Dojčené dieťa a nočné vstávanie 5x za noc, čo robiť?

monika494
15. júl 2019

Dobry den, vedeli by ste mi poradit? Dcera , 1rok, sa posledny mesiac budi 4-5x za noc po hodine, po dvoch. Je dojcena, konzumuje i normalnu stravu. Vecer sa naje, napije mliecka, zaspi pri prse /v postielke mi sama nezaspi/, prenesiem ju potom do postielky kde sa po 1-2h prebudi s placom. Tak sa opat nasaje a to ju uz beriem medzi nas na postel spat. I ked je napapana, v kontakte s nami tak sa stale budi, place. Cize zasa prso, postel a dookola. Skusali sme i kase, no bez nejakeho vacsieho efektu. Cez den spi max 2x. Je jedno ci sa vyspi viac ci menej cez den, noci su stale taketo. Donrdavna prespala noc na 1-2 prestavky. Zubky sa tlacia, no pripisovat vsetko iba zubom je nezmysel. Poradte, co robit, cim to je a kedy sa to zlepsi?

monika494
autor
15. júl 2019

Cez den spi spolu max 2hodky.

marguay
15. júl 2019

Mali sme to tiez tak, je to bezne. Dcerka bude mat 2 a budi sa niekedy len 3 x inokedy aj kazdu hodinu. Kojene deti vacsinou neprespia celu noc dost dlho. Niekto skusi odstavit, ale to je blbost a vysledok moze byt ale aj nemusi. Kase na noc tak isto blbost, dieta sa nebudi na hlad ale potrebuje pomoc pri prechode do dalsieho spankoveho cyklu. Kojene deti maju lahky spanok. Proste cakat.

larisalarisa
16. júl 2019

Musíte vydržať. Je to normálne. Môj bol hore tiež viac krát. Trvalo to asi do troch rokov. Potom je to už ok.

miselkat
16. júl 2019

@monika494 Dcéra prestala vstávať až po dvoch rokoch, keď som prestala dojčiť.

evittam
16. júl 2019

@marguay Nie je to bežné. Moje dojcene deti sa budili len na dojčenie. Do 3.mesiaca možno 3x za noc, od 3.-5.mesiaca 1x a od 5.mesiaca prespali celu noc.

@monika494 Rocne dieta nema v noci jesť. Ak sa zobudí ponúknuť vodu, caj.

nini1010
16. júl 2019

Podla mna je problem ta vasa postel.Akonahle si uvedomi ze nie je s tebou tak place.Tak ja by som navrhovala bud,alebo.Bud si ju u seba nechavaj,alebo ju nauc na jej postel.Hoci rocne dieta uz budes tazko preucat ked ste si ju takto naucili.

nini1010
16. júl 2019

@evittam No nemuselo by uz,to mas pravdu,ale.v noci sa najtazsie oduca od mlieka ked zakladnou potrebou vsetkych je vyspat sa 😕

evittam
16. júl 2019

@nini1010 To je mozno pravda ale platí co pisem. Zbytocne sa totiz zatazuje tráviaci trakt dietata. Aj ten si musi oddýchnuť a na to je noc. A suhlasim s tou posteľou.😉
Inak cim viac citam tieto problémy na MK tak mam pocit,ze ich maju len tie matky co vyťahovali prsnik pri kazdom zamrncani aj každých 15-30min.😉

evkamotka
16. júl 2019

Aj nas mal take obdobie, isli mu zuby. Ked ich dotlacil, spanok sa velmi zlepsil

nini1010
16. júl 2019

@evittam napriklad moja sa stala paradoxne mlieckou zavislackou az ked prisla flasa.a ked dostala prvy krat kravske.mlieko ani nehovorim...v roku sa od kojenia odstavila sama.

bobula46
16. júl 2019

Cez deň uspávaš ako? Tiež na prse? Skúšala by som cez deň pomaličky učiť v postieľke. Ja som tak začala pri 8 mesačnom (uspavanie v kočíku). Niekedy to trvalo v postieľke aj hodinu a pol ale sedela som pri ňom hupala, spievala. Do dvoch týždňov sa naučil na postieľku aj večer. Teraz trvá uspavanie 10 minút a to len sedím pri ňom.
Pokiaľ sa v noci zobudí tak sa snaž ku jej postaviť, hladkať a skúšať uspávať bez prsníka, zo začiatku každý druhýkrát za noc tak uspávať (ten druhýkrát čo sa zobudí daj prsník nech to nie je taký šok)
Ak ti vypije vodu z fľaše tak postupne prejdite na to. Ja by som neprekladala do veľkej postele. Už má veľa rozumu na to že si zapamätá kde sa jej lepšie spí (s prsom v puse) a druhá vec čoho by som sa bála je tá že by spadla z postele. Keďže môj syn putuje po celej posteli určite by som sa v kľude nevyspala.
A nie je pravda že kojene deti sa budia viackrát. Môj od polroka začal prespávať, samozrejme aj teraz sa mu občas podarí vstať v noci (13m) ale ponúknem vodu a keďže o tú záujem nemá tak zaspí. Keď vidím že sa častejšie zobudí (kvôli zubom) tak dám gél na ďasná a spinká. Určite už nebude hladná. Dať normálnu večeru ktorá zasýti a potom dokojiť keďže sa tak ukladá.
A nedávno som čítala článok že deti by sme v poslednej fáze zaspávania už nemali rušiť čiže ani uspávať na prsníku, hojdať, spievať... lebo potom má dieťa plytký spánok. Čiže ako vidíš že už už odpadáva tak preložiť do postieľky a počkať čo sama zaspinká.
Prajem pevné nervy, viem čo to bolo učiť na posteľ a zaspávanie bez pomoci

