icon

Nočné pozeranie televízora dvojročným synčekom

simonkovamamina
19. sep 2015

Ahojte.. chcela by som sa spýtať a poradiť..máte niekto skúsenosť s tým, čím prechádzame teraz my? trvá to už vyše pol roka, skúsila som všeličo, ale stále sme na tom rovnako.. môj dvojročný Šimonko sa zobudí v noci cca od jednej do tretej a nasleduje to, že pozeráme televízor 3-4 hodiny a potom zaspí a niekedy už ostaneme hore..večer ide spať o pol deviatej, je stále ešte kojený,spí do tej 1-2-3tej, vyciká sa, lebo už sme bez plienky a potom sa posadí ako za bieleho dňa a ide sa pozerať Jim-Jam takmer do bieleho rána..skúšala som všetko možné..skryla som ovládače, nedovolila som zapnúť telku, nevšímala som si plač s domnienkou že zaspí, tvrdila som že je telka pokazená, "vyhrážala " sa doktorkou s injekciou, smetiarmi..nič nepomáha..ked mu tú telku nepustím tak reve, kričí tak strašne silno, že nakoniec musím povoliť, lebo by zobudil celý činžiak..lebo aj to som skúšala, ale neprestal plakať a kričať ani po pol hodine.. Volala som s detskou lekárkou, ta mi odporuččila Sedaliu - na prrodnej báze, to nezabralo, potom mi povedala aby sme skúsili Novo-passit, to som ešte neskúsila,ale je to toho istého charakteru ako sedalia..poraďte mi čo by som ešte mohla skúsiť.. dakujem pekne za každú radu-názor..

lara1507
19. okt 2015

@maslenka47 skús tie lieky..

maslenka47
19. okt 2015

@lara1507 ok, ked vyskusam, donesiem aj tebe 😎

vvrka
19. okt 2015

Jezisi, neviete dietatu dat hranicu a ustrazit si ju, a chcete to riesit tym, ze ho nadopujete? Fakt vam to pride ako rozumne riesenie? myslim, ze chyba je v tom, ze sa bojite jeho agresie, jeho placu a zurivosti. Upracte si to v hlave - aby dieta v noci pozeralo telku, fakt nie je spravne a vhodne. Ked sa s tym stotoznite, tak sa moze aj na hlavu postavit, a vy nepopustite. Az docielite konecne toho, ze pochopi, ze tudy cesta nevede.
Lebo svojim doterajsim pristupom ste dosiahli akurat to, ze vie, ze ked bude dostatocne dlho revat, nakoniec ustupite. Tak preco by to nerobil, ze?
A este varovanie - naozaj vam neodporucam strasit ho, to ma dalekosiahle a velmi skodlive nasledky. Skuste mu pokojne vysvetlit, ze sa vam nepaci, ked chce v noci pozerat televiziu, ze vam to vadi, lebo v noci sa ma spinkat, a moze vam povedat, ako inak by sa potreboval ucuckat - pritulit sa, precitat si rozpravku, byt pri nom v izbe, kym nezaspi.... Aj s dvojrocnym dietatom sa da dohodnut.
Je to len o vas a o vasej schopnosti trvat na svojom rozhodnuti a schopnosti udrzat hranicu. Teraz ju vas syn veselo preskakuje a casom to nebude len o tomto, ale pochopi, ze dosiahne u vas hocico, ak bude natolko neprijemny, hlucny a agresivny, ze to neustojite a ustupite. Nehovorim, ze mate byt rodic - bachar, ale ak ide o taketo ocividne nespravne veci, tak jednoducho trvajte na tom, ze telku nie a basta, ale budete pri nom, aby nocny spanok zvladol nejakym inym sposobom, s pocitom bezpecia a pohody.

lucinda1989
19. okt 2015

@vvrka pozri si starsie prispevky.. uz to vyriesili 😉

marcah
19. okt 2015

@vvrka to bolo pred mesiacom. Mamina sa uz vyjadrila ze vsetko dobre dopadlo, maly uz zasa pekne spi 🙂

vvrka
19. okt 2015

@lucinda1989
@marcah
To som rada. 🙂 Musela som reagovat, lebo ma to normalne rozculilo. Napriklad v USA je bezne pchat do deti sedativa, ked ich rodicia nevedia zvladat, podla mna je to chore.

