icon

Stačí nám jedno dieťa

michaela18
6. apr 2012

najdu sa tu mamicky ,ktore sa so svojimi partnermi rozhodli mat iba jedno dieta z roznych dovodov?ja som mala tazke tehotenstvo,porod,problemi s kojenim a velmi silnym refluxom.nas syn ma 5 mesiacov a uz sa kazdy pyta, ze kedy druhe.ked povieme ,ze nam staci syn, tak hned kazdy utoci ako to mozme nasmu synovi urobit.ja milujem deti a vzdy som chcela spon 2,ale po tych vsetkych utrapach uz naozaj nemam odvahu.som stastna ,ze nas drobec ma uz 5 mesiacov a konecne si zacinam uzivat materstvo.mozno po rokoch zmenim nazor.uvidime.

sarinka2012
15. dec 2013

@camelinka Presne nas nazor 🙂 ale to vela ludi nepochopi ,ked spomeniem financne dovody,tak hned kazdy mysli na to že no bože tak nebude mat kazde dieta vlastny ipod alebo notebook ci tablet a podelia sa..ale co takym navysvetlujem že o tuto cast materialnej stranky naozaj nejde 🙂 a to ze som stastna ze moja dcerka ma uz dva roky a je taka partacka a zacina rozpravať a ze by som nechcela vratit naspat cas ked bola loziace babatko (mozno na 10 minut 😀 ) to ani nespominam radšej už ,lebo nie som milujuca mama pravdepodobne 🙂

sarinka2012
15. dec 2013

@lucka1987 Prepac uplne mi to ušlo 🙂 tak to uz je velky "drobec" 🙂

camelinka
15. dec 2013

@sarinka2012 a to je to, co me v dnesni dobe prave udivuje, vsude samy krize, penez min, vsechno drazsi, tak bych cekala, ze je to tak nejak normalni duvod 😀 😀 .
Ja su jedinacek, nikdy sem nemela na co sem si ukazala, to ani nahodou, veci si vazim az moc 😀, takze o rozmazlenosti to taky neni, no a mala byla ultranarocny mrnous, takze jak rikas, su rada, ze uz je s ni sranda, blbneme, rekne mi, co potrebuje, ze nejsme uvazany u kocaru a uprimne receno, miminka miluju, ale rvouci je rada vracim rodicum, takze tak 😀 😀 😀

mariuska1503
15. dec 2013

Ja sa pridám do témy. Nečítala som všetky príspevky, len pár a teda nepáči sa mi, že sa sem zapojili mnohodetičkové mamičky. Ja mám tiež jedno dieťa má 10 rokov. Je síce pravda, že sme chceli aj druhé, keď syn išiel do školy, ale príroda to zariadila inak. Ale mne to vôbec nevadí, už som sa s tým zmierila a dokonca som došla na to, že mi to vyhovuje. Pracujem na smeny a dosť často mám čas venovať sa synovi, ale niekedy ho pre prácu nemám. Chodím sa starať aj o svoju 90 ročnú babičku a keby som teraz mala malé dieťa, tak by som jej nemohla byť oporou a pomocníčkou. Ale to nie je dôvodu, prečo som rada, že sa nám to druhé nepodarilo. Proste som sebakritická a druhé by ma vyčerpávalo, lebo našťastie syn je taký, že s ním nemám dokopy žiadne väčšie problémy - len tie bežné a môžem mu dôverovať a sme v prvom rade kamaráti. A neviem čo by bolo, keby prišlo druhé dieťa. Už by som na neho nemala toľko času a ja ho sebecky mať chcem. A dôvod ešte jeden prečo je mi dobre s jedným dieťaťom je ten, že dnes má bežný občan SR problém pomôcť v štúdiu a v začiatkoch dospelosti jednému dieťaťu a nie to ešte dvom alebo viacerým. MILUJEM SVOJHO SYNA A SOM ŠŤASTNÁ. Ale prajem a obdivujem viacdetičkové mamičky. Ja by som na to nervy nemala. 😵

