Je v poriadku, keď sa dvojročné dieťa hrá so šrobovákmi?

staso
17. aug 2021

Zdravim Vas, som otec a chcem sa opytat, ci je podla vas v poriadku, ked matka sa nechava hrat svoje dieta so skutocnymi srubovakmi. Som zufaly povedal som jej to sto krat a ona sa mu necha s nimi hrat. Pridem domov a beha si dieta so srubovakmi, kde si moze vypichnut oko sam alebo niekomu inemu.
Nemyslim si, ze je velky rozdiel medzi srubovakom a nozikom, kde oboje su pre mna neprijatelne a som zufaly, ze vzdy po case mu ich da naspat.
Nikto jej to nedohovori a nechcem, aby sa stalo nestastie.

karhu
17. aug 2021

tak ich schovaj, hadam mu nepojde kupit dalsie

belllinka
17. aug 2021

@staso Kup mu pekne hrackarske naradie

anjelicek26
17. aug 2021

@staso hrat sa ano - ale sediet, nebehat, pod dozorom. Ak sa jedna o tvoju zenu, tak si sadnite vecer v klude a vysvetli, ze sa o dieta bojis, a nie neprehanas - skutocne su to riskantne veci, ak s tym beha a to v akomkolvek veku. Ani sa nepytaj a kup dnes v draciku pekne hrackarske naradie s prislusenstvom, mal by byt spokojny aj mama a aj dieta. Je pekne, ze ho to bavi, moji chlapcov to tiez v tom veku uz bavilo... sedeli pri mne a robili si svoje od malicka, ale mali to "svoje" naradie samozrejme... tato pilil - oni "pilili", tato vrtal - oni "vrtali" svojou hrackarskou bosch vrtackou... a bavilo ich to velmo.

julia2018
17. aug 2021

Aj môj sa hráva so skrutkovačom, kladivami, pilnikmi, dlatami a kadečím. Ja v tom nevidim až taký problém ako ty. A teda vie si nozikom odrezať kúsok masla. A tiež v tom nevidim problém. To dieťa nie je snáď dementne, aby si zámerne vypichlo oko, či sa porezalo. Prečítaj si napríklad Koncept kontinua.
A ešte máš ďalšiu možnosť, keď si taký zúfalý, tak zostaň sám s dieťaťom doma a ženu pošli do prace ;)
Ale v jednom súhlasím s anjelicek, jedno je keď napr. matka spita chrápe na gauči a decko neriadene behá po byte a vari si samo sunar(zažila som) a iné keď sa dieťa pod dozorom hra, napríklad i s tým nozikom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marzuz89
17. aug 2021

@staso nas v tomto veku tiez uplne v pohode pouzival realne srobovaky a kladivko, pod dozorom popri praci manzela. Volne dostupne ich ale nemal a uz v ziadnom pripade s nimi nebehal. Aj noznicky pouziva, ale behat s nimi nesmie, ked ich prenasa, nosi ich spickou dole, tak sme ho to naucili.

Takze srobovak nie je sam o sebe nebezpecny, nebezpecna je nedbalost rodica. Zalezi, co popri tej hre so srobovakom robi manzelka. Ak necha dieta bez dozoru, je to samozrejme nebezpecne a to by som nedovolila ani ja.

pribinak
17. aug 2021

Odlož preč, keď prídeš s prace, tak to vyber daj dieťaťu a spoločne niečo zmajstrujte
Aby dieťa bolo spokojne. Myslím že umelohmotné ho už nebudú zaujímať

galganka
17. aug 2021

Milý starostlivý ocko. Tak si s tým dieťaťom sadni, je aj tvoje a pošróbujte spolu. Ukáž mu, čo sa môže, na čo dať pozor, zmontujte spolu niečo, rozmontujte... a potom môžete plynule prejsť na nožíky. Začnete príborovým, namaslujete rožteky.... do toho, drahý rodič.

miniminka
17. aug 2021

@staso aj nas sa hra s naradim, davam vtedy pozor, hoci stat sa moze hocico. Kupili sme detske naradie ale to ho nebavi. Tak len oci na stopkach a eliminovat prilezitosti na hranie sa s tym

sapetka
17. aug 2021

@staso zdielam tvoj nazor. Ja by som urcite nedala dvojrocnemu decku srobovak a dalsie naradie na hranie , detske ano ale naozajstne nie..

