Neposlušnosť a krik detičiek
Máte aj vy doma také deti, ktoré nereagujú na vaše požiadavky do kím na nich poriadne nenahučíte. ☹ . Mám dvoch synov 2 a 4 roky, Ten dvojročný je od narodenia urevaný, keď je sám bez brata tak je jak cuker, aj si uprace a poslúchne. Ale je strašný nervák, stačí sa mu niečo zakázať a už je zdutý a hneď pozerá po niečom čo by mohlo letieť 😠 . Už to poznám na jeho výraze, že je zle, že zachvílu niečo poletí čo je poruke, alebo niečo spraví len aby ma nasral. U neho nepomáha nič, ani objatie ani po riti, ani krik, ani zavretie do izby, tak jeho už len ignorujem a dúfam že raz ho to prejde. Ale starší ten neposlúcha vôbec, musí byť ozaj dobrý deň aby poslúchol, niekedy aj nás prekvapý že príde prezlečený bez toho aby sme mu to povedali, a inokedy sú problémy, keď ho po zápasení oblečieme zas sa vyzlieka že tomu vadí a potom zas to..., tak stratíme nervy a je riadny krik, potom si poplače a po plači si nechá aj všetko vysvetliť inak dovtedy nepomáha žiadne dohováranie. Máte aj vy nejaké skúsenosti ako to riešiť?
@abbey1 s tym suhlasim facka malemu dietatu musi byt strasne ponizujuca 😔 v akomkolvek veku a zranujuca 😖 ...
@itwasajoke ved prave ze o to ide, snazit sa zmenit svoje konanie, nie je to o dokonalosti, ako tu bolo pisane. dokonalost neexistuje
@aliza ale vizera to inak ked zacnete z ineho konca 😎 mne tiez otvaralo nozik vo vrecku ked som citala niektore riadky 😠 ale niekedy ludia nechapu ze co robia az take normalne nieje ...a zas som si predstavila moje stavy spred roku a pol...uuuuf...a keby mi niekto vtedy tak nalozil ako ona dostala dnes tak by som si dala asi slucku alebo by som detom ublizila ☹ ale nastastie tolko sudneho rozumu mi ostalo...nikdy sa ma moje deti nemuseli bat a neodstali po holej ani facku ...a v podstate ani bite neboli...ale boli situacie ktore hranicili s normalom...
@abbey1 holou rukou po zadku aby stipalo, ani nie..stipkanie neublizi, len vystrasi-moj nazor..videla som ako mlatili deti tak ze ich prehlo ako luk-to je nepristoje...pocikanie, to je uz ine kafe.. a facka- facka je tiez slabe tlapnutie po licku ale aj tresnutie celou silou..ja som pri tom nebola, neviem vy ano?????
Mne pride nepristojne len to ako to riesite..pani ma problem, tak radte, nech ide k psychologovi atd, nie z nej robit monstrum..su zeny co zabiju svoje deti v poporodnej depresii, proste su chore, to niesu monstra, ale ludia, co potrebuju pomoc..neviem, ktory clovek ked ma problem, by nieco ao sebou robil, keby z neho spravili priseru, to nieje pomoc..preco ste jej neposlali cislo na linku kde jej pomozu alebo nieco podobne????
To je ponoc, ci?
ja ti rozumiem, ale mozno prave na zaklade tych reakcii pochopila, ze ma vazny problem. co by jej to dalo, keby sme ju vsetky ukludnovali, ako to chapeme, ze 2 male deti je fakt na maslu? akurat by sa utvrdila v tom, ze taketo zlyhania su v poriadku, ved aj ostatne zlyhavaju a vlastne sa nic nedeje. ano, zlyhavame obcas vsetky, ale nejake hranice by mali byt a ona ich podla mna prekrocila a cim skor to zacne riesit, tym lepsie najma pre tie deti. nie sme tu psychologovia, kazdy sa snazi poradit to, co je podla neho spravne, sme predsa rozni a rozne vnimame svet. nemozme vsetci reagovat rovnako.
