Nezaújem otca o dieťa
Ahojte som slobodná mama. Chcem sa spýtať ako to celé zvládate vy slobodné mamičky. Hlavne ak otec dieťaťa nemá takmer žiaden záujem o dieťa. Mám takmer ročného chlapca,je krásny, šikovný. Jeho otec sa na nás vykašľaľ,ešte si spravil aj dieťa s druhou. Čo sa týka financí tak to mi prispieva. Len ma štve,že sa na neho veľmi málo pýta. A celkovo malý poriadne ani nevie kto je jeho otec keďže ho chodí pozerať len veľmi málo. Mám úžasnú rodinu,ktorá mi veľmi pomáha. Zaujímajú ma však vaše rady,príbehy slobodných mám. Ďakujem
@trudy123 ja ti napisem asi trosku opacne. Moj ex tiez nejavil bohvieaky zaujem o malu, vtedy 1 rok staru dceru, musela som mu ju doslova nutit. Stretavky aspon kocikovat ju siel. Dost pomohla jeho mama, ta chcela vnucku vidiet takze ju braval k nej. Ako mala starla postupne si k sebe nasli vztah, od 2 rokov tam aj prespala cez noc. Teraz ma 9 rokov a u tatina je casto (mame takmer striedavku), maju super vztah, ona je pre neho teraz vsetkym, vidi sa v nej.
Myslim ze vela chlapov aj v partnerstve si nevie najst cestu k celkom malickym detom ale ked uz su vacsie ide to ovela lepsie. Preto si myslim ze netreba hned hadzat flintu do zita. Ked uz nie otec, minimalne stary rodicia su super, takze skusila by som aj tym smerom. Mozno sa nakoniec cela situacia vyvinie tak ze budu mat s otcom super vztah. Ako ked to nepojde nic sa nedeje ale aspon za pokus to stoji
Ďakujem za všetky rady a názory. Ľudia ako je divný človek @prevenar ma teda vôbec nezaujímajú😃chlap chodiaci na ženské fórum hovorí za všetko🙂)) ale ja som akosi zabudla poznamenať,že ako slobodná mama som šťastná aj moje dieťa je. Všetko je v úplnom poriadku len ma občas štve,že nejaví väčší záujem,ale nenapísala som,že nejaví žiaden! A dokonca som sa ani nechcela sem ísť vyplakať iba prísť po radu,názor a hlavne od ženy ktorá je/bola podobne!
@duun chces povedat,ze nema ani trochu pravdu?? Hned sa tu vsetky citite dotknute a urazene k smrti. Ak sa mi partner po dlhodom vztahu nevyjadri,ze chce somnou zit a mat dieta,tak robim vsetko pre to,aby som neotehotnela. Vsimni si,ake su tu najcastejsie prispevky: otehotnela som a partner ma opustil a podobne. Asi nieco tie zeny robia zle. Keby sa to stavalo sem- tam,ale su tu pravidelne tsketo prispevky. Ked s niekym dobre sexujem par tyzdnov,alebo mesiacov,to este neznamena,ze je to laska,alebo vztah na cely zivot. Riadim sa viac rozumom ako srdcom ( chticom). Uz nie je IN planovanie ,sak zijeme tu a teraz,neee?
@stanulienkat Ty mas nejaky podrobny opis, ako to v pripade autorky bolo? Poskytla ti ho? Ci na zaklade coho si dosla k zaveru z jej prispevku, co jej povedal, ze nechce dieta a mala sa snazit neotehotniet?
Milé ženy,milí muži😃 tak takúto horľavú diskusiu som tu teda naozaj nechcela rozprúdiť! Avšak moja otázka nebola smerovná “koho to je chyba” a toto naozaj v mojom živote neriešim! S otcom dieťaťa máme fajn vzťah mna by len zaujímali príbehy iných slobodných mám ako to celé mali,ako často sa otcovia ozývali a pod!!!! Takže nič viac za tým nehľadajte pls!!!🙂
@mircalla ja pisem vseobecna, ak si si nevsimla. Nikde som nepisala,ze to ona tak ma. Treba citat s porozumenim.
@stanulienkat a muž si smie striekať spermie kde a kedy a do koho chce bez zodpovednosti? 😂 Veď keď je žena slepica,lebo asi každá slobodná matka je potom slepica bez rozumu s nazhavenou sundou😆ako pardon za výrazy,ale toto ma dostali,tak muž snáď pozná kondóm,alebo aspoň ho vytiahne.... Zodpovední sú dvaja a rovnako majú po "boji"prebrať zodpovednosť dvaja. Či je nejaký rozdiel medzi mužom a ženou? Jaaaaj je,žena málokedy zdehne od svojho dieťaťa🙂
@stanulienkat vseobecne sa da pisat napr. o matematickych problemoch. Akonahle sa bavime o problemoch medzi ludmi, tak zovseobecnuju len ti jednoduchsi.
