Šesťmesačný synček nevydrží ani chvíľku sám
Je podľa vás normálne, že môj čoskoro sedemmesačný synček vydrží byť sám maximálne 10 minút jedenkrát denne?
Od narodenia je veľmi nepokojné, plačlivé, málo spiace bábätko. Liečime atopický ekzém a alergiu na bielkoviny kravského mlieka. Napriek všetkým opatreniam sa jeho správanie nemení.
Váhu má peknú, už aj prikrmujeme, takže hlad to určite nie je. V podstate len papá alebo sa nosí, v momente, ako ho položím, začne jačať, až sa zadúša plačom. V nosiči či šatke vydrží len chvíľu, v kočíku dvakrát denne tak hodinku. Snažím sa mu striedať činnosti, ako to len ide no napriek tomu sa nemôžem v kľude ani najesť.
Sám sa hrať s hračkami vydrží tak 10 minút 1x denne, zväčša po raňajkách, potom nasleduje kolotoč nosení, dojčení a papaní. Každé položenie oplače. Nepripúšťam si, že som si ho tak naučila, pretože je taký naozaj už od narodenia.
Metóda vyplakania nefunguje, skúšala som ju asi trikrát a nemám na to žalúdok, lebo som ho brala po hodine stále plačúceho a pukalo mi z toho srdce.
Kvapky na bolesť bruška sme skúšali snáď všetky.
Kolíska, hojdacie lehátko, vibrovanie, hudobné kolotoče, cumeľ, nič z toho nefunguje, neviem ho vôbec zabaviť ☹ Usmieva sa málinko, nahlas sa zasmial možno 3x.
Obávam sa aj o jeho ďalší vývoj a napredovanie, keďže nonstop na rukách nemá šancu chytiť žiadny pohybový vzorec.
Je to naozaj neúnosné, nejde o môj komfort, ale vidím, že to dieťa sa trápi a nemôžem sa zbaviť pocitu, že to má organický dôvod a existuje nejaká možnosť, ako mu uľaviť ☹
@mmoni89 ja zasa premyslam ako sa da 6 mesacnemu striedat cinnosti kedze len je. Spi a kuka na svet a hra sa.
@sassannka ries to s lekarom. Ked nema zaujem ten, ktoreho mate, tak si zaplat konzultáciu v sukromnom centre. A daj ho vysetrit u klinickeho psychologa (Janosikova Daniela). Pytaj sa k neurologovi. Ale vopred ti vravim, ze je desne narocne diagnostikovat 6 mesacne dieta. Chce to ochotnych a trpezlivych lekarov. A tvojou ulohou je ich zabezpecit. Musis sa za dieta bit. Tu na koniku ti nikto nepomoze lebo nevidíme do tvojho dietatka. A dva identicke pripady nikdy neexistuju.
@petrofka Ďakujem. Áno, snažíme sa. Musela som už lekára aj zmeniť, alergológiu som si vydupala (tam potvrdili alergiu na BKM) no medzitým sme prišli aj sami na to, že je alergik, keďže dostal prudkú reakciu na UM ☹ Dnes som písala do súkromného alergo centra, lebo sa mi nezdá byť komplexne poriešený a čakám na odpoveď. Aj je objednaný do DFN k inej kožnej lekárke, pretože napriek tomu, že máme už druhú, ekzém stále nemáme zvládnutý. Ja sama držím diétu kvôli dojčeniu, vysadzujem alergény, ale okrem toho, že som za prvý týždeň schudla tri kilá sa nič prevratné nestalo.
@sassannka trpezlivost.. veci v organizme sa nemenia hned. Niekedy je treba aj dva tri mesiace, aby sa nejaka uprava prejavila. Ved isto poznas aj ty netrpezlive mamicky, co striedaju po tyzdni UM. Ale ono treba ozaj vyckat. Napriklad crevne bunky sa obnovuju kazdych 30 dni a podobne je to aj s ostatnymi organmi. Zmeny byvaju zväčša ppmale a postupne. Je ozaj velkym stastim vyriesit nieco skokom zo dna na den.
