icon

Je divné, keď má dvojročné dieťa plienky a cumlík?

22. feb 2023

Dnes som v obchode pri pokladni začula debatu dvoch dám, ako má dvojročné dieťa nejakej ženy stále plienky a cumeľ.
Ja mám teda tiež skoro dvojročnú dcéru a nosí aj plienky aj dudu na spanie… na nočník chodiť nechce, skúsim ju odplienkovat v lete…
Som aj ja taká divná a neschopná? 😂 alebo moje dieťa?
Dámy rozprávali celkom škaredo, ja som sa do nich starať nechcela…

simonad7
22. feb 2023

Nás bude mat v máji 2. Na nočník to žiaľ dieťaťu musí dôjsť, a dat si 2 a 2 dokopy aby pochopilo. Zatiaľ sa nám to tiež nedarí, a taktiež to plánujem v lete aby bol furt holy a proste príde to za to leto podľa mna. Čo sa týka dudla, nato som ja veľmi “háklivá”, kazí to strašne zuby, najmä tie bibs. Ak dieťa vo veľkej miere vyžaduje asi by som dala tie špeciálne aby nakazili rast chrupu, ale mám kamosku ktorej maly ma dudel 24/7 a to len preto aby ona mala pokoj. 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ takze nech si každý urobí názor podľa seba. My sme synovi dali preč dudel hneď ako ho prvýkrát vyplul, povedala som si ok, nebudeš mat, od roka je bez neho a nechýba mu. Čím ho má dieťa dlhšie, tým je to odstránenie ťažšie…rovnako to mám ja s kojenim 🤣 už som to asi prešvihla, pretože už si to vie vypýtať, dokonca aj vyhrnut tricko. 😆

cimage
22. feb 2023

Akeho veku boli damy? Lebo starsie rocniky to velmi riesia. Rocne dieta ma chodit na nocnik, spat same, krmit sa same. Proste sme neschopne matky, ale jednym uchom dnu a druhym von. Kazde dieta je ine a inokedy pripravene. Dieta nemozes nutit chodit na nocnik ked to nechape. Mozes aj polrocne posadit, vypisa sa, ale to je nahoda, nechape to. Neriesila by som to.

kkovacovak
22. feb 2023

Ano aj moja svokra by najradšej videla moje ročne dieťa na záchode lebo "oni to tak robili". Ale neplánujem to vôbec meniť a budem čakať kedy moje dieťa budr chápať čo to znamená ísť cikat a kakať na nočník. Mám pár kamošiek ktoré nútili deti na nočník skôr ako v dvoch rokoch a nespomínajú na to najlepšie. Dieťa inde ako do nočníka cikat nechcelo takže aj keď boli na prechádzke alebo kdekoľvek šli museli brať aj nočník. To boli určite také tetky čo deti už v dvoch mesiacoch posadili na stoličku a tešili sa ako krásne sedí 😄

deti95060810
22. feb 2023

v 2 rokoch je už ideál aby bábo bolo odplienkované...možno že tam je nejaká diagn. o ktorej dámy nemali ani potuchy...
S cumľom je problém ....
Nám povedali že dcéra má preto predkus, lebo mala dlho cumeľ - takže už by som to isto inak riešila ako pred x rokmi...

strapec
22. feb 2023

Jesus, tieto múdrosti milujem, mne tak jedna povedala, že taká veľká a v kočíku? dcéra mala 2 roky s je normálne vzrastu 😂 odplienlovali sme okolo 2r 3m, lebo skôr jej to proste nedošlo a dudu sme mali na spanie do 2,5r, tiež nie som nadšená, keď vidím vonku veľké deti (3r +) s dudou v ústach (kvôli zubom), ale ani by ma to nenapadlo riešiť 🤷🏻‍♀️

manend
22. feb 2023

Deticky az okolo 18m dokazu pouzivat zvierace (menezovat cikanie a kakanie🙂), ci skor sa ani neodporuca zacat s odplienkovanim (ano, neplati to 100% a su deti aj skor odplienkovane). Cize v 2rokoch je plienka uplne OK.
Avsak cumlik je uz trocha horsie…moze byt, ako tu uz bolo spominane, problem s predkusom, mozne problemy pri rozvoji reci a atd. (Tych problemov s cumlikom je dost, google povie viac a presnejsie.) Samozrejme, to nemusi byt vobec Tvoj pripad…ale asi by som uz ten cumlik zrusila.

anjelicek26
22. feb 2023

Do toho, ako si ty vychovavas dieta nikoho nic... moji 17-20 mesacny uz nemali plienku, proste som ju zobrala, nehody sme nemali...cumel mal syn do 3 rokov, ale s auti je to proste tazsie.. dali sme ho prec len kvoli posunutym zubom, uz to vyzeralo velmi zle... mal aj horne styri zubky kvoli tomu saniu samy zubny kamen a musli mu ich aj opravovat, co s jeho naturou bol rocny problem, kym si dovolil dat nieco spravit... rob ako myslis, nikoho nezaujima (nemalo byt), ako tvoje dieta vykonava potrebu, vazne nie...ludia sa fakt stale staraju do veci, do ktorych ich nic nie je. Deti dozrievaju rozdielne.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
svetlonos
22. feb 2023

