icon

Sudocrem a návyk bábätka na ruky

5. júl 2023

Ahoj mamicky, stalo sa vam ze stekupili sudocrem a nebolajemna konzistencia ale taka tuhsia ?
A prosim vas mam 7t babo a od narodenia som ho mala pri sebe v naruci kojim a ak place anecham ho lezat nevydrzi ani chvilu a musim zobrat na ruky a prsnik a sa upokoji. Cumlik nechce place az silno
Co mam robit ?
Dakujem

mamamasama
5. júl 2023

Nosiť. Najlepsie v šatke

jaskolka
5. júl 2023

Áno, sudicrem môže mať aj takú konzistenciu.
K druhej otázke - máš 7 týždňové bábätko, čo chceš, aby robilo? Ležalo niekde tichučko položené? Veď to dieťa je len chvíľu na neznámom mieste, a jeho "celý svet" istota a bezpečie si ty. Samozrejme, že chce byť pri tebe, mojkaj ho, tulkaj, nos ho, koľko potrebuje

beronsche
5. júl 2023

Presne tak, nosit.. Pre babatko je to prirodzene, ono to potrebuje.

deti95060810
5. júl 2023

my sme veľa chodili na prechádzky - kočík

veronikaszabova
5. júl 2023

Nasa ma 3m a nosime ju skoro stale, ked si to vypyta. A ano, napocuvala som sa aj ja, ze si ju tak naucime. A vies co? Je mi to jedno 😂 su dni, kedy sa pekne prehraje sama, a naopak su dni, kedy chce byt stale na rukach. A mne to absolutne nevadi. Uzivaj si babatko, neskutocne ten cas leti, o chvilku sa nosit nebude chciet ❤️

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
5. júl 2023

@jaskolka a ze chce stale sa prisat na prsnik a len tak cucka to je tiez ok

beronsche
5. júl 2023

Samozrejme. Babatka sa tak upokojuju... teda za predpokladu, ze sa inak prisava dobre a pribera.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
5. júl 2023

@beronsche Myslela som ze som robila zle ak som od narodenia stale bravala ku sebe do narucia
A zevraj ak zaplace tak nemam stale brat na ruky ze si zvykne a tazko potom odvyknut

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
5. júl 2023

Áno, také bábätko nepije len kvôli hladu, ale aj kvôli smädu, pocitu bezpečia, ukludnuje sa na prsníku.

thoughtfulweirdo
5. júl 2023

Bábätko si dlhé mesiace nosila v maternici, uspavalo ho hojdanie počas tvojho pohybu. Na nič si nezvykne, ono sa už narodilo zvyknuté na pocit bezpečia 🙂 a pocitom bezpečia si pre neho práve ty ❤️
A k tomu dojčeniu, ponúkala som prsník pri každom prejave nespokojnosti. Pre bábätko to nie je jedlo, je to ten jediný spôsob upokojenia sa, ktorý pozná. Všetko okolo neho je preň nové, neznáme, čudné, nepohodlné. V brušku nepoznalo nič tvrdé, studené, žiadne ostré svetlo alebo zvuky, nepoznalo hlad, smäd, chlad. Narodilo sa a zrazu je všetko úplne inak. Jasné, že túži celý deň len po tom, čo pozná 🙂 a nie, nebude to navždy.

beronsche
5. júl 2023

To su take kecy, ze si zvykne...
Ked uz, tak babo je zvyknute z bruska. Na tlkot matkinho srdca, na kolisanie pri jej pohybe..
Potreba blizkosti, kontaktu, je jedinou zo zakl.potrieb dietata. Tak ako spanok, ci jedlo. Neupieraj svojmu babatku tuto potrebu, Len preto, ze niekto pri tebe mudruje..
Ak je to narocne, zaobstaraj si satku, v dnesnej dobe su naozaj dostupne. 🙂

taktotedanie
5. júl 2023

Do 18 nosit nebudes neboj sa
Uzivaj si kym mozes
Mimochodom sudokrem obsahuje ropu skus nieco ine

kate_cs
5. júl 2023

Obe moje deti som nosila. Na rukách aj v nosiči keď to potrebovali. Nikdy som ich nenechávala plakať. A div sa svete, jeden má 4,5 druhý 2,5, nikdy nemali separačnú uzkost, spavaju u jednej či druhej babky, lebo chcú a vôbec niesú “ceckaví” Bábätko potrebuje cítiť tvoju blízkosť. Nosením nič nepokazis.

autor
5. júl 2023

@taktotedanie pocula som ze sudocrem je najlepsi co mi odporucate ?

taktotedanie
5. júl 2023

Weledu napr
A vlhcene utierky vyhodit alebo s nimi utierat doma prach, cista voda a perlan