lucinda1989
19. okt 2015

@vvrka máš pravdu je to chore, ale keď si človek nevie rady a obrati sa na lekára a ten ich odporučí a človek je na dne je možné, ze ich dieťaťu dá..táto mama mala viac rozumu a nakoniec stačilo odstrániť TV zo spálne 🙂

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@lara1507 ďakujem za milé slová a hlavne povzbudivé..no mala som šťastie aj na iné psycho názory a postrehy a aj útoky na moju osobu a výchovu akoby so mnou istá osoba žila..ale aj takto sa dajú riešiť vlastné problémy navazanim sa do druhých a ventilovat.. Zatiaľ pokračujeme dobre so spaním,aj keď sa zobudí v noci,vyciká sa a spinkame ďalej..A pokročili sme aj v odúčaní od prsníka,kojim len keď ideme spinkat.. Prelepila som si bradavku leukoplastom,asi má nejaký rešpekt pred ním,pretože ani nemrnkne, takže super..ide to aj bez plaču,čo som sa obávala že bude to drsné..

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@vvrka
Ďakujem za názor, možno to tak vypadalo,ale skutočne som nechcela dieťa dopovat liekmi..obrátila som sa na lekárku potom ako som vyskúšala všetko OKREM ODSTRANENIA TELKY..!!A ona mi odporučila sirup na rastlinnej báze..skúsila som ho na tri dni,mal sa užívať 7 dní,ale po troch dňoch som to zrušila,lebo mi to prišlo choré aj keď sa jednalo o rastlinnú bázu..našťastie je všetko v poriadku, pekne spinkame.. Ďakujem ešte raz za rady a názory všetkým 🙂

katka1981
20. okt 2015

@simonkovamamina, kazde dieta pride do veku, kedy sa nauci zapinat spotrebice a velmi samu to paci. Tak aby som bola sefom nad televizorom ja, vytiahla som zozadu kabel a bez kabla ti nik na svete telku nezapne. Ze ma dieta problemy so spankom, to chapem, mali sme to doma a stale to nie je idealne, ale toto nie. My sme tiez mali obdobie, ze televizor sa akoze pokazil a to som len vytiahla kabel, schovala a bolo. A co sa spanku tyka, nam pomohlo ked mala izbu dcerka sama pre seba a potom prestahovanie na dospelacku postel a stale dodrziavat rezim, to robime dodnes. A jasne skusali sme kadeco.... U nas Sedalia nepomohla, ani caj na upokojenie, ani sirupy na ukludnenie co beru alergici, nepomohlo nic.... len pockat par rokov.

katka1981
20. okt 2015

@skakalka, netreba davat telku prec, staci zozadu vytiahnut el.kabel a schovat pred malym. 🙂

katka1981
20. okt 2015

@simonkovamamina, este jedna rada, neviem ako dieta stravujes, ale skus mu vysadit cukor. Pred vecierkou co najmenej pohybu, aby sa neprebral, inak vies o tom, ze na spanok je potrebny hormon melatonin, kt. sa tvori v tme a rozhodne je dokazane, ze sledovanie tevizie znizuje tvorbu melatoninu? Nam dcerka zaspava pri spinkacovi taka lampicka macko co hra uspavanky. Ale uz dlhsie je vybity a je blby kabel, tak ju uspava toto

https://www.youtube.com/watch?v=B0kBovjoHA0

hra jej to z vedlajsej izby a toto ozaj pekne upokoji. Skus mu to potisku pustat. Ak sa mu nepaci, vyber ine pesnicky.

moni244
20. okt 2015

@simonkovamamina ale to je fakt logika, vyskusat vsetko, aj lieky ale nevyskusat dat prec telku zo spalne 😀

sardinka335
20. okt 2015

@moni244 ideeeš.sa smejem ako ,,kon,,... 😀 😀 😀

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@moni244
No vidíš?? Ešteže si mi pripomenula aká som drbnutá!!! Na teba som čakala!!