@dm A to, že jej počínanie obhajuješ je pomoc? Rád tu dostala kopu. Linky na psychológa, či iné centrum jej vyhodí Google. Viaceré matky jej napísali, že to správanie u nich doma normálne nie je, že treba hľadať riešenie. Ponúkli návody, ako to môže skúsiť, čo zaberá u nich, dostala rady, aby navštívila odborníka pre seba, alebo kvôli deťom. ja jej duševný stav nepoznám ani na diaľku, či jej deti majú poruchu správania. To musí riešiť ona. Tu našťastie väčšina žien skonštatovala, že trestá deti nevhodným postupom a neprimerane. Už je len na nej, akú cestu na zlepšenie zvolí. Nikto ich nepoznáme osobne, tak nikto znás nevie, či je tam nejaký hlbší problé a ako najlepšie situáciu riešiť.
Ale nebudem predsa tvrdiť, že mi neprechádzal mráz po chrbte, keď som čítala jej úvodné príspevky. Skúste sa vžiť do kože jej malých detí a poľutovať aj tie. Mne je ľúto aj matky, že si nemôže vychutnať materstvo na plno. Ale ona sama musí nájsť riešenie ako z toho von.
@abbey1 opat pisem to iste a uz to tu napisala ina pani..nik nikoho neobhajuje...ja nemam rada utoky na ludi-podpasove..to ze tu niektore panie napisali dobre veci,nik nezpochybnuje..citajte ludia pozorne, co iny pisu!!!..lutost je zbytocna emocia, ktora nepomaha nikomu-ani lutovanemu, ani tym co lutuju-moj nazor..
Ale mna stve to osocovanie, a urazanie a ponizovanie, presne co tu napisala jedna pani, asi by som si to hodila keby mi pisali ludia take veci- ved to je hrozne!..ako v stredoveku, este faklu do ruky a upalujme-chore!!!
no ja som to nemyslela tak z eju budeme tlapkat po pleciach...ani davat jej linky na psychosa...skor som myslela tu konstruktivnu radu ako som jej napisala dnes aj ja...nieco v tom zmysle aby s adala dokopy a hladala najprv dovod svjich zlyhani a potom to zacala riesit napravat...a sprdnut ju v konecnom dosledku a nie v uvode 😉 mna ale hodne zarazila informacia ze je pedagogicka 😒 a psychologicka..uuuuf...bud ma naozja psychicky porblem alebop je porste "vycerpana" a verte zeny neverte vycerpanost je silna kava pre matku s dvoma detmi...ale to uz je zas o inom pribeh 😉
ja teda koncim myslim ze svoje som povedala a ze nebolo toh malo 😉
@dm
@itwasajoke Ja zasa nemám rada , keď niekto bije deti. Rady dostala, počula podporu, počula aj kritiku. Opakujem, už je to len na nej. My sa tu zbytočne budeme dohadovať. ja som však po prečítaní jej prvých prípevkov musela napísať svoj prvý komentár tak, ako som ho napísala.
@abbey1 ai ja to nemam rada ,len mozno som mala satstie ze od precitania jej prvych prispevkoch som nemala cas odpisat lebo som s avenovala detom 😉 mala som cas vychladnut a napisat bez prvotnych emocii...ak by som pisala v danom moente (citala som na zachode 😀 ) tak asi by som bola ovela stavnatejsia 😠 😕 ale zazial som tazk echvile vo svojom zivote odkedy mame druhe dieta a vedela osm si prestavit co asi preziva ...bohuzial aj co asi prezivaju tie deti...len bohuzial ak jej nalozime nic sa nezmeni moze nastat pravy opak...
