icon

Je normálne, že 4,5-mesačné dieťa sedí?

22. apr 2025

Je to problém alebo nie?

aurora33
23. apr 2025

A ešte som sa pytala, čo dokáže dieťa urobiť samé a na to som nedostala odpoved.

shee11
Autor odpoveď zmazal
miskakyska
23. apr 2025

Keby ste niektoré videli, čo stvára naše 6 týždňové chlapča by ste to asi nerozchodili...😳😁

aurora33
23. apr 2025
@miskakyska

Keby ste niektoré videli, čo stvára naše 6 týždňové chlapča by ste to asi nerozchodili...😳😁

@miskakyska no čo už len môže stvarat 6 týždňové chlapča 😂😂 minimálne týždeň štvornozkuje. Či?

michaelam2
23. apr 2025
@aurora33

@miskakyska no čo už len môže stvarat 6 týždňové chlapča 😂😂 minimálne týždeň štvornozkuje. Či?

@aurora33 ty si neskutocne prijemna osoba 😀

lienka.7
23. apr 2025
@aurora33

@aurora33 nie, ten už minimálne sedi na serbli a beha okolo stola🙈😁

sisska96
23. apr 2025

Za mňa netreba takto preháňať

miskakyska
23. apr 2025
@aurora33

@aurora33 .. samozrejme😘

aurora33
23. apr 2025
@michaelam2

@aurora33 ty si neskutocne prijemna osoba 😀

@michaelam2 aj ty :D

aurora33
23. apr 2025
@lienka.7

@aurora33 nie, ten už minimálne sedi na serbli a beha okolo stola🙈😁

@lienka.7 bez debaty :D MK je plný zázračnych deti 😃😂

michaelam2
23. apr 2025
@aurora33

@michaelam2 aj ty :D

@aurora33 ja nemam potrebu zhadzovat ine zeny 😀

aurora33
23. apr 2025
@michaelam2

@michaelam2 v poriadku.

miskakyska
23. apr 2025
@michaelam2

@michaelam2 kôň nikdy nesklame,zakomplexované sovy tu radi striehnu kde by koho zhovadili... . dajú "ti do úst, čo si nepovedala" a ešte sa z toho smejú..nemaj im to za zlé...aj také vozí autobus

michaelam2
23. apr 2025
@miskakyska

@michaelam2 kôň nikdy nesklame,zakomplexované sovy tu radi striehnu kde by koho zhovadili... . dajú "ti do úst, čo si nepovedala" a ešte sa z toho smejú..nemaj im to za zlé...aj také vozí autobus

@miskakyska vies co hneva ma to ze sa tu niekto nieco opyta a dostane taketo odpovede. Lebo vzdy sa vsetko da napisat slusnejsie. Aj poradit sa da bez vysmechu ..ale to by som tu asi vela chcelaaa

anavixy
23. apr 2025
@michaelam2

@miskakyska vies co hneva ma to ze sa tu niekto nieco opyta a dostane taketo odpovede. Lebo vzdy sa vsetko da napisat slusnejsie. Aj poradit sa da bez vysmechu ..ale to by som tu asi vela chcelaaa

@michaelam2 a citala si prve konentare? Vsetci tu uplne normalne radili a napisali autorke odpoved (hoci zjavne cakala ine), kazdy k veci, kazdy slusne, AZ kym autorka nezacala utocit, lebo jej bolo vytknute (podla mna uplne pravom), ze ma na vsetko vyhovorku. Potom sa rozbehla a zacala tu pisat uplne hluposti a nazyvat komentujuce premudrelymi sliepkami. Podla mna dostala adekvatne odpovede. Aj na zaciatku aj neskor.

michaelam2
23. apr 2025
@anavixy

@michaelam2 a citala si prve konentare? Vsetci tu uplne normalne radili a napisali autorke odpoved (hoci zjavne cakala ine), kazdy k veci, kazdy slusne, AZ kym autorka nezacala utocit, lebo jej bolo vytknute (podla mna uplne pravom), ze ma na vsetko vyhovorku. Potom sa rozbehla a zacala tu pisat uplne hluposti a nazyvat komentujuce premudrelymi sliepkami. Podla mna dostala adekvatne odpovede. Aj na zaciatku aj neskor.