rainee
15. dec 2013

ahojte, ja som tiez mala nie moc pohodove tehu a otrasny porod, navyse dcerka je dost aktivne a narocne dieta, cize som si bola 100%ne ista ze bude jedinacik. az.teraz po par rokoch zaciname uvazovat o druhom, len sa akosi neviem odhodlat, aj keby som dalsie celkom chcela (idealne take aspon trojrocne 😀 ) mam dost hruzu hlavne z porodu a tych "nocnych" a tiez sa bojim aby nemalo zniz.imunitu ako dcerka alergicka 😒

camelinka
15. dec 2013

@rainee to mame stejny, kdyz uz, tak adoptovat triletyho mrnouse 😀 😀 , ale to mi zase neprojde pres manzela, oni to maji jinak 😅 😀

camelinka
15. dec 2013

@mariuska1503 on ten klid uz pak ma taky neco do sebe a vraceni se k plinam by byl mazec, to verim 🙂

sarinka2012
15. dec 2013

@camelinka Ano miminka su roztomile,ale tak na chvilku 🙂 jedno som si vypiplala a teraz si ho neskutocne uzivam,ale mrzi ma ze si mala evidentne zly zazitok z porodu ☹ to je strasna skoda..ja by som zase brala nasledovne aby mi ho niekto vynosil,ja si ho porodim a potom mi ho dotycny vychova a vrati na prve narodeniny 😀 to bol vtip samozrejme a inak manzel je tiez jedinacik a tak isto je uzasny,pracovity a velmi si vazi vsetko materialne co mame,vacsinu si sam vydrel a neberie za samozrejmost ani to darovane

mariuska1503
15. dec 2013

@camelinka moje slová. Ja som si už revajúce decko, ktoré po celú dobu kojenia (18 mesiacov) nespalo užila až až. A aj ja mám rada bábenká, ale mimo môjho trvalého bydliska - alebo u mňa ale len po dobu dlhšiu ako je bežný návštevný čas 😀 😎 😀

tehulka2011
15. dec 2013

@sarinka2012 haha, to sa doplname, ja by som brala byt tehotna, porodit, a uzivat si kojenie prvy pol rok, ked zacne lozit tak Ti ho posuniem 😀

rainee
15. dec 2013

@mariuska1503 je to nenormalne narocne, uplny suhlas. ale zas ked vidim malu aka je zlata a sikovna a ked mi povie maminka tak strasne ta lubim, viem ze to vsetko stalo za to 😉

camelinka
15. dec 2013

@sarinka2012 chapu 🙂, ja zas mela dokonaly tehotenstvi, nebylo mi vuuubec nic, do 7.m sem chodila normalne cvicit, pohoda az do konce i pres letni vedra 😀 , ale ikdyz mam dost vysoky prah bolesti, tak takovyhle porod uz bych znova nechtela, verim, ze jsou i horsi, ale i lepsi 😅 a hlavni je, ze mala byla hned vpohode 🙂 , ale.... 😀 .
A jak muze byt jedinacek nerozmazleny, stejne tak muzou byt v rodine tri deti a vsechny "na tecku", takze je to jen o vychove, ne poctu deti... 🙂.
Vidim to nasledovne, ja to odnosim, ty to porodis a o vychovu se nejak postridame 😀 😀 😀
@mariuska1503 vidim, ze to mame opravdu stejne 😀 😎

camelinka
15. dec 2013

Prozatim se loucim, jdu se natahnout, rano letim do Lidlu, maji tam akci na detsky zimni veci 😀 😀 😀

mariuska1503
15. dec 2013

@camelinka aj ja som mala dosť blbý pôrod. Ten tvoj neviem aký bol, lebo som nečítala všetky príspevky, ale ja som rodila 48 hodín na 5 vyvolávačiek a nakoniec som skončila sekciou, lebo malý prestal dýchať. Našťastie všetko dopadlo v pohode, ale to ma neodradilo. Ja som proste spohodlnela.
@rainee Ja verím, že je to krásne, aj ja občas po tom zatúžim, ale je to ozaj len občas a viem, že takto mi to viac vyhovuje. Ale je to jedno, lebo ako som písala vyššie, tak príroda to zariadila za mňa a zobrala si moju plodnosť.