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@katka1981
Ďakujem.. 🙂

katka1981
20. okt 2015

@simonkovamamina, vy mate telku v spalni? Ak, ano, dajte ju do obyvacky alebo inej izby, to nie je pre dieta vobec vhodne ani mobily ani nic. A potom vytiahni kabel, aby si sefovala telke ty. Neboj casom sa voci skrekotu obrnis, mne to trvalo asi 5 rokov ale uz som ok. 😀 😀 😀

moni244
20. okt 2015

@simonkovamamina nemas zaco, som rada, ze som pomohla

moni244
20. okt 2015

@sardinka335 ale tak chapes? Potrebuje az rady zien tu, aby dala tv prec?

sardinka335
20. okt 2015

@moni244 ja to vobec nechapem.....ze maly krpec v noci diktuje program a pozera tv...robí si s ,,materou,, čo chceeeee.....a ona sa tomu čuduje. Ja som zase inak vadna....zjedla som pred chvilou Monte....veeelmi nezdraveeee, samy cukor čo ja ,,neborká,, teraz budem robiť? Poraď... 🙂

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@moni244
Keby si lepšie čítala,tak by si čítala že som telku vypinala a aj som vytiahla kábel zo zástrčky!! Opakujem, urobila som chybu,uznávam si ju..všetko čo som chcela bolo len to aby som tento problém odstránila bez toho aby trpel malý kvôli mne..

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@sardinka335
Mater si ty!! Budeš tlstá ako prasa..A ved čo?? Tu ta nik nevidí aspoň sa nedogrcaju z teba ty ťapa sedlácka.. Zožer ešte pol ladnicky a utekaj spať

sardinka335
20. okt 2015

@simonkovamamina a prečo mal maly koli tebe trpeť? akoze detský rev je ,,trpenie,,? Si mu všetko dovolila na čo si panačik uzmyslel tak skačeš ako on piska...,,americká vychova,, kričí tak silno ze musíš povolit? a ked v puberte bude kričať tak silno ze chce cigarety tak čo urobíš? daš mu ich len nech je klud v baraku....lebo čo povedia susedia. 🙂

moni244
20. okt 2015

@simonkovamamina podla tvojho vyjadrovania chapem, preco ta nenapadlo dat prec televizor

moni244
20. okt 2015

@sardinka335 nerob si zasoby doma. Co nie je doma, to nezozeries 😀

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@sardinka335
Evidentne to nechápeš,nechajme to tak..je to aj tak už vyriešené.. Pravdou je aj to, že veľa vecí človek pochopí až vtedy keď ich prežije.. Ale aj tak ďakujem za názor

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@moni244
Vás je tu škoda!! Vy ste dokonalosť!!!

sardinka335
20. okt 2015

@simonkovamamina toto nie je situácia v zivote ktoru musi niekto preziť - to je chyba niekoho z ktorej sa treba poučiť a naopakovať ju. Sak vo vysledku mne je to ,,egal,, každý ako si zariadi - aj ja samozrejme.

simonkovamamina
autor
20. okt 2015

@sardinka335
Máš pravdu,poučila som sa..len netreba hneď všetko zbaliť do jedného vrecka s názvom robí si s materou čo chceeeee a baviť sa na tom..

timea7
20. okt 2015

@simonkovamamina zbytočne tu na baby útočíš, nehnevaj sa, ale chodiť s takouto kravinou na fórum, za lekárkou, dávať dieťaťu sirup, aby si odstránila zlozvyk, ktorý si mu vytvorila sama, to je značne nezvyklé. Rozmýšľaj, čo by asi v tejto situácii robila tvoja babka, alebo mama štyroch detí. Čím skôr zistí tvoje dieťa, kde sú hranice a že ich určuješ ty, tým menej problémov s ním v budúcnosti budeš mať. A prepáč, na mame, ktorá rieši takýmto spôsobom problém, že jej dvojročné dieťa chce v noci pozerať TV, sa bavím aj ja, či sa ťa to už dotkne, alebo nie.