Koľko máte, alebo koľko chcete mať detí?
Podobné diskusie už tu sú, no mňa by viac zaujímala odpoved na posledné slovo: Prečo? Čo vás vedie k tomu mať napr. 4 a viac detí, alebo napr. iba jedno, či dve? Nikoho neodsudzujem, ani nič podobné, len ma proste zaujíma, čo koho vedie k určitému počtu detí: či je to túžba po veľkej rodine, alebo jednoducho to prišlo nečakane. A takisto naopak, prečo sa niekto rozhodne mať dieťa len jedno? Pohodlnosť, kariéra, strach z dalšieho pôrodu?
Dakujem žienky za všetky odpovede.
ja mám jedno dieťa a druhé je na ceste ja som vždy chcela mať dve podla mňa je ideál mať 2 deti lebo to jedno neni samé. A tretie sa už bojím mať kvôli tej náročnosti a starostlivosti a aj kvôli financiám. Nemáme veľký dom aj keď snívame po malom domčeku nám to takto stačí a vyhovuje. Obdivujem rodiny ktoré majú viac detí že to všetko stíhajú klobúk dolu.
Mame jedno dieta, chceli by sme este jedno no uz niesme najmladsi tak neviem ci sa nam asa tuzba naplni...
@ivikuska28 verte si! Ja som mala prve v 35 a 2.v 37.,uplne bez problemov. Tym,ze som si bola vedoma,ze sa ro nemusi podarit alebo az neskor,bola som uvolnena. Ana 2.pokus vzniklo nase druhe babo.🙂
Máme dve ale chcela by som ešte jedno, ak sa podarí 🙂
ja mám 4 🙂 🙂 🙂 😉
@daniela242
@stepanka274 mam dve no chcela by som este
my máme tiež 4 slniečka 🙂
@kubisova no my sme mali troch chlapcov a manžel túžil po dievčatku a vyšlo na 4.krát 🙂
@stepanka274 ja mam dvoch chlapcov a dievcatko by som tiez prijala...no uvidime zatial to nejde
my mame dve deti ale vzdy som chcela mat 4 🙂 .. teraz bohuzial nemozeme mat kvoli autu 😀 lebo dalsia autosedacka sa tam nezmesti .. 😀 cize si musime dat pauzu az pokial nekupime nove auto 😀
my máme 4 deti a ked boh dá a zdravie dovolí tak ešte 2 budú 😉
ja mam zatial jedno...ked sa podari, chcela by som este jedno
my máme štyri, troch chlapcov a jednu kočku 🙂 🙂 🙂 🙂
My máme 2, dievčatko 4,5 roka a chlapček 13 mesiacov. Chceli sme 2, hoci ja by som chcela 3 - ale mám nejaký strach, či čo. Budem mať 35 rokov a určite by som bábo nechcela teraz. Necítim sa vôbec na tehotenstvo momentálne najbližšie. A pocitovo sa mi zdá, že by sme už za nejaké 2 roky boli aj dosť "starí" na bábätko. Aj keď moja gynda hovorí, že v pohode, ale mňa skôr desí, že by sme boli starí rodičia tomu dieťatku napr. v období puberty, a neskôr že by sme už nemohli toľko pomáhať kvôli veku... Na druhej strane, keď si uvedomujem, ako mi deti rýchlo rastú, ako neuveriteľne rýchlo mi ubehol tento prvý rok synčekov, ani som sa nenazdala a z bezmocného novorodenca je malý, chodiaci človiečik, prepadá ma taká myšlienka na maličké bábätko 🙂 Najmä, keď okolo mňa sa točia samé tehuľky (2 kamošky a švagriná)...
Mam 35 rokov, 3 deti a stvrte na ceste, okrem toho 4 psov a som dokonale spokojna 🙂 A preco? Nejako som nikdy neuvazovala nad tym, kolko deti chcem mat. Najskor prisli dvojicky, potom dalsia dcera a proste sme citili, ze este nie sme komplet. Mam pracu, ktoru milujem a ktora je aj moje hobby, skveleho manzela, precestovali sme svet a teraz je cas na to, aby sme ho ukazali aj detom 🙂
Aj ked verim, ze zivot s viacerymi detmi na Slovensku ani zdaleka nie je taky ako tu, ked sa chce, da sa zvladnut aj praca, aj deti, aj konicky aj vsetko 🙂
Asi kazdy jak sa citi. Myslim ze niektore zeny maju taky materinsky cit ze mozu mat aj styri deti a inej jedno da zabrat. Taktiez mozno zalezi z akej rodiny pochadzate. Ked z viacpocetnej tak taka zena zvladne aj viac deti ako jedinacik. Z neposlednom rade zavazia aj financie a povaha zeny. Ja osobne mam dve deti a beriem to prirodzene lebo mam jednu sestru tak tiez sme boli dve. Tak mi to pride akurat. Ani malo ani vela
Ja som chcela vzdy 3 deti. Ani srnka netusi preco, nemam to ako argumentovat.