@maciatkolulu prepac, ale takto to nikde nepisem. Ano, stava sa sj v lepsich rodinach. Ale ja keby som napr. nemala zazemie, vlastne byvanie, nemal by mi kto pomoct, nemala by som spolahliveho priatela, tak si teda davam sakra pozor, aby som neotehotnela. Lebo JA sa budem musiet starat o dieta, JA budem musiet zabezpecit dieta, JA budem musiet hladat byvanie , na vsetko budem iba JA. Nikoho neodsudzujem,len posledne roky sa mi to zda ako trend. Nase stare matere hovorili: postav dom, zasad strom a splod syna. Nieco na tom bude.
@trudy123 Jedno ti poviem! Stala sa ti najlepsia vec aka sa mohla 🙂 Vies preco? presla som si tym istym stym ze som rozmyslala dopredu a nedeala som ho na rodny list a dobre som urobila pretoze teraz ma moja dcera konecne v kolonke OTEC: spravneho chlapa a jej otca ktory ju lubi a ona lubi jeho...to co bolo si ona nepamata za co dakujem ale zato ja si budem do konca zivota. A ver mi vzdy bude vediet kto je jej tato a jej tato je ten co ju teraz vychovava, miluje ju, stara sa o nu a hra sa snou. Nie ten idiot, ktory sa rozhodol si rdsej dalej uzivat lebo sa necitil na dieta. No budis zvladla som to sama a bez jeho penazi az pokial neprisiel muz ktory nas miluje obe...a aj nasho spolocneho mesacneho chlapceka 🙂 Netrap sa nad tym co bolo pretoze nemusis...ale tes sa z toho co je.. Ty tym ze mas dieta si neprisla o zivot, o pokoj o zabavu...sama si to robil horsim ze rozmyslas nad vecami nad ktorymi on napriklad nerozmysla vobec a ani ho nenapadnu.. Ma svoj zivot ty mas ten svoj a ty ho mas o to krajsi ze mas maly poklad pri sebe a on o ten poklad prisiel...ver mi najdes si cloveka ktory vas bude lubit..ci to bude teraz o tyzden, mesiac alebo o rok ale ver ze najdes a bude vas milovat milion krat tolko co tvoj ex ani nemohol 🙂 drzim ti moc palce a ver ze viem ako sa citis a aj ako sa citis neskor budes 🙂
@stanulienkat Vsobecne pisat - tam je cele pointa, pretoze kazdy jeden pripad je specificky a do toho nevidis. Takze pisat vseobecne ako prevenar je presne, co robis - skatulujes a zovseobecnujes.
@stanulienkat pozri,ja len toľko napíšem,neodsudzuje,neposudzuj,lebo nikdy nevieš,čo sa môže stať tebe.... Píšeš,že rozvod po rokoch,že to už je ok,ale ako môže byť ok,keďrok,dva čakas a skusas toho pravého samca,oploditela a ono sa po rokoch z neho vykľule kreten😂😂😂. Veď to sa takto nedá paušalizovať a otec má rovnaké povinnosti a aj pri sexe
@stanulienkat nie som za sex na jednu noc s niekým z disco,ale keď sa už stane,tak zodpovednosť je na dvoch stranách. A je tona nás rodičov hucat do dospelých detí ohľadom bezpečného sexu a veľakrát to nepomáha lebo mladosť ppchabost,aj to vraveli naše staré matere😉
@stanulienkat tak často je aj ten dom , aj ten strom a dieťa splodia obaja s vedomím že plodia. Nuž a zrazu sa partner necíti , je zaskočený že " už sa podarilo , tak skoro !!! , alebo je zaskočený náročnosťou prvého roka ...jednoducho všeobecne muži sú v tomto slabší .
Ale neda mi daco nenapisat.ta realita bude zrejme dalej,pisem pre mimoriadne kratkozrakych.hej,sama si za to moze,iste,aj tak sa da na to pozriet,lebo vsetci si sami mozme za vsetko,ako vyzera nas zivot.za vztahy,problemy ah choroby..ale nie vzorcom,som dobry a uvedomely clovek,tak mam jednoduchy a pekny zivot,to tak nefunguje.nik z nas ani len netusi,co sa skutocne deje v tom,ci onom vztahu.netreba posudzovat,pravde sa to nikdy nepriblizi.jedna vec je viac nez ista.ti,co sa dusuju,ako by sa im to v zivote nestalo,lebo oni si partnerov vyberaju dobrea uvedomelo,su na najlepsej ceste presne k opaku.len aby im doslo.
@stanulienkat neda mi nereagovat na tvoje komenty. V podstate ti normalne zavidim. Ak ty vies takto dobre partnera odhadnut. Ja som s mojim muzom zila spolu 13 rokov. Az posledny rok-dva to u nas zacalo skripat. A vtedy sa zacal spravat uplne ale ze uplne inak, ako som ho za cele tie roky predtym poznala. Zrazu bol z neho agresivny debil, ktoremu sa uplne otocil svetonazor a zivotne hodnoty. Takze keby som mala tvoje schopnosti rozoznat "normalneho" chlapa od debila, usetrila by som si mat s nim dieta, usetrila by som si rozvod a vysvetlovanie dietatu, preco uz maminka s ockom spolu nebyvaju..... Vravim, v tomto ti zavidim. Teraz to neber tak, ze preto nebudem spat, co ma az tak bude zozierat zavist, ale v podstate ti prajem, aby tvoj odhad nikdy nesklamal a ten, koho si si vybrala ta robil len stastnou a spokojnou. Juj, skoda, ze to nevieme takto vsetky.