Ahoj,
mala si im povedat ake nechutne je, ked nisua plienky stare babky, radost take kofy prebalovat a ze im to zo srdca prajes aby si to uzili na vlastnej kozi 🤪
To komunisticke rocniky tak vedia mudrovat. “Od 7 mesiacov uz plienku nemala, od troch uz “sama” sedela a v osmich chodila, aach co su toto zac tie dnesne matky neschopacky 🙈
Ja by som podla toho, co vseeetko som vedela do roka, chodenie sama, bez plienky atd mala byt tiez asi aspom prezidentkou 😁
Su vynimky, ktorym odu veci skor a taki, kt maju pohodu a cas 😏
Neries, nech sa stara kazdy o seba a bude o kazdeho postarane.

tamvtme
22. feb 2023

nie, nepride mi to divne...moje dieta malo plienky do 2 a pol roka a potom sa odplenkovala bez problemov za par dni na den aj noc....takze sa vyplatilo cakat, kym bude pripravena a netlacit na nu

elia9
22. feb 2023

Každé dieťa je iné, individuálne, má svoj čas, ale čisto iba za seba poviem že jedine cumeľ mi na dieťatku 2 + ťahá oči 🙈to už je podľa mňa veľké dieťa na cumlík, ale nenapadlo by ma niekoho posudzovať..pozerám sa vždy na tie svoje deti, ostatné ma nezaujímajú, len ten cumeľ mi občas u väčších detí kole oči 😁

lilyianka
22. feb 2023

Syna som odplienkovala keď mal asi 2,5r a cumel používal ešte asi o 3 mesiace dlhšie....
A?

miskakyska
22. feb 2023

Deti sa nemajú porovnávať ☝️
Každé je výnimočné niečim iným.
A dámy majú vôbec detí?
Lebo bezdetné sú najmudrejšie 😁

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
luccija
22. feb 2023

Plienku mala aj v 2r a cumel od roka aj pol len na spanie cez den som ho zobrala a ani nechcela, ale ako isla spat v ruke plysak a 2 dudle🙂volakedy deti sadali na nocnik od 8 m

matkahelka
22. feb 2023

moja dcera si nosila dudel na spanie este do skolky a teda bolo ich tam viac takych deti. a zuby ma take, ze by mohla robit reklamu na signal.
s odplienkovanim sme zacali asi v 20 mes.ale vobec nechapala, co od nej chcem a ja som odmietala system - posadit dieta na nocnik a nech tam sedi pol dna, kym sa vycika. a aj system nehod, kedy som mala na podlahach mlaky od jej mocu. takze sme pockali par mesiacov a cca ako 2 a pol rocna sa za 3 dni plne odplienkovala, tyzdem na to uz nemala plienku ani v noci.
ale tiez som sa od svokry nnapocuvala, ze ona uz v 6mes.davala svojich synov na nocnik a v roku uz sa sami pytali, hovorili, jedli, obliekali, obuvali, soferovali, vystudovali jadrovu fyziku 🤦‍♀️

katka281
22. feb 2023

Nie je to divne, aspon v mojich ociach. Nas syn ma dva roky a dva mesiace, skusala som ho odplienkovat asi 4 mesiace dozadu, bolo to len utieranie cikanic po dome, rev na nocniku a prezliekanie 30x denne, kade chodil tade robil mlacky. Po tyzdni som to vzdala s tym, ze v lete ho plienok zbavim. Tyzden dozadu sa rozhodol ze nechce mat na sebe plienku a teda odplienkovanie bez nehody trvalo jeden den, bez placu a nejakeho presviedcania. Sam sa zobere a ide na nocnik ci zachod. Uz ma plienku a dudu len na spanok. Vsetkemu treba dat cas 😊 take slepice si nevsimaj, urcite nie si ani ty a ani dcerka divna ci neschopna. Boze moj, ze toto este niekoho bavi riesit druhe deti a neustale porovnavat a kritizovat 🙄

zorkahorka
23. feb 2023

@deti95060810 ak nie je 2rocne dieta bez plienky, je to mozno na diagnozu? preco? Praveze veeeeeela 2rocnych deti v mojom okoli odpluenkovana nie je. Kazde dieta ma na to svoj cas. Moja svokra ma stale surila, aby som mojho syna uz odolienkovala, lebo je na to dost sikovny a inteligentny. Nemal vtedy ani 2 roky a ja som videla,ze on to sice skusa, ale este nechape. Pochopil to az nedavno - ma 2r a 4m, na spanie pluenku este ma. Vela jeho rovesnikov este plienku nosi. Nic nezvyčajné. Starsieho sme odplienkovali v cca rovnakom case.
Cumel vyplul ako 10mesacny, starsi ho nosil dlhsie, asi do 2,5r.

nicol_10
23. feb 2023

Pána Jána, za všetkým treba hneď hľadať diagnózu? Je to úplne normálne, ak má dieťa v dvoch rokoch ešte plienku, ved ju hádam nebude nosiť celý život,príde čas, kedy sa to naučí. A dudlik je dobrý sluha, ale zlý pán. Tiez sa musím odhodlať oducit našu od neho počas spánku.

danielahamar
3. mar 2023

Môj ma tiež 2 a aj dudel, aj plienku. Všetko má svoj čas a druhe baby nech sa starajú o seba

majka176
3. mar 2023

Moje deti tiež mali v 2 rokoch ešte plienku, odplienkovali sa v cca 15 mesiacoch. Dcéra mala chmeľ do 3 rokov. Takže v 2 rokoch plienka a cumeľ je podľa mňa úplne normálne.

majka176
3. mar 2023

*oprava v cca 27 mesiacoch😁