Aj sa nam podarilo otehotiet 3 krat, bohuzial stredne som potratila.
Rozmyslali sme este nad tretim (resp. nad stvrtym pokusom) ale u mna najviac zavazil strach z genetickych chorob. My sme mali v podstate cely zivot pripraveny pre 3-tie dieta, ale ja som sa citila "stara" a s prichodom 35-ky sa rizika roznych genetickych chorob drasticky zvysuju. A uspokojive slova typu: ja som rodila 39 rocna a moje je zdrave.....to je prilis slaby argument. Kazde telo je ine a vela ludi si to neuvedomuje....
Nechcela som pokusat stastie, dakujem bohu aj za moj "parik" 😵
Mame 4 deti. Slecna 18, dalsia 16, syn14,. A pred pol rokom k tejto nerozlucnej trojici pribudla mala opica o ktoru je stale doma bitka. Je to nieco uzasne ako si teraz babatko uzivame a vsetci aj stari rodicia, ktori uz nedufali ze este vnuca bude su z nej neskutocne hotovi.
Mám 25r a moja prvá dcérka je zatiaľ v brušku cca za 6-8t by sme sa už mali vidieť som v 8 mesiaci, ďalšie by som chcela o 5 rokov a myslím si že budem rada ak sa to vôbec uskutoční v rámci možností 🙂
Ahojte, my máme jedno, aj nám to zatiaľ takto vyhovuje, mám rada, keď je domácnosť zorganizovaná, poriadok, veci mám pod kontrolou a pod. Nepáči sa mi, keď majú ľudia veľa detí, doma neporiadok, deti len tak pobehujú kade-tade, to je pre mňa nepochopiteľné, a ak ešte do toho sú nejaké zvieratá a sú dnu v dome alebo byte, tak to už je pre mňa absolútne vylúčené, ale každému vyhovuje niečo iné, a je iný, a tak sa do toho nikomu nestarám. Ja som z dvoch detí, + jedna nevlastná sestra a vzťah máme taký nijaký, každý žije ďaleko od toho druhého a má vlastný život. S mojou sestrou, s ktorou som vyrastala, sme sa v detstve veľmi hádali a nevychádzali sme, ja som bola tichšia a ona ma dosť ubíjala, bolo mi to ako dieťaťu veľmi ľúto. Takže preto pre mňa otázka ďalšieho dieťaťa nič nerieši. Deti spolu môžu alebo nemusia vychádzať a môže im to ostať takto navždy. Poznám takých, čo vyrastali ako jedináčik, a potom silou mocou chceli mať viac detí, a rodina je absolútne nefunkčná aj tak. Známa je zasa zo 6 detí, ale chce mať iba jedno.
Financie u nás nie sú žiaden problém, bývame v dome, máme aj priestor, ale zasa radi cestujeme, a dcéra už toho v šiestich rokoch toľko videla, ako niektorý dospelý nikdy neuvidia. Vidím ako veľa nám to ako rodine dáva, sme spolu, užívame si a hlavne šťastní.
my mame jedneho chlapceka druhe na ceste a chcela by som este tretie ale nakolko budem mat dva cisarske a dost zle znasam tehotenstvo asi ostaneme pri dvoch
ja mam 3 rocnu dceru a 1 rocnu dceru ale to uz asi aj staci podla mna je to idealne mat 2 deti viacej neplanujem
ja mam dve. taka klasika. Nemam na jedinacika moc dobry nazor. neraz byva rozmaznany.
@ivanakr ahoj ak sa ta mozem opitat, suhlasil tvoj manzel s tymi detickami s domoa? ja mam taky isty problem. najhorsie ze tie deticky v domove su dve a je to moja rodina. beriem si ich cez vykendy ,prazdniny,sviatky, a je mi hrozne ich tam vraciat. mame svoje tri deticky a tuzim aj po vlastnom este jednom. ale manzel ako hovoris chlapi su pohodlni. moj manzel mi povedat ak zoberie tie dve deti s domova, tak od nas odijde, je mi s toho hrozne tazko.preto to musim so seba dostat von. dakujem ti za radu a zavidim ti. aj mi mame az dva domy, a tiez su tu stary rodcia,a velkansky dvor. a tie deti sa tu uplne stratia medzi nasimi.
mam jedno a plánujem 3-4 .... to štvrté ale dosť zvažuejm 🙂
Tak ja som jedinacik mm ties s prveho manzelstva mam syna 12 rokov no sterajsim manzelom mame dcerku 2,5 roka no mm by chcel este jedno no ja sice tuzim mat este jedno aj mm ale neviem ci to zvladneme mame 3 izbovy byt i ked vnom byvame len traja pretoze syn chodi na internat na skolu sukromnu no neviem sama 🙂
mám jedno dieťa a chcem len jedno dieťa ... dôvody mám a nechám si ich pre seba 🙂 😉 ... a vyhovuje mi to takto, to je najdôležitejšie

@ewisam no moj manzel mal tiez na vsetko odpoved, a nakoniec to aj tak vzdal 😀