viete zienky nieje nic horsie ako ked si zena neveri a ma obrovsky pocit zlyhania...a na hrudi lezi velky balvan "neschopna matka"
hoc tie deti "mozno" trpia ovela viacej ☹
tazko s ato vysvetluje...ja som rada ze som to zvladla ...nie bez chyb ale zvladla...ale ani to mi nezarucuje ze mi jedneho dna deti nepovedia ze som zla mama ...hoc som im dlaa maximum so seba 😉
@mirinecka na to, aby si dostala konkretne rady, musis popisat konkretne situacie, tak ako si to teraz urobila s tymi maciatkami a ublizovanim mladsiemu synovi. Co sa tyka ublizovaniu zvieratam, tam pomoze iba nekonecne vysvetlovanie..a samozrejme a tyka sa to teraz aj toho druheho problemu - deti nemozes nechavat osamote sa hrat..su prilis male.. Ja chapem, ze si potrebujes urobit veci aj v domacnosti, ale varit sa da aj vecer, tak aby si mala na druhy den..
A hlavne zeny (aspon tie co mate manzelov) - kde su do haja spomenutí vasi muzi? Ci oni nic? Pridem z prace, lahnem na gauc a zena nech funguje tak ako cely den? Zacnite v prvom rade od seba... Tie co mate starych rodicov, treba ich zapojit do starostlivosti (oni sa budu citit uzitocní a vy si porobite co potrebujete, alebo hoci aj vylozite nohy na stol). Takistoak sa da obcas si zaplatit na dve hodiny aupairku a ist s muzom vecer do kina.. Je vela moznosti relaxacie, aby vam to nepretieklo cez hlavu, len treba pouvazovat...Vystresovana a nervozna matka este dieru do sveta neurobila a tie deti su takou spongiou, ze raz sa vam to vrati...bud to dobre, alebo to zle...Je to len otazka casu..
A aby si niekto nemyslel, ze ja som zrovna dokonala matka..Nie, tiez robim chyby, ale uvedomujem si ich a pracujem na sebe. Snazim sa ovladat (tie co maju deti v puberte a v obdobi vzdoru vedia o com hovorim), niekedy vrieskam tak, ze ma pocuju susedia z baraku oproti.. Ale rozdiel je v tom, ze moje deti si predo mnou hlavu nechrania, ani sa netrasu placom...
@juliakocka literatura ti nepomoze v sebaovladani...Toto je totizto v tebe. Iba kniha ti nepomoze..TY musis zmenit myslenie, postoje,mozno aj hodnoty..
ja som dostala na riť keď som bola zlá a nedostala som vždy všetko..neutrpela som žiadnu psychickú újmu ani sa nepokladám za týrané dieťa... Doteraz mám rešpekt voči starým rodičom aj mojím rodičom aj keď ma naserú nikdy som im krivo nepovedala a nemali mi problém aj v 18ke vylepiť keď som nahúkala...