monika494
autor
16. júl 2019

Nasa postel je zalezitost tak cca mesiac. Dovtedy spala v postielke. Lenze sa zobudila, uspala som ju a za par minut bola prebudena s placom, stala v postielke a hladala ma. A takto ked to bolo viackrat po sebe, zobrala som ju medzi nas. A je rozdiel ci budem furt vstavat alebo kazdu hodinu ked je s nami. Ked zaplace tak vzdy ju neberiem hned na ruky. Dkusime ju utist, prikrit nech spi. Lenze ked to nepomaha, posadi sa a place nie je ine vychodisko ako prso. Manzel vstava rano do prace,,takze vyplakanie nehrozi.

kikulienkadd
16. júl 2019

Ahoj, mám 12 mes syna a som na tom úplne rovnako. Plánujem ho odstaviť v noci,že by som ho nakojila cca o 22-hej a potom až ráno cca o 6-tej. Len sa k tomu neviem odhodlat,lebo to budú aspoň 3 preplakane noci a teraz fakt nevládzem. Inak niekedy je to lepšie, ale napr.dnesna noc bola skoro nonstop na prse,ach... vydržať! Staršieho som kojila takto do 15mes,potom ešte 3 mesiace bez nočného kojenia. Držím ti palce, je to náročné,ale čo by sme neurobili pre naše zlatíčka ♥️, že?

monika494
autor
16. júl 2019

@kikulienkadd je to ako poses. Ja si hovorim,ze to je ako taky vycvik Navy seals 😁 potom uz len vstupit do armady 😉

lucyluv
16. júl 2019

Moja sa budila 10x lebo zaspavala na prse. Treba naučiť uspat inak ako na prsniku, ak je to aj u Vás tak.

zeytin
16. júl 2019

Mala som to tak s prostrednou, pomohko ju dat do inej miestnosti, aby necitila matrrske mkiecko. Akonahle som ju dala do detskej, budila sa max 1x alebo vobec. Najskor sa mi to zdalo krute, ale boka som tak vycerpana z nocneho vstavania, ze som to tak urobila a nelutujem. Fakt pomohlo.

chovancova27
16. júl 2019

@monika494 skutočne je to bežné a deje sa to skoro v každej rodine. môj prvý syn bol taký, rak som si robila čiarky, 15x za noc hore 🙂🙂 chodila som ako mátoha do jeho 2 rokov. Trochu pomohlo odstavenie a odučenie od cumľa, ale nie veľmi. teraz má 8 rokov, zle spal do 6 rokov, iba snami. proste nedokázal spať sám. môj mladší bol kojený 20 mesiacov a od roka a pol spal sám v izbe celú noc. tak si vyber 🙂 ročné dieťa by som nejako neriešila, je to proste také obdobie, ono to prejde... ja som postieľky neriešila, naše deti spali snami. ked som videla, že k nemu treba vstávať 10x za noc, tak som si rýchlo premyslela, či skolabujem a budem sa ja takto sama seba trápiť, alebo ho jednoducho vezmem spať ku mne a vybavené. ja som si to uľahčila ako som najlepšie vedela. malý spal somnou v posteli, ked zamrnčal vytiahla som prso a spal Ďalej. iné riešenie som vtedy nevidela. vyplakanie u mňa nehrozí, na to nemám srdce. a načo... chcela som ho, tešila som sa na neho, som tu pre neho, preto som na materskej, aby som tu bola pre neho. prečo by som ho mala nechať revať v inej izbe? nechápem. že kontrolovaný plač... ach jo.

