icon

Nechali by ste dieťa v kočíku pred obchodom?

jednamamapodcast
22. jan 2019

Chcem sa opýtať na váš názor. Niekedy nechám 11 mesačného syna napr. pred pekárňou, kam vyslovene vbehnem na 3 minúty (vedie tam niekoľko schodov a nechce sa mi trepať kočík/najskôr sa uistím, že tam nie je dlhý rad), alebo pred kaviarňou, kým si kupujem kávu so sebou (pred skleným oknom, takže vidím rovno do kočíka). Pred pár dňami ma napomenula jedna pani, že ako to môžem, že ona by nikdy dieťa len tak na ulici nenechala. Ani na chvíľu. Akože na veľký nákup ho beriem so sebou, ale keď ide o takéto bleskovky - a navyše ak ešte aj spí v tom kočíku - tak si myslím, že je to v pohode. Ako to robíte vy?

1fka
22. jan 2019

Keď sa v obchode, pekárni ci kdekolvek kočik nezmestí tak ho necham vonku. Ale iba kočik deti idú stále so mnou.

ciusinka
22. jan 2019

@hennyinnsbruck Prepáč,ale nepreháňam a trvám na tom,čo som napísala..

taskataska
Odpoveď bola odstránená
bobricek1979
22. jan 2019

Tu myslím si niet o čom

bobricek1979
22. jan 2019

@taskataska taky tak mám veľkého labradora ale v živote ani jeho

hennyinnsbruck
22. jan 2019

@bobricek1979
samozrejme, ale aj tak nemusis prehanat... My, tie co nechavame nase deti pred obchodmi vidime na ne a sme od nich vzdialene na par Metrov a nenakupujeme pol hod...

A skor ma Auto vonku zrazi na prechode alebo mi skor toho hore spominaneho psa vonku ukradnu ako dieta z kocika.
..

Kolko x pisu v novinach alebo na nete ze ukradli dieta z kocika?🤔 Ja som taky clanok hadam ani necitala...
A keby nedajboze som videla ze niekto sa sklana nad mojim kocikom bola by som rychlejsia ako pan Bolt.

A ja napr som vacsinu casu sama s malou.. Neviem sa zariadit inak. A mam aj psov a ano verejne priznavam ze ich sem tam necham pred obchodom ked S kocikom letim do potravin pre par malickosti...

Este ich neukradli.... A ked raz ano budem si hlavu buchat o stenu🤷‍♀️

jppm94
22. jan 2019

Nikdy, ani ho nikdy nenechám, nakúpim inokedy, keď pôjdeme spolu s mužom

taskataska
Odpoveď bola odstránená
nikpa
22. jan 2019

@jednamamapodcast určite nie, predstav si napr., že pojdu, okolo len volaki fagani co si budú chcieť urobiť srandu alebo volakto pošahany, ešte ked ho vidis cez sklo a vieš byt bleskovo pri ňom, dobre ale v žiadnom prípade ho nespustiť z očí, aj keby mi chleba doma chýbal.

lauricka
22. jan 2019

V dnesnej dobe nie. Ludia miznu. V dnesnej dobe treba byt ozaj opatrny.

hennyinnsbruck
22. jan 2019

Urcite to aj zavisi od lokality kde clovek byva... Ja sa v mojom okoli citim bezpecne... Kebyze byvam v inej casti mesta tak neviem no.... 🤔

ukulela
22. jan 2019

baby, nejde o to, ze nei sme v mexiku a na organy sa tu deti nekradnu, to je jasne ...
ale moze ist nepozorny cyklista, utekat decka - drgnu a kocik s batolatom prevrhnu. a dieta moze vziat aj traumatizovana zena . jasne, take sa takmer vzdy najdu, ale stoji ti to aj za 3 minuty smrtelneho strachu? alebo aktivna babka, co zavola policajtov ... ze ste par metrov, a vidite cez okno? ked platis, zadavas pin si otocena chrbtom, ked nakladas nakup, ked odkladas penazenku ja nenecham deti ani v sedacke v aute, ani ked je zima, ani ked na auto vidim. pes pred obchodom, ok, ja by som nasho nenechala, el on je nepokojny, ale dieta v kociku na ulici? v ziadnom pripade.

dzulli1980
22. jan 2019

Stačí, aby šiel nejaký deviant okolo a hodil do kočiara ohorok z cigarety, petardu ... dnes sú ľudia nevyspytateľní ... ja som dcéru odmalička vláčila ako mača všade so sebou ...

eperia
22. jan 2019

@jednamamapodcast nikdy,ludia sú rôzni,všelijaké úmysly majú

vektricka16
22. jan 2019

@jednamamapodcast dieta by som nenechala same nikdy.....ale jak tu niektore pisu ze ani psa by nenechali pred obchodom tak ja ano 😀

heyoka
22. jan 2019

@jednamamapodcast Za socíkov sa netrebalo báť, ľudia si viac dôverovali a pomáhali, no ale teraz tvoju krátku nepozornosť môže niekto využiť. Dobre, že ťa tá pani upozornila, mohlo to byť varovanie...