A čo sa týka detí decko skúša dokedy môže a čím skôr stanovíte mantinely pokiaľ môže tým viac si to zapamatá... do 3 rokov si dieťa osvojuje návyky potom ho už len tak ľahko nezmeníte. 🙂
@sisaha prečo by sa nemohli deti hrať samé v izbe, ja nehovorím že sú tam stále samé, ale ja si potrebujem tiež uvariť a odísť na záchod, a myslím že izbe to je bezbečnejšie, ako pri pustenom šporáku
v izbe kde sa hrajú je len izba na hranie, žiaden nábytok, len dve detské kreslá, hračky, nie vždy sa dá pri ních sedieť cca 24hod. a keď aj sú v izbe nikdy neni zavretá aby som ich mala pod kontrolou a počula každé šuchnutie ak aj niečo sa deje som tam do 2sekúnd
manželia tiež pomáhajú ale my sme na materskej a oni v prácie takže v podstate sme samé väčšinu dňa, opatrovateľku si nie každý môže dovoliť a hlavne ak ich deti sú neni zvyknuté na cudzie osoby tak načo ich stresovať
babky tiež sú neni niekedy výhrou, moja svokra nemala nikdy moc záujem prísť kočíkovať ale prísť pre deti, ona je tipu dones a odnes a to neni pomoc, lebo to už môžem rovno ja snimi ostať vonku a ísť na prechádzku
moja mamina mi pomáha aj deti si zoberie a niekedy u nej aj prespia, ale poviem ti že s mužom nemáme vtedy ani moc chcuť niekam vypadnúť, sme radi že je doma ticho a kludne môžme relaxovať, minule neboli doma tak som konečne vytepovala koberec namiesto relaxu, lebo pri deťoch sa to nedá
mne napríklad veľmi pomohlo nájsť si robotu a ísť do práce, aj keď by som ešte kľudne mohla byť na RD jeden rok, ale konečne som ostala kľudná a trpezlivejšia, lebo nemusím riešiť tie hádky a neposlušnosť celý deň 🙂
moje deti občas dostanú na zadok a priznám že starší už dostal aj po holom možno 1-2x, a nevidím v tom žiadne zlyhanie, ako si niektorí myslia, stále má lúbi, proste sú situácie kedy už iné nezaberie, sú deti ktorím stačí vysvetlovať a dohovárať, ale chcem tu radu ako mu dohovoríte a vysvetlíte, keď si dá klapky na uši a vôbec nepočúva a bude jačať stále to svoje, budete dohovárať 10hod veď to sa nedá..., každé dieťa je iné a na každé platí iná metóda....
ja ako dieťa som tiež dostala po zadku aj nakričané a ani sa teraz nečudujem že to tak bolo, lebo sama som prišla na to že to neni také jednoduché vychovávať deti, žiadne traumy nemám z detstva a to sa v tej dobe vyťahovali aj opasky a svojich rodičov si vážim a nikdy vživote som im nepovedala špatné slovo
boli doby keď bolo povolené, capnúť po riti aj varechou, aj v školách boli iné praktiky, učiteľky nás mohli aj trestať, chodili sme do kúta, klačali atď, a niektorí si spomínajú aj na plesknutím palicou po ruke a čo sme slušní ľudia aj keď sme boi trestaný
ja sa snažím už niektoré situácie ignorovať, netrestám za somariny, moje deťi majú dovolené niekedy viac ako iné, mne nevadí hranie sa s hrncami alebo vyhádzané skrine s oblečením, popísané s teny atď, nehovorím že som stím spokojná ale to sú obdobia ktoré prejdu aj samé,
na mamičky je kladený veľký nátlak z iných dôvodov, napr. treba navariť, treba mať čisto (aj keď nie vždy sa to dá 😀 ) ale určite nebudem vychovávať deti v špine a omrvinkách na zemi a v neupratanom prádle, keď sa naučia poriadku a čistote od mala tak tak budú viesť aj svoju domácnosť ako dospelý, ja nepotrebujem dom tip-top, čo nestihnem nestihnem ale uprataná kuchyňa musí byť, čo patrí do koša patrí tam, čo má byť vyžehlené je vyžehlené, neumyté okná neriešim, keď vyjde čas umyjem aj tie, ale základné pravidlá čistoty a hygieny musia byť a preto nie vždy je toľko času sa venovať deťom
tu sú moje rady ako som riešila včerajšie situácie ja