mariuska1503
15. dec 2013

@camelinka Dobre nakúp 🙂 Dobrú noc

sarinka2012
15. dec 2013

@tehulka2011 Tak to si musela mat super miminko 🙂 alebo super nervy a trpezlivost 🙂 Nasa dcerka mala zial prve tri mesiace velmi silnu dojcensku koliku,nic nepomahalo,boli sme aj na sone bruska,ci je vsetko ok,chcelo to len cas,ale za tie tri mesiace si dcerka velmi zvykla na pestovanie a hlavne doteraz je velmi citliva na bolest 😒 aleeee odkedy zacala chodit je to o 100% lepsie,ta sloboda jej dala velmi vela,uz sa nechcela ani poriadne nosiť 🙂 aj ked bolest preziva doteraz velmi zle ,ked sa udrie sice nepišti,ale hned sa prijde polutovať 🙂 takze beriem take vynosene,porodene (to bolo ale u mna super,to by som si spravila sama 😀 ) a vypiplane dieta od jedneho roka 😀 Ale az ked vyhrame LOTO ako som spominala vyššie 🙂

milek
15. dec 2013

Ja som bola dlho presvedčená v tom , že moja malá bude jedináčik a to i napriek tomu že porod bol dost rýchly 😀 😀 ale po 9 rokoch ma to akosi chytilo a strašne som chcela druhé dieta. Moj mm nebol moc tým nadšený pretože sme sa mali fajn, malá bola samostatná obaja sme mali dobrú prácu ale proste to jedného dna prislo a hotovo , máme tu Matiaska a raz ked sme tak boli vsetci spolu mi povedal dakujem ti že máme malého 🙂 🙂 , ved bez neho by tu bola nuda 😉

cawes
15. dec 2013

ahojte dievcata aj ja sa idem ku vam pridat, Mam 16 mesacneho syna a na otazku ci chcem druhe no urcite nie a ak mozno tak o 5 rokov a potom asi aj tak uz nie 🙂
mala som super tehu sice som vracala do 6 mesiaca a nalepilo sa na mna vsetko mozne co tehotna moze chytit ale bolo to fajn, porod bol super sice dlhy ale dalo sa kedze som mala epiduralku.
ALe prve mesiace boli horor, neslo mi kojit, maly mal strasne koliky, sice spal celkom fajn ale aj tam to vycerpavalo. Teraz je to super je taky spokojny, kludny no mne to takto vyhovuje. Neviem si predstavit mat doma dalsie take uplakane dietatko, a ani to ze by sa napr. hadali. A mne sa paci ze ho mam, ze mu mozem venovat max a ze mu mozem dat max. Je to takto super, dalsia vec ktora ma odradza od druheho dietata je ze ak vobec tak len dievca a mam strach ze co ked to bude zase chlapec 😀

kolinia
15. dec 2013

@michaela18 ajaaaj, to je fajn, ked si uz zacinas uzivat materstvo - tak skoro po 5 mesiacoch, ja si zacinam uzivat az teraz cca od roka aj tristvrte 😀DD, bolo to dost tazke, mala pol roka zaspavala s neustalym placom, potom 17 mesiacov sme si vytrpeli kazdy jeden zub a az teraz, ked zacala hovorit, vsetko je super, no urcite chcem dieta, aj ked som si minimalne rok hovorila, ze asi nie alebo tak skoro nie, no urcite by som chcela aj dalsie, no premyslam, ze az ked mala zacne chodit do skoly, no tak isto si myslim, ze ak sa rozhodnes pre jedno, tak sa nic nestane, je to vase rozhodnutie a ostatni nech si trhnu, ty a manzel ci priatel ste rodicia a viete, co chcete a co nie, takze si pekne uzivaj toto babo, uvidis, ako rychlo to ubehne, prvy rok ubiehal dost pomaly, druhy rychlejsie a treti vidim, ze ubieha eeeeste rychlejsie 🙂

