icon

Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?

10. jún 2024

Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.

maxalla
10. jún 2024

Ved riesenie je jednoduche. Zabezpecit si opatrovanie u rodiny alebo si zaplatit niekoho cudzieho. Lenze tu to vyzera tak, ze jedine riesenie, ktore by tebe vyhovovalo je to, aby muz zrusil svoj program. Toto mi pripada uz ako pomsta alebo trest za to, ze si dovolil sa rozhodnut, ze bude mat nejaky program.

tamitamitami
10. jún 2024

@smajliica Tiež by som šla a aj by som sa patrične zdržala. Toto je dokonalý príklad situácie nemám problém tak si ho vyrobím.
Pochopím kedy majú doma novodenca/batoľa alebo choré dieťa.
Ale majú doma väčšie deti ktorá môže úplne vpohode strážiť niekto tretí. Stačí iba zrušiť tréning dieťaťa a doma pripraviť pre deti program aby ich stráženie bolo čo najjednoduchšie.

Proste autorka robíš zbytočnú drámu. Nič sa ani tebe ani deťom nestane keď muž pôjde do divadla na 3-4 hodiny. Dieťa vpohode zvládne že jeden krát vynechá tréning lebo rodičia majú svoj program. Keď teda nechceš prijať žiadne riešenie tak ostaň doma s deťmi ty.

autor
10. jún 2024

@mirkam3 este raz - - dieta svoj prgram nechce rusit a dedko nezije sam takze by tam spat utcite nesli.

autor
10. jún 2024

@maxalla ja si pravidelne ani program nedohadujem ked viem ze manzel nieco ma, on toho schopny nie je

autor
10. jún 2024

@tamitamitami po x ty krat - dieta si trenning rusit nechce a ani nwvidim dovod preco by malo kolo otcovi? To sme zase pri tom ze sa ideme prisposobovat jemu. V divadle uz bol, nemam s tym problem ak berie ohlad aj na ostatnych celnov rodiny a uz dohodnute aktivity. Jedno dieta ma 4 roky a strazila ho raz sused ana par hodin ked som skoncila na pohotovosti takze iˇniw niekto treti ich az tak vpohode strazit nemoze lebo nikoho takeho po ruke na zavoanie nemame a hlavne kde treba ist este na trening

h2
10. jún 2024

Ale to si nedohodol on, že "Hej, kolegovia, podme dňa XY do divadla, moja žena síce má nejaké svoje cvičenie, ale kašlem na to, ideme!" Zrejme to zorganizoval niekto iný, kto nevidí tvoj rozpis aktivít u vás na chladničke! 🤦‍♀️

maxalla
10. jún 2024

Aha, takze o to ide, ty si vlastne len urazena, ze si muz dovolil dohodnut si svoj program, ked mas program aj ty. Ale ved ta nenuti ten svoj zrusit. Preco by si mal on svoj program prisposobovat tvojim aktivitam, ked sa to da zariadit aj inak? Nie, tebe vadi to, ze on nebude s detmi doma, lebo ty to tak chces.
A ano, obcas sa moze aj dieta prisposobit rodicom, neubudne z neho. Ak je teda taky problem zajednat si opatrovanie.

h2
10. jún 2024

Už snáď 5x opakuješ, že dieťa tréning rušiť nechce. Ale môj návrh, poprosiť mamičku iného dieťaťa z tréningu, aby ti priviedla tvoju dcérku domov, si odignorovala.

autor
10. jún 2024

@h2 ano pozname sa a aj sme tak bezne dohdonuti ze sa striedame ale zrivna teraz to je na nas. V tej druhej rodine robia rodicia na smeny a maju male dieta este tak podla toho sa striedame

autor
10. jún 2024

@h2 ro divadlo nie je povinnost, na firme ich je cez 100 a ide kto moze, ani priamo z ich oddelenia nie vzdy idu vsetci. Je to taka nepravidlelna akcia, ziaden oficko tembuldingy a manzel uz aj nesiel

bonboniera
10. jún 2024

Autorka, chapem tvoju frustráciu a ty sama najlepšie vieš koľko sa pre rodinu obetujes ale z tvojich príspevkov naozaj vyplýva že ty nehladas racionálne riešenie, ty proste egoisticky nechceš aby on niekam išiel pretože ani ty nechodíš, aj keď to od teba pravdepodobne nikto nevyžaduje (ale si proste matka tak je to pre teba prirodzene). Jednoduché riešenie - zohnať si opatrovateľku alebo poprosiť kamosku/susedu nepripúšťaš. To ani spolu nikam nepojdete kým nebudú mať deti 12 a nebudú môcť byt doma samé?

