icon

Nechali by ste babke varovať 1,5 mesačné bábo?

zuzdav
24. máj 2017

Ahojte, rada by som spýtala či mate niektora skusenosti a nechávali ste 1,5mes.baby na par hodin varovat s babkou. Musime s manzelom odísť na necely den a mam obavy, ci robim dobre, ak necham mesačne baby s babkou. Babka je ok, vychovala troch synov, takze nemam obavu, ze by sa nieco stalo, len zvlastny pocit. Prosím, ze nie som jedina, co necha babtko skoro cely den s babkou? Ďakujem za vase skúsenosti

Strana
z2
zuzka38
24. máj 2017

Celý deň nie, nechala som na Max 2-3,hod., viac by som asi nedala...raz do tyzdna som potrebovala pracovať a babka bola v blízkosti s malou v kociku..ja som však mala dobrý pocit, ak sa ti do toho " nexce "musis?

warholette
24. máj 2017

Jasne ze ano, ked uz nemozes doverovat svojej alebo manzelovej mame, tak komu??? Odstriekaj mlieko, ak kojis, a hotovo. Take male este prespi skoro cely den, netreba mu specialne varit alebo vyrabat program, takze but uplne bez starosti.

povuma
24. máj 2017

@zuzdav úplne v kľude, veď si to ani pamätať nebude. Nebehá, neskáče, takže nikam babke neujde a určite oň bude dobre postarané. Veď ide o jeden deň, nie o týždeň.

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
ivkapoprocka
24. máj 2017

Jasné, že áno ja by som jej dala, lebo mne sa to už stalo, že som musela dať na celí deň bábätko ku starej mame, čiže ku mojej mame. Ja som bola spokojná lebo som vedela, že je o bábätko postarané.

mom311
24. máj 2017

@zuzdav ja som mesiac po porode skoncila v nemocnici na cely tyzden,takze som ani inu moznost nemala. A bola som uplne v klude. Striedali sa manzel s jeho mamou,lebo manzel chodil za mnou do nemocnice. V noci vstavala a robila mu mlieko,lebo mne sa podarilo odsat tak max 150ml za den. A to mala v tom case 66rokov. Zvladla to na jednicku. Kazdy den mi poslal novu mms s malym. Neskor zaskakovali moji rodicia,ked som musela odbehovat k lekarom a tiez to bolo uplne v pohode a to maju uz 70. Cele je to o nas mamach. Ako sa s tym vnutorne vysporiadame. Stary rodicia to zvladnu vzdy dobre,lebo oni pre vnucata ziju.

cecilia68
24. máj 2017

@mom311 Veľmi pekne si to napísala ❤❤

mom311
24. máj 2017

@cecilia68 dakujem 😊

zuzdav
autor
24. máj 2017

Ďakujem baby, hľadala som k tejto teme na forach diskusiu a nasla som vsetko len názory, ze by ani rocne dieťa nenechali varovať. Nechcem nikoho súdiť, ale v dnešnej uponáhľanej dobe si myslím, ze rodicia veľakrát nemaju na vyber. Varovat mi bude svokra, maleho babka, ktora ma 53rokov a skúsenosti za tri mamy, tak som po tejto stránke kľudná a verim jej. Len som mala obavy po tych prečítaných forach ci nebudem za krkavciu mamu.

mom311
24. máj 2017

@zuzdav no pre niektore "dokonale" supermatky budes vzdy krkavcia matka. Ale take treba jednym uchom dnu a druhym von. Nikto nepozna situaciu a moznosti toho druheho,tak ani nema pravo sudit. A svokra to urcite zvladne perfektne. 😉👍🏻

5katarina7
24. máj 2017

@zuzdav Ja som bola v nemocnici keď mala malá 4,5 mesiaca.Bola som tam 5 týždňov,po celý čas bola s malou moja mamina.Mne sa strašne stískalo,ale som vedela že je v dobrých rukách.

