icon

Šesťmesačný synček nevydrží ani chvíľku sám

sassannka
21. feb 2018

Je podľa vás normálne, že môj čoskoro sedemmesačný synček vydrží byť sám maximálne 10 minút jedenkrát denne?
Od narodenia je veľmi nepokojné, plačlivé, málo spiace bábätko. Liečime atopický ekzém a alergiu na bielkoviny kravského mlieka. Napriek všetkým opatreniam sa jeho správanie nemení.
Váhu má peknú, už aj prikrmujeme, takže hlad to určite nie je. V podstate len papá alebo sa nosí, v momente, ako ho položím, začne jačať, až sa zadúša plačom. V nosiči či šatke vydrží len chvíľu, v kočíku dvakrát denne tak hodinku. Snažím sa mu striedať činnosti, ako to len ide no napriek tomu sa nemôžem v kľude ani najesť.
Sám sa hrať s hračkami vydrží tak 10 minút 1x denne, zväčša po raňajkách, potom nasleduje kolotoč nosení, dojčení a papaní. Každé položenie oplače. Nepripúšťam si, že som si ho tak naučila, pretože je taký naozaj už od narodenia.
Metóda vyplakania nefunguje, skúšala som ju asi trikrát a nemám na to žalúdok, lebo som ho brala po hodine stále plačúceho a pukalo mi z toho srdce.
Kvapky na bolesť bruška sme skúšali snáď všetky.
Kolíska, hojdacie lehátko, vibrovanie, hudobné kolotoče, cumeľ, nič z toho nefunguje, neviem ho vôbec zabaviť ☹ Usmieva sa málinko, nahlas sa zasmial možno 3x.
Obávam sa aj o jeho ďalší vývoj a napredovanie, keďže nonstop na rukách nemá šancu chytiť žiadny pohybový vzorec.
Je to naozaj neúnosné, nejde o môj komfort, ale vidím, že to dieťa sa trápi a nemôžem sa zbaviť pocitu, že to má organický dôvod a existuje nejaká možnosť, ako mu uľaviť ☹

Strana
z3
klimova28
23. feb 2018

najčastejšie alergény sú mlieko, lepok, vajcia, skús vylúčiť aj tie, či to nepomôže. Dá sa urobiť aj doma test na alergie, ale stojí okolo 80 eur a neviem, či u takých malých detí funguje. Ale skúsila by som asi aj to...

missdiva
23. feb 2018

@sassannka myslim, ze je uplne normalne, ze v jeho veku vydrzi byt sam maximalne 10min 😉 . Nepoznam dieta, ktore by sa v takom malom veku vydrzalo same hrat s hrackami.
Sadni si s nim na zem, drz ho na rukach a okolo seba daj hracky a nechaj ho nech sa za nimi sam natahuje ale necakaj, ze sa budes moct vzdialit. Nie som si ista co si predstavujes pod pojmom v klude sa najest, ale sadni si na gauc, daj si maleho na kolena, strc mu nieco do ruky a popri tom sa naobeduj.

jance333
23. feb 2018

myslím, že je to normálne. už som si zvykla, že polievky si dávam radšej do pohára a hlavné jedlo jedávam len s vidličkou alebo lyžicou, lebo sedím na zemi pri malej, aby som to vôbec mohla do seba hodiť :D zahrá sa sama,keď pri nej sedím. má takmer 8mes. veselo si lozí a začína sa dvíhať na nôžky, takže samu ju už nemôžem nechať ani minútu. ideme skúsiť ohrádku poskladať pri kuchyni, či tam chvíľu vydrží, lebo inak varím len kým spí (čo je občas problém pri 30min. spánku), nedám dopustiť na tlakový hrniec, upratujem, čo sa dá s ňou v nosiči alebo keď ju muž cez víkend zoberie ráno von. začala nám teraz bojkotovať kočiar, idú jej zuby, takže o to veselšie. neboj nič, raz to prejde :D

sassannka
autor
23. feb 2018

@elenkaba Na gastro nás nikto neposielal, som rada, že sme sa vôbec dostali na alergo. Alergia na BKM je potvrdená krvným testom aj alergickou reakciou na podané UM. Jedná sa naozaj o alergiu, nie len o neznášanlivosť.