@anavixy citala som vsetky. Autorka normalne vysvetlila ze dieta je malo v tej sedacke a ze ho dava aj na brusko ale place. A dostane odpovede tipu ze ma davat stale na brusko, nevadi ze place alebo ze sa vyhovara a dalej to uz slo….ked niekto napisal iny nazor tak dalsia jej odpisala ze je hlupa …tak ako fakt sa uz nevieme spravat normalne?? Musia sa tu niektore predvadzat ako najmudrejsie na svete a zhadzovat ine co maju iny nazor?

aurora33
23. apr 2025
@anavixy

@anavixy presne tak. Len pozeram že cukroska si vymazala všetky ďsvoje odpovede. Asi si konečne doštudovala psychomotoricky vývoj dieťaťa. 😃

katrin21
23. apr 2025

To ze dviha k hrudníku robia absolútne všetky deti Ale tieto brušáky nie je vhodné podporovať naopak treba dieťa motivovať aby podporovalo šikmé svaly keď je na boku. Dieťa sa musí posadiť cez šikmý set Pozri si o tom nejaké videá aby si vedela že robiť brušáky neznamená sadať si

aurora33
23. apr 2025
@michaelam2

@anavixy citala som vsetky. Autorka normalne vysvetlila ze dieta je malo v tej sedacke a ze ho dava aj na brusko ale place. A dostane odpovede tipu ze ma davat stale na brusko, nevadi ze place alebo ze sa vyhovara a dalej to uz slo….ked niekto napisal iny nazor tak dalsia jej odpisala ze je hlupa …tak ako fakt sa uz nevieme spravat normalne?? Musia sa tu niektore predvadzat ako najmudrejsie na svete a zhadzovat ine co maju iny nazor?

@michaelam2 Pretože tá pani, čo si dnes všetko záhadne vymazala písala také hlúposti, že až. Radšej nepísať nič ako toto, čím môže vlastne uškodiť.

anavixy
23. apr 2025
@michaelam2

@michaelam2 lenze toto nie je o nazoroch, to su fakty. To, ze tam dieta nedava, zacala pisat az potom, ked jej tu kazdy napisal, ze tam dieta davat nema. Dovtedy ho tam davala, lebo potrebuje urobit to a to a to, potom uz zrazu davala len ked dieta krmila. Kazda jedna sme jej napisali slusnu odpoved, nie nazor, ale fakt, stacilo napisat aha, tak skusim tento pohybovy vzoren nepodporovat, vdaka za odpovede. TO je slusna odpoved, ktora by stacila, namiesto toho autorka spravila zo seba trubku (hlavne ked nasla podobnu osobu, s ktoru sa mohli postazovat aky je ten internet na hovno a ako bolo dobre ked ziadne pravidla v PMV neexistovali) a dostala to vyzrat. Slusnost rozhodne ma byt, ale na oboch stranach.

katrin21
23. apr 2025
@michaelam2

@michaelam2 ked dieta place na brusku, treba hladat pricinu, preco mu ta poloha nie je prijemna...a hlavne, nie len dieta polozit,ale robit mu trosku opicky, hrat sa pred nim s hrackami atd...aby sa motivovalo.. ak aj tak place,treba zvazit navstevu rehab.lekara,aby dieta pozrel,mozw mat zvysene,alebo znizene svalove napatie a tomu sedenie a brusakovanie nepomoze.
Na brusko treba davat casto a na kratsi cas
.nie malo a na dlho