2-r. syn sa začal vyzliekať aj plienku dole, som mu povedala že dlážka je studená ako vždy nepočúval a vedela som čo bude nasledovať, zdutie a hneď zobral šerbel a začal s ním búchať o zem akože ma vytočí, som sa nedala 😀 som mu povedala že sa nebudem na neho ani dívať a že ideme sa hrať, to ho naštvalo ešte viac a začal ma ťahať a otáčať hlavu aby som sa pozerala na neho ako robí zle, tak som sa zdvihla a odišla do izby prišiel za mnou stále nadurdený, pýtam sa ho môžem ťa obiecť, "nie" neskôr už bola odpoveď áno 😀 teraz som zvíťazila ja
druhá situácia kúpila som nálepky s tím že keď bude poslúchať tak si môže jednu za poslúchanie nalepiť kde si vyberie, ako vždy vyhrala chladnička 🙂 pekne sa išiel obuť do papúč a prišiel nalepiť nálepku v tom chcel hneď druhú tak som mu vysvetlila že až keď si ju zaslúži, tak sa nahnevala a strhol aj tu nalepenú 😖 tak uvidíme či začne táto metóda účinkovať
a posledná: deti sa kúpali všetko poho až nakoniec sa nevedeli dohodnúť a starší začal vyvádzať tak som menšieho zobrala a zavrela som dvere na kúpelni kím sa neukludní (vaňa bola vypustená) stále tam jačal jak pavián, neskôr som prišla s tím či sa ukludnil alebo mám ešte odísť, po chvíli prestal a povedal že sa ukludnil a až vtedy som mohla začať vysvetlovať 😀
možno niekomu tieto rady pomôžu ale ani u nás nie vždy platia, preto viem že nie každá situácia sa dá riešiť kľudom ale teraz sa dala 😀
@itwasajoke
je rozdiel capnuť dieťaťu po zadku (oblečenému alebo cez plienku, prípadne slabú po ruke) a vyplieskať ho po holom zadku tak, že sa pociká a bráni sa rukami, akonáhle sa rozhnevaná matka k nemu priblíži, lebo vie, čo ho čaká ... to neporovnávaj ...
ja keď capnem po zadku alebo po ruke, tak to už musí byť fakt, že totál ignorácia z jeho strany, ale vždy sa snažím všetko riešiť tak, aby k takémuto dochádzať nemuselo ... my sme boli so sestrou dve, ale nikdy nás nebili ... ak som dostala za celý svoj život jednu facku tak aj to veľa poviem a to som si fakt zaslúžila ...
keď krpec chytí amok revu a snaží sa vec vydobiť si revom, tak jednoducho ho nechám a poviem mu, že idem vedľa lebo je zlý a keď sa ukludní, môže prísť za mnou ... reve a očakáva, že ma tým zlomí, no keď vidí, že nič tak prestane ...
včera si nechcel ísť umyť večer zuby, rev že nieeee, tak som mu povedala, že ahoj, ja idem do kúpelne sama ... sadla som si na kraj sprcháča a čakala max 2 minuty, otvoril dvere a bez revu a násilia si nechal umyť zuby ... proste základ je nenútiť a neriešiť veci keď je dieťa v amoku, lebo tým nič človek nevyrieši ... ja ho nechám, nech príde sám a on príde ... 🙂 ale vybíjať si zlosť na deťoch je to posledné a už vôbec nie takým spôsobom ako to robí tá jedna mamička, čo som opísala vyššie ... jednoducho mne je smutno z takých veci už len keď si to predstavím, obzvlášť, ak ide o také malé deti ...
@fidka79 no to paru nemam a preto som ani naznakom nekomentovala tu tvoju 😒. Kdezto ty si mna hned ohodnotila len na zaklade toho, ze zijem vo VB. Hned si to tu uzavrela, ze moje deti maju volnu vychovu 😕. A to si si zial vymyslela a este mi aj zelas, aby sa mi to raz nevratilo 😨 Pekny sposob komunikacie....
@ajsenz cize treba decko do 3 rokov tlct, az kym si to nezapamata 😨 Tak si to myslela? A to kedy s tym treba zacat, uz od perinky? ked po 3 rokoch sa uz neda zmenit. myslim, ze to, ze ty si dostavala, zanechalo nasledky v tom, ze bitku povazujes za samozrejmost a ani len nepripustis, ze sa to da inak a zrejme ani nikdy neskusis nieco ine. A ako to, ze si este aj v 18-tke dostavala facky? ked si mala taku super vychovu a bitkou stanovene hranice ? mne nikto nemusel v 18-tke vylepit a bita som nebola. Ani mojmu bratovi nikto nemusel v dospelosti strielat facky 😕. Respekt sa neda naucit bitkou! ak by sa to dalo, tak v tej 18-tke by si tu facku nedostala 😉.
