icon

Kurz Výchova nevýchovou

cabby88
18. aug 2016

Ahojte maminy,zaujimali by ma vase skusenosti,pozitivne ci negativne s kurzom Vychova nevychovou,od Katky Kralovej..Ci u vas tato metoda funguje a ci to neboli zbytocne vyhodene peniaze,kedze kurz je vellmi drahy ☹

dominika6
19. aug 2016

@cabby88
máš pravdu,netuším o čom môže byť kurz od cudzieho človeka ako vychovať svoje dieťa..myslím že ak použiješ svoj zdravý sedialcky rozum,namiesto masírovania rozumu od človeka,ktorého si nevidela a nepozná teba ani dieťa,je somarina,podriadovať život a situácie ...je to čistý marketing,ktorí vytvorili tak či tak len matky zo svojich životných skúseností + nejaké typy od psychologa aby to mali potvrdené...myslím že si mamina,ktroá to nepotrebuje a deti potrebujú iba doma dobrý príklad od rodičov a plno lásky...🙂 tak veľa šťastia...

m_
Odpoveď bola odstránená
charlie1980
19. aug 2016

Myslim si, ze ten kto tvrdi, ze byt matkou nam ma byt prirodzene, si fandi. Nikomu nic nie je prirodzene. Byt matkou je nam instiktivne dane, Ale to neznamena, ze to nemozme robit Este lepsie, inak, resp. ze to robime spravne. Ani operny spevak sa nim nenarodil a musi na sebe pracovat, aby to niekam dotiahol prip.je to jav od prirody a nikdy sa tomu venovat nemusel, no takych je malo. A tak isto je to aj v ulohe matky. Mozme sa chovat prirodzene, to je Fakt, akurat niekto povazuje za prirodzene po detoch vrieskat, fyzicky ich trestat (permanentne), prilis ich hyckat a nemusi to byt vzdy ta najspravnejsia cesta. Ale nechcem rozprudit diskusiu, Co je spravne a Co nie, kazdemu samozrejme to, Co mu je prirodzene dane.

11031981
19. aug 2016

A kolko je vlastne cena toho kurzu,ak sa mozem opytat?

sijust
19. aug 2016

My sa riadime v nasej rodine vyrokom uzasneho psychologa,mimch.potomok Ludovita Stura,profesora Ivana Stura..."dieta netreba specialne vychovavat,staci pekne zit a ono sa prida"

m_
Odpoveď bola odstránená
sardinka335
19. aug 2016

@sijust hm...no holt moja dcera sa pridat stale nechce...ma problém pozdravit, podakovat pritom tieto slova su u nas na dennom poriadku a ked od nej niečo chcem tak to zakončím slovkom prosím...,,vyložíš umyvačku, prosím ta?,,
Neviem si predstavit, ze by som jej tieto slova nepripominala - len sa zial vtedy za nu hanbim ked som napr. u lekara a ona pri vstupe nepozdravi ani pri odchode...pritom ja som pozdravila.

Vychova nevychovou ma vela bodov s ktorymi suhlasim - dieta je aktivne pri riešení problémov, berie sa do uvahy aj jeho nazor, a samozrejme príklad rodičov...to je to plus...Minus je ze dieta je brane ako ,,maly dospely,, alebo ako rovnocenny partner. Dieta nikdy nemoze byt rovnocenny partner. Prečo? Lebo dieta nema takmer ziadne zivotne skusenosti, nema schopnost predvídat nasledky a čo je najdolezitejšie za NIČ nenesie osobnu zodpovednost. Dieta si moze vybrat či si chce obliect svetrik zeleny ako bodkovany alebo chce jablko či banan....ale nemoze si vyberat kedy pojde spat ani to či bude obedovat na bielom gauči alebo pri stole v kuchyni. Kto nesie zodpovednost ten musi usmernovat, ja nehovorim, ze krikom, ale jasne a pevne stanovit zakladne pravidla a tie dodržiavať.
Potom nam vyrastaju take deti, ktore na to aby niečo milosť páni robili potrebuju 678 motivácii a ak ich to chvilu nebavi, robit nebudu, pracu nedokoncia lebo ich to ,,nebavi,, len do ničoho nenutiť a všetko nechavat na slobodu. No tak tak to aj dopadne...
Takže každý extrem je škodlivy aj prilišna sloboda a aj prilišna autoritativnost.