aurora33
23. apr 2025
@anavixy

@michaelam2 lenze toto nie je o nazoroch, to su fakty. To, ze tam dieta nedava, zacala pisat az potom, ked jej tu kazdy napisal, ze tam dieta davat nema. Dovtedy ho tam davala, lebo potrebuje urobit to a to a to, potom uz zrazu davala len ked dieta krmila. Kazda jedna sme jej napisali slusnu odpoved, nie nazor, ale fakt, stacilo napisat aha, tak skusim tento pohybovy vzoren nepodporovat, vdaka za odpovede. TO je slusna odpoved, ktora by stacila, namiesto toho autorka spravila zo seba trubku (hlavne ked nasla podobnu osobu, s ktoru sa mohli postazovat aky je ten internet na hovno a ako bolo dobre ked ziadne pravidla v PMV neexistovali) a dostala to vyzrat. Slusnost rozhodne ma byt, ale na oboch stranach.

@anavixy ty si to super vysvetlila. Je to skvele, že sa tu najdu aj tozumné ženy ❤️

katrin21
23. apr 2025
@cukroska

@aurora33 Samozrejme milá pani pred 25 rokmi sa nad tým nepozastavoval naozaj nik ,ani detská lekárka a chvalabohu neriešilo sa to na koníku.
Nečítam všetky komentáre, ale keďže som zahliadla tak čuduj sa svete ,ešte nemal pol roka ked sedel sám a "bežka"je chodítko"či jak sa to dnes nazýva.A známej čo sme boli naraz tehotné ,malý behal sám od 9.mesiacov.

@cukroska pises blbosti... ja mam tiez takmer 25r dceru a aj 9rocnu..a predstav si,ze aj pred tymi 25r sa uz vedelo,ako pasivne sedenie skodi, sledoval sa vyvoj a pohybove vzorce,co kedy a hlavne AKO dieta robi a ja som vdaka tomu cvicila s dcerkou vojtovku, aby mi nebehala raz po spickach a pod. Nasa pediatricka vsetko sledovala a ja jej za to dakujem.

Autorka: zaujalo ma že píšeš že ju dávaš na nejaký pult na bruško ak si myslela prebaľovací pult veľký pozor na to pretože ľahko môže stratiť rovnováhu prevážiť sa a spadnutie na zem z tej výške a stane sa to v priebehu sekundy.
Naozaj na tú chvíľu čo sa potrebuješ nájsť ju daj radšej do nejakej ohrádky alebo postieľky a na brušku nevydrží asi žiadne dieťa dlho ale napriek tomu ho tam treba dávať na kratší čas a hrať sa pred ním z hračkami robiť mu opičky a podporovať aby sa postupne ťahalo ručičkou za predmetmi A keď už sa jeduje otočíme..m a za chvíľku znova...

aurora33
23. apr 2025
@katrin21

@michaelam2 ked dieta place na brusku, treba hladat pricinu, preco mu ta poloha nie je prijemna...a hlavne, nie len dieta polozit,ale robit mu trosku opicky, hrat sa pred nim s hrackami atd...aby sa motivovalo.. ak aj tak place,treba zvazit navstevu rehab.lekara,aby dieta pozrel,mozw mat zvysene,alebo znizene svalove napatie a tomu sedenie a brusakovanie nepomoze.
Na brusko treba davat casto a na kratsi cas
.nie malo a na dlho

@katrin21 presne tak.

katrin21
23. apr 2025

A este...pretaca sa ti ako? Z chrbatika na brusko? Ak ano, super .
Ak sa ti "pretaca" opacne, teda zatial iba pada v polohe na brusku,lebo nema stabilnu oporu v laktoch a hlavicka je velka a tazka voci telu a ked sa nakloni, prevazi ho.
Ktora moznost je u vas?
Pretacat sa ma dieta zhruba okolo 4,5mesiaca z chrbatika... k tomu je potrebne ale zvladnut : natiahnut ruku cez stred tela k druhej ruke, zbalit hlavu ( brada k hrudniku a zdvihnutie nas zem) a nasledne nakrocit pokrcenou nohou,kolienkom opat cez stred tela .
Toto ked spravi naraz, pretoci sa.
Vyborne su na to cviky na fitlopte kde je dieta na boku a ma sa akoby zdvihat do boku ( opat podpora sikmych brusnych svalov).

