Komu nechávate opatrovať deti?
Ahojte. Máte tip komu nechať opatrovať deti? Hlavne večer? (Majú rok a dva a pol)(Zn. BA) viac ako tri roky som nebola sama vonku, večera s manželom, nedajbože kino, koncert...babky a dedkovia strážia 1x týždenne dve hodinky popoludní, viac nechcu...dnes má sesternica svadbu, bola krásna nevesta, videla som len z okna, a je mi veľmi ľúto, že nemôžem ísť ani na hodinku do kostola (manžel v práci, starí rodičia na oslave inde, zobrať sama dve deti na svadbu nehrozi)...skúšala som opatrovateľky, ale napísali mi,že na dve hodiny sa im neoplatí, do kútikov malého nezoberu
Ja ťa chápem tiež neviem čo je to aby mi niekto postrážil deti. Moji rodičia chodia do prace svokrovci teda svokor robí a svokra opatruje svoju chorú mamu takže nehrozí. Môj sen je už dva roky ísť aspoň na pol dňa sama bez jedného dieťaťa na nákup kúpiť si niečo pekné cítiť sa dobre no žiaľ nedarí sa 😟
Rodicia samozrejme.Ze u vas rodicia 2 hodky a viac nechcu?no sice u nas strazia triedmo a zriedka,lebo ich ja zriedka ziadam ale nikdy neodmietli.pristup vasich rodicov no tak to ozaj dakujem pekne za takychto rodicov
..skoda reci.
@lianka123 15€??? Preboha ja som chodila za 3 e strážiť dieťa a keď som nestrazila tak som im upratovala
@majusska202 no tak tu su ceny take vseliake. Teraz som spokojna aj s cenou aj s opatrovanim aj s upratovanim.
@kikusa008 Čo na tej odpovedi je mimo? Myslíš, že ženy, ktoré nemajú starých rodičov a súrodencov na varovanie, nežijú, nechodia na svadby a podobne? A že v Ba nevie zohnať dievča k deťom? Prepáč, že takému niečomu neverím.
Bohužiaľ, nie každý má šťastie, že mu rodičia žijú, a môžu si užívať vnúčatá a rodičia večer vo dvojici. Ale takých rodín je veľa a je to naozaj len o nadstavení sa a o zvyku. Buď si teda niekoho zaplatím, alebo to absolvujeme deťmi.
my sme maleho nedavali nikomu,, ked sme chceli ist niekam na kavicku, zakusok, vzdy sme si vybrali aj nieco s detkym kutikom, jasne nevysedavala som tam 2 hodiny,, tolko,, kolko vydrzal ,, do kina sme nechodili,, ked sme randili, sme si kina uzili dost,, akosi mi tie filmy nechybali, nie som extra fanusik filmovych noviniek,,,ked bol vacsi, chodili sme spolocne na rozpravky,, do kina,, myslim, ze sa to v pohode da,, zvladnut ,, my tak frcime pri dvoch detoch ... 🙂 a teda nosime ich uplne vsade so sebou 🙂
@abbey1 to, čo píše ešte autorka by som trochu vedela pochopiť, aj keď ja maleho beriem toez vsade od mala, reštaurácie, dovolenky, kútiky, atd atd..V okoli mám ale známu, ktorá ma jedno dieta, odkedy sa narodilo ho odkladá na pol dňa svojej mame, ona sa s nim pohra pár hodin poobede keď je najedený, vyspaty, obriadeny, variť musí jej mama, lebo ona nevie, akákoľvek dovolenka, vždy berie svoju mamu ako opatrovateľku, nech ma ona kľud, nehovoriac o tom, že každý mesiac he ona sama na dovolenke s kamoškami a syna jej stráži nonstop mama. A keď Zrovna nie je na dovolenke, tak je s kamoškami na nejakej zurke, oslave, akcii a pod..Každého vec ako si zariadi život, píšem len na margo toho, že mne už toto príde dosť extrém🤷♀️Každý ma na to ale iný pohľad..Ja by som si nevedela nechať ujsť tie neopakovateľne chvíle s dieťaťom keď je take maličké a tiež by som nedovolila, aby mi ho vychovala moja mama. A to Zrovna nie som typ, čo vy sa od svojho dieťaťa nepohol, od narodenia som zvykla pravidelne niekam vybehnúť, aj do prace, ale väčšinou s nik bol manzel, dovolenky trávime spolu ako rodina, moja mamina je s malym takmer každý den 2-3hod, ale zohľadnené preto, že býva cez ulicu a tiež ju veľmi nezaťažujem tým, aby mi maleho cielene strážila keď chceme niekam ísť..Nie každý ma ale tuto možnosť, inak by som asi poprosila kamosku alebo hladala opatrovateľku, ktorá by bola ochotná aj na dve hod, je takých určite dosť..