nyusika
19. aug 2016

@sardinka335 z duse mi pises 🙂

abbey1
19. aug 2016

Autorku príspevky zaujímajú názory ľudí, ktorí majú s kurzom skúsenosti. Ale kdeže. Dočká sa tu moralizovania. Zdá sa, že mnoho ľudí by potrebovalo kurzy slušného správania a komnunikácie. Nedivme sa, aké máme deti a dospievajúcich. Veď práve i tu na Mk vidíme krásnu vzorku rodičov, ktorí svoje deti vychovávajú k slušnosti a tolerancii.

nyusika
19. aug 2016

@abbey1 neprehanaj... dali prispevky k veci. aj ked obklukou, ale k veci.

v poslednej dobe je fakt modne chodit na kurz vsetkeho.
Nevsimla som si ziadne urazky, akurat vyjadrenie nesuhlasu.

abbey1
19. aug 2016

@nyusika Kde píšem o urážkach? Koľko príspevkov tu bolo k veci? Kto z tých mamičiek ten kurz absolvoval? písala som o moralizovaní a toho sú tu plné príspevky a ani jedna z nich ten kurz neabsolvovala, ale len si niečo prečítala na nete.
Teba na ten kurz nikto nenúti chodiť a ak má niekto pocit, že mu určitý kurz môže pomôcť, tak prečo nie. To nie je otázka módy, ale možností v dnešnej dobe. Určite lepšie nájsť si vhodný kurz, ako sa tváriť, že všetko viem a stačí mi k tomu zdravý sedliacky rozum, ako sa tu rado používa.

nyusika
19. aug 2016

@abbey1 nazor mozem mat aj iny.

peknyt den 🙂

abbey1
19. aug 2016

@nyusika Ja tiež, ale len k tomu, o čom niečo viem. Aj tebe pekný.

nyusika
19. aug 2016

@abbey1
a Vy odkial viete, ze ja o tomto nic neviem ?
tiez je to len Vasa domnienka 🙂

abbey1
19. aug 2016

@nyusika Však ste mohli kľudne autorka napísať, bola som, videla som, myslím si toto a toto. A zasa sme pri tom. Kde som napísala, že vy o tom nič neviete? Ja neviem, prečo si domýšlate niekde medzi riadkami, či podsúvate svoje myšlienky mne.
Ja som sa pýtala, kto tu z prispievajúcich má skúsenosť s tým kurzom a napísal autorke k veci.
Prosím, nepodsúvajte mi niečo, čo nikde nepíšem. Ďakujem.

galixx
19. aug 2016

@cabby88 je tam aj taky rychlokurz ktory vies absolvovat zadarmo, tak skus najprv ten a potom uvidis

nyusika
19. aug 2016

@abbey1 a ja som napisala, ze nazor mozu vyjadrit vsetky, aj ked sa kurzu nezucastnili.
rozumej - vyjadria nazor, ze povazuju kurz za zbytocny, lebo blabla.

to, ci maju pravdu, to je druha vec.
nazor vsak mozu mat aj taky, ktory sa Vam nepaci.

mmch, vy ste autorkyna hovorkyna, alebo ste ambasadorka kurzu ?

vintage_lady
19. aug 2016

Za tie prachy hybaj radšej na wellnes. Toto je čistá zapalkaren. Nedalo mi, pozrela som si ich stránku. Sele zle. Usmievajúce sa šťastné rodiny, ako z americkej reklamy na zubnú pastu. A tie dakovne ohlasy. . Absolvujem kurz a bum, moje deti budú ako z ďalšej šťastnej reklamy na cereálie. Už nikdy sa nepobiju, odteraz za každým podakuju, známky budú excelentné. Haha. Žiadny kurz ti to nezaruci, ani to, že sa počas puberty a strednej školy nedostane do zlej partie. Nedajbože. Dieťa nemôže byť môj rovnocenny partner. To je úplne nelogické. My rodičia sme za nich zodpovední a máme ich viesť. Moje deti vedia poďakovať, poprosiť, pozdraviť a bez problémov mi doma pomáhajú. Nemusím sa vôbec doprosovat, ani nič podobné. Nikdy sa mi v tescu nechodili o zem, kvôli lizatku. Aj môj syn, ktorý potrebuje speci prístup, chápe, čo sa môže a co sa mu hovorí. A išlo to aj bez kurzu. Nemáme doma koncentrak, normálne spolu komunikujeme, majú svoje hranice. A práve komunikácia je základ. A aj pre deti je prirodzené, že nemajú svoj deň, ako my dospelaci, tiež môžu vstať z postele " hore zadkom " nikto nie je dokonalý, a žiadna z nás nie je superman alebo podobne. Takže, najlepšie je riadiť sa vlastným srdcom a rozumom. A super to napísala
@sardinka335

cabby88
autor
19. aug 2016

Ok,zeny vzdavam sa...konik uz naozaj nieje co byval..pred par rokmi by mi na moju otazku odpovedali zeny priamo to co som sa pytala,dnes sa bohuzial dockam akurat tak odsudzovania...hmm,tak diky 😢 myslela som,ze matka matku lepsie pochopi..

vintage_lady
19. aug 2016

@cabby88 to nie je o odsúdení, to je o tom, že ľudia sa snažia zarobiť na všetkom, tak si vymyslia trebárs aj kurz o výchove. A chápem ta veľmi dobre. Môj mladší tiež nie je podľa tabuľky. Nie je hanba dať si poradiť, ale nie cez online kurz, ty vole, za chvíľu budú aj pôrody cez net. Zadarmo a dobre ti poradia aj v centrách pedagogického poradenstva. Zoči voči, osobne, ako by to malo byť. A nie cez internet, kde vyplnim dotazník, a urobia zázrak.

sardinka335
19. aug 2016

@cabby88 presne ako píšeš, uz to nie je čo to byvalo....kazdy ktoremu sa povie niečo čo mu neštekli uši - jedno v akej teme tak hned začne sa ohanat ,,sudenim,, uz je to trapne, ale zial bezné...

mamutka
19. aug 2016

@sardinka335 presne ako u nas..... darmo zdravime, prosime, dakujeme... dieta sa nepozdravi. Resp.sa pozdravi, ale tak tichucko, ze to nikto nepocuje, takze pre kazdeho to je akoby sa vôbec nepozdravil. On sa hanblivo natoci na mna a akoby sa tichucko isiel pozdravit mne, lebo ja to od neho vyzadujem. Mozu si vsetky matky v okoli mysliet, ako dobre zvladli vychovu, lebo ich deti sa slusne zdravia. Hold, v jeho svete je toto nepodstatna vec a ani vysvetlovanie dokola, preco to je pekne a dolezite na tom nic nemeni uz cele roky. Raz som sa o tom bavila s jednou psychologickou, ta povedala nieco take, akoze "ale uvedomte si, ze toto je nepodstatna vec z jeho pohladu.... riesi vela veci, vela sa uci, stale sa niecim zaobera, pocita, tvori, sportuje, tomuto on proste nepripisuje absolutne ziaden vyznam" 😀
A vies co? ako to tak sledujem, chova sa k nam, okoliu, prirode... slusnejsie, ako rovesníci co maju pozdrav na perach len co ma vidia 😝

holubicka28
19. aug 2016

@vintage_lady ja by som na kurz nesla, ale pozrela som si 5dielny serial gratis, co dala na web a na prvom mieste je komunikacia a dovera a nikde nehovorila, ze deti sa uz nebudu zrazu bit ani nic..skor ide o to, ze sa nebudu bat povedat, ked sa nieco stane a podobne.
@cabby88 pozri si ten serial, je to taky rychlokurz😃

vintage_lady
19. aug 2016

@holubicka28 komunikácia, a to, že mi dieťa môže dôverovať a povedať hocičo, je pre mňa samozrejme. 😉

sardinka335
19. aug 2016

@mamutka je to ,,psycho,, lebo uz mi to aj par ludi povedalo ze ,,Hanka nezdravi,, a dotklo sa ma to lebo viem, ze k tomuto ju nevediem. Čo ju mám zdrať? V utorok sme boli u kožnej a odišla zase bez pozdravu (bola som tam ešte s ostatnými deťmi) tak som ju zavolala naspäť normalne sa musela vratit z chodby a pozdravit!!! Šlahnut ma išlo, ze mam take ,,sproste decko,, ako nemyslím si to o nej lebo samozrejme ma kopu dobreho v sebe len som bola vytočena lebo je uz nonsens. A kazdy vidi 3 deti tak si myslí ze matka ,,nezvlada,, ako je mi to jedno vo vysledku reči ludi len ma to zamrzi lebo ju to učime.