Prosím, venujte chvíľku vášho času vyplneniu dotazníka na tému: motivačné a demotivačné faktory na pracovisku..... prosím iba zamestnaní .... ĎAKUJEM 🙂 phttps://www.survio.com/survey/d/I3L5M9B8I3A1P9Q7R
Prosím, venujte chvíľku vášho času vyplneniu dotazníka na tému: motivačné a demotivačné faktory na pracovisku..... prosím iba zamestnaní .... ĎAKUJEM 🙂 phttps://www.survio.com/survey/d/I3L5M9B8I3A1P9Q7R
@sassannka prepac, nechcem tá súdiť ale mne nepríde normálne sa od polročného zdravého dieťaťa nevzdialili resp.raz za pol roka na hodinu.A myslím to v dobrom....veď už musíš byt riadne na nervy z toho....myslím, že aj tebe by dobre padlo trosku sa vyventilovat alebo len tak ísť sa prejsť s kamoskou na kavu a pod.A čo sa týka tej alergie na bielkovinu kravského mlieka tak moja mala ju mala a prejavovala sa dosť agresívne krv v stolici ale paradoxne krvnými testami nebola dokázaná, držala som bezmliecni dieru asi rok.ale na začiatku som nezjedla ani vianocku lebo aj v nej je mlieko a pomohlo ale prvé zlepšenie až tak po mesiaci bolo
@lala123 Áno, je to naozaj o nervy. Ale nedá sa inak. Od začiatku vyžadoval dojčenie každé dve hodiny a do 4 mesiacov vydržal na prsníku aj 3/4. Môj deň vyzeral tak, že som kojila, hodinu držala na rukách a zase kojila. Príkrmy dávame od 5. mesiaca, ale je slabý papkáč, dojčenie je stále prvoradé. To je dôvod, prečo sa od neho nedokážem vzdialiť.
Nám sa alergia prejavila silným sčervenaním, žihľavkou, masívnym opuchom najmä v tvári, nereagovaním... GIT prejavy nemá, možno bolesť brucha a z toho je nekľudný, ale ja už mesiac aj pol som na prísnej bezmliečnej diéte, pričom nejem ani stopové množstvá (samozrejme ani v pečive) a zatiaľ sme rovnako... Dokonca odvčera zase zhoršený ekzém ☹
@sassannka Moj mal tiež alergiu na BKM, ale po vysadení mlieka sa jeho stav dosť zlepšil, ale kedže bol zvyknutý na neustálu pozornosť, tak ju stále dosť vyžadoval, ale už sa začal aj usmievať aj trochu lepšie spať, možno u vás je aj nejaký iný problém, ked sa to nelepší. Idete na nejaké testy?
@sassannka ahoj, ja som mala takého syna , druhého v poradí. Ostatné deti ( ) boli pohodové bábenka, ale toto chlapča mi dalo zabrať. Neustále plakal, nespal, nalepený na mne ako opička. nebolo možné nič v domácnosti urobiť , ešte aj keď som bola v obchode SAMA, v ušiach sa mi ozýval vresk. Ani neviem či sa vôbec smial , lebo furt reval .
Keď prestal revať po dvoch rokoch , začal biť deti na pieskovisku, v jasliach , v škôlke neposlúchal ( 3!!!! škôlky ) ,
nezistili mu nič žiadne alergie , jednoducho nič. Dnes má 18 rokov a je z neho pohodový chlapec. Takže nemusí ísť o žiadnu patológiu.