gleep1
17. aug 2021

Áno je to v poriadku. V tom veku je v poriadku keď dieťa učíš rezať reálnym nožikom a učíš ho že je nebezpečný a že sa s ním dá poraniť. To iste môžeš robiť ty so srobovakom, naučiť syna aby bol s ním opatrný.
Tvoja žena venuje svojmu synovi 100 krát viac času a pozná ho 100 krát lepšie než ty. To je dôvod prečo ho nechá hrať sa s nimi, lebo pozná jeho schopnosti. Ty radšej než tu nadávaj, chod za synom, uč ho a spoznávaj aj ty.

janinah
17. aug 2021

Pracujem s úrazmi oči aj u detí.Po operácii by ti rodičia dali 100 x lepší pozor a 100 x viac preventívne by rozmýšľali.ale už býva neskoro....

sipopa
17. aug 2021

vyskusajte skor kupit take umele, hrackarske. predsa len je tam mensie riziko urazu ako pri klasickych srobovakoch, tam by som asi neriskovala, ked sa mi dieta s tym postavi a zacne utekat, ze by na to nestatnou nahodou spadlo

ivangeline
17. aug 2021

Podla toho ake dieta. Nas ma 2r a 8m. Vie srubovat,pilit a vrtat... NAOZAJ...srubovat,pilit,vrtat,brusitkrajat,vysavat... je to sikovny chlapec,ktory malokedy robi vilomeniny... rad pomaha tatovi..a ma aj vlastne akoze srubovaky a auta,ktore vie zlozit a rozlozit.. Za to malej,ktora je ina povaha,do ruky moze len umele a pozerat sa.. :D :D Ale jasne,ze aj maly uz mal zo 2 nehody...ale nic hrozne.. Ruka pod vodu a bolo dobre..no su pravidla,nebehat s vecami,na mieste sa hrat,pod dozorom..

kitycat
17. aug 2021

Vsak on by sas deckom a sroubovakom vyhral, ale maly pribwhne s naradim v tuke a jemu sa jezia vlasy. Kup malemu hrackarske, manzelke nevi co pomoze... Kup popcorn a pusti jej video s urazmi deti.

A vecer sa prehrate ty s ozajstnym a maly s hrackarskym. Tiez nechapem tvoju zenu, ze ho svtym necha pobehovat... Ma vsetkych 5 pohromade?

vilma7
17. aug 2021

Určite len s dozorom, kúpiť synovia nejaký detský kufrík s náradím a otrieskaj ho rovno žene o hlavu 🤪

margaretka_
17. aug 2021

Nasi sa tiez hraju s realnymi vecami, ale pod dozorom, ucia sa ako to drzat, nebehat, ako sa s tym pracuje a tak. A nas ani nie 3 rocny uz vrta naozajstnou vrtackou, ale tiez pod dozorom samozrejme. Ak klince pribijaju, aj pilkou môžu rezat. Starsi 5.5 rocny aj kosi kosackou

tosomja
17. aug 2021

Nás rok a polročný syn chodí s mužom "opravovať" auto, dá mu kladivo, skrutkovač, skrutky ...pod dozorom. Nemôže s tým behať, sedi pri hre. Tak isto sa môže stať nešťastie v kuchyni s varechou, dá do úst, nabúra a napichne sa. ...aj žena aj ty ste zodpovední za deti. Hádam mu nedá niečo zámerne. Ak sa ti to nepáči, odloz si náradie, kde nedotiahne ani žena.

mamamasama
17. aug 2021

@ivangeline u nas rovnako..pekne si od roka a pol kraja banan, natiera nozom maslo; srubuje, ale vzdy pod dozorom 🙂

zuzuliatko18
17. aug 2021

Aj moj rocny rad skuma moju "babsku" sadu srobovakov, ale Bez dozoru by som mu ich nedala, je to vymyselnik. No ukazujem mu, ako s nimi narabat. Obvykle menime baterky v hrackach.

mandarinka555
17. aug 2021

Ale ste mu "naložili" , lebo sa opovážil sťažovať na ženu ☹ Ale keby sa žena sťažovala na chlapa, že dal decku náradie, ukameňovali by ste ho, že aký je to nezodpovedný hajzel...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz