icon

Mesačný synček spí len dve hodiny denne

fronculka
5. apr 2014

Bože žienky pomoc malý nemá ani mesiac a spinka len raz dodňa a to len na 2 hodinky :( bola som u doktorky dala mi mu kvapky na bruško aj do ušiel sama nevie čo mu je. Už sa mi strašne ťažko pozerá ako sa trápi chce sa mu spinkat ale otvára očká stále aj keď ho uspávam :( už neviem čo mám robiť :(

Strana
z2
stefka33
5. apr 2014

@fronculka Mala som to podobné. No keď nevieš čo mu je a aj lekár sa v podstate nevyjadril, tak mu daj lieky proti bolesti, podľa váhy. Možno je to kolika. Večer štvrťku dithiadenu a vyspite sa obaja. Zajtra to snáď bude lepšie. Ja som túto radu dostala na pohotovosti od postaršej lekárky a ešte mi aj vynadala, že prečo nechávam dieťa tak dlho sa trápiť. Kamarátka zdravotníčka mi vynadala, že sa nemá dithiaden tak dávať. Teraz má decko ona a to požralo dithiadenu za prvý rok viac jak 3 balenia.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
stefka33
5. apr 2014

@fidka79 Hej čakala som, že sa ozve niekto, kto mi poriadne vynadá. Kľudne si poslúž a uľav si. 🙂 K tomu 10 hodinovému spánku sa ani neviam ako vyjadriť. Tu ide o to keď ti dieťa za dva dni prespí maximálne 4 hodiny, medzitým reve a reve, z nemocnice ťa dvakrát pošlú do riti, že čo otravuješ a konečne ti lekár povie, že daj mu štvrť dithiadenu, tak by si ty nedala, ale ja by som dala. 😝

dobromila1111
5. apr 2014

@fronculka
Je to dosť málo ako bábika spinka počas dňa. Každé bábo je ale iné..časom určite pospinka viac, len skús niečo zmeniť. Napr. značku um, ak nekojis, tvoj jedálniček, ak kojis..ale ro ti zrejme už dr spomínala..kľudne mi napíš, rada poradím, ak budem vedieť..Držkajte sa

dobromila1111
5. apr 2014

@stefka33
Zbožňujem maminy, ktoré hneď odsudzujú..

fronculka
autor
5. apr 2014

@fidka79 nejde mi Oto že nespím ja, ide mi Oto že sa zvyja v kŕčoch a aj keď sa mu chce spinkat nedá mu to niečo ho nepustí a odpadava mi od únavy placka no proste sa trápi a ja som už vkoncoch chcem mu pomôcť len nie vyspať sa

sunshineka
5. apr 2014

Nespi ani v kociku,ked ho vozis?ani na rukach nezaspi?kamoske mala tiez nespala a ona ju aj vecer vozila v kociku po hrbolatom terene.ludia ju ohovarali,ci jej sibe,ze v noci vonku s deckom...ale vysrat sa na ludi,ked jedine tak spi,co narobis.neskor sa naucila spavat.ditiaden by som nedavala,radsej zmenit lekara,skusat techniky uspavania.trebars aj na rukach hojdat.aj ked place hojdat dalej.nieco musi zabrat.

bebe02
5. apr 2014

Takychto deticiek, co nechcu spat je vela. Neboj, skor, ci neskor z toho vyrastie. Dovtedy to budes musiet vydrzat, nic ine ti neostava. Pokial ma maly koliku, skus mu davat tie kvapky na brusko (Espumisan, Sab Simplex, Baby Calm a pod.) a k tomu probiotika (BioGaia, Infants Dophilus, a pod.).
Skus maleho casto nosit na sebe, k tomu pomoze aj babysatka alebo ergonomicky nosic.
Inac, velakrat deti nevedia zaspat, pretoze su uz tak unavene, ze im to nejde. Alebo su prestimulovane roznymi podnetmi. Dokonca aj obycajna navsteva moze dieta rozrusit a nebude vediet zaspat. Toto su deticky, co maju nezrelu, drazdivu nervovu sustavu, casom sa to zlepsi.

sunshineka
5. apr 2014

@fronculka kojis alebo je na UM?aj tam moze byt problem.aj to som uz pocula,ze zena musela prestat kojit koli kolikam a zlym testom

bebe02
5. apr 2014

Inac, niektore deti dokaze uspat monotonny zvuk, kludne aj od vysavaca. 😀
Existuje aj takato stranka, kde su podobne zvuky na uspatie babatiek. 🙂 http://www.uspavac.cz/sprcha.html#.U0AuN6iSwvd

fronculka
autor
5. apr 2014

@bebe02 doktorka mu dala tie sab simplex a že mu mám dávať až 15 kvapiek zdá sa mi to na také malinke dosť veľa či nie?

zuzanockamt
5. apr 2014

@fronculka a nespi ani vtedy, ked ho mas na rukach, pripadne, ked ho nosis? ... osobne by som lieky ako dithiaden tiez nedala ... syn mi spaval iba na rukach ... pokial bol polozeny na posteli, tak dal max. polhodinku a dost

fidka79
Odpoveď bola odstránená
bebe02
5. apr 2014

@fronculka V navode sa pise 15 kvapiek ku kazdemu krmeniu, tak to bude v pohode.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
stefka33
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
5. apr 2014

@stefka33 moj syn bol tiez nepokojny pokial len tak lezal, nevedel sam zaspat ... tak som ho nosila a spal len na mne, ina moznost nebola ... ale ani ma nenapadlo, ze by sa taka situacia riesila utlmujucimi liekmi

stefka33
5. apr 2014

@fidka79 Ja som si jasne prečítala, že plače a má krče. Prečítaj si celú diskusiu ešte raz. Pre mňa za mňa si svoje decko prikladaj aj na šušku keď mu to pomáha. Voľakedy deti pili odvary z makových hláv a nič im nebolo. Za to že si porodila jedno decko a dobre to zvládaš sa tu teraz rozplývaš nad štvrťkou dithiadenu? Sa spamätaj! A čo furt točíš o 10 hodinách spánku? Tebe asi mlieko na mozog udrelo. Moje decko zjedlo do prvého roka 3 tabletky dithiadenu a predstav si, aj keď zrejme je to pre teba neuveriteľné ŽIJE! Nemám záujem ďalej s tebou komunikovať. Dievča má svoj rozum, sama sa rozhodne čo urobí.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
andelok
5. apr 2014

Inak s tym Dithiadenom suhasim s @fidka79 . Mne mala nespala od pordnice, doteraz sme nezistili preco...sli sme aj k doktorke nech ju radsej pozrie a zastupovala taka stara a predpisala Dithiaden. Ja som ani nevedela co to je, tak som to isla zobrat do lekarne, nech precitam pribalovu info. A lekarnicka mi hovori, ze aky mam problem, lebo ona by to na mojom mieste nebrala, ze je to dost svinstvo. Ked som jej povedala, ze je to pre malu, tak sa uplne zhrzila, ako to mohol lekar pri zmysloch predpisat.
Samozrejme, ze som jej to nedala. Dcerka spala otrasne velmi dlho, ale ked som objavila satkovanie a nosenie celkovo, uzasne sa to zlepsilo...spavala na mne az do roka, potom sa to nejako zlomilo a zacala spavat pekne aj na posteli. Tiez som tu zufala nevyspana hladala rady na MK a kazdy radil, ze to prejde a mala som chut tie zeny zabit...ale mali pravdu 😀 Nam pomohlo kojenie a nosenie...z uplakanca sa stalo vesele babatko 🙂

mirkami7
5. apr 2014

Môjho maličkého ked bolelo bruško,mal asi 2 týždne,bola u nás doktorka,vyrúrkovala ho,v umyvadle v teplej vode sme mu vymasírovali bruško,to mi inak povedala,že aby som spravila hocikedy, aj viac krát za deň,aj v noci,že lepšie byť hore chvílku ako celú noc,pred jedlom mu daj Espumisanu,a neviem či kojíš,ale ak nie,ja by som skúsila aj mlieko zmeniť.Ja som môjmu maličkému dávala Sunar,ale mu nesadol,tak som mu zmenila na Bebu a všetko sa upravilo.

lienockaa
5. apr 2014

Skus zabalit do zavinky,pritulit,hojdat a robit ssss..a nerobim si srandu,niektore deti proste treba aj zaspavat naucit..a kojenie je tiez vyhodne..nos ho..napr.co tak dat do satky?..netreba sa toho bat..ak bude vacsie ergonomicky nosic..nam tieto prestrasne place a nespanie trvali sest tyzdnov..