h2
10. jún 2024

Vážne? Striedate sa? Čiže dedko pôjde odviezť cudzie dieťa k nim domov? Asi nie, však? Tak keď tí druhí rodičia teraz nie sú na rade, ale môžu prísť pre dieťa, tak nech zoberú aj tvoje a ďalšie 2 razy zoberiete vy ich. Teda, nie vy, ale tvoj manžel, ty budeš na cvičení. 😉

adeladulova
10. jún 2024

A nejakú kamošku co mate spolu deti v triede v škôlke sa nedá? Ja mam jednu takú spriaznenú dušu, ze by som jej dieťa postrazila úplne v kľude ak bude treba (zatiaľ nebolo).. ved rovnako staré deti, kamoši atd.
My to riešime s mojou sestrou, dieta dávam aj na celý víkend (a naopak aj ona dava deti mne)

autor
10. jún 2024

@maxalla ze to opatrovanie nema ako zabezpecit? Ty by si si len zal do bytu k detom pustila cudziu osobu ak ked nejako overenia z agentury? Ja teda nie a toto sme riesili aj koli inemu a manzel by s tym tiwz nesuhlasil

tamitamitami
10. jún 2024

Divadlo je predpokladám 1-2 krát do roka, tréning dieťaťa 1-2 krát do týždňa. Takže pre mňa by bolo úplne normálne že by som dieťaťu vysvetlila že tento krát proste na tréning nepôjde ale ostane doma zo starkým.
Dcére by som povedala že si ako "odškodné" môže niečo dobré objednať, vybrať výlet kde cez víkend pôjdeme. Proste by som sa sňou dohodla tak aby vo finále bola spokojná. To že človek má deti neznamená že všetko sa bude točiť len okolo nich.

reddflowerlife
10. jún 2024

@anjelicek26 normalne objednaju babysitting. yty asi musis zit v zahranici, tu nemas len tak na objednanie babysiterku. Tu to robia hocijake random zeny, nevies komu mozes verit. Kto ti nepokradne veci z domu, kto neublizi dietatu.

elanor
10. jún 2024

este raz, je mozne strazenie? Je. Budes mat o deti postarane? BUdes. Je s tym dedko ok? Ocividne je. MOzes ist kam chces? mozes.
Tak co riesis????
Proste ty si si postavila hlavu, lebo ty si myslis, ze.... a hotovo.
Este raz, robis zbytocnu dramu, zvelicujes a prehanas.

luccija
10. jún 2024

Nie, dedka by som nevolala, aby hodinu cestoval hore dole a ešte s jedným vnúčat išiel pre druhé.
Nájdi si nejakú študentku pre takéto prípady, keď sa dá z okolia.Otukaj si ju, keď ste doma a máš do budúcnosti zalohu.Vzdy musíš niečo obetovať, keď chcete mať obaja volno.Aj, keď ja som využila opatrovateľku len raz
Ak nechodí muž často preč dopraj mu divadlo a ty sa prispôsobis.Nikdy to nebude 50/50.A ako by to vyriešil on volal deda či komu nechal deti?
Vieš to je kto z koho...aj, keď píšeš, že on má aktivít viac.Ano, muž by nechal dieťa aj s cudzím len, aby nezrušil voľno tak to je;)

autor
10. jún 2024

@tamitamitami divadlo je tento rok uz treti krat a trening ma 7 hodin tyzdenne a chce tam ist - neucast je u nas za trest. Nevidi dovod dieta uplacat lebo otec je neprisposobivy

h2
10. jún 2024

No ja neviem, či som ja divná, ale ak by muž mal neoficiálnu nepravidelnú firemnú akciu, ktorá nie je nejaký teambuilding, tak ja osobne by som na tvojom mieste zavolala dedka, poprosila mamičku z tréningu, nech mi privedie dieťa, zrušila si cvičenie a do toho divadla by som išla spolu s mužom. 😃

mirkam3
10. jún 2024

Žiadna rada tu nebude dosť dobrá. Mám pocit, že diskusia bola založená len aby si našla spriaznené duše, ktoré ti potvrdia, že tvoj muž je ten najhorší, kto sa v tejto situácii musí jednoznačne prispôsobiť tebe a staršiemu dieťaťu. Ale verím, že vo väčšine vzťahov to takto funguje, ale ľudia sa prispôsobujú tomu druhému ad-hoc. Sorry ,ale ved aj dieťa sa môže prispôsobiť, ved vy sa mu predpokladam prispôsobujeme často, ak treba. Čím skôr ho to v živote naučíte, tým lepšie pre neho.