@janickacrazy Alergologička u ktorej sme boli testovala len BKM ☹ Chcela nás úplne prestaviť na Neocate (ukončiť dojčenie), no malý mi to vytrvalo odmieta. Dokonca získal aj odpor k fľaši, pritom predtým z fľaše piť vedel. Takže dojčím ďalej a som na diéte (ktorú mi poradili tu na MK, alergo nič). Zmena žiadna ☹
@maminuska Toho sa bojím, že si ponesie frustráciu ☹
Ak ta to povzbudi, ja som zazila presne to iste s malym. V cca 2,5roku sa to zlepsilo. Asi som ta moc nepotesila 😂 teraz uz na tie casy spominam usmevne, ale na druhe dieta uz fakt nemam odvahu! Viem co to je nespat, nejest, a vkuse pocuvat vreskot. Keby som ho tak nemilovala uz ho vyhodim von oknom niekedy 😂 (pre menej chapave- vtip) 😘
@sassannka ahojko ak mas nepokojne dieta s BKM s alergickym opuchom ani sa mu necudujem ze je nepokojne aj ja som take doma mala des... ☹ poznam to niekedy sme kvoli opuchom skoncili aj na pohotovosti ci v nemocke na kortikoidoch jedine co nam pomohlo bolo to neocate mlieko a prisna dieta u dietata. ak drzis dietu ty a kojis tak musis mat BKM dietu inak bude drobec opuchat stale, nakolko BKM potravin je velmi malo a fakt sa laktoza nachadza aj v potravinach kde by si to necakala, potom je drobec nepokojny, nafuknuty a ma bolesti hoci to navonok nemusi byt vidiet ☹ drzim vam palceky nech sa to polepsi nam sa to cele zlepsilo cca po 3/4 roku od vysadenia laktozy a nasadenia diety. drzte sa
...a zabudla som napisat, ze mal este aj oneskoreny vyvin reci, takze v 3R povedal par slovicok a bolo tazke komunikovat. Tiez som skusala vsetky mozne metody aj rady, ale nikam to neviedlo...vyplakanie nula bodov, to sa revanie len stupnovalo a nevedel sa uz potom utisit. Vsetko bolo tazsie, jest nechcel, spat nechcel, vsade len so mnou, musel ma stale vidiet. Presne ako tvoj. Rady typu ved nechaj ho revat a chod robit to - hento neviedli nikam - ak som mala pocuvat tie vresky z inej izby tak to radsej som ho brala aj na wc. Aj zo zvukov bol hotovy, vysavat sa nedalo, ked cosi padlo tak hysak...Nervacik je doteraz, ale je to coraz lepsie. Ja toto pripisujem (laicky) slabo/nedokonale vyvinutej nervovej sustave. Takze - zatnut zuby a vydrzat 😀👍 inu radu nemam...
@sassannka Skús dať otestovať aj ostatné alergény, vie to spraviť aj pediater.
@sassannka necitam celu diskusiu...nejake cvicenie s fyzio ste skusali ? ked mas strach ze nechyti ziadne pohybove vzorce cvicenim ich mozete trenovat
Ahoj...ak to dobre chapem, tak najvacsi problem je, ked ma lezat....??...Pripomina mi to trochu mojho syna...Ja ked som ho polozila na postel alebo hocikde inde...Ako keby vsetko horelo...Hned revy....Inac aj tvoje schudnutie ma vplyv na kvalitu kojenia...A ked ma exzem a alergie, tiez znamena, ze to ide z vnutra(Aj z toho moze byt nekludny)...Cize podla toho co pises to moze byt zo stravy a aj ty ktoru davas do seba...A moze sa aj odrazat to, ze ak si ty nekludna, moze sa to prenasat nanho...Oni to velmi dobre vedia vycitit, ked je mama nekludna, nervozna....Jednoznacne by som urcite stravu nebrala z restiky...Nevidis ako to varia...Varila by som ja..Tiez mi radili ved ho nechaj vyrevat...Hej hej bol schopny revat hodiny a az do extremu...jednoducho som musela byt nonstop pri nom...O kojeni ani nehovorim....Kazdu hodinu bol kojeni...Musel ma vidiet vsade...Nosila som ho nosici...On potreboval byt natoceny tvarou na mna, nie naopak...Potom som kupila hrazdicku na hranie(malo to zvuky,hracky) a podobne...Tam som ho dala a skusal sa naciahnut, prevracal sa(tam vydrzal)...Nakoniec zistil, ze sa da plazit a o par tyzdnov lozil za mnou..Ako 7.5mesacny zacal chodit okolo stola a v 10-12mesiacoch doslova lietal dole schodmi(uz vedel perfektne chodit)...Ale mal uplne napodobne stavy ako tvoj..Casom som zistila, ze to bolo stravovanim...Ktore mu vytvaralo taky nepokoj(zastavene vetry)....A ked sa zacal plazit, potom chodit a behat, tak to ustalo...Jednak plac a jednak aj take to nekludne obdobie... Chalani su iní ako baby...
Jasne ze to je normalne, dieta musi prejst nejakym vyvojom, v 6 mesiacoch neviem ci este neberie ze vy a on ste jedna osoba. Musi prejst fazou ze si zacne uvedomovat, ze aj ked odidete sa vratite spat. Zatial to nevie. Ja som v 6 mesicoch pomaly nevedela ani navarit, lebo nevydrzal ani sam v sedacke... to prejde
Nas revaval skoro1,5 roka kym nezacal miesto toho trochu rozpravat. Ked sa zacal sam hybat brala som to ako vykupenie ze ho nemusim stale na rukach nosit.
