Pustili by ste dvojročnú dcéru samu s otcom a jeho rodičmi?
Chcem sa spytat ci by ste pustili dvojrocne dieta same s otcom a jeho rodicmi na kúpalisko? Este nikdy s nou neboli sami ale zase nechcem im branit v niecom. Len sa strašne bojim aby sa malej nieco nestalo bojim sa ze na ňu nedaju dostatocny pozor. A hlavne mala je veľmi naviazaná na mna. Dúfam ze nebude plakat lebo to budem asi velmi tazko znasat... som len prilis precitlivelá?chcwm im ju dať nech si ju aj oni uziju ale na druhej strane mám strasne obavy 😪
Pozri budu tam stari rodicua aj otec dietata...a sama viem ze prvykrat je to vzdy najtazsie... a ako matka sa budes bat vzdy...
A stst sa moze vzdy a vsade nieco a nielen pri nom ale aj.pri tebe....
Pravdaže pustila, koľko 2 ročných detí sa za posledný rok utopilo na kúpalisku?
A že si dá fastfood, neumre.
Mamičky tie deti majú aj otcov, tak im nebráňte tráviť čas so svojimi deťmi z dôvodu vášho neopodstatneného strachu.
@mogaa ale tam je väčšia pravdepodobnosť
Asi to fakt bude rozdiel, či spolu žijete ci nie. Môj muž deti vlacil od narodenia kade-tade, ani mu nenapadlo, že sa ma má opýtať, či môže 😇 Až včera som sa úplne náhodou od chlapovej asistentky dozvedela, že nás vtedy trojtýždňový škriatok sa zúčastnil ministerského rokovania 🤣🤣🤣 Takže nejaké kúpalisko by ma vôbec nerozhadzalo. Keby chceli ísť niekam na jazero, asi by som sa obávala.
@mondolina veď ale píšem že nechcem brániť !!!! Kludne nech ju vezmú do ZOO, na chodník korunami stromov, do kontaktnej ZOO alebo hocikde ale pri vode sa bojím lebo treba mat oveľa väčšiu zodpovednosť
@sense áno áno prvýkrát to bude ale prežijem nejako občas mu napíšem či je všetko ok 😄
Tak mu v tej zodpovednosti nebráň.
Hej bude kukať do mobilu a nie na dcéru. Chápem tvoje obavy, uvidíš že bude fajn.
@mondolina nebránim iba sa pýtam či je to ok pustiť take malé dieťa samé s nimi... nikde ani nepíšem že ju nechcem dať... no lebo píšeš ako keby mu ju vôbec nechcem dať a braním mu v akomkoľvek styku a pritom to vôbec tak nieje!
Dvojročné v týchto horúčavách by som nepustila, hlavne ak nie sú otec a starý rodicia zvyknutý sa o dieťa celodenné starať a,, nepoznajú,, ho. Dvojročné u bude dobre doma pri mamine v chládku.
@laila22 no ešte aj to aby úpal nedostala.. lebo to im ani nenapadne aby aj pitný režim dodržiavala
@vroni no radšej by som bola spokojnejšia keby ide na ministerstvo ako na kúpalisko 😂 a zase trojtýždňové dieťatko len spinka a leží a dvojročná strela ako naša čo neobsedi ani minútu je rozdiel 😂 ale aspoň sa nebal ísť s nimi sám haha 😄
Ty musíš vedieť, ty si mamina, vieš aký sú zodpovedný... A úprimne dvojročné dieťa si nebude pamatat, že bolo s tatom na kúpalisku.. Mne bolo vždy ľúto tých bábätiek a batoliat, keď v tých horúčavách spali v kocikoch, len aby sa rodicia vykupali..
Kamoška včera písala, že svokra stražila 2.5 ročnú pri brehu a ona vo vode len po lýtka zrazu padla dolu tvárou a svokra stala hneď vedľa nej a totálne spanikarila, nevedela ju dvíhnut, musela vystartovať ona z deky. Musíš posúdiť, či otecko a jeho rodičia budú schopní na neho dohliadnuť. Možno práve keď tam ty nebudes, niečo vyvedie. Nesmú ho pustiť z oči a v prípade potreby žiadna panika, ale chladnokrvne zachrániť...
Niekedy si chlapi zvyknú takto zlahcovat. Treba ich zapájať do života detí aj tak, ze sa im budú venovať bez matiek. A ďalší dôvod je aj ten, ze žena si tiež zaslúži a potrebuje oddýchnuť. Je to aj jeho dieta tak ake vnucovanie, otec ma byt plnohodnotný rodič ako matka, co ak by sa s tebou niečo stalo alebo by si musela ísť na cas napr do nemocnice? Proste treba ich zapájať do života ich deti aby potom neboli vysokovani. A vy spolu nežijete, či?