@homolca tety,ujovia, kamaráti,kamarátky,susedia,jasle...... nemáte žiadnych kamarátov? Známych? Rodinu? .......inak skutočne nevidím dôvod prečo aspoň na chvíľu nezobrat deti na tú svadbu...... prípade povedať manželovi nech si na ten deň vybaví dovolenku....pn.....ocr......keď si tam tak strašne moc chcela ísť.???
Starsie si mala dat do kutika a mladsie vziat so sebou. Alebo ich nechat strazit 4hod, 2hod pozriet sobas a 2hod vypadnut na nakupy a kavu ;)
@homolca tiez nechapwm rady-nemas kamosku? Ved jedno.dieta este clovek da,ale dve a.este mensie ziadna kamoska ku svojim.nechce.
Keď som sa rozhodla pre dieťa, rátala som s tým, že pravdepodobne nastane situacia že na pár rokov budem len ja, muž a dieťa. Preto som už vtedy rozmyslala štýlom, že ak chcem dieťa musim byt s týmto v pohode a netrápit sa tým, že nepôjdem sama na veceru s muzom, neužijem si svadby a nebudeme vecer len my dvaja chodiť po meste. Že aktivity budú s ním a nie vždy vsetko vyjde ako si naplanujeme. Ja to neberiem tak že má dieťa v tomto brzdí, beriem to tak, že mi otvára nové obzory a aj s nim sa dá plnohodnostne tráviť čas len sa ten program trosku inak rieši 🙂 BTW. O pár dni má 2 roky a mne ho nikto nikdy nestrazil, ani nekocikoval. Muza schopného mám ale, radsej von pôjdeme vsetci spolu ako sa deliť 🙂 Našťastie som týmto nikdy netrpela že nemôžem toto a hento..
Raz aj on vyrastie a ak má niekto záujem môže vsetko dohnat.
@abbey1 Píšeš priamo, ale pravdivo. Žijem ďaleko od Slovenska ale vlastne aj keď sim žila tam nemala som nikoho na stráženie. A veru žijem 🙂 podľa mna veľa žien ( nenarazam na autorkum ) si dieťa urobi a potom BUM nevedia prijať niektoré veci, resp. sa s nimi zmieriť a len sa trápia a utapaju že nemôžu to či predtým tak isto ako predtým. Ja si myslim, že stráženie starými rodičmi nieje samozrejmosť, robia, nemajú záujem, nežijú ( ako mne mama ). Žijem len trochu inak a úprimne? Myslim si že síce náročnejšie ale zaujímavejšie a lepšie ako predtým. Nenudim sa 🙂
@homolca
Ja som chodila s 3 detmi sama na kavu ....mala som ich po sebe.....je to narocne...ale system si musis najst..psychohygiena tiez musi byt.....urcite by si to zvladla....
Mas aj materske centra...niekedy si tam treba porozhliadunut a strazievaju tam babicky za peniazky deti na par hodin.
Teraz mam 5 deti.....nemam ani som nikdy nemala upratovacku....je to velmi stereotypne.....chodim aj so vsetkymi do parku,ale je pravda,ze uz doktorke naraz nie....
Ale prichadza doba.kedy chapem, aby mal clovek kamery na strazenie deti pri nejakej osobe....