zrka
19. aug 2016

@cabby88 ahojky, moja sestra si tento kurz zaplatila. Môžem ti o ňom napísať len to, čo si o tom myslím ja, alebo ako to vnímam. Takže. Keď mi o tom začala hovoriť, čo všetko sa tam učí - ako reagovať na určité situácie a ako dieťa viesť, vychovávať, rozprávať sa s ním, niektoré myšlienky boli naozaj dobré. Naozaj som si uvedomila, že " toto" čo mi ona práve povedala, mi už akosi uniká v tom zhone. Ďalšie situácie som si uvedomila, veď áno, tak reagovať sa snažím aj ja, tak akosi inštinktívne, ALE! Nie vždy sa to tak dá reagovať, ako si predstavujem, v živote a v situáciách sú rôzne okolnosti - práca, choroby, nekonečné množstvo rôznych problémov, manželské nezhody, staršie decká, áno dokonca aj deti vedia pekne nasrať a aj my matky sme len ľudia - teda to všetko ovplyvňuje moje reakcie, aj keď teda inštinktívne by som sa chcela zachovať ako napr. odporúčajú vo výchove - nevýchove, ale zachovám sa tak asi iba z polovice. Takže zhrniem: na motiváciu, na osvieženie, na prečítanie je to asi fajn. Aplikovateľné do praxe na 50%. Teda s niektorými radami som súhlasila. Ale niektoré veci ma vytáčali do nepríčetnosti. Napr. to brať dieťa ako seberovného...Konkrétne v takejto situácii. Sestra donekonečna všetko malej vysvetľuje, ja mám z toho nervy, si myslím že to ona potrebuje pomoc 😀 . Tam, kde ja by som už bola rázna a aj zvýšila hlas, ona 15 minút rozoberá s dieťaťom situáciu...Toto si myslím že už je cez. Strašne tam veľa dopodrobna rozoberajú veci. Ja keď som sestru počúvala - dávala mi takú reprodukciu z toho - tak som večer doma normálne dostala depku, že ako som mojim deťom musela naubližovať lebo som sa v mnohých situáciách správala takto a takto, aký vplyv to bude mať na ich život...No bolo mi hrozne. Musela som sa z toho môjho "nehodného "správania spamätať a som sa ubezpečila, veď robím a vychovávam ich ako najlepšie viem a môžem. A čo som urobila zle, nech sa stratí v mori lásky. Ešte ma napadlo, že je asi rozdiel keď ten kurz abslovuje matka ktorá má jedno malé dieťa, ako ked ich má už viac. Podľa mňa tá čo ich má viac si z toho zoberie len to "dobré", lebo už má skúsenosti nejaké a vie si to aplikovať už na svoj vlastný život, svoje výchovné metódy.

vintage_lady
19. aug 2016

@mamutka som si spomenula, ako sme museli zdravit každú jednu babku na dedine, keď sme boli deti. A kto nepozdravil, mal pruser ako Brno 😅😅😅😅😅

holubicka28
19. aug 2016

@vintage_lady ved to je jasne🙂 ako to by bolo nadlho, ale islo tam o to, ze dieta aj ked ma prisnu vychovu a doma poslucha, tak to neznamena, ze vonku tiez a ze doveruje rodicom.
Ja mam teraz prve a chcem ju co najlepsie vychovat, tak som si to pozrela ako inspiraciu a vela fraz co tam bolo spomentych, som pocuvala aj od mojich rodicov😃.
Hlavne je urcite riadid sa svojim stdcom a rozumom, ako uz bolo spomenute..lebo ani na kurze sa nepreberie kazda situacia ako sa ma rodic zachovat.

saimaa
19. aug 2016

@sardinka335 ja by som to vobec neriesila, ved to je taká blbost 🙂 Ludia to síce tak prezívajú, kto je aký slušný alebo neslušný podla toho či pozdravil alebo nepozdravil...Slušnost sa dá prejavit aj ináč, podstatnejsími vecami..
a myslím si, ze aj ked to zdravenie ignoruje, niekde v hlavičke sa jej to ulozí, a ked bude vacsia, tak si na to "spomenie".
Je kopec ludí, napr. ako my, ktorým vtlkali do hlav to s tým zdravením, a teraz aj tak nezdravia 🙂

vintage_lady
19. aug 2016

@holubicka28 ja ťa chápem, si mala vidieť mňa, keď sa narodila prvá dcéra 😊 a viem aj z môjho detstva napr. ,ja som mame nemohla povedať toľko vecí a keď si to spätne prehram, toto by som nerada.