze za urcitych okolnosti, by sa to nestalo. keby.... ale keby neexistuje. clovek sa rozhoduje a jedna vzdy v danom okamziku a v tom okamziku reaguje podla najlepsieho vedomia a svedomia (za predpokladu, ze je to normalny clovek 😉 ).
a uz len tvoj priklad s pecenim - v 90% rodin je to praktizovatelne len za predpokladu pocet deti=sa pocet rodicov, pripadne pocet deti<pocet rodicov. t.j. ja peciem, muz strazi dieta. t.j. peciem vecer alebo cez vikend. inak nevarim, nepeciem. pretoze - ak nemam opatrovatelku, kam dam dieta? dam ho do ohradky a reve? alebo ho zabavim v kuchyni vykladanim hrncov a ja upeciem? v oboch pripadoch mas riziko - v prvom, dieta je bez dohladu a od urciteho veku je schopne preliezt /preskocit ohradku, neberieme teraz v uvahu to, ze dieta vrieska (pretoze je to pre jeho dobro), v druhom pripade - neustriehnem a chyti dajme tomu fakt tu ruru. ja osobne som za druhy - s tym, ze skor som hotova, ak moje dieta je kludne pri mne. samozrejem existuje este idealny pripad - dieta kludne v ohradke, ja v kuchyni peciem - neriesim nic. kolko je takych?
tak isto ihrisko - uz s dvoma detmi nie je matka v stave ustrazit obe. aj keby chcela. podla tvojho popisu - nech teda nejde na ihrisko a je s detmi doma. alebo rodiny, kde maju viac ako 2 deti? ako to maju riesit oni?
mas pravdu v tom, ze je to aj o vychove.
a co sa tyka tvojej odpovede @xena22 ak by bola v usa, tak zazaluje firmu, ktora vyrobila bicykel, ze na nom nebola cedulka, ze ma dieta jazdit opatrne, pomaly a ma mat do x-rokov pomocne kolieska. pri tych pripadoch, co tam su, by vysudila majland. podla mna, na vine nie je - urobila vsetko, co mohla, aby zabranila urazu. deti skusaju a jej dcera skusila ist rychlo - na buduce bude opatrnejsia, ak teda nie je ako moj mladsi syn - v tom pripade si to zopakuje 😉

alca85
20. jún 2012

@natas4 kokso toto je 1x čo som sa za 3 roky na koňovi vytočila

kaja73
20. jún 2012

byt v praci a mat dieta s pestunkou je jedna vec,ale byt na materskej a mat dieta s pestunkou je vec druha-osobne by som aj hanbila za to,keby som musela mat pocas MOJEJ materskej aj pestunku k mojmu babenu.
Ale to je samozerjme len moj postoj. 😉
To by sa mi varilo,pralo ,zehlilo....... na materskej keby moje dieta bolo zatial u pestunky-ale pocit by som asi mala na figu-sama zo seba.

mandragora22
20. jún 2012

cudne... od capnutia po zadku ste sa dostali az po taketo kraviny...

bubelko
20. jún 2012

@anjelicek26 tu nejde o to, ci ma niekto pestunku. ale o riesenie modelovych situacii. ak mas pestunku, je to idealne, mozes pocas varenia/pecenia (priklad) dieta zverit do jej opatery. ale otazka nastava, co mozes urobit ako matka, ak ju nemas a potrebujes navarit?
a) navaris cez den - dieta zavries mimo kuchyne, aby sa nieco nestalo
b) navaris vecer, na druhy den zohrejes - ale - musis pouzit kuchynu, t.j. bud ho zavries niekam mimo alebo je s tebou v kuchyni - pri oboch pripadoch mas riziko, ze sa nieco stane. atd.
je to cista teoria. ide o to, ze to, ako alice reaguje na situacie, sa daju riesit len v pripade, ze mas menej deti ako rodicov - t.j. jeden rodic=jedno dieta. vtedy mas dajme tomu 100% istotu, ze sa mu nic nestane. inak nie. inak tam vzdy ostava to roziko a ty sa rozhodujes podla situacie, ktore podstupis.
ci nechas dieta sme v izbe, v ohradke, bude revat - ale nepopali sa, alebo ho vezmes do kuchyne, bude klud, dieta spokojen, ale riziko, ze sa popali...