itwasajoke
5. apr 2014

Ja plne suhlasim s
@fidka79
A trosku z mojho sudka!!!
Pre bozie rany 🙂 zeny moje je to 3 tyz.babatko!!!teeba sa naucit s nim narabat naucit sa kedy ako placka...ved ked place to nemusi byt hned Len hlad alebo bolest v prvom rade to je KOMUNIKACIA ;)...ak ma kolikove dieta najdi si v guglovi koliku a najdes milion uzitocnych rad ako s nou narabat...ak je dieta prenavene ma problem zaspat...najdi si na guglovi ako sa robi rutina ,alebo vecerne ukladanie...ak mate koliku musis vydrzat do cca 12tyzdna ked zacne ustupovat...place?ber ho na ruky spievaj hyckaj mojkaj hoc aj do rana potom dospite ked bude lepsie...ak place vela vela nos...kontrola plienky,pocicikat pomojkat,pocvicit nozkami vyprdka sa dobre bude...ak kojite zmenit polohu upravit stravu...ak sa flaskujete zmenit mlieko alebo dudel mozno flasky...milion pricin ktore treba Len vychytat ;) casom to bude lepsie a lepsie neboj sa...

@stefka33 som nesmierne stastna ze tvoje dietatko zatial prezilo...

Ps:neviem preco si kazda druha zena mysli ze ked sa narodi babo ze to je jak z reklamy na mliecko...vysmiate a pokojne...

Uuuuf zivot nieje rozpravka :D

esti77
5. apr 2014

@fronculka Ja by som sa opýtala z iného súdka ,a síce, niektoré mamky asi nepochopia, niektoré áno, len sa tu nepobime 😠 . Len pre zaujímavosť, 1.aký si mala denný resp. nočný režim v tehotenstve? Pýtam sa preto, lebo detičky, ktorých mamky mali chabší spánkový režim - nepíšem, že si to práve Ty - tzn. skúšky na výške a učenie sa do neskorej noci, stresy, žúrka/y do neskorej noci, nespracované emócie v tehu + z pôrodu, niečo, čo tlačí na duši...atď., všetko sa prenáša na dieťatko. 2. bol pôrod indikovaný ? (um.oxytocínom - vyvolávačka alebo epi... - aj to má niekedy práve takýto dopad na dieťatko) Pokús sa nosiť malinkého v náručí - babyšatka, babyvak - ako Ti radili žienky, pokús sa bvť najmenej nervózna, keď ho uspávaš, nemá Ti kto pomôcť navariť na dva-tri dni? - vy dvaja zaleziete pod perinu a budete sa len dojčiť - ak dojčíš a prebaľovať, ak nedojčíš, tak piť um a prebaľovať.... Ak je drobček zdravotne v poriadku, tak len pokoj v duši, pomaličky sa prenesie aj na malinkého. 😉 . Všetko dobré...

stefka33
5. apr 2014

@itwasajoke Ďakujem aj ja som šťastná. Už je veľké tak ho už dithiadenom nezabijem. Môžte všetky kľudne spať.

sense
5. apr 2014

skus mu dat na brusko nahriatu plienku, alebo si kup vankusik z ceresnovych kostok a nahrievaj ten, teple kupely, nosit na tigrika , a inak viem o com hovoris, inak niektore deti a nie je ich malo nie su ucebnicove typy ze prespia 20hod. denne, moja mala v troch tyzdnoch spala cez den asi 2-3 krat po dvadsat minut aj to len preto ze uz nevladala plakat....a poviem ti treba len vydrzat....
...nam napr. nepomahal sab simplex, ani espumisan, ani infacol, jedine co trochu zabralo bol flatulex, a zmena mlieka, ak kojis tak obmedzit stravu, nedavaj ani feniklovy caj u niekt. deti ma uplne opacny ucinok....
...skus zabalit do perinky, ak balis skus nechat rozbalene....
...a na nieco ako dithiaden radsej zabudni....

monyccka
5. apr 2014

@fronculka nosit nosit a este raz nosit. Prvu dceru som mala na sebe nalepenu do pol roka nonstop, neskor velmi casto 🙂 nauci sa to, chce to tvoju trpezlivost a lasku. Nech citi tvoje telo, kozu, dych, srdiecko, hojdaj ho rytmicky, pripadne do hudby ticho pustenej. Pohupuj sa s nim na fitlopte, uviaz si ho do satky alebo do perinky a nosit nosit nosit.. niektore babatka skratka potrebuju dalsi trimester aby si zvykli na svet 🙂 a na blbosti ako utlmujuce lieky sa rovno vykasli. Takyto ludia by nemali mat deti, je to velmi velmi smutne v 21.storoci v strednej europe, taketo praktiky. Ak nie js zdravotna indikacia, rozumej vazny zdravotny problem, kstotne nepouzivaj ziadne analgetika, sedativa ani nic podobne.. Ak papa, kaka, cika, s velkou pravdepodobnostou ide len o klasickeho novorodenca, ktory nie je zazracne dieta, co je dobre ako z velkej knihy..

Strana
z2