@aliza mňa nikto nikdy nemlátil len dnes je divná doba deti sa nemajú capnúť po riti nehvoorím ho zmachliť tak že si rok nesadne 😉 ale nie vždy to ide po dobrom vieš .
Čiže nechápem prečo si začala s tlčením mňa nikdy netlkli nikdy som nemala modriny a ak som povedala zle dali mi facku som ich dieťa a rešpekt musím mať furt a rodičia ma dobre vychovali keďže so mnou neboli problémy ako majú niektoré maminky v dnešnej dobe so svojími deckami ktoré sa nevedia vmestiť do kože..len teraz sa robí haló okolo bitia a trestov teraz sa máš s dieťatom rozprávať ako dospelý brať ho ako osobnosť ktorá vie sama čo chce... je to len moderná doba a tak nejako končia deti v dnešnej dobe že v 12ke majú odžité to čo ja som neprežila v 19ke a to som fakt postvárala veľa kravín.
Moji rodičia tiež dostali na riť keď boli malí a sú normálny můjho otca dokonca otec týral a preto náš nám vždy dohováral a keď sa nedalo dal nám na zadok ale nikdy takú že by sme od bolesti nevedeli ani dýchať.. 🙂
Len toľko k tomu
@ajsenz ved v poriadku, mna len zaskocilo, ze si este aj v 18-tke 'nahulakala' a dostala facku. Takze mi ten tvoj respekt nejak nesedi, ked este aj v dospelosti si ho zrejme nemala, inak by si nenahulakala a facku nedostala. A nepisala som nikde o mlateni az do modrin, ani o zmachleni, ze si rok nesadne 😕 , tak tiez neprekrucaj. Pre mna je pravidelne capanie otlkanie, preto ten vyraz tlct. A inak zaujimave, ze este len dietatko cakas a uz vies, ze inak ako bitkou sa mantinely urcit nedaju 😢 . Inak, taka zaujimavost, vsetky tie temy tu na MK o neposlusnych detoch mali jedno spolocne, vsetky boli 'vychovne' capane.... . Takze ja si myslim, ze cim vacsia autoritativnost zo strany rodica, tym vacsi odpor zo strany dietata. Nema to nic spolocne s nasou modernou dobou. Ceky problem nasej doby je ten, ze rodic je stale mimo domu, aby prezil a nema cas sa tolko venovat detom, ako volekedysi, ked si ludia v praci cvakali kartu o pol stvrtej. Dnes je velmi narocna doba na vychovu, to je pravda, ale nema to nic spolocne s tym, ci deti rodic bije alebo nie.
@aliza bože prosím ťa a tým že som napísala že treba stanoviť dieťatu mantinely som myslela mlátenie??? Čo si si domyslela zase ... tak ti napíšem ako to myslím dobre? Lebo si to vytrhla z kontextu.
Za 1. Ja rešpekt voči mojim rodičom mám ale nechci mi povedať že niekedy ťa nenaserú a nepovieš aj veci čo by si inak nepovedala to bol aj můj prípad a dostala som zaslúženú facku. Neviem čo je na tom také strašne 😀
2. ja som vždy bola vetroplach aj som neskrotila ma mama ani oco ale manžel pri ňom som sa zmenila čiže naši darmo kričali zakazovali na prstoch jednej ruky spočítam všetky facky čo som dostala za život ale vždy boli oprávnené ...
3.- ja viem ako si stanovím hranice s dieťaťom určite ho nebudem mlátiť ale ak nebude poslúchať dostane na zadok / ak to už nepůjde po dobrom/ ... Ja mám zdravú autoritu voči rodičom a aj můjho priateľa zbili rodičia keď boli malí a obaja žijeme nikdy sme nemali modriny ani sme sa ich nebáli tak neviem prečo to tak veľmi zle berieš či berieš už aj capnutie ak bitku lebo ja nie.
