icon

Chceme tretie dieťa

ewell13
1. jan 2018

Ahojte kočky. Máme doma dve detičky dvoch chlapcov (3r. A 2 mesačný). S manželom by sme chceli ešte tretie dieťatko..ale keď niekomu povieme že by sme chceli ešte dalsie dieťa každý si pomaly ťuká na čelo a všetci zhrozený že koľko detí chceme. Ako keby to bolo niečo zlé. Možno keby máme dievča tak na ďalšie by sme sa už nedali... ale aj keby to bol treti chlapec bola by som šťastná...
Len ma zaráža reakcia ostatných.
Takže mamičky ktoré máte 3deti išli by ste do tohk ešte raz alebo by ste zostali len pri dvoch 🙂

netswan
2. jan 2018

To skôr záleži na tom, čo vieš deťom zabezpečiť. Poznala som rodinu, kde mali jedno za druhým, lúbili ich, tešili sa z nich, ale mne bolo tých deti lúto. Všetcia bývali v jednej izbe, v starom dome, (ako cigáni). Asi si mysleli, že tie deti viac nepotrebujú.
Tým sa tu ale nechcem nikoho dotknúť, ani tým povedať, že pokiaľ ste neni milionáry, tak viac detí mať nemôžte.
Len si myslím, že každe dieťa má svoje potreby a práva.

katarinka289
2. jan 2018

Ja by som aj chcela a potom ma to zasa prejde.Mame dve dievcata.Kto vie.Mozno... manzel hovori,ze ked tretie,tak zasa dievca.Vela casu na premyslanie ale uz nemam 😉

gumkacka1
2. jan 2018

@fiffinkaa ja som mala tretie dieta takmer v 35ke. Problemy som nemala ziadne a porod bol krasny a rychly 🙂

erika26
2. jan 2018

@fiffinkaa ja som mala tretie ako takmer 35 ročná. Ale pohoda. Prvé 29, potom druhé 32 . Problémy v tehotenstve som mala pri prvom a pri treťom, bola som na rizikovom posledné dva mesiace, druhé som behala ako srnka a všetko v pohode.

janickacrazy
2. jan 2018

@fiffinkaa Ja som mala tretie vo veku 38 a vobec žiadne problémy ani v tehu, ani pri porode, ani po porode, na druhý den ked som prišla z nemocnice som už varila, prala, upratovala a to som bola po cisárskom. Nie je to vobec o veku. Pri prvom som mala problémy, bola som na rizikovom a to som mala len 22.

katrin21
2. jan 2018

@ewell13 ahoj, pozri si moj status so vcera, ci predvcera v blogu :D
keby mam menej rokov, idem do toho.... ale v skoro 41 , MM 45 uz nie....mame skoro 2r spolocnu a ja mam 17r a on 16r z prveho manzelstva...
ale inak dnes ma veela ludi praveze tri deti, vracia sa to, co bolo kedysi. generacia dnesnych 20-28r ludi boli z casov 1-2 deti v rodine... len malokto mal tri..ale teraz sa to vracia.. vela deti ma tretie dieta aj medzi nasimi priatelmi...

danielahamar
2. jan 2018

ja by som tiež chcela tretie, ale nemám s kým...😎

katrin21
2. jan 2018

@fiffinkaa ja som mala posledne , teda druhe v 39 a prve v 23r.. problemy som pri prvom nemala, az na porod, skoncil cisarom... pri druhom v podstate tiez nie, len ku koncu... som musela ist v 34tt na akutny cisarsky zas, ale kvoli vysokemu tlaku.. ale vsetko dobre dopadlo... ONo, splnala som hned 3 faktory na adepta na preemklapsiu - vyssi vek, velky vekovy rozdiel medzi porodmi a iny otec dietata .... vraj toto vsetko ma vplyv, ale neviem, lebo lezala som tam dlho a videla som tam veeela veeela mladuckych zien s preemklapsiou.....takze.... je to loteria...

siska53
2. jan 2018

@ewell13 ostatnych neries. Mne sa pacia rodiny s vacsim.poctom.deti..
Kebyze muz pred takym.rokom-dvomi chce,idem.do toho.. Ale teraz uz nie..je viac dovodov,preco nie.. Ale v okoli poznam.viac rodin,co maju 3deti..vacsina dve a malokto jedno..