@sassannka ahoj.Moja urcite si maleho na nosenie nenaucila jednoducho niektore detičky su take a mam to veru s cim porovnat mame doma 5 😁 a tento naš najmensi je teda ukažkove babo zatiaľ len spí a papá a hrá sa len v postielke minimalne si ziada ruky ale k veci.
Dcera druha v poradi bola taká tiez len plakala z ruk nezliezla priberala krasne len nechcela byť sama a tiež to nebolo tym ze by som ju to naučila bola take babatko a ver chcelo to veľa ,veľa trpezlivosti vtedy este aj moji rodičia prisli pomahať a dala nam teda vsetkým zabrať.Kolko krat varil a upratoval manzel len aby som si ja oddychla alebo bol s nou on a ja som varela po roku sa to ako tak upravilo pustila sa behat a tym padom objavovala svet a trošinku sa osamostatnila.Ale niaky zazrak to nebol teraz ma uz 12 r.a je s nej veľka samostatná slečna .
Viem,ze to mas teraz narocne no ver ze to raz prejde a to co sa venujes babatku sa ti raz vráti 100 nasobne v laske od neho a potom budes uz len spominať ako to bolo ked bol malý 😘
@sassannka ja som dceru naucila na kocik. Kamkolvek som sa pohla isla so mnou, ked som robila v kuchyni, alebo upratovala chodil kocik so mnou. V kuchyni som jej pustila nachvilu pesnickove rozpravky alebo dala nieco do ruky, potom som sa jej zas povenovala. Ale vela sa zmenilo ked som sa zacala s malou viac hybat v spolocnosti, chodili sme na plavanie a ine pohybove aktivity a zaviedli sme babymasaze. Moja dcera bola sice usmievava, ale tiez bola fixovana na nasu pritomnost. My sme mali od malicka problemy s motorikou. Chrbatik mala hypotonicky, nozky hypertonicke. Mala v sebe nejake vnutorne pnutie. Ked sa uvolnila po masazi, vedela sama lezat na podlozke, pozerala okolo seba, pohybovali sme sa okolo nej, ale neboli sme priamo pri nej. Ale kazde dieta je skratka ine, niektore si vyzaduju zvysenu pozornost. Tiez sme mali obdobie, ze som sama nesla ani na zachod. Vsetko casom preslo. Tehu si mala v pohode? Nemala si nejake zdravotne problemy, alebo stresove situacie?
Neockovat! preco to si hadam domyslis 🙂
@sassannka presne ako u nás, a to ani nevravím, že moj starší sa tiež volá Dávid a bol veľmi dobručký, ja mám ešte tretieho teraz a ten je zase dobručký, takže tak na striedačku u nás
@sassannka tak toto rozhodne normalne nie je. Verim ti, ze hladas dovod a chces mu pomoct. Ja skor nerozumiem, ci zeny necitaju dobre co pises..alebo preco tolko tvrdeni, ze je zdravy a je to normalne...
Uz len to, ze ste odstranili problem s intoleranciou na mliecnu bielkovinu...znaci, ze ok nebol a este ho asi nieco trapi.
Chudacik, ho musi nieco velmi trapit, ked nevydrzi v satke a zatina do teba pasticky.
Na gastro celkovo vas dotorka neposlala? Ono koliky sa mozu vyskytovat az do roka. Podla mna to znaci nieco v traveni ked chudacik vydrzi len v zvyslej pohupovacej polohe.
:(

@bmuller ja si tieu tak myslim, doteraz ked som chcela ist ma chvolu prec cakala som kym dobrovolne pusti mi tricko, teraz uz aj na silu mu vyberiem tricko z ruky, poviem, idem na zachodik a napit sa a pridem, a idem ci place ci nie.. ved ako mam zabezpecit starostlivost o neho a mat energiu na hru ked som vystavena ako sucha slivka? A jest polievku na viac krat? No nezabije to ale aky to ma zmysel? Urobim pre maleho vsetko, co sa da, aby bol spokojny, ale otrokom dietata byt nechcem ani to nie je dobre podla mna. Pre nikoho. Ine je odopierat tulenie mojkanie hru a ine ist sa normalne najest aby zena vladala a nebola tiez na nervy..