Ja bitie ani krik nepodporujem my sme to doma nemali dostali sme keď už sme sa nevedeli naozaj vmestiť do kože ako malí aj to jedna na riť chvíľu sme si odrevali a bolo dobre 😀 Myslím že je to normálne 🙂
A čo ešte k tomu ja som nič také ani raz nepísala že určiť mantinely sa dá jedine bitkou ale keďže pracujem s deťmi i keď postihnutými ale pracujem a študujem psychológiu dobre viem že ak do 3 rokoch neurčíš dieťaťu kto je rodič a kto dieťa v puberte ti oserie hlavu a bude si robiť čo chce, to sa nedosahuje bitkou ale rozhovormi častými , tým že rodič sa bude tomu dieťaťu venovať , bude ho podporovať ale aj ho pokarhá a nedá mu všetko hneď ale bude si to musieť zaslúžiť a jasné že ak dieťa neposlúchne prečo by nemohlo dostať na riť? Primerane ale .
@aliza pozri je to pravda...lebo rodičia teraz radšej im pokupujú kraviny a serú na nich..vieš... a to robia aj matky na materskej.. a potom sa divia keď to decko ich má totálne u riti... Vidíš sama aké sú deti ja to vidím ešte viac lebo som dosť mladá a pohybujem sa medzi mladými a mne je zle aké deti dnes sú...
Ide aj o to že rodičia poľavili vo výchove všetko nechávajú na deťoch lebo to radí nejaký dement odborník .
Vraj dieťa má vlastnú hlavu a má si robiť po svojom ale rodič mu musí ukázať ako sa má správať predsa dieťa kopíruje návyky a spůsoby života rodiča..čiže ak rodič bude mať decko na háku aj dieťa bude také... A keď rodič bude zjapať na decko aj decko bude.
Ale keď rodič od začiatku určí pravidlá a dieťa bude vedieť že ak spraví zle buď bude zákaz , strata dôveri alebo vzatá nejaká hračka tak dieťa sa radšej vyvaruje nevhodnému správaniu.
Aj ja som to tak mala ale keď som už prekročila všetky hranice dostali sme na zadok a bolo..dokonca som si aj zažila kľačanie v kúte 😀 Niekomu to príde strašné ale mne normálne lebo to či si dnešné decká dovolia k rodičom to by som si ja nikdy k našim nedovolila. A zvyčajne rodič keď od mala serie na to decko darmo ho bude chcieť prevychovávať v 12-13-14 rokoch to už je smola.
Chápem čo mi chceš povedať ja rozhodne svoje dieťa biť nebudem, ja len keď brata buchnem po riti keď sa ocapuje alebo mi špatne povie a to má 13 rokov tak sa mu aj ospravedlním lebo neznášam násilie ale keď už to naše dieťa presiahne a spraví fakt zlú vec a opakovane tak vtedy mu na riť treba dať.. určite nie po hlave alebo podobné bitky.Ako sa hovorí ,,ohýbaj ma mamko ,, a k niečomu to je fakt 🙂

@abbey1 hlavne sa tema unebra smerom ...zvelicovania ako jednej tak druhej strany...klobuk dolu pred zenami ktore dokazu byt uplne v pohode a zachovat chladnu hlavu... 😉
mne uslo nie hrozne ale uslo a spytovat si budem svedomie sama...nastastie ani moje deti nikdy neprivru oci ked ich chcem pohladit a nuhybaju mojej ruke ...neboja sa ma lebo nemaju dovod hoc mi capanec usiel...nebudem vypisovat dovody mojho zlyhania...co bolo uz zmenit nemozem a dalej sa snaizm ist bez tychto zlyhani...myslim ze aj o tom to je...