Ked chcete,kludne aj 4-5deti.. Moja dcera chcela 3 a uz to zmenila na 8 🙂

mimka161
2. jan 2018

Ja mam 1 dieta 17 mesacneho chlapceka a viem ze by bolosuper mat 2 no ja sa bojim mat aj 2 deti . Neviem ako by sme to financne zvladli 2x tolko oblecenia 2x viac vsetkeho . A mam aj strach ci bysom sa opet dokazala postarat o miminko hodiny v noci hore preplakane ..ked som nevedela co mu je ako ho utisit ..chcela by som ale mam strach

betina1984
2. jan 2018

Ja mam tri deti a strasne chcem este jedno. Muz by rad tento rok, ale ja ho chcem tak o 3 roky....

janickacrazy
2. jan 2018

@mimka161 Ked budeš mať druhé bábo, tak možeš použit veci po prvom, nemusíš všetko kupovať zase nové, načo? Oblečenie, postieľka, zavinovačka, kočík, hračky, všetko využiješ aj pre druhé v pohode, sem-tam niečo nové dokúpiš, nie je to potom také náročné.

katka.sp
2. jan 2018

@mimka161 ja dom na tom podobne... Velmi by ma zaujimalo, aky plat alebo teda kolko maju lrijem ludia co maju napr. 3 deticky ked to tak super zvladaju... Ja sa tiez strasne bojim... Mame jedno a ja si vobec newem predstavit druhe, muz pravy opak

jaroe
2. jan 2018

@fiffinkaa tretie som mala v 34 rokoch, cize myslim, ze este celkom skoro. Vsetko bolo v pohode.

medovka14
2. jan 2018

@katka.sp ahoj, my mame tri deti, 11,10 a 1 rok... Čiže tretie s väčším odstupom 🙂 dostávam RP a materskú som mala tiež v tej výške... Muž zarába cca 1100-1200, záleží od mesiaca a ako sa darí.. Platíme hypo na dom plus klasické výdavky. Nevyskakujeme si, ale ani nemusím každú korunu otáčať 🙂

terezka1947
2. jan 2018

@mimka161 vieš,čo sa oblečenia týka,tak toto je ozaj najmenší problém...ja mám dvoch chlapcov,cca 3r rozdiel....a 80%veci mladší deti....jasné,že aj kočiar,postieľku...hračky....ide o to,aký štandard chceš,či ti staci niečo mať aj z druhej ruky a či všetko super značky a naj móda
Moji majú myslím kvalitné veci,nie KiK a pepco,no určite nie top značky a poväčšine nové,tak vetrovky sem tam kúpim z bazariku....inak veľmi často kupujem vo výpredaji,čiže nové veci....ozaj obliečka by som sa nebála....a zase,dve deti je iné ako jedno,jasné,že prve dva roky,tri...sú náročnejšie......ale už to potom ide ľahšie....potom sú roky inak náročné,ale dá sa to...človek si nemusí kupovať vždy nové kabelky,meniť každú sezónu šatník ...veľa je to aj o našich nárokoch a šikovnosti ženy,aby človek aj kráčal s dobou

eliska1309
2. jan 2018

Ahoj my mame uz 2 deticky Luky-4 roky a Naty- 20 mesiacov. A v marci sa nam narodi chlapcek. Popravde stale si neviem predstavit ako to bude ci uz financne alebo aj to ze Natalia nnebue mat este ani 2 roky ked sa Matusko narodi. Chlapcek bol sice planovany ale az tak za 5 rokov no zial zadarilo sa ( 4. Uz isto nebude 😀). Ale keby mam na vyber urcite nejdem hned do toho. Mozno poviete ze na vyber bolo- potrat ale to by som nedokazala ked uz som 2 zivot dala 3. By som nezabila. Tesime sa na bubacika ale popravde aj sa bojim ako to zvladnem/e. Stale som si nezvykla na myslienku ze je na ceste tretie babo a to uz budem pomaly rodit 😀

jajavm
2. jan 2018

@redlola
Uplne suhlasim. Je to dnes bezne, ze rodiny maju viac deti. Vsetky budte hlavne vdacne, za to co mate. Su rodiny, ktore nemozu mat deti. My mame len jedno a tiez to okolie stale riesi. Mala som 2 potraty a az na treti pokus som sa dockala vytuzeneho dietatka. Tehotenstvo bolo rizikove, s pobytom v nemocnici. Mam uz 38 a doktor mi vravi, ze deti treba stihnut do 39. Takze bohuzial uz ziadne dietatko mat nebudem. Manzel ma po tych potratoch a tazsom porode (kde sa nanominoval lebo on chcel) nechce ako zenu. Uz som sa zmierila s tym, ze mam byt vdacna za to, co mam. A "okolie" nech si robi co chce.

