icon

Capnutie po zadku

miska22200
25. máj 2012

Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?

munu
20. jún 2012

@andreah25 symbolicke, nesymbolicke, je to smutne...
@monickapd necitala som celu diskusiu, len par prispevkov, ktore rozprudili tuto debatu..

idem prec, lebo je to o nicom.. hrach na stenu hadzat ma vacsi vyznam ako pisat tu niektorym 😀

monickapd
20. jún 2012

@hajanka a teraz mi vysvetli, ako 15mes.dieta rozlisi rozdiel medzi hrackarskou a ozajstnou zehlickou...? v zivote by som take veci nerobila...pre mna prilis nebezpecne..

liave
20. jún 2012

@munu nic v zlom ale aj ja zijem v UK a moj nazor je ze anglani nie su schopny vychovat ani psov nie to este deti 😉 prave tym jejich super lojalnym pristupom 😉

a mimochodom ...capnutie po zadku!!!to ako fakt nemyslite vazne ze to tu niekto rozvediete do skutocneho extremu ako dieta bude v dospelosti na praskoch???
to snad nemyslite vazne?obcas ked to tu citam s ami naozja mozog pozastavuje!
tiez som absolvovala kurz pozitivneho parentingu ale nejdem zo seba robit experta na deti!je vela veci vdaka ktorym sa pozeram na detske konanie upklne inak...no ze capnem dietatu na zadok ked prekracuje aj ono urcite hranice slusnosti a nedokaze sa sprata do koze ,tak na tom veru nevidim nic zle....deti maju byt vychovavane v laske a pokial mozno bez fyzickych trestov,no nemaju byt vychovavane v klamstve ze su pupkom sveta!lebo raz po tej hube dostanu ale od niekoho od koho to bude skutocne boliet... 😠

monickapd
20. jún 2012

@munu prisla si o vela 😉 maj sa 😉

andreah25
20. jún 2012

@monickapd Ja som to zle ani nezobrala, to vôbec nie, práve naopak, vždy som za konštruktívnu debatu, to len večne, keď napíšem svoj názor, tak sa do mňa niekto začne navážať a niekedy i urážať.
Aj ja capnem keď už fakt musí byť, aj mňa to vždy samozrejme mrzí, ale neviem, či len ja mám dieťa, ktoré dokáže tak neskutočne vytočiť do vývrtky, alebo som len podľa niektorých maximálne neschopná mater. Vieš, niekedy si poviem, že radšej som mohla od našich dostať pár výchovných, ako to čo som od nich v živote dostala, alebo lepšie povedané nedostala.
A ešte jedna vec - ako je možné, že dieťa, ktoré pravdepodobne nedostáva občasný capanec, je mu isto len dohovárané, je tak agresívne, že môjho kusne do chrbta tak, že už štvrtý deň má malý vytlačený jeho chrup na chrbte? To mám tiež povedať, že to videl doma?
Mňa len nahnevalo to, že je tu komunikované, akoby som svoje dieťa týrala alebo čo.
Teda niekedy tak vyzerá 😀 , no je to jeho špekulovaním a lozením aj tam kde sa nedá a chodí s modrinovými nohami a rukami - jazvy na jedným i druhým okom sa už konečne zahojili 😀

canama
20. jún 2012

@munu este by som dodala, ze samozrejme ma to neodradilo od toho aby som jedneho dna predsa len nechytila do ruky ozajstnu zehlicku, pichla ju do zastrcky a zacala zehlit. ale uz som aspon vedela ako na to, aby som nepodpalila byt alebo seba 🙂 takze raz prisla mama domov z roboty a ja jej ze aha, ozehlila som a ona skoro odpadla...ale kolko som mala rokov to netusim.

