icon

Do koľkých stupňov pod nulou môžem ísť s dieťaťom von?

m_o_n_c_a_k
29. nov 2011

pripadne mi dajte nejaky link kde to mozem kuknut ja som hladala anic som nenasla.

alexandrag1
29. nov 2011

Ja som niekde počula že do -5

benne
29. nov 2011

deti do 6m do -5°, do roka do -10°, počula som v rádiu, v nejakom mamičkovskom magazíne

betina1984
29. nov 2011

Záleží od veku. Také malé, ako máš ty, myslím, že do -5. Ja si pamätám, že s malou som nechodila von, keď bolo pod -8, a to už mala cez rok.

happygirl
29. nov 2011

...ano, aj nam lekarka povedala (to bolo pred 6rokmi) ze do -10 (samozrejme, dobre oblecene), ale mrna ked je nabalene v tych fusakoch a dekach, tak si aj tak spravi tak teplucko v tom kociku, ze nikdy nie je priamo vystavene takej teplote, aj ked by vonku tych -10 fakt bolo... ked som niekedy skusila "vopchat hlavu" 😀 😎 pod striesku kocika (v obave, ci malej nie je zima), mala tam prijemne 😎 starsia je narodena 3.3., 7.3 sme boli doma z porodnice, tyzden sme zvykali malu pri otvorenom okne (balkon sme nemali, to by bolo idealne) tak, ze prvy den 10min., druhy den 15 adt... a ked to uz bolo na pol hodku, hajde von, dalsi den uz 3/4 hod. a hned dalsi den 1 hod. A odvtedy sme boli vonku 1hod. a dlhsie 😎 Ci bolo vonku 0 stupnov alebo -10stupnov 😀 dnes je to uz - ako vidim-zmiernene, ze len do -5

zuzikkaa
29. nov 2011

@m_o_n_c_a_k podla mna do tych -5 v pohode,,ale aj ked je zimsie,len potom uz na kratsie...a drobec je zababuseny takze by to nemalo nejak vadit ved nebudes vonku 2 hodiny,to ani tebe nieje prijemne sa prechadzat ked je -10 a menej 😉

luciferkax
29. nov 2011

do -10 je v pohode, ak boli tuhé mrazy a nestíhali sme prísť domov z prechádzky, zabalila som ešte do jednej deky, dala aj okolo hlávky, aby nedýchal taký studený vzduch, a boli sme aj vo vačšej zime... žijeme všetci 🙂

katren
29. nov 2011

moji obidvaja spavaju vonku od jedenastej do druhej...a Misko potom este o stvrtej do piatej...nic im nieje...ale pred nostekom maju plienku, aby nedychali taky studeny vzduch...

odabinka
29. nov 2011

Ja som si pre istotu dala kupit krem proti chladu pre mimino 🙂

lucka1987
29. nov 2011

prese ako pisu baby.. v -10 sa ti veru moc nebude chciet prechadzat pol dna 😀 teda ja si to tak myslim... ked pojdem do obchodu co mam blizko ho nababusim... a dame taku 20 minutovku... ale ziadne tury po uliciach... a ked bude ozaj ziiima, radsej mu otvorim okno nech spi v cerstvom. a uprikryvam

mataharyy
29. nov 2011

Když pořádně nakrémuješ obličej, dobře oblékneš, tak je to jen na tvém uvážení, kdybych dala na doporučení že do -5, příp -10 tak jsme loni celou zimu dřepěli na zadku doma 😉

sampo
29. nov 2011

ja som chodila asi do -10 s malou aj v kociku riadne zababusenou, hoci sa to vraj nema, ale nebola chora ani raz. A minulu zimu tiez cca do -10 maximalne aj to len na chvilku. Myslim, ze do tych -5 je to akurat 🙂

kiwi82
29. nov 2011

Tiež si myslím, že do tých - 10 by sa mohlo ale davaj pozor na vietor, ten keď je silný je agresívnejší ako chlad. no a samozrejme, že tak max hodinku 😉

p.j.jacky
29. nov 2011

Mne moja pediatricka povedala ze mozme do -5.

kostka211
3. feb 2012

My chodime kedy potrebujeme, aj ked je minus 12, maleho poriadne nahuhnam a nic sa nedeje

henrietag
4. jan 2013

aj ja viem ze do - 5

ladore
4. jan 2013

s maličkým bábom do roka by sa nemalo pod -5 a keď je silný vietor, a s väčším tuším pod -8 a max na pol až hodinku 😉

cukor
4. jan 2013

....záleží aj na veku dieťaťa.je rozdiel ísť von s mesačným a ročným dieťatkom.....

monda17
4. jan 2013

Ja som chodila tak do - 5, potom je aj mne zima a som hnilá na všetky tie ceremonie (obliekanie) koli krátkej prechádzke 😀