Je raz otec dieťaťa takže má rovnaké práva ako matka....to že spolu nežijete na tom nič nemení....ty mu ani nemôžeš určovať kam má s dieťaťom ísť a kam nie....lebo si požiada súdne o styk otca s dieťaťom a ty mu ho budeš musieť dávať každý druhý víkend a to bez toho aby ti vôbec hovoril kam dieťa zoberie.....naša v rokoch už začala chodiť do škôlky - na jednu učiteľku 5-6detí, bežne chodili s nimi na prechádzky do mesta -práve vďaka škôlke sa naučila neutekať a neísť kam sa jej zachce.....
*v 2 rokoch začala chodiť do tej škôlky....tiež som sa mohla báť ak 12takých drobcov berú 2učiteľky cez celé mesto , že sa im niektoré vytrhne a vbehne pod auto.....2roky je vek kedy už veľa rodičov berie aj mladšie deti kúpať sa.....a idú traja dospelý....a verím že aj starým rodičom bude vnučka vzácna, takže sa jej tam budú venovať, rovnako by som minimálne "svokru"nepodceňovala že dieťaťu nedá piť alebo ho nechá na priamom slnku....
To ze sa bojis je normalne, ja mam tiez stresy ked mala niekam ide bezo mna, a aj teraz. Ale tento stres neprenasam na nu ani na nikoho ineho a necham ju ist. Je to proste tak, ze niektore matky sme bojazlivejsie ako ine :DDD Mala pravdepodobne nevie plavat, zabezpec jej ze ma poriadne veci k vode. Mne sa osvedcili Cherek kolieska, mala ich mala aj pri mori... vobec sme to nedavali dole kym nelezala na lehatku :D ak by aj padla do vody tak to ju uplne v pohode udrzalo aj ked mala rok, aj ked mala 4... a moze pobehovat kolko chce (inak fakt sa mi nestalo ze by nam mala utiekla niekde na kupalisku, alebo plazi alebo by sa nejaka s mojich katastrofickych predstav splnila ) plus samozrejme nech ma pobalene co treba krem, klobuk atd atd..
Jasne dostane upal,nejake zaludocne problemy z jedla, bude dehydrovana, utopi sa 🤦♀️ podla mna kvalitne prehanas
@petulda333 to sú všetko možné veci ktoré sa bežne stavaju 🤷🏼♀️ Nepreháňam iba vravím...
A aby ste boli všetky ukľudnené tak dnes už išli... bože podaktoré hneď musíte mat blbe reči že nechcem dať a preháňam... človek je len opatrný...‘pýtala som sa na niečo konkrétne a nie či im odopieram možnosť byt s malou keď som už viac krát zopakovala že mu nezakazujem byt s ňou! Len je to podľa mna nebezpečnejšie ako keď ide niekde na normálny výlet
Tak ja budem za divnu ale nepustila. Hneď z niekoľkých dôvodov. Prvý x bez mamy, kúpalisko mi nepríde vhodné pre tak malé dieťa v tejto dobe hlava na hlave atď. Musela by som mu 100percentne veriť. Nech sa na mňa chlapi neurazia ale veľa veci podcenia alebo neodhadnu možné následky. Skôr by som navrhla výlet, zoo, mini farmu je milión veci kde sa dá ísť. PripAdne chod s nimi ak je možnosť a ak bude všetko ok nabudúce nech idú sami.
A k autorkinej otázke, nie, ja by som sa takychto okolností (malé dieťa, relatívne rizikovejšie miesto, doteraz sami spolu netrávili čas a navyše vy ako partneri uz spolu nežijete) samotné dieťa nepustila.
@vroni a tomuto musím aj ja komentovať, čo dorabal môj muž. S ročnou dcérou chodil po fuskach. Volám mu čo robí malá a on, že nevie, stráži ju nejaká pani, on je pri kotli v pivnici 🙈
Ale inak, pustila som ich všade, veď ani ja sa jeho nepýtam keď niekam ideme, ale divím sa autorkinmu ex že prvý raz sám si trúfa na kúpalisko.
Pustila ale ako je kazdy zvyknuty tak s mojou prednaskou na co vsetko maju davat pozor 😂😂😂
Jasne, ze sa bojis. To je v poriadku. Uvidis bude im dobre. Detske bazeny su prisposobene potrebam deti. Dobre ju rano nakremuj, daj im rukavniky, protismykove topanocky do vody. Spis mu co ma zobrat jest, ovocie, ze ma vela pit, pripadne napis rezim o kolkej ma co dat jest a nech ti posle fotku. Mala bude mat super zazitok a ty to zvladnes. Aspon si budu zvykat na seba aj samy, dva roky je idealny cas.
ja mojho maleho som nepustila kupat sa s parnerom a tp zijeme spolu 😅
Ano prehanas. Kazdy sa boji o svoje dieta, ale nemysli hned na xy tragedii co by sa mohli stat 🤦♀️🤦♀️

Samozrejme že pustila....veď ju zoberú maximálne do malého bazéna a určite ju tam nenechajú samu😉spadnúť a rozbiť hlavu si môže aj doma....to je ako nechodiť cez cestu, lebo ma môže zraziť auto....