a k tym hrackarskym napodobeninam to u nas doma bolo presne rovnako, ja som sa nikdy nehrala so svojou detskou kuchynkou, vzdy som vyberala mame z kuchynskej linky hrnce aj varechy...hra pre dieta ma byt vlastne ucenim sa niecomu a nie prazdnym zabijanim casu. tie hracky co len "vyzeraju" ako nieco, ale su to len odliatky z plastu a ziadnu funkcionalitu nemaju nikdy dieta nezaujmu, lebo ako povedala andreah25, decko nie je blbe. nechapem preco sa napriklad dnes nevyrabaju detske mobily, co by fungovali medzi sebou na baterky. my sme mali take telefoniky ked sme boli deti a to bolo za komaca, a k bohatym rodinam sme rozhodne nepatrili.

a2303
20. jún 2012

@hajanka Písala si, že dieťa, ktoré dostane po zadku capanec, to vracia rodičom... no s týmto nesúhlasím...jedno dievčatko našich známych dostalo vždy čo chcelo, vždy sa len dohováralo, nikdy ale nikdy nedostala po zadku a teraz keď je väčšia (5 rokov) a nedostane to čo chce, tak nadáva na rodičov, udrie, dvihne ruku, obleje a pod... tak toto dosiahli rodičia, možno ak by dostala v pravý čas pravú výchovnú, tak by to pomohlo. Teraz si s ňou nevedia rady. U nás tiež funguje 3x a dosť, malú sem-tam capnem po zadku ak už niet iného východiska ale ešte v živote na mňa ruku nedvihla. Každé dieťa je iné, tak prosím Ťa nehádž všetky mami a deti do jedného vreca... Každá si svoje dieťa ľúbime a snažíme sa ho vychovať čo najlepšie.. Ale dieťa, ktoré nepozná "nie" bude nešťastný dospelý....

hajanka
20. jún 2012

@andreah25 facka je facka, nepoznam rozne druhy faciek, poznam pohladkanie po lici z lasky a potom facku co ani neviem pomenat z akeho rozpolozenia musi pramenit 😔 ci je silnejsia, ci slabsia, ci po nej ostane cervene lico alebo len rana vnutri na dusi, ci sa pri nej otoci hlava o 60 ci 180 stupnov, alebo vobec je uplne jedno...

... az na ten sporak, k tomu sa min. po 3 dnoch vracia aj po predchadzajucich vychovnych trestoch 😉

snehulienka33
Odpoveď bola odstránená
monickapd
20. jún 2012

@andreah25 😀 mozno si az prilis uprimna na zlom mieste 😉 co je tu koho do Tvojej vychovy? 🙂 utekaj odtialto 😀

hajanka
20. jún 2012

@a2303 no ved praveze treba vediet povedat nie a aj bez tej "vychovnej", nestaci len tutu-mutu, treba presne urcit pravidla, rezim, trpezlivost
vies, problem je prave v tom, ze vzdy dostala to co chcela 😒 tak teraz si to vydobija takto, ak jej to vsak v mladsom veku tolerovali, preco to prave teraz chcu zmenit? snad si aspon uvedomili, ze to asi robili chybne.

canama
20. jún 2012

@monickapd no to asi nemyslela ze robi to iste so zehlickou. 15 mes. dieta snad nezvladne este ani vybrat zaslepku zo zastrcky a asi ani neudvihne zehlicku.....ale stiahnut ju na seba za snuru urcite dokaze....ach jo, uz sa tesim az mi dieta zacne lozit. 😒

a2303
20. jún 2012

@hajanka každá hovoríme o niečom inom.. ale nezabúdaj, každé dieťa je iné... možno tvojmu stačí dohovoriť pekne a hneď to rešpektuje... ale moja je tvrdý orech ale aj tak je moja princezná 😵 tak či tak sa ju snažím vychovať s láskou, aby rešpektovala druhých, milovala prírodu, zvieratá, bola pracovitá a vedela, že nič v živote nejde ľahko a niekedy sa treba so životom aj popasovať. Ak potrebuje výchovné capnutie, tak bohužiaľ padne aj to...