derdia
16. júl 2019

No takto...môj názor je...a to nie som krkavcia mať....ja som malú chcela dojčiť do roka...potom keď to prišlo ešte som nebola pripravená...áno ja🙃a tak som šla na to pomaličky a trvalo nám to od januára do mája....takze najskôr som prestala cez deň...bez problémov...potom ráno....a potom večer a potom v noci....a bolo...tiež sa budila a ja som už bola nesmierne za tie mesiace unavená...a áno mám rada aj seba...nie len svoje dieťa ...a z malej ani neubudlo ani nepribudli....je úplne ok...akurát,že spí celú noc...a nie to neustále vyťahovanie z postieľky a dojčenie ....keď to niekoho napĺňa ok...ja som toho mala už dosť...ale sem tam mi je za tým ľúto...ale ženy čas beží...to je ako keby sme chceli byť deťmi večne...jednoducho raz príde čas odstaviť...a radšej tak,že to dieťa nevníma ako s tým stresom okolo....keď už si uvedomuje všetko ...ale to je len môj názor.
A toto môže byť naozaj len prechodné obdobie..alebo aj nie....Boh vie...

zanettsur
16. júl 2019

@monika494 ja si myslim, ze to prejde, je to take obdobie, dietatku sa pravdepodobne bude menit spanok, musite len vydrzat

uzanka16
16. júl 2019

Ja som to mala pri synčekovi donedávna a to bude mať v auguste 2 , budil sa aj 10x čo chcel prsník no ja som už nevládala , vyčerpaná tak som povedala už dosť kojit v noci nemienim,sekla som s tým a od vtedy mi prespí celu noc.To isté robila moja sestra máme keď ju kojila do 3 r.moja mama nevedela čo je to spať celu noc.Takze buď vydržať alebo aspoň na noc odstaviť od kojenia.

dom_evi
16. júl 2019

ako aj ked sa ti zda, ze by v tom mohol byt nejaky ten problem, tak ja si naopak myslim, ze to bude mat proste len take obdobie, ktore deti v tomto veku mavaju

kikulienkadd
16. júl 2019

@monika494 😂 keď mi je najhoršie, poviem si,že je to len obdobie a raz to skončí ...

winni
16. júl 2019

Ja som nevydržala, presne ako píšete, zaspala na prsníku a po hodiny rev a zase prsník, potom sa mi budila aj desať krát, ani mlieko nechcela len dudkať. Už som nevládala. Cez deň spi dvakrát v kočíku, už budem rušiť jeden spánok na jeseň, lebo nám poobede trvá aj hodinu dokiaľ zaspinká. Nočny spánok? Nechala som ju vyplakať, nechcela som to nikdy praktizovať, ale inak to nešlo, prvú noc plakala možno 10 min, chodila som k nej často, hladkala, spievala. Druhá noc bola trošku ťažšia, zaspala až po polhodine a tretiu noc som ju len dala do postieľky, pohladkala, trošku mrnkala a zaspala a klop klop KONEČNE zaspinka sama v postieľke bez mrnčania, noci sa mi budí Max 2 - 3 krát.

eriksonka1234
16. júl 2019

@monika494 akonáhle prestaneš kojiť, dieťatko prespí celú noc. Max. raz sa zobudí, bud na čaj, alebo WC. Ja som to mala u oboch tak a pri synovi niekedy aj 20x hore, cicik používal ako dudel akonáhle ho necítil, bol hore. Uffff, ťažké obdobie to bolo.

monika494
autor
16. júl 2019

@eriksonka1234 citala som to, ale ma iba rok takze zakial je mlieko nechce prestat kojit. Dnes nam dr odporucil nejake homeopatika ..

eriksonka1234
16. júl 2019

@monika494 aj ja som vyskúšala všetko, kojila som 2,5 roka

monika494
autor
16. júl 2019

@eriksonka1234 ja by som tiez tak nejak chcela.

monika494
autor
17. júl 2019

Tak tatino spal v inej izbe, my na posteli a vstavali sme iba 2x. Konecne sme sa vyspali 😉😉 nechcem takto rozdrobeno spavat kazdu noc, no uz bolo potrebne ppre vsetkych riadne si odpocinut.

majafemo
17. júl 2019

Malé deti chcú,potrebujú mamku.To je celé.Preto sme tu pre je.Naša úloha.Trpezlivosť ruže prináša.Dojčila som dcérku 3,5roka,kefu ona potrebovala.Nie je to len o nasýtení,ale najmä o istote,blízkosti,láske.Teraz je už 7 ročná,veľmi empatická,vyžíva sa do druhých,má pochopenie.Prečo?Má naplnené pocity.Čo mi pomohlo vydržať?Nerátať koľko krát som v noci vstala.Teraz opäť dojčím,už 1,5 roka.Dieťa spokojné,hoci v noci vstáva,ale vydržíme,veď trpezlivosť ruže prináša.Mám to osvedčené.Verte mi 😍

majafemo
17. júl 2019

Prepáčte za Preklepy...