Syn nechce ísť spať sam

anny1234
15. mar 2021

Ahojte, mate niekto skúsenosti syn má, rok a 20 mesiacov a doteraz zaspaval sám povedala som ideme búvať a hneď sa rozbehol do izbičky, poprípade ak bol unavený chytil ma za ruku a ťahal do izby. Zaspal sám do 10 minút mohla som zhasnúť svetlo a zatvoriť dvere, občas si niečo porozprával ale bol v pohode. Teraz som tehotná už 8 mesiac a potrebujem si tiež oddýchnuť a on dostal novú posteľ 😓 mesiac v nej bol super a teraz zmenil všetko. Keď poviem ideme spať, uteká predomou, nechce ostať v izbe sám, posteľ je väčšia a vie znej vyliezť von. A plače. Slovo búvať nemôžem ani vysloviť. Občas mám pocit, že ma len skúša a naschvál robí praví opak. Alebo separácia úzkosť? Asi týždeň pri nom ležím kým zaspí ale hra sa mi s vlasmi krúti sa a trvá aj hodinu a pol kým zaspí, potom aj v noci chce aby som chodila a nestačí dat čajík. Kebyže išlo len o uspavanierada pri nom ostanem vždy ležať, ale kazí to nocny spánok a skracuje obedne spanie. Lebo tu hodinu co sa mrvi by už dávno spal. Začína vymýšľať alebo sa mohol niečoho zlaknut a už nechce byť sám?

pribinak
15. mar 2021

Nemôže ho uspavat muž?

liliana212
15. mar 2021

@anny1234 pre tak malé dieťa nie je prirodzené aby spalo same v tme a bez rodiča. Myslím, že si len viac uvedomuje a potrebuje pri sebe mamu. To, že vymýšľa sa časom upraví. On vám nevie dať inak najavo stres ako tým, že vás potrebuje.

stanislavicenka
15. mar 2021

@anny1234 je to velmi jednoduche. Ste tehotna, a uz coskoro pride novy clen rodiny, a on sa boji, ze o vas pride. Citi, ze nastane zmena,a nevie presne, co to bude pre neho znamenat.
Teraz vas velmi potrebuje, velmi. Ja to viem,zazila som to s dcerou.
Mala 2,5roka, ked sa narodil syn,tesila sa na babatko, deti sa tomu tesia, ale nevedia si predstavit, co to bude znamenat. Ako som bola viac a viac tehotna, tak bola viac, a viac na mma nalepena, tyzden pred porodom som nemohla bez nej ist vyniest ani smeti.
Ked sa babo narodilo, pretrvavalo to, skoro do roka, ostatnych odmietla. Ved sa jej zmenil zivot, uplne. Ako tazko nesie zmenu dospely, a nieto este dieta. Treba to pochopit, neodstrkovat. On sa boji, chce vas pre seba, boji sa, ze odidete. Urcite ste mu uz spominali,ze pojdete do porodnice, a pridete s babatkom

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anny1234
autor
15. mar 2021

@pribinak áno striedame sa večer s mužom aby keď odídem do porodnice boli naučený spolu spať, vlastne keď sa vrátim a malý bude vyžadovať stále niekoho pri sebe tak on s nim bude spávať, tak sme sa zatiaľ dohodli... Keď nieje pracovne vyťažený a je doma s malým sú zohrať tím 😃

anny1234
autor
15. mar 2021

@liliana212
@stanislavicenka
@lubka261
Dakujem pekne za odpovede, aspoň viem, že nie som jediná co podobne rieši. Ako keď mal 3 mesiace tak som si želala velmi aby spal somnou v posteli 😃 aj som si poplakala že nechcel, ale vždy sa dobre vyspal len v postieľke alebo v kočíku, u nás v posteli vždy veľmi plakal, ešte nosič chvíľku zaberal. Dokonca od 9 mesiaca je sám v izbe lebo keď manžel chodí do práce vždy ho zobudil. A teraz keď zaspáva musím si ho pritulit a tuho ho držať, taka riadna zmena zo dňa na deň. Ako z večera ma tiež zapnuté svetlo, kým nezaspal a vždy som ho išla pozrieť aj vysielačku mam, stále som ho kontrolovala ci je ok. Len vidieť ze už viac vníma zmeny a asi si fakt uvedomuje, že už nebude jediný. Len som rozmýšľala, ze by som ho dala od januára do škôlky aspoň na pol dna tak dúfam, že za polroka to vyriešime aby mi tam buval ak bude treba. Manžel chodí často preč a pomohlo by nám keby sa malý mohol doobeda s deťmi pohrať.

banderaska29
15. mar 2021

@anny1234 ahoj 🙂 no, ja Ťa asi nepoteším 😀 ale moje 8 a pol ročné dieťa to má občas dodnes 😀 niekedy po Ťažkom dni v škole má potrebu prísť a byť pri mne. sranda je, že mám mladšie dieťatko a to je výlučne vo svojej postielke. poľubi sa ssomnou, to áno, ale spinká celú noc sám dokonca keď ho idem uložiť tak ma vyháňa že" no dobre tak už choď mami " 😀

anny1234
autor
15. mar 2021

@banderaska29 aj neter co mame od mala spáva sama v postieľke aj sama zaspáva, chvíľku mala cumel ale inak nič viac.... A ma 4 roky a stále jej to tak funguje 😉ale môj poklad sa teraz rozhodol, že už zaspavat sám nechce, no strašný plač spustí keď sa robí niečo z večerného rituálu až ujde napríklad do kuchyne alebo rýchlo niečo zoberie a tvári sa, že sa hrá... a v izbe normálne až vyskočí namna len aby som neodišla, tak mu poviem, že maminka nikde nejde, že idem s nim späť a lahnem si do postieľky, potom pribehne a ukludni sa zoberie si macka a až tak zaspí. Rozmýšľam aj či sa mu niečo zlé nesnívalo keď sa bojí zaspať sám.