janickacrazy
23. feb 2018

@sassannka Na to gastro sa pýtaj alebo teda nech ti spraví ostatné krvné testy bud pediater alebo alergologik, nedaj sa odbiť, určite toto nie je ok. Prípadne skús vybaviť iného lekára, ktorý by vás zobral, viem, že baby niekde spomínali, že aj súkromne sa dá porobiť nejaké testy, ale treba to platiť samozrejme.
@missdiva Moj najstarší aj najmladší sa kludne hrali ako 6mesační na zemi s hračkami alebo v postieľke v klude aj 2 hodiny, takže áno, aj také deti sú. Lenže jej malý nechce byť ani na zemi ani pri nej, ked ona leží pri nom a to fakt nie je normálne. Len na rukách stále.

sassannka
autor
23. feb 2018

@kllamarka Ďakujem Ti za porozumenie. Romi je taký trpiteľ od narodenia. Mračil sa, vraštil čelo chudák. Spokojný len bol len na prsiach.
Mal vysoké CRP, neskôr silné novorodenecké akné, zahnisané očko, potom som si myslela, že koliky, keď už mali koliky ustupovať, tak mu vystúpil ekzém, ako tak sme ho zvládli a do toho silná alergická reakcia. Sú to všetko len také prkotiny, človek je rád, že nejde o nič vážne, ale potrápi aj to ☹

dominika_klara
23. feb 2018

Vitaj v klube.Dcerka má 9m ,korigo 7(predčasná) A do dnešného dňa nedokážem pri nej ....nič...Ani variť.
Ani wc..Len keď príde manžel z práce o 19tej.Zacinam dobiehať deň...

kllamarka
24. feb 2018

@sassannka na to gastro by som sa urcite pytala. Drzim palce <3

feeesanda
24. feb 2018

@sassannka no ja to poznám, dokonca každý spánok spi na mne v šatke, lebo by spala veľmi malo. Držím sa toho, že keď dozrie,odpadne ako zrelé jabĺčko 😊 neostáva iné len vydržať, v noci sme hore 3-8x, nikdy mi neprespala viac ako 5h, teraz max 3. Neboj prejde to, tretie dieťa bude za odmenu 😁

sassannka
autor
24. feb 2018

@feeesanda Zlatá si 😀 Len či bude. Manžel sa vyjadril, že keby bol prvý ako druhý, tak je jedináčik 😝

problem911
12. aug 2022

@sassannka ahoj, mam podobne babo, dokonca tiez ABKM. opat plati, nepochopi, kto nezazil. viem asi, ako sa citis. domacnost a jedlo mam len tu chvilu, co mi malu manzel dvakrat za den na chvilu vezme. uz som aj zazila silne reci o tom, ako ja som ju zle naucila na nosenie na rukach a preto nevie bdiet ani spat sama atd. az som ju dala dvom ludom uspavat, a po hodine zostali uplne vycerpani a zufali.

pokial ide o radu, podla mna len najst si pomoc na striedanie a postupne pomalicky nechavat babo same stale o minutku dlhsie. a ak moze a chce nosic, mozno skusit to.

pokial ide o dovod, ten podla mna nenajdete. my sme sa nedostali dalej ako bud narocne dieta a nezmeni sa to, alebo nezrelost nervovej sustavy a cca do roka bude lepsie. drzte sa.

sassannka
autor
12. aug 2022

@problem911 Ahoj. Môj synček má už 5 rokov. Prvý rok boll šialený, druhý veľmi, veľmi náročný, tretí už len náročný a štvrtý sa začal zrovnávať. Teraz je to s ním oveľa lepšie, občas býva jedovitý, ale to už je asi povaha 😄 Trochu psychomotoricky zaostáva, ale intelektovo je v poriadku, vyložene len doháňa stratené obdobie, v ktorom kvôli zdravotným problémom nenapredoval. Je to moje mojkadlo úžasné, alergie sa mu omnoho zlepšili a reakcie nie sú také výrazné.

Strana
z3