Inak toto vsetko krasne vysvetluje napr. Fyziomama, ak mas instagram, pozri si jej prispevky, aj starsie

anavixy
23. apr 2025
@aurora33

@anavixy ty si to super vysvetlila. Je to skvele, že sa tu najdu aj tozumné ženy ❤️

@aurora33 podobne 🤗♥️

lienka.7
24. apr 2025
@aurora33

@lienka.7 bez debaty :D MK je plný zázračnych deti 😃😂

@aurora33 ja mam skôr pocit, ze "zazracnych" matiek 🤔😁

darkdarka
24. apr 2025

Ahoj, súhlasím s tebou že by som babo plakať nenechala že nech si zvykne, a tiež že tie komentáre tu sú dosť arogantne, ako vždy bohužiaľ. Je to náročné obdobie a každá robíme najlepšie ako vieme 🫶🏻
Ja by som to kresielko by som úplne zrušila a navštívila dobrú detskú fyzio. Môj starší nechcel byť na brušku a dôvod boli oslabené brušné svaly, teraz má 6 a má vpacene členky aj kolienka do x, mrzi ma spätne, že som s ním necvicila vtedy viac (naša vtedajšia fyzio bola protivna, úplne nevhodná k bábätkám, mala som nájsť druhu). Mladší to mal zase rád, na spánok sa nosil, ale keď bol hore rád sa vozil v kočíku, aj na brušku, rozopla som mu striesku a cez sieťku pozeral dopredu. Môžte skúsiť začať aj takto vonku či sa tvojmu bábätku zapáči a doma by som dala miesto kresielka penové puzzle a k tomu dáke hracky nech lezka na rovnom a dačo si žužle. Ja som jedávala tak, že som si sadla, bábo som mala na kolenách a ono sa dojcilo kým som jedla, len teda nič horúce pravdaže.
No a nosič môžeš ešte skúsiť Ring sling alebo taký čo sa dá dať na tvoj bok, dieťatko uvidí aj dopredu a bude v správnej pozícii, niektoré to tak majú radšej, alebo si baby dávajú také silikónové korálky a dieťa sa s nimi hra a hryzka si keď je otočené k mame. Moje sa pri nosení radi dojcili (a spali). Držím palce 🤞

cukroska
24. apr 2025
@katrin21

@cukroska pises blbosti... ja mam tiez takmer 25r dceru a aj 9rocnu..a predstav si,ze aj pred tymi 25r sa uz vedelo,ako pasivne sedenie skodi, sledoval sa vyvoj a pohybove vzorce,co kedy a hlavne AKO dieta robi a ja som vdaka tomu cvicila s dcerkou vojtovku, aby mi nebehala raz po spickach a pod. Nasa pediatricka vsetko sledovala a ja jej za to dakujem.

Autorka: zaujalo ma že píšeš že ju dávaš na nejaký pult na bruško ak si myslela prebaľovací pult veľký pozor na to pretože ľahko môže stratiť rovnováhu prevážiť sa a spadnutie na zem z tej výške a stane sa to v priebehu sekundy.
Naozaj na tú chvíľu čo sa potrebuješ nájsť ju daj radšej do nejakej ohrádky alebo postieľky a na brušku nevydrží asi žiadne dieťa dlho ale napriek tomu ho tam treba dávať na kratší čas a hrať sa pred ním z hračkami robiť mu opičky a podporovať aby sa postupne ťahalo ručičkou za predmetmi A keď už sa jeduje otočíme..m a za chvíľku znova...

@katrin21 Samozrejme sa sledoval vývoj dieťaťa a rovnako aj pred 50timi rokmi.

aurora33
24. apr 2025
@cukroska

@katrin21 Samozrejme sa sledoval vývoj dieťaťa a rovnako aj pred 50timi rokmi.

@cukroska 😃😃😃😂😂😃😃 preto polročne behali v chodakoch 😃😂😂😃