andreah25
20. jún 2012

@monickapd 😀 Za svoj názor sa nehanbím a rady super mamičiek mi ich nezmenia a nezmenia mi ich ani kadejaké tu vešané výskumy, ktorých výsledky môžu byť zajtra úplne opačné ..... 😀 😀 😀 😀 😀. Nie som super mama, mám svoje chyby, a ani sa nepokúšam super matku zo seba robiť, ako poniektoré. Ja sem tiež chodím po rady, no asi som veľmi náročná, pretože keď som žiadala rady, moc sa mi ich teda nedostalo, alebo asi som riešila skutočný problém, na ktorý super mamy nevedeli odpovedať? 😀 😀 😀 😀
Ale no, nemôžem si robiť srandu, lebo niekto to vezme ako urážku .....

hajanka
20. jún 2012

@a2303 o com inom?
ja viem ze kazde dieta je ine, ani moj od narodenia nepocuvol na 1x, trebalo mu vysvetlovat dookola, opakovat... tiez skusal ale naucil sa, tvrdohlavy je ze az, ak sa mu nieco nedari tak koniec ---- ale naucila som sa ako take veci riesit, cas nauci 😉

mandragora22
20. jún 2012

@andreah25 😉 aj ja som neschopna, nic si z toho nerob 😀 😀 ja vzdy poviem: nic ine tym supermamickam neprajem, len dalsie dietatko, ktore bude zdrave az strach, ale tak "zive, hyperaktivne, vzdorovite a niekedy naozaj az protivne", az sa z toho potentia a veruze im aj nalozia 😀 😀 😀 😀 😀 pretoze aj ja skusam vzdy najprv odputat pozornost, potom vysvetlit, potom skusam inak-formou hry odviest dieta tam, kde potrebujem (obrazne myslim odviest, cize napr. pozornost), napriek tomu, ked sa zacne drat a hadzat o zem, skusim este zvysit hlas. ked ani to nezabera, tak si nevsimam. ale su situacie, ked fakt clovek nema cas si uz nevsimat, pretoze je potrebne nieco riesit a vtedy uz pride capanec na zadok a vybavena vec... 😉 za chvilu je pokoj, ze? 🙂

canama
20. jún 2012

@snehulienka33 ano, toto mi aj kamoska opisovala ze ked je dieta vzdorovite tak ta just neposluchne a nema cenu kricat. ked ju maly niecim provokoval, tak ona sa vzdy tvarila ze sa nic nedeje a ked videl ze mamicku to nerozhodi tak prestal a zacal vymyslat nieco ine co by ju tak asi mohlo rozhodit. 😀 😀 alebo obcas ked chcela aby aby nieco robil, tak mu povedala aby to nerobil a on to teda na ten just zacal robit. 😀

zdenkam
20. jún 2012

nas syncek nemaval obdobie vzdoru, ziadne hadzanie na podlahu a o 106 nie...a poviem vam, je lepsie to mat od 2-3 rokov ako ked sa s Vami bude tvrdohlavo hadzat 5 rocne dieta /akoze tu tvrdohlavost ma po mne...to je taky cas odplaty pre mna - ze jak som ja mudrovala s mamou teraz zacina moje dieta/.....ale maval okolo 4 roku strasne knurave obdobie. Ved to asi poznate, nie plac ale take to knuranie. Obcas sa mu stavalo, ze sa rozzialilil a plakal az tak ze hystericky a ziadne prestan nepomahalo...citala som o terapii objatim a veruze to u neho fungovalo a dodnes ak sa mu stane, ze plac prejde do vzlykania /co sa teda stava uz velmi malo/ volala : Mama potrebujem hug /objatie/..jedine tak sa dokaze ukludnit. Ale minule som bola na ihrisku a tam mama volala syna domov a on na nu : No, I am not coming you fuc... bitch ..poviem vam, dalsi den by si nesadol, keby mi toto povedal. Ale myslim, ze to je o vychove, ak matka dokaze dieta vychovat tak, ze si to dovoli povedat a je jedno kde nieco niekde je uplne zle. Takze kym vam male deticky len kricia nie este je vsetko ok. Deti musia poznat hranice, musia mat vela lasky, ale nie opicej...tej takej, ze budeme okolo nich skakat jak na gumicke. Ale musia byt vychovane s respektom a musia mat vela detskych dobrodruztiev...netreba im k tomu drahe veci. A tiez si myslim, ze do 2 rokov by ani capnutie po ritke nemalo byt ani kricanie..na to su tie male krpciatka este male.