veronikaszabova
22. jan 2019

@jednamamapodcast mam 2 deti, ale ani jedno som nenechavala v kociku bez dozoru.
Podla mna je to strasne nezodpovedne. Ani nevies, co sa moze stat.
Netreba sa na pani urazat, ze ta upozornila. Urobila dobre.

anjika44
22. jan 2019

nikdy nikdy nikdy

vespertine
22. jan 2019

Nie. Ako je tu už písané, nejde o krádež dieťaťa, to hádam až také bežné na Slovensku nie je, ale čokoľvek sa môže zomliet na ulici a ty pri tom dieťati vtedy nie si aby si ho ochránila nejakým spôsobom.

29simona29
22. jan 2019

@jednamamapodcast ja mám pred týmto veľký rešpekt, nebudem ale vravieť, že nikdy, lebo materstvo ma naucilo, že teória je jedna vec a realita úplne ina, najmä sú situácie, keď tiež nekonam tak, akoby som mala (radšej to tu ani písať nebudem😉, len vždy sa bojím toho, že naaahodou by išiel nejaký psychicky narušený človek okolo a zobral kocik- čo len už pri pomyslení na to mám zimomriavky, ale bolo pár takých prípadov..Nikdy nevieš, a zákon schválnosti, že práve za tu krátku chvilu s môže niečo stat. Pár krat sa mi stalo, že mi bolo ísť treba strasne na WC v nákupnom centre, kde Zrovna na danom mieste neboli prebaľovacie pulty, a tiež som kocik nenechala pred wc, napratala som ho do tej malej kabínky so sebou☺️

lelet1609
22. jan 2019

Po prečítaní mi prišlo až ťažko . Neodsudzujem , ale ja si to neviem ani len predstaviť ísť do obchodu alebo po kávu a dieťa nechať von 😱
Vyhýbam sa obchodom kde sa s kočíkom nezmestim a kávu si do ruky tiež idem sem tam kúpiť ale do kaviarne kde normálne vojdem aj s dieťaťom v kočíku .
Človek nikdy nevie čo sa môže stať a obzvlášť v dnešnej dobe . Stačí sekunda a výčitky do konca života .

malinajahoda
22. jan 2019

Až sa mi rozum zastavil. Sila. Mate dosť podaktoré. Asi ste sa vrátili o 30 rokov späť. Malú ťahám všade so sebou. Bud v kočíku alebo ak sú tam schody, dám na ruky alebo do autosedačky alebo to počká kým muž dôjde z prace.

anjika44
22. jan 2019

a tiue matky, ktoré by svoje dieťa nechali pred obchodom, neposielate na psychiatriu

domak2
22. jan 2019

Ked som sla niekde kde som vedela ze kocik nevojde, malu som dala do satky a bolo. Nakoniec som viac satkovala ako kocikovala 😅

ingelika78
22. jan 2019

@jednamamapodcast nikdy nikdy nikdy!

tt247
22. jan 2019

Nie, nikdy. A keby som uvidela opustený kočík s dieťaťom na ulici pred obchodom, pomyslela by som si svoje (nič pozitívne) a na dieťa dohliadla aspoň z diaľky. Tak ale ja tak nenechavám pred obchodom ani psa.

lula313
23. jan 2019

Nie, vadí mi, keď ľudia nechajú pred obchodom aj psa. Nedavno sa stal pripad, keď cigancata tryznili pred obchodom psa, až pes nejakeho z nich dokusal a ešte si majiteľku cigani našli a rozkopali ju ako hracku. Nemozes vediet, aký psychopat pôjde okolo, či ti do kocika nehodí piráta, nepoleje ho kyselinou a kto vie čo ešte.. možno sa Vám to zdá prehnane, ale u nás v Ba v Raci v lete nabehol nejaký psychos na detské ihrisko a oskalpoval dve mamicky nožom pred ich detmi.. nikdy neviete, na akého psychosa natrafíte..

bobricek1979
23. jan 2019

@hennyinnsbruck no tak ver a dúfaj že si ju nebudeš musieť, neprehanam len tak trochu zodpovedne rozmýšľam načo pokúšať osud s tou hlavou 😉

gasinka1983
23. jan 2019

A penazenku, mobil, kabelku atd ....siI urcite vezme sosebou,co ked to niekto ukradne.... len dieta ostane pred obchodom samè....či????? Ja by som nikdy dieta svoje nenechala same....vzdy a vsade dho beriem a, ked tam nieje pristup, tak pockam kym pride muz z roboty a idem tam vtedy.

erickatt
23. jan 2019

@jednamamapodcast ono je rozdiel Bratislava a nejaká dedinka či malé mestecko kde sa poznajú všetci..