icon

Prečo naše 5 mesačné dieťa poriadne nespí?

nika_17
4. jan 2017

Ahojte mamicky,chcem vas poprosit o radu,s manzelom sme uz zufali.Mame 5 mesacnu dcerku,je to dobre dievcatko,poslucha,cez den pekne a rychlo vacsinou po hodinke a pol az dvoch hodinkach zaspi.Uspavame ju v kociku alebo na rukach co nam az tak nevadi.Velky problem je uspat ju na noc.Vydrzi byt hore 4 aj 5 hodin,pri zaspani place,trepe sa a nie a nie spat.Velakrat ju uspavame niekolko hodin a spat chodime niekedy az o jednej druhej a sme uz vycerpani.Skusali sme aj nechat ju vyplakat,ale to sa dlho vydrzat neda.Neviete nam prosim nejak poradit?

Strana
z3
frankie2018
7. jan 2017

Ja mam 5mesacneho maleho a rano vstava o 7mej. Prvy spanok ma medzi 9.30 a 10tou,to spi do 13tej. Potom je hodinku a pol hore a spinka od pol tretej do stvrtej. Je hodinku hore a spinka od piatej do siestej. Potom je hore 45minut a sucha si ocka. O 18.50cca kupeme,o 19tej papa kasu,potom este dokojim a o pol osmej spinka. V noci je hore 2x len sa napapa a spi dalej. Ale aj on mal pokusy ze v noci o 4tej ze je vyspaty ale nikdy ma nenapadlo vybrat ho z postielky a ist sa hrat tak mu to vydrzalo pol hodku a zaspal. A uz si odvykol. A tiek ked si to zratam cez den spi 5,5 hodiny a v noci tych 10,5. A aj on aj my sme spokojni. Tiez si myslim ze ked posledny denny spanok konci pred 22hou tak sa nie je co divit ze tak dlho mala vydrzi hore.

janickacrazy
7. jan 2017

@alby2014 Nie, nebol mrzutý, bol aktívny celý den ako keby spal normálne, len vyžadoval pozornosť a musela som sa mu stále venovať, čo bolo neskutočne únavné. Ale večer, ked zaspal, tak spal v kuse aj 7 hodín, čiže zjavne nemal problém prejsť do hlbokej fázy spania. Uznávam, že on bol extrem, stále potreboval, aby sa niečo dialo, ked sme raz cestovali lietadlom, bol hore 12hodín vkuse cez den, aby mu náhodou niečo neušlo, mal 6mesiacov vtedy.

janickacrazy
7. jan 2017

@katriona1 No ved áno, máš pravdu, zakladateľka má len zle načasované spánky, to je celý problém, treba to poposúvať.

janickacrazy
7. jan 2017

@frankie2018 Tak to bud rada, že máš takého spachtoša, moj prvý a tretí syn tiež spávali takto veľa, ale ten prostredný bol total nespavec od narodenia. Ako novorodenec 3 hodiny reval a 20 minút spal a tak stále dookola celý boží den, čistá psychiatria. 😀

nika_17
autor
22. jan 2017

Ahojte,dakujem za rady,pomohli.Preorientovali sme sa,mala zaspava cca o osmej-deviatej,trvalo nam to 2 tyzdne.Ale znova nam zacal problem:ak zaspi na nocny spanok,po hodine sa zobudi a nechce spat,ale mojkat,hrat sa.Nechapem.A potom v noci sa nam zobudi aj zo 5x.Neviete,co sa stalo? Cez den spi max 5 hodin,aj to je vela..

meggyinka
22. jan 2017

@nika_17 ooj nasa zacala robit to iste. Tiez ma 5 mesiacov..pekne zaspi okolo pol8 a potom aj 6x hore alebo "lepsie" zobudi sa a je hore aj 3 hodky v noci. Neviem coto si zas vymyslela ale je to riadne namahave

Strana
z3