sarinka2012
15. dec 2013

@milek To je pekne 🙂 presne to o com hovorim,my sme jedno planovali a rovnako planujeme pri jednom aj ostat,.......aleee nikdy nehovor nikdy 🙂 a vo všeobecnosti slovo nikde nemam rada 🙂 ja som po prvom dietati neuveritelne tužila a pri pomysleni na druhe uz nemam taky silny pocit,je pekne ze ta to prepadlo po 9tich rokoch 😀 dufam že dcerka je velka pomocnička

sarinka2012
15. dec 2013

@cawes S tymi prvymi mesiacmi akoby si opisovala nas 😒 dcerka mala silnu koliku,nechcela papat,ked videla prsnik alebo flasu tak spustila ako hrom,nic nezaberalo,plakala non stop kvoli krčom..pomohol iba cas a teraz je perfektna,ma 23 mesiacov a cca od roka si ju konecne plne uzivam 🙂

cawes
15. dec 2013

@sarinka2012 tak nastastie TObias papal, ale teda reval a reval areval skoro ma kleplo. AJ ja si ho teraz max uzivam chodi, hrame sa je to super

milek
15. dec 2013

@sarinka2012 No to vieš 😀 😀 tá má teraz pubertálne obdobie takže moc sa netrhá ale lúbi ho a hlavne večer ked sa k nemu može pritúlit 😵 a zas nadáva ked rozhádže izbu a ona to po nom upratuje, podarení sú a on ju za to vystrája do skoly až pri dvere 😀 😀

sarinka2012
15. dec 2013

@milek Taaak skoro ma pubertu 🙂 ja som dufala ze ta nastupuje asi tak od 14-15tich 😀 asi som v tomto s vedomostami za opicami,beriem to podla toho keby v mojej generacii zacinala puberta 🙂 takze sa na nu mozem tešiť tak skoro,no fajn,este mame teda aspon nejakych tych 9 rokov 🙂

sarinka2012
15. dec 2013

@kolinia Ahoj,asi si si nevsimla ale temu zalozila dotycna pani ktorej si odpovedala pred rokom a pol 😀 takze uz ma aj prvy aj druhy rok za sebou 🙂 teraz sa tu diskutuje sučastne asi od druhej alebo tretej strany tejto temy