@tinatitti Ale presne o tomto pripade pisem vyssie, ze to uz neovplyvnis. Tak mozeme dopadnut vsetky-aj ja. Jasne, ze pocas spolocneho zivota sa moze stat hocico. No na ten start dietatka by som sa pripravila co najlepsie a najzodpovednejsie. Ked je start zly, tak potom uz sa tazko nieco naprava. A ano, aj po niekolko vybornych rokoch manzelstva sa moze nieco stat a manzelstvo sa rozpadne, ale ako pisem vyssie, to je uz trochu o inom. Najdolezitejsia je starostlivost a opora pre mamicku pocas prvych rokov dietata. Ci opora fyzicka, psychicka, financna... A nemam patent na rozum ako tu niektore na mna utocite, len som si scasti dovolila suhlasit s @prevenar .
@stanulienkat ja na teba neutocim, prepac, ak to tak vyznelo
@duun Pises dlho, vela a nudne. @mircalla ma vie zotriet troma slovami, tebe na to treba pol strany a vobec to nezabera ;)
Zena ma byt zena, ma ukazat emocie a srdce, hned, radost.. Kocky, robite to spravne ;) Nemiesajte do toho zdravy rozum, pretoze ten sem nepatri..
My chlapi sme pragmatici, my to vidime inak..
@prevenar a tvoja odpoved na jej otazku? Vdaka tebe a ostatnym pritakavacom si uvedomila, ze urobila chybu, ked otehotnela s debilom. A teraz co? ako to ma riesit? otrepar dieta o stlp? hodit ho do smeti? Dat do ustavu? Vycitat je skutocne jednoduche. Asi kazdy tu vie, to co si napisal, ale co dalej? Ako dalej jej poradite? Ci staci len: trp, ked si bola blba? Poradte, pan psycholog?
Alebo ak nemate hovorit k teme, radsej si iba ticho precitajte a pripomente svojej dcere, ze si ma dat pozor na debilov, ze sex len s tym, kto bude dobrym otcom ich pripadnych deti a vzornym manzelom. To by asi pomohlo najviac kazdemu...
Takze moje odporucanie: precitaj si, tisko sa nad tym zamysli, ze ludia maju rozne problemy, pouc sa a podakuj, ze ty take nemas...
Vsetkym nam tym urobis velku sluzbu.
Este si zrejme nepochopil, ze zeny nepotrebuju otrepavat o hlavu to, co uz vedia, na zenskom fore hladaju nieco uplne ine...
@xima ďakujem krásne 😊 😊 😊 😊
huh ..hotova hormonalna sprcha 😀 je mi luto ,ze si neviem precitat vase podnetne prispevky, nemam na to cas.
cize si zhrnme a zopakujme fakty.
1) jedina zena dokaze vynosit dieta = zena rozhoduje o otcovi dietata (ak nie je znasilnena !)
2) zena vybera otca tvojho dietata a tym zaklada rodinu a tymto vyberom specaduje osud svojho vlastneho dietata.
3) na svete su rozni ludia . ak zena nedokaze ..uz koli akemukolvek dovodu rozoznat kvalitneho partnera od nekvalitneho tak je to ultimatne jedine jej chyba. ak sa nechas dobehnut - maslo na hlave ostane tebe.
4) ak tuto chybu nechape, dokonca si mysli ,ze to nie je jej chyba tak ma obrovsku percentualnu sancu tuto chybu opakovat a dostavat sa do vztahu s dalsimi "debilmi" ..s ktorymi maju dalsie deti a tym sa dostavaju stale do horsej a neriesitelnejsej situacie.
...cize praca na sebe, poznanie , trpezlivost , testovanie partnera , vyvodenie osobnej zodpovednosti su zakladom uspechu do buducnosti . na tejto ceste drzim kazdemu palce 🙂
@mechurik ...dieta je urcite nieco uzasne ..otazka je k co mu mamicka odovzda ..ako si najst dobreho partnera asi nie ..zatial to bude len nevlastny "ocko" a ten skutocny, ktory nema zaujem ..ako sama pise. cize ..z mojho pohladu urcite velmi tazky zaciatok pre dietatko.
v kazdom pripade drzim palce , sebareflexia dokaze zazraky, ak sa robi z hlbky srdca cize ..good luck.

@tinatitti ".. na co je to dobre?" Na to, aby som on cítil dobre.. jemu nevyšiel vzťah, je na tej istej lodi a frustráciu si pekne vybije tu! Aké ľahké, aké lákavé! Hovorí sa, že ľudia sú predátori a obete. A neistá žena na ženskom fóre, hľadajúca priateľské slovo, povzbudenie a radu, ako to riešia iné v rovnakej situácii sa svojím spôsobom stavia do úlohy ideálnej obete. Tak do nej s blahosklonnou nadradenosťou vševedúceho, logicky mysliaceho muža kopnú!