ataner81
2. jan 2018

Ja mám 3deti🙂 Pre väčšinu som exot. Prvé som porodila už "staršia"-rozumej 31ročná😝 Je to dievčatko. Druhý je chlapček s 18mesačným rozdielom. Vraj keďže som tak neskoro začala, tak sekám jedno dieťa za druhým😅 No a okolie som totálne dorazila tretím. 100% nehoda, však sme mali už ideálny párik a ešte aj s tak malým rozdielom(medzi druhým a treťou je 16mesiacov😇). Samozrejme, že bolo chcené aj keď musím priznať, že tretie som plánovala o pár mesiacov neskôr. A či ľutujem? Ani sekundu😍
Jasné, že je život s dvomi deťmi jednoduchší. Viac peňazí, viac času pre deti aj pre seba, pre každé dieťa jedna ruka, čistejšia domácnosť, menej hluku, viac slobody............no nenaplnené srdce. Tri je pre mňa úplný ideál. A som šťastná, že je medzi nimi tak malý vekový rozdiel. Kopec vecí nosia jeden po druhom. Kočík, postielka, jedálenská stolička na papanie, hrazdička, hojdacie kresielko......všetko slúži, nič som nekupovala. Jedno dieťa som odplienkovala a vzápätí porodila druhé, takže spotreba plienok už 5ty rok rovnaká😉 Chodíme na výlety, na ihrisko, do detského centra, kúpať sa, do zoo, opekať atď. Najstaršia bola malý urevaný diablik, takže mi dala riadny výcvik pomaly na každú situáciu, takže nebol najmenší problém s nočným vstávaním, trpezlivosťou, stresom, že deti plačú, grckaním, odmietaním stravy, proste pri každom ďalšom dieťati riešim takéto malichernosti menej a menej. Dokonca teraz pri troch deťoch mám oveľa viac času a som o dosť kľudnejšia ako keď som mala len jedno. Tým, že som si ich "nasekala"😅 tak za sebou sa spolu krásne vyhrajú a sú veľkí parťáci. Majú všetko čo potrebujú a aj kopec vecí navyše. Jedine čo sme ešte s nimi nerobili je dovolenka. Ale to musím priznať, že z mojej iniciatívy sa nikam nešlo. Skrátka som sebecká a dovolenku si chcem poriadne užiť, čo pri tak malých deťoch je viac menej sci fi.Najstaršia má 4, stredný 2 a pol a najmladšia niečo vyše roka. Na druhý rok ale vyrážame👏

zeytin
2. jan 2018

Mam tri krane deticky. Prva dcerka ma7, druha dcerka 6. Planovane tak blizko pri sebe. Po treti krat som otehotnela neplánovane. Zlakla som sa toho, mat za 4 roky 3 deti, ale po prvotnom soku sme sa na babo velmi tesili. V 13.tyzdni som potratila. Bolo to velmi tazke. Nastupila som do prace, tretie dieta sme nechali ako otvorenu moznost... a po 5 rokoch sme si povedali, ze by bolo krasne mat este jedno.. Nasho maleho Timoteja prave kojim. Ma 5 mesiacov a zo mna je najstastnejsia mama pod slnkom. Komentare tipu, ze kazde dieta nema samostatnu izbu, lebo byvame v 3izbaku si nevsimam. To je absurdnost dnesnej doby...tymto sposobom vychvame malych egoistov. Dajme kazdemu vlastnu izbu, este najlepsie aj s telkou a pocitacom, psa namiesto surodenca... Takze na tvoju otazku odpovedam, ze tri deti su uzasne, nadovsetko ich lubim. Tretie dieta nas sice vytrhlo z akejsi komfortnej zony, ale aj nas to omladilo a prinieslo radost a stastie.

dasa369
2. jan 2018

Máme tri deti a nie som žiadnou raritou v okolí... Je pravda, že ubytovanie na dovolenkách sa hľadá dlhšie, ale ešte sme doma kvôli tomu neostali 😉

madamcoco
2. jan 2018

@eliska13 ja vieeem, ale niektore zeny su hrozne zanedbane.😕
Ja rada pochvalim ked sa mi niekto paci. 😆

betina1984
2. jan 2018

@katka.sp ja ma tri deti. 10 r.dceru a 6 r.dvojicky. Este chcem stvrte. Financbe sme na tom dobre. Zarabame priemer. Ja okolo 630 v cistim,muz okolo 700. Nemame hypo, byvame s basimi v dvojgeneracnom dome. Platime polovicu poplatkov, robime 1-2x mesacne vacsi nakup, pripadne podla potreby co treba. Plus poplatky skola, stravne... Nezijeme od vyplaty k vyplate, nemusim obracat kazde Eur, deti maju vsetko, co potrebuju, oblecenie bezne, nie znackove, k tomu ich nevediem.