@homolca my sme mali obcas baby z agentury, aj ked je pravda, ze na viac hodin, nabuduce budes mudrejsia a poziadas o viac hodin, a aspin si urobis volno. Naozaj jedno dieta som bravala vsade so sebou, dve s malym rozdielom a este malinke, by som nezobrala ani ja. Je super, ze podla odpovedi ma asi kazdy rodinu pobliz, u mas to tak nie je a nie je to vzdy lahke. Plus aj u mma mnohe kamosky su uz naspat v praci,vratane mma, tak strazit deti nie je uz tak lahke. Kazdopadne. Z Domelie som skusala, ale nemam dobru skusenost, dohodla som sa, pptrebovala som vypratavat byt a naozaj deti aspon ma par hodin zabavit, ale slecna uz ani nedvihla telefon. Takze za mma asi naj oficialme cez agenturu opatrovatelku
@pieksamaki s 3 deťmi na káve je aká psychohygiena? Veď stále strážia tie deti a nakoniec do seba hodia studenú kávu, ak vôbec...môj malý je utečenec, z každého kútika odchádza objavovať svet, hračky ho nezaujímajú zatiaľ...jasné že s nimi chodím všade, ale nie je totálny oddych....materské centrá sme skúšali tiež...ešte som ja strážila cudzie deti, kým sa ich maminky rozprávali, hernicky bývajú Max do 18.00...navyše často bývajú delené na deti do 18 mes a velkacov...teda sa musím rozpolit, alebo držať staršieho s bábätkami, čo tiež nechce...píšeš, že máš doma stereotyp, nepadlo by ti dobre urobiť si vlasy, makeup, dať si pekné šaty a zjesť dobrú teplú večeru? Na to som hľadala opatrovateľku, alebo sa pýtala ako to robia baby, lebo prisahám, že som kontaktovala 5 žien a každá malá nejaký problém
@lennicka Každý nie 🙂 My mame 2500km. vzdusnou ciarou, ale aj keď sme ju mali pobliz to jest 20-120 km. žili sme rovnako ako zijeme teraz 🙂 Podľa mna toto je celkovo o psychickom nastavení a uhle pohladu 🙂 Deti niesu príťaž, len my sa veľakrát nastavíme tak, že sú a bránia nám vo veciach a ono to tak nieje 🙂
@homolca
Ta kava to je myslene ako psychogiena ze musela som vypadnut z domu...aby som videla ludi. Ja s detmi uz ...Ja sa od istej doby detom nevenujem..uz iba dozeram..( neber to doslovne,ale nehram sa s nimi donemoty...).pri druhom som uz nehrkala hrkalkou....to je zase vyhoda surodencov...
Materska ma vela faz.....ked hovorime o mojej 🙂...ja to mam urcite ine....a do centra som zacala chodit niekedy ked som bola druhy rok na materskej...asi dva roky som chodila....to mi velmi pomohlo ze mi popestovali cudzie mamy babo...ja som sa vykecala zo svojho...a mensie deti sa povalali na koberci...utekali iba v ramci dvoch miestnosti co tam maju....ale dnes mam na to aj iny nazor...ze striedmo....neviem ci to nie je vela podnetov na dieta....akoze tych hraciek...myslim ze vtedy som to vnimala inak.....a nemala som silu na rezim...lebo ine okolnosti...tak preto si urcite najdes ty to svoje..
Dnes je kazdy busy.....to chapem....
A ja zase som uz 10 rok na materskej...to je tiez rozdiel....
Ja som tusim az po 5 roku na materskej si zacala uvedomovat...,ze je to bez oddychu 🙂
@abbey1 nemáš pravdu, ale nevadi.Mala stát hodinu pred kostolom čo by z toho mala?na hostinu ju asi nevolali a neviem si predstaviť kŕmiť 2 deti a behať za nimi.
@homolca verím, že nikto nechce prísť na 2,3 hodiny kvôli doprave, cestovnému lístku a pod....
Píšem Ti do IP kontakt na ňom stop opatrovateľské centrum len je to kúsok od Ba možno vadí, možno nie uvidíš....pani ma vo svojom rodinnom dome doobeda jasle, škôlku a poobede cez víkend deti opatruje, či robí detské oslavy u seba doma.raz som to využila potrebovala som ísť k zubárovi, ale bývam o 2 dediny ďalej nevadilo mi to
@misinka0611 ja robim s detmi vsetko, dokonca aj na pohrebe mojej maminy boli so mnou, ale do prace si ich zobrat nemozem ;) nie kvoli mme ale kolegom ;) sama mam deti s 2 rocnym rozdielom a myslim, ze keby isla sama, tak sa skor namaka ako vonec nieco z toho ma. Jasne satka a pod su velkym pomocnikom, ale raz za dva roky rada idem s muzom sama na veceru a pod....;) ;) je to osviezujuce.... ale to sme uz inde ;)
@homolca ja by som cudzim osobam (opatrovatelkam, studentkam) deti v zivote nenechala! Ak ich nemoze oostrazit niekto z rodiny, idu vsade so mnou. Aj na odber krvi. Ak ich nemozem zobrat, stretko si prelozim. V kine som s manzelom nebola 6 rokov. Chodime s detmi. Na svadby chodime s detmi (sme do 22:00 max).

@lianka123 ja ked citam tie ceny, tak sa mi dviha tlak. Ja by som 2metre od radosti skakala kebyze mi niekto za 8hodin upratovania da 80e