adkoalauri
20. jún 2012

Ako ja neviem, čo tu niektoré riešite, podľa mňa každý rodič má mať pravidlá, najlepšie je, keď sa obaja dohodnú na tom, že keď jeden povie nie, tak druhý prikývne a podľa toho sa majú riadiť. U nás je to tak, aj keď niekedy mňa bolí, že syn dostane po zadku( možno sa to stalo dokopy 3x), ale ak mu niečo povieme 3x- teraz je najväčšia móda vyťahovanie káblov z televízora, čo od nás v živote nevidel, a načo máme čakať? aby ho kopla elektrina?prosíkať sa mu máme? alebo čo? Minulý týždeň dostal od manžela a odvtedy mu stačí povedať nono!!! Ináč mi jedna stará mama povedala keď som učila jej vnuka: "Zapamätajte si pani učiteľka, že je škoda každej jednej facky, ktorá nebola daná v správnej chvíli" Keď môjmu vnukovi 2x poviete niečo a on to robiť nebude, dajte mu jednu facku, hádam sa uvedomí. Nikdy nedostal ani jeden môj žiak facku, ale na zadok som párkrát capla. A ani jeden rodič sa neprišiel sťažovať!

snehulienka33
Odpoveď bola odstránená
abbey1
20. jún 2012

Asi je zbytočné to sem písať, ale skutočne si niektoré myslíte, že naše deti sa narodili neskutočne kľudné, vychované, poslúchajúce na slovo?
K tomu asi nie je čo dodať.
A už je fakt trápne ironicky nazývať Supermatky niekoho, kto skutočne berie svoje dieťa ako ľudskú bytosť a chová sa tak k nemu. Vy by ste akceptovali "výchovnú" od manžela? tak prečo má dieťa dostať "výchovnú" od človeka, ktorý ho má milovať najviac?
Kľudne svoje deti capnite, fackajte ☹ 😠 , ale negeneralizujte, že inak dieťa ani vychovať nejde. IDE!
A vyhováranie sa, že moje dieťa je živšie, tvrdohlavejšie, zlé,...je naozaj trápne.
Každé dieťa je iné, každé vyžaduje iný prístup, ale tým že sa stávam matkou, beriem na seba zodpovednosť.
Opakujem, ale aj tak kto nechce nepochopí, ak raz za rok niekomu utečú nervy a capne, stane sa. Sme len ľudia. Ale keď tu niekto obhajuje, že musí svoje dieťa, a tak malé, vychovávať capnutím, že to inak naozaj nejde, tak nehnevajte sa, je naozaj na zamyslenie.
Každému sa raz svoje vráti. Potom sa divíme, že sú plné domovy opustených starých ľudí, že svetom vládne agresia a silné lakte. Od koho to asi deti majú, však?!

aliza
20. jún 2012

@a2303 ano, dieta, ktore nepozna nie, bude nestastne, ale kto tu pisal o tom, ze dietatu vsetko dovoli? preco nechcete pochopit, ze niekto vie to nie pouzit efektivne aj bez capania? za to, ze vy to tak neviete, tak to automaticky znevazujete? A takisto vyhovaranie sa na dieta, mne by bolo trapne tu vypisovat, ake 'zive' a neviemake dieta mam, co vsetko povystraja za den a ako tie druhe take dieta proste nemozu mat, iba ja....ved to je fakt trapne. Niekto nezvlada ani jedno kludne dieta, zazila som...a niekto zvlada s kludom 4 deti, aj taku kamosku mam, vecne vysmiata, mila, laskava, nekonecne trpezliva a kludna a vychovanejsie deti som este nevidela, proste v tej rodine vladne laska, respekt a jasne pravidla, ktore sa dosledne dodrzuju a deti su uplne uzasne. Takze je uplne zbytocne pisat, kto ma ake dieta, treba pisat o tom, ako rodic zvlada urcite situacie, spravanie deti je vacsinou odrazom spravania dospelych, nie naopak.