Mam teda este jedno riešenie, 100% v tvoj prospech: rozved sa s nim a nech mu zveria deti. Ty s nim takto vybabreš, lebo si ich budeš bravat iba v čase, ktorý ti nariadi súd a on nech sa stará a nech obmedzí všetky svoje aktivity, keď sa ti odmietal prispôsobovať po dobrom.

maxalla
10. jún 2024

Ako vazne? Tak ak mas taku fobiu z toho nechat nejaku cudziu zenu s dietatom, nie je nic jednoduchsie ako si nejaku zaplatit parkrat a byt tam cely cas s nou, overit si, ako sa k dietatu sprava. A samu ju nechat s dietatom az ked budes danej osobe doverovat. Alebo poprosit kamaratky, rodinu. Aj ucitelky v materskej skole alebo lekarky su cudzie zeny a tiez si vies vybrat osobu podla vlastnych preferencii, pozadovat od nej doklad o vzdelani, napr. Mnohe maju rozne kurzy a prvu pomoc mozu ovladat ovela lepsie ako samotna matka. Nikto nevravi, ze si mas domov vpustit nejaku bezdacku.

autor
10. jún 2024

@h2 to jw len pre zamestancov, manzelov/ky nwberu nikdy a nikto

anjelicek26
10. jún 2024

Mne je z takých vztahov smutno,kde jeden druhemu rata, koľko hodín ma pre seba on a koľko ma druhý.. to bude len vrchol iných problémov vo vzťahu,ze? Cítiš sa,že muž má "volnost" a ty deti na nohe ako bremeno? Deti nie sú bremeno.. len si to treba zariadiť. Ale nie zakazmi a hadkou.. ale tebe teraz nikto nevyhovie, si už "nasrata"...

h2
10. jún 2024

V tom prípade platí všetko tak, ako som napísala, len namiesto do divadla by som išla na cvičenie. 🤷‍♀️
Dedko bude určite rád a bude súhlasiť, lebo bude chcieť byť s vnúčatami, nie preto, že nevie povedať nie.

misinka0611
10. jún 2024

Buďte obaja doma a hotovo 🙂 Nebudete si mať čo vyčítať a nemusíte ani nikoho volať na stráženie.

jarnajar
10. jún 2024

Chodíte niekam spolu? Asi nie, keďže nemáte stráženie a predpokladám, že toto je v hĺbke toho, že to tak prežívaš. Pôsobíte ako dve jednotky, idete kto z koho a ty cítiš krivdu, lebo z tvojho pohľadu pre rodinu obetuješ viac. Nie ste tím. Toto sa dá asi zmeniť len tak, že to stráženie nájdete a budete znovu chodiť spolu von ako partneri. Ak už deti zvládnu zaspať samé, že tam nemusíš večer nutne byť, tak skús nájsť pani, študentku, ktorá vám pravidelne bude napr. raz do mesiaca strážiť deti a vy si spravíte večer pre seba. A občas nabehne aj v takýchto prípadoch. Tým pádom to pre deti nebude cudzia osoba, lebo síce len raz mesačne, ale ideálne ju budete volať roky. A vy ako pár budete spokojnejší. Na toto sa osobne chystám len čo bude mladšia dcéra schopná zaspať bezo mňa.

ibrunova
10. jún 2024

Mňa by to totálne vytočilo, kebyže mám ísť niekde, napríklad aj na to divadlo, na ktoré možno dlho čakám, a potom by mi muž vyskakoval, že on prvý povedal, že ide cvičiť, tak ja nemôžem ísť na akciu, ktorá sa už nebude opakovať. Nejdem ti dávať už rady, lebo nič ti nie je dobré, chcela si len počuť, že muž má zrušiť akciu a ty pôjdeš cvičiť.

autor
10. jún 2024

@mirkam3 ked teda pises o prisposobovani preco sa nemoze prisposobit manzel - ktory tyzdenne travi svojimi aktivitami viac casu aj tak, teraz ide o nepravidelnu, nepovinnu akciu, neoficialny temabuldingy, v divadle uz s koleagni bol a verim ze este aj bude…. A mame sa mu prisposobovat ja a dcera so svojimi pravidelnymi aktivitami, ja mam na seba 8 hodin mesacne co je nepomerne menej ako manzel …toto sa nestalo prvy krat, raz som koli nemu rusila svoj oficialny teambudling lebo on si dohodl nieco …. + som nesla na x akcii a pozvani lebo mazel uz nieco mal dohodnute, nerieslia som co je viac/menej a prisposobila sa

3petka
10. jún 2024

Neviem čo vlastne teraz chceš. Máme ti deti prísť postrážiť my alebo čo. Tak keď sa neviete dohodnúť, čo s tým prosím ťa akože máme spraviť my.
Či si mu chcela ukázať konverzáciu na MK že aha všetky ženy hovoria aby si ty ostal doma.

Tak jeden krát vynecháš cvičenie, booože, povedz mužovi že si to vynahradíš iný deň a pôjdeš si posedieť dade do mesta.