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
red_cat
24. máj 2017

Teraz mam normalne vycitky ze sa po porode planujem vratit do prace na skrateny uvazok a pri malej sa budu striedat babky... to fakt takto beriete baby? Teraz sa ja citim ako krkavcia mat...

iukas
24. máj 2017

@zuzdav ide o to, ako babke doverujes a aky je typ. Moja mama chodila k mojim detom od ich narodenia. Kym som kojila, mohla som si odbehnut len na tie dve hodinky, ale od troch mesiacov boli moje deti na umelom mlieku, takze raz do tyzdna som dieta odniesla k mame na cely den, resp. na tych cca 5 - 6 hodin a isla som si po nakupoch, vybavovackach, alebo hoci si len upratat byt. Svokre by som svoje dieta nezverila ani teraz a to maju dcery 5 a 7 rokov. So svokrou mam dobry vztah, ale nie je to typ, ktory by sa vedel zodpovedne postarat o dieta. Cely den je schopna ich napchavat sladkostami a ani ju nenapadne, ze dieta potrebuje aj normalne jedlo napriklad.. podla nej by dieta malo sediet tych par hodin pri nej na gauci a pozerat detektivky. K tomu by dostalo flasu sladkeho napoja a sladkosti od vymyslu sveta.. Prechadzka na ihrisko, aby sa detom minulo? Nehrozi, aj ked sme ju o to vyslovene ziadali..

cichlida
24. máj 2017

V poho ja moje od par dni som vesala na krky babke- teda mojej mame, ale nie, ona si ich normalne drankala odomna, a teda vycitky som nemala, su uplne uzasni a nemaju problem ist k babinkam na prazdniny aj teraz v skolkarskom veku...😉 aj ked su na vikend u niektorej babky, jasne, ze mi chybaju, ale urobim si svoje, oddychnem, popripade sa ideme s muzom zabavit. Vyuzi moznost ak mas ochotne babky, v buducnodti to tiez ocenis, pretoze su zeny, ktore deti nemaju kam dat, no mna by piclo. A su aj take, ktore nechcu dat, co zas nechapem...drzim palce :slight_smile

nikuska307
24. máj 2017

tak je to o dovere a to vidis, ci sa vie postarat. Ja som mojej mamine malu nehavala v pohode, v podstate ma ona vsetko ucila ako robit, ale svokre nie ( aj ked nemame nejaky zly vztah), ale mala som z nej pocit, ze nemozem, v podstate malu ani raz neprebalila ani nic.

deti95060810
24. máj 2017

babka je tvoja, alebo tvojho syna? Ja som syna nechala mojej mame ako 3 týždňové bábo na celé dni . išla som ráno do školy - 40 km a prišla som až poobede. a takto každý deň... kým som neskončila školu. Závisí aká je spoľahlivá babka...
Mala som známu, ktorá nechávala deti svokre a tá už mala 80 rokov....a vraj bola spokojná so svokrou, dalo sa spoľahnúť...

maris5
24. máj 2017

@zuzdav za krkavciu mater nebudes.

Len ty si to musim usporiadat v hlave. 🙂
Cim skor to bude tym lepsie. Ja som tiez mala vycitky ked prisla mama a zobrala maleho von. Mala som vycitky, ze ja som predsa matka a mam sa starat. Teraz by sa mi zislo keby mal kto ho zobrat von. 🙂

lolalita
24. máj 2017

Ja chodim na dvanastky aj ked len 7x do mesiaca a od pol roka je s malym moja mama. Uz bol raz aj dedo a zvladli to na jednotku. Moja mamina ani pocut nechce o jasliach, ked je ona doma na dochodku. Mamina ma 63.

luccki
24. máj 2017

Jasne, mne sa casto stara o maleho aj moja babka. Ale je zas pravda, ze ona ma energie za piatich aj napriem pokrocilemu veku. Dedko sa zas nevie ani sam o seba cize skor je to o cloveku. Ak jej veris nevidim dovod preco nie 😉 najma ked je to babka dietata

ka_ti
24. máj 2017

V pohode to je 🙂 aj my sme nechali keď bolo treba.