katrin21
2. jan 2018

@betina1984 to mate velke stastie, ze ste u rodicov, keby ste z toho prijmu mali platit hypo, tak veru, nezilo by sa vam dobre. podla mna je to skor nizsi prijem uz... tvoj je este na zenu ako tak OK, ale muzov by musel byt aspon 1000, aby ste vyzili aj s hypo na krku s troma detmi tak, ze povies, ze ste na tom financne dobre a da sa aj nejaka dovolenka obcas.... 🙂 moj nazor... nemat hypoteku je velky dar. 🙂

denaka
2. jan 2018

Pred dvoma rokmi som mala aj ja tie pocity po dvoch chlapcoch som straaaašne túžila po dievčatku. A v 35 r. sa môj sen splnil. Manžel ten sa "roztopil" už v pôrodnici. Za nič by sme nemenili!!!
S mojím rodičovským máme príjem okolo 1000€. Tiež platíme hypoteku, elektriku a účty. Takže moc neostáva.
Dvaja pubertiaci z toho zhltnú tiež dosť veľkú časť.
Na začiatku som mala tiež veľkú obavu ako to zvládneme ale nakoniec dokážeme ešte aj niečo odložiť.
Veci kupujem na mk alebo dedíme v rodine. Dovolenka nám urobí radosť aj na Slovensku, deti učím skromnosti ale aj tak majú prakticky všetko čo ich rovesníci.
Mám len jednu radu. Naučte sa šetriť!
Stačí naozaj aj malá suma 10-20€ každý mesiac lebo vždy môže byť aj horšie.
Raz som tu v jednej diskusii čítala ako jedna mamička po materskej nemohla nastúpiť do práce a manžel ochorel, nemohli vyžiť. Napísala,že keby vedela z koľkých eur sa dá vyžiť odložila by oveľa viac keď dostavala materskú.

poohie
2. jan 2018

@ewell13 ano, isla by som znova do tretieho, aj stvrteho, aj piateho a bola by som len rada, keby sme este neskoncili 🙂
nehlad na reci druhych! aj ked lahko sa to asi hovori. ja som sa s negativnymi reakciami nestretla, tak neviem presne, ake to je. ale vasu tuzbu vam vziat nebudu moct a neskor by ste lutovali. radsej nech oni sa inspiruju, ze aj tak sa da v dnesnej dobe - ze niekto ma aj tri deti a vsetky planoval a uprimne sa z nich tesi.

betina1984
2. jan 2018

@katrin21 viem, ja nie som typ, co sa zadlzi na neviem kolko rokov. Muzov prijem je ako kedy. Ked ma nadcasy, tak je aj okolo 1000. Ale nie sme na to odkazani.

redlola
2. jan 2018

@ataner81 ja mám tiež pocit, že jednoduchšie je mat viac deti ako iba jedno. Keď som mala len jedného, bolo to akoby bol za mnou stále duch🙂) takto sa spolu hrajú. Aj sa pobijú, pohadaju, v zasade denne robím policajta medzi nimi.
Výhodou malého rozdielu medzi deťmi je, že sa lahsie hľadajú spoločne aktivity. Lahsie ako napríklad pri 7r dieťati a 2rocnom.
Čo sa týka dovolenky, neviem ci ta na Slovensku je práve najlacnejšou 🙂 keď za víkend v tatrach vieme nechať 400-600€... mám pocit, že jednoduchšie a lacnejšie je ísť k moru autom🙂 manžel ma láme už druhý rok, aby sme šli karavanom a mne sa to taaaak nechce. Baliť deti, riešiť spánky, zabávať ich v aute, dávať papať. Trojmo samozrejme🙂 dávať cikat, trojmo. Dávať piť vodičku, trojmo. Citat knizku, či pustit rozprávku - takú, aby všetkých bavila🙂)) manžel vidí iba to, že: “ja budem šoférovať a ty máš na starosti iba deti a tie máš v malicku, tak neviem prečo sa ti nechce” v tomto ohľade je jednoduchšie jedno, dve deti🙂
Aj napríklad v prípade akvaparkov - tam treba, aby bolo jedno dieťa na jedného dospelého, lebo by to nemuselo dopadnút dobre. Alebo sa zmieriť s tým, že platíš za sedenie pri detskom bazéne bez možnosti ísť si zaplávať🙂

gretocka
2. jan 2018

od zaciatku sme planovali mat tri deti. Prvy sa narodil chlapec, druhe dievcatko. Pri tretom tehotenstve som pocula otazku, naco chceme tretie ked uz mame aj chlapca aj dievca. Odpovedali sme, ze sme chceli a planovali tretie. Narodil sa maly chlapcek a my nelutujeme.

gretocka
2. jan 2018

@fiffinkaa
prve dieta v 27, druhe tesne pred 30 a tretie 33. Vsetky tri tehotenstva v pohode, prve a tretie skoncilo mierne predcasne (35 a 37 tt)
Pri poslednom som mala poriadne utlacene vnutorne organy v bruchu aj chrbat, ale v podstate boli vsetky tri bezproblemove a aj porody rychle , treti dokonca bez nastrihu.