kolinia
15. dec 2013

@sarinka2012 jaaj, pardon, veru nevsimla, vzdy si precitam hlavny prispevok :DDD

zuzba
15. dec 2013

ahojte maminy, ja sa pridávam do témy. na otázku okolia, kedy bude druhé už mávnem len rukou no pripadám si ako krkavčia matka, keď poviem, že zostávame pri jednom. Neskutočne milujem svojho syna, budú mu 4rôčky a zo zdravotných dôvodov naďalej zostávame spolu doma až do jeho 6tich. Musím sa priznať, že mi doma dobre zahrabáva, zabudla som všetko, čo som vedela a keby som nechodila po večeroch občas na net, tak aj prstoklad zabudnem. Chcem sa vrátiť do práce, popracovať na sebe, vidím aj na manželovi, že by chcel kariérne stúpnuť, no teraz nás brzdia ako peniažky tak aj zodpovednosť za drobca, lebo on je prvoradý. Na jednu stranu si hovorím, že by som ešte chcela zažiť tehotenstvo - mala som ho krásne a do 32týždňa aj bezprobélomové, pôrod rýchly aj keď dosť bolestivý, ale nezabudnem na príval energie a eufórie po pôrode, ten krásny pocit držať si ten malý uzlíček prvýkrát v náručí ... no držali mi popôrodné depresie, malý mal ťažké koliky až do jedného roka, naša chvíľa bolo dojčenie .... Jakubko je dosť živý a naozaj je aj za tri deti, netrúfam si na druhé dieťa, teraz určite nie, no mám pocit, že ma nikto nechápe. Konečne som si našla aj čas na seba a venujem sa domácemu cvičeniu, raz za mesiac idem s babami von a vyhovuje mi takáto "voľnosť", lebo inak som pripútaná k malému nonstop, babky ďaleko, takže sa smejem, že nám ešte nikto pupočník neprestrihol 🙂)) .. Viem, že by sme ani druhému bábätku nevedeli dať toľko, takže radšej budeme žiť normálne a s jedným dieťaťom, ako s dvomi a žobrať aby nám niekto požičal na plienky, lieky a podobne. Nech sa staršia generácia pozre, ako fungujú dnešné mladé rodiny, ako sú zaúverované a s akým rozpočtom si musia vystačiť. Na zaplakanie .. A najlepšie, že mudrujú vždy tí, ktorí nemajú pozametané pred vlastným prahom 🙂

gr
16. dec 2013

Ahojte maminy, mam doma 16 mesacneho drobca. Tehotenstvo bolo uzasne, sekcia bez problemov, od malicka mi syncek pekne spal, papal, ani nevieme kedy mu idu zuby a nikdy nebol uplakane dietatko. Je to take slniecko. Problem som ja, lebo som sa po porode zacala "rozpadavat". Mam zdravotne problemy, ktore sa prejavili po porode. Tiez nie som najmladsia. Mam pocit, ze dalsie dietatko by moje telo nezvladlo, aj ked by som strasne chcela. Vsade okolo mam rodiny s dvoma detmi. Som vdacna za drobca, uzivam si ho na 100% a ja sa naozaj citim ako na dovolenke 😀 len ten pocit, ze bude syncek nase jedine dieta, tak s tym sa nejak neviem zmierit a dufam, ze ma "presvedcite", ze mat jedno dietatko je uplne normalne.

sarinka2012
16. dec 2013

@zuzba Ahoj 🙂 pekne napisane a velka pravda 🙂 My sme presne tohoto nazoru a vela ludi to nechape,ked poviem že mame všetci traja (ja ,manzel aj dcerka) vytvoreny určity štandard v ktorom sme spokojní a dalsiemu dietatku by sme nielen že nemohli tolko dopriat,ale museli by sme ubrať aj dcerke,tak krutia hlavami a uz som dokonca pocula nazor,že asi svoje dieťa nemilujeme,ked nechceme druhe ,no čo na to odpovedať 🙂 nesnazim sa vysvetlovat nema to vyznam 🙂 ale je pravda ze nie sme jedine v spolocnosti na ktore je utocene,lebo sa vymykaju zo zauzivaneho systemu 🙂 ešte vacsi natlak je na rodicov ktorí vobec nechu mat deti alebo na rodiny s 5 a viac detickmi.

sarinka2012
16. dec 2013

@gr Ahoj,no nam je trom super a nechceme to zatial a pravdepodobne ani v buducnosti meniť 🙂 ale my sme si počet deticiek vybrali sami a sme s tym stotožnení,takze asi keby som napisala cokolvek ako si dcerku uzivam,pokial po druhom dietatku tužite,tak to asi velmi nepomoze 🙂 tužba je velka potvora,človek može racionalne uvažovať nad dovodmi,ktore davaju zmysel,ale take to "psychyčno" ma vždy navrch 😉 Tak Vam prajem bud druhe dietatko,alebo uplne stotoznenie a vyrovnanie sa s trojčlennou rodinkou 🙂 Ale inak je uplne normalne mat jedno dieťa,tak akoje normalne pokial to tak človek citi nemat ziadne alebo ich mať aj 7 😀