mom311
24. máj 2017

@red_cat to by som tu na tomto fóre verejne radšej ani nepísala,lebo sa hneď dozvieš o sebe zaujímavé veci. 😬Ja som sa musela vrátiť do práve po 4,5mesieca (síce len na 1/4uvazok),aby som nestratila licenciu,ale tu som bola označená za karieristku,ktorá má dieťa ako módny doplnok. A to už výkril manžel,lebo babky nemohli a od 15mesiacov chodí maly do jaslí no a to som si dala klinec do rakvy tuto,lebo som definitívne krkavčia matka. Tá najhoršia na svete. 😜

mom311
24. máj 2017

@iukas ale je iné nechať svokre malinké bábätko,ktoré potrebuje prebaliť, dostať mliecko vo flaske a pomojkat na rukách občas a nechať dieťa,ktoré potrebuje pozornosť,dozor a pestrú stravu. Aj keď ja už ani ten 1den zlej stravy neriešim. Na to sa neumiera,ak tam teda dieťa nie je permanentne. Moja svokra tiež robila veci, čo mi vadili ( dala čiapočku,keď som povedala,že netreba;dala späť v iný čas ako ja,...),ale to sú v konečnom dôsledku podľa mna malicherného hlúposti,ktoré dieťaťu nijako neublizia. Pre mna je dôležité,že majú super vzťah,že maly je vyteseny,šťastný,najedený,prebaleny, vyspaty ...

cecilia68
24. máj 2017

@mom311 Už sa netreba ani pozastavovať nad niečim takým 😅 Tu je krkavčia matka každá, čo dá dieťa očkovať, čo dá dieťa do jaslí, čo nekojí, čo dá dieťa do chodítka, čo mu občas šupne slaninku, klobásku, alebo čokoládu a vedela by som pokračovať vymenovávaním do polnoci 😅 Treba nad tým len kývnuť rukou 😉

lenka_samorin
24. máj 2017

Ja by som určite nechala. Takému malému bábu stačí, keď má plné bruško, prázdnu plienku a milé slovo a pohladenie. A to babka zvládne, ak je bábo zvyknuté piť mlieko z fľašky.

red_cat
24. máj 2017

@mom311 som rada ze sa to da zvladnut🙂) ja musim kvoli financiam lebo by sme neutiahli hypo..tak radsej odtialto nenapadne padaaaaam kym si ma nevsimnu co som napisala😁😁😁😁

abbey1
24. máj 2017

53 ročná "babka" je mladucha. To by som vôbec neriešila.

dominika6
25. máj 2017

@zuzdav pokiaľ nekojíš tak mlieko bude mať pripravené,alebo odstriekané,plienky tiež.
.nakrmi,prebalí,vezme von na 1-2 hod. na prechádzku...hotovo..
čo stresuješ..hovoríš o nej akoby mala 80r.

henikav
25. máj 2017

@zuzdav opatrovanie babatka je ozaj len na tvojom posudeni, komu ho das. Ak ma babka 60 rokov nie je alkoholicka ci iny blazon, nie je nemobilna...... tak nevidim problem. 53 rocna, prepac musim sa zasmiat, lebo taham na 50 (47) mam malicke dieta a nemam pocit ze by som sa mala zakopat a nevladala dieta postrazit. Dokonca moju dcerka pravidelne pocas dovoleniek ked sme u mojej mamy strazi ona, 70tnicka, ktora ale normalne beha a vsetko robi. Napriklad svokre malu strazit nedam, je len o 3 roky starsia, ale ma zdravotne problemy, takze ma co robit sama so sebou. Takze je to na tvojom a jej posudeni, ci by bolo dietatko pre nu zataz. A este tolko, vzdy lepsie babka, ktora ma ku vnucatku citovy vztah ako niekto cudzi co by to robil iba za nejaku odmenu. Hlavne sa postaraj aby mala vsetkeho dostatok a aby vedela ake zvyky ma babatko, kolko vypije, kedy ho prebalujes....

iukas
25. máj 2017

@mom311 ano, mas pravdu, uplne postaci, ze je dieta napapane, prebalene a stastne, preto som deti nechavala len mojej mame, na ktoru sa mozem stopercentne spolahnut, a nie svokre, ktorej by ani nenapadlo, ze babatko moze byt hladne a potrebuje nakrmit, alebo potrebuje prebalit, alebo place, lebo chce pomojkat... Keby len islo o to, ze da okrem chlebika so sunkou aj lizatko, v pohode, lenze ju vobec ani nenapadne, ze dieta potrebuje jest.. jej sa zda, ze dieta na chrumkach a gumenych cukrikoch vydrzi v pohode od rana do vecera... a ked som zazila, ako moju rocnu dceru kladie na parapetu otvoreneho okna, nech sa z 10 poschodia popozera aky je krasny vyhlad z takej vysky, uz som vedela, ze moje dieta s nou same nemozem nechat..

Strana
z2