Uplakané 10 mesačné dieťa
Ahojky dievčatá potrebujem radu dcéra 10 mesačná stále chce byt len na rukách inak plače, pritom lozi ja musím všetko robiť s jednou rukou 🙈neviem ísť poriadne ani na wc 🙈nechce sedeli ani v kočíku ani v aute v sedačke,každá cesta autom jedna velka katastrofa.Večer aj 10 krát je hore 🙈 už som v koncoch.
@rira robila to tak vždy, alebo len teraz?
Zuby, separacna úzkosť
@rira napodobne. najhorsie je ta cesta autom. to zacalo asi mesiac dozadu. natahuje ku mne ruky a strasne reve.
kym sedim v izbe, on sa hra a beha po celom dome. akonahle sa postavim, uz aj leti za mnou a chce na ruky. na zachode som si s nim uz davno zvykla. ale toto vsetko ma uz dlho
vcera rano ma seklo v krizoch, ked som ho kupala a uz ho nenosim na rukach. ale toto riesenie neodporucam :D
@elizabet173 už jedno obdobie mala tak,ze stále na rukách
@rira tak asi separačná úzkosť, alebo tie zúbky. Treba vydržať, o pár týždňov bude lepšie.
@rira To sa a-ravi, neboj. ja mam taku najmladsiu. Prvých 6 mesiacov ona doslova v jednom kuse vrieskala. Nic sa nedalo. Len som ju nosila, kolik vreskoty, vejci vresk, nosila som ju v nosici. Cez den bud nespala obec anebo trosku pospala v novici anebo an rukách. Ale to bolo o drzku, v akel poloha som bola, end zaspala, v takej som musela ostat, inak sa hned zobudila. Po pol roku sa to zlepsilo. Ako sa viac zacala hybat, lozit, neskor chodit uz aj lepsie spavala. Problem ale bol zase, ze spala len a len v postele a musela byt v izbe absolutna tma, cize cez den to bolo ako loteria. Okolo roka mala taku fazu, ze bizona nikde. Tiez přesně ano tu pisane, nemohla som sa od nej pohnut. Ona sa pohrala ale musela som prima nej sediet. Ani nie sa s nou hrat a rozpravat, ale len sediet stacilo. nedaj boze, ze som musela ist na wc. O 2 tyzdne bude mat 2 roky a je to uplne ine dieta. Ked sa pozriem spät, ani verit sa mi nechce. Uz pol roka je bez plieniók, krasne rozprava (trojjazyčný mix), sama sa naje, sama sa ako tak oblecie, prehra sa neskutocne dlho, "cita" rada, kresli az nestiham papier kupovat, reve, len ked sa hada so sestrou. Cestovanie je tiez super. Spanie stale nie optimalne ale da sa. Potrebuje ci uz na obed alebo vecer ca. hodinu pokyn zaspi ale potom spi a přespi celu noc.Ale zase len sama vo svojej izbe (uz spi v normalnej posteli) a musi byt uplna tma. Neboj, vesto bude dobre. Ked ti povie, sko moja teraz "maminka lúbi", to ti vsetko vynahradi.
treba vydržať, je to len obdobie....ja mám 11 mesačnú a odkedy lozí a teraz už aj chodí nepohne sa odo mňa ani na krok. Keď ešte nechodila visela mi na nohe- nič sa nedalo urobiť.Keď som ju dala do postielky- rev až sa celá spotila. Ešteže má staršieho súrodenca, ten ju aspoň na chvíľu zabaví. Viem, že čoskoro toto prejde len treba vydržať. S prvými deťmi je to vždy náročnejšie. Ona už len keď ma vidí, tak spustí plač, fňukanie- mne to príde zlaté, hneď ju pomojkám a potom si ide svoje.
@rira To je obdobie. Prejde to. Nas syn ma rok a uz asi 2 mesiace chyti plac vzdy ked odidem prec. Vsade ide za mnou. Necham ho, aj na zachod chodime spolu. Nastastie muz robi z domu, takze ked ho nemozem zobrat, zabavi ho niecim ale aj tak je tam vela placu. Na ruky sa pyta pravidelne ale snazim sa co najmenej. Nevladzem ho drzat na rukach. Vzdy sa k nemu zohnem/cupnem/klaknem a objimem. Niekedy mu staci 1 minuta mojkania. Ak potrebuje viac sadnem si na zem a pohrame sa. On si akoby dobije "mama" baterky a odbehne nieco ine skumat. Tymi castymi prestavkami na mojkanie mi vsetko trva 3x tak dlho ale cert zober upratovanie a niekedy aj varenie.
ja mam 9 mesacnu a mame to iste😄 v noci aj 15x hore cez den na sekundu odidem totalny vreskot
stale na ruky, pri uspavani si aj 20 x sadne a vresti a vlastne cely den len pisti😄 zuby a separacna uzkost ako pisu baby, prejde to no stres 😄🙏 neboj niesi jedina a bud rada ze nieje horsie
@rira Verim ti moja, nemam ziadnu zazracnu radu, len prajem vela sil, ja som mala presne to iste, ked bola dcera v tomto veku. Teraz uz ma 2, ale je to stale taky mojkac.
@rira priklanam sa k tym zubom, ci separacnej uzkosti. Chapem tvoje vycerpanie. Nebude to tak stale. Si jej jedina istota, a tak to ma but😊. Vela sil, hlavne, aby si to prijala. Proste to tak je, a ma to tak byt
Separacna uzkost.Mali sme to aj my od 8 mesiacov do asi 14.Pominulo to a hoci sa este pyta niekedy na ruky tak uz jento prijatelne.

@rira skusala si nosic alebo satku? tak by si mala dve volne ruky... skus sa hodit do kludu lebo ona uz z teba citi ze si nervozna...neboli ju z niecoho brusko?