bubelko
20. jún 2012

@mandragora22 ono to jedno s druhym suvisi. cim stresovanejsia matka, tym tazsie zvlada situacie a skor sa uchyli k capnutiu na zadok, ako matka, ktora ma pomoc - bez ohladu na to, ci je to manzel, stari rodicia, priatelia alebo uz vyssie spominana pestunka 😉

natas4
20. jún 2012

@anjelicek26 na pestunke nie je nic cudne...ak niekto na nu ma financie a nevadi mu, ze da dieta pestunke tak preco nie...ja sa priznam, ze by som pestunku nechcela...ale nevidim v tom nic zle ak niekto ano...ale aby tu niekto urazal mamicky ze nemiluju svoje deti, pretoze dostanu raz za rok po prdelke a vynasal rozsudky nad nezodpovenymi matkami za to ze dieta si pri hre na pieskovisku naprikad oskrie kolena, to je trocha silna kava..nech @alice107 napise co by robila keby nemala pestunku a mala zive dieta, ze kam by ho odlozila aby si neublizilo keby potrebovala navarit, upratat, ...to sa tu krasne poucuje, cituje zo zakona a odsudzuje ked svoju zodpovednost za dieta presunie v zmluve na pestunku

anjelicek26
20. jún 2012

@bubelko - ja som mala pestunku ak som bola v praci, aby moje hryzuce dieta neslo do jasiel 😉 Ale pestunka predsa neni doma cele dni, len urcity pocet hodin. Tym padom urcite riesi uplne normalne situacie ako kazda ina mama.

Ja inak väcsinou varim vecer a dalsi den uz len prihrievam ;) to uz drobce spia. Ale toto je mimo temy...

alca85
20. jún 2012

@natas4 veď presne o toto ide....nech si má pestúnku kto chce, ale nech nesúdi potom nás ostatné čo musíme všetko zvládať samé

anjelicek26
20. jún 2012

Preco si myslite, ze @alice107 nepracuje?? Pracuje pravdepodobne z domu, alebo aspon cas z domu. Napriek tomu clovek s dietatom "na nohe" nic neurobi.

anjelicek26
20. jún 2012

Inak baby prehanate, ja doma dost skapinam nudou, napriek dvom detom 😕 Prosim vas co je na tom az taka robota, ze by sa to nedalo zvladat? Ved to je v podstate zabava s drobcami a nudna rutina pri domacich pracach...Vela vela volneho casu. podla mna clovek na materskej tak spohodlnie, ze je mu robit aj zakladne veci tazko 😅

canama
20. jún 2012

@alice107 alice klud, ja reagujem na to co si napisala ty a ty si napisala ze rodic je ten co ma zabezpecit, ze sa dieta nezrani. to je velmi siroko a absolutne ponate vyjadrenie a hlavne je nerealizovatelne. lenze z tvojich prispevkov vychadza ze dieta = batola, asi preto ze doma nejake batola mas. lenze to my nevieme, takze ked napises dieta je to od 0 do min. 18 rokov. 🙂 to ze som za svoje dieta zodpovedna si uvedomujem velmi dobre, dakujem ti za upozornenie. 😝 inak ja som tiez nemala nikdy nic zlomene, ani ziadny uraz ako dieta a to ma rodicia nedrzali skratka. viac ma smerovali k tomu, aby som vedela situaciu ako potencialne nebezpecnu vyhodnotit a nebezpecenstvu a ako sa v takom pripade nebezpecenstvu alebo urazu vyhnut ako by ma mali od akehokolvek nebezpecenstva izolovat.

sorciera24
20. jún 2012

@anjelicek26 tak taku matersku ti zavidim....(v dobrom) 😎

natas4
20. jún 2012

@alca85 mna takato osoba nedokaze vytocit 😉 asi ma nejake problemy resp.prekonala v minulosti nejaky zly zazitok a teraz si to takto kompenzuje
@sorciera24 aj keby som na pestunku mala, tak by som ju nechcela..neporodila som a nechcela som dieta aby som ho dala na starost pestunke 😉

sorciera24
20. jún 2012

@natas4 podobne;)....a este tym padom ta zodpovednost rodica prechadza na pestunku (lebo to ma v zmluve...) 😅 ....uplny suhlas s tebou 😉

kaja73
20. jún 2012

@anjelicek26 moja ved tvoj maly prespi cely den-ako nic v zlom 😉 si to tu na MK riesila.
Mojho by som ti pozicala a po tyzdni by si polomrtva vracala-cez den spi tak hodinku a v noci cca 9,aj to aspon s 1 prebudenim-no casto takym 3 hodinovym-do 2 rokov sa pravidelne v noci budil na tie 2-3 hodiny- a cez den len behame po vonku a ja nic nestiham.
Ked sme vnutri len robi hovadiny a nevie co zo sebou-sam sa nezahra,stale potrebuje partaka na hru-on musi satle kecat a mat odomna odozvu-a to nestaci ze varim a tak na neho reagujem-to ho neoblbnem-musim s nim na zemi sediet a tvarit sa ako ma to bavi-este aj to si na mne vsima. 😝
A jacaky mame teraz denne aj 20 krat na programe-vzdor ide naplno prave teraz-nik s nim uz z rodiny nechce byt dlhsiu dobu-max tak pol hodinku--babky aj dedko su z neh na mrtvicu. 😝