liave
20. jún 2012

ja neviem kde vy niektore stale citate to ze capnutie po zadku je chlieb na skazdodenny???je to posledne riesenie ktore proste pride raz dva x za rok!!!aspon u nas urcite...a negeneraizujeme rovnako tu generalizujete vy ze to je tiez iba o sebapvladani a pod...vacsina sa tu vyjadrila k tomu ze nebiju svoje deti,ale ked to bude treba su ochotne capnut...a ja som bola uz v stave kedy som musela capnut ..nejdem tu vypisovat cely priebeh...no nikdy by som vedome svojmu dietatu neublizovala ani fyzicky a uz psychicky vonkoncom nie...co som si vsimla tak vecsia cast zien ktore su tak super sebapvladane maju uz starsie deti a zvacsa jedno...alebo maju rozdiel medzi detmi vaci ako dva roky! a tie ktore zvladaju tymto super chovanim ovladat 2 a viac deti klobuk dolu !!!v dobrom zavidim 🙂 lebo ja teda musim velmi predychavat obcas...ale neznamena to hned ze som horsia matka ako ta ktora si mysli ze ked ja capnem tak som hodna sudenia...
a @abbey1 s rukou na srdci nezdaju sa ti niektore prispevky tak trosku naozaj [rehnane?

hajanka
20. jún 2012

@liave to tie starsie deti akoze neboli nikdy male, alebo co si tym chcela povedat? 🙂

snehulienka33
Odpoveď bola odstránená
a2303
20. jún 2012

@aliza Nikto sa na svoje dieťa nevyhovára... je už fakt trápne, čo ste niektoré schopné napísať. Všetkým supermaminám držím palce aby aj naďalej boli také super 😵 a my smrtelníčky asi musíme viac študovať o výchove detí 😀 😀 😀

mandragora22
20. jún 2012

@liave no........u nas aj castejsie 😀 😀 😀

a2303
20. jún 2012

@hajanka chcela tým povedať, že jedno dieťa je jedno dieťa a keď máš doma dve alebo viac detí s menším vekovým rozdielom, tak je to trocha ťažšie.

liave
20. jún 2012

@hajanka chcela som povedat to ze sa rozprava lahucko pokial clovek nezazil skutocnu stresovu situaciu ...a prepac ,ale ja som si pri prvej dcere myslela aka som dolezita a zaneprazdnena pri dietati.. az ked sa narodil drobec som pochopila zac je toho loket 😉 kym som mala iba ju vsetko sa dalo podla "kniziek" a hltala som kazdu informaciu o vychove deti...no pri dalsom som velmi rychlo pochopila ze takto to nefungjue...
a ked pocuvam moju sestru ktora ma podstatne starsie deti ako ja ...tak ma napada iba jedno prislovie...zabudol vol ze telatom bol 🙂
no nic uz som to tu raz spominala ak ma niekto apson trosku podobnu situaciu ako ja moze ma prist sudit a davat mi rady 🙂 lebo iba ten clovek dokaze pochopit v akych topankach kracam 😉

hajanka
20. jún 2012

@a2303 no pre koho ako 😅 nemozes to takto skatulkovat 😉 v tomto uplne suhlasim s tym co napisala @aliza
"Takze je uplne zbytocne pisat, kto ma ake dieta, --- a tu by som doplnila a KOLKO DETI MA - treba pisat o tom, ako rodic zvlada urcite situacie."