Uspávanie detí
Ahojte baby, prosim budete nake ochotne-napisete mi sem vase prispevky,alebo pribehy, ci ako by som to nazvala ako ste naucili vase deticky zaspavat same v postielke? Bez pomoci fitlopty, kocika ruk a pod.... prosim doplnte prispevok o to kolko mali rokov a ako dlho trvalo. Zaujimalo by ma ako ste ich to naucili, co vsetko ste skusali, co nakoniec zabralo a pod. Dakujem velmi pekne....
@zuzullik1001 Výskum z roku 2012 o metóde vyplakávania: 25 detí vo veku 4-10 mesiacov sa zúčastnilo 5-dňového tréningového programu, kde boli deti ponechané plakať, až kým zaspali samé. Ako sa očakávalo, mamičky aj deti mali v prvých dňoch podobnú - vysokú úroveň stresového hormónu kortizolu na začiatku uspávania, ako aj počas plaču, keď mamy čakali, kým bábätká zaspia. Mamy aj deti prežívali stres. na tretí deň sa počas zaspávania ukázalo, že nebolo v súlade to, ako sa správali, s tým ako reagovali fyziologicky. Úroveň kortizolu v slinách u detí bola vysoká a ukazovala, že stres prežívajú, napriek tomu, že navonok plačom známky stresu neprejavovali - neplakali.
@lyzzy
@danula.ch ja viem.. moja mama mi stale hovori ze ja som bola stale vrieskajuce decko :D ze ona si tym presla :D ale vdakabohu moja je presny opak ..kludna ticha... ale som pripravena na to ze druhe moze byt po mne .. ale ci vrieska ci nie aj tak ho budem milovat 🙂 hihi .... mozno je to fakt tym ze som to neprezila - neviem.... ale tak vies nazory sa menia skusenostami ... 🙂
@lucinka2811 to nie je o vychove ale povahe dietata. Kazde dieta uz od babatka ma v sebe nejaku osobnost a ked nevie samo zaspat, chcela by som vidiet ako ho nechas v postielke plakat az sa zajakava.. mas stastie ze mas samostatne dietatko, len aby aj druhe ak bude bolo take...
@galaxy prvu som musela cez den aj vecer uspavat tak, ze som musela vedla nej lezat. Inak to proste neslo a nejde doteraz. Nedokazala som ju nechat vyplakat, vzdy po pol-hodine som to vzdala lebo mi to trhalo srdce..
Druha zaspi ako kedy. Niekedy ju polozim do postielky, trosku sa pojeduje a za chvilu spi. Niekedy jej dam napit cajiku potom dam cumlik a zaspi skor ako ju polozim. Inokedy huka jak pavian a musim s nou chodit a prechadzat sa kym nezaspi.. kupila som si uz na nu aj klokanku, vyborna vec.. Jedine len vecer som ju naucila, ze okupat, napapt , do postielky a za chvilu zaspinka sama. Cez den ju to naucit nedokazem, tiez som skusala vseliako..
Kazde dieta je ine a kazde potrebuje niekoho pri sebe viac, niektoree babatko zase vobec...
@lyzzy tak presne 🙂 ...ale ocividne niektorym matkam vyhovuje, ze sa nenazdaju a budu im deti skakat po hlave ale to je ich problem 🙂
@emily_666 Ďakujem 😀
Moja malá má svoju izbu, od 10tich mesiacov som ju uspávala tam, keď sa v noci zobudila-zobudí a chce ísť k nám do postele, žiaden problém, my s manželom koľkokrát čakáme, kedy už príde 😅 😅
@angelikjaro Naše súkromie s mužom vôbec neutrpelo.
@zuzanockamt ..... 😀 😀 😀 😀 😀
mladsieho uspavam na prsniku a starsi si pri tom lahne k nam... za 10 minut obaja odfukuju a ja pri nich este chvilu tisko lezim a pozeram na tie spokojne tvaricky 🙂
@lyzzy mne sa to smiesne nezda, chudata deti, ktore su trapene vyplakavanim
@lyzzy presne tak ! len to neiktore mamicky nevedia pochopit....
@angelikjaro .....suhlasim.
@zuzanockamt .....nebudem sa s tebou hadat
@lucinka2811 ....ich problem.
@zuzanockamt kazdy ma to na svoj názor ... Mali dám do postieľky presnú hodinu a spi hneď 🙂 je spokojná a určite lepšie vyspinkana ako predtým ked spinkavala na rukách a to sa nedá do dvoch rokov ..
@lucinka2811 to zavisi od dietata..moj spal od 3.m celu noc tiez,ake zaspaval na,prsniku,bola som s nim,tak,mi to vyhovovalo,teraz ho uspava muz,ja zas malu a stale,nam,to tak,vyhovuje. Mala tiez bola,dobry nocny spac,len skoro 4m bola,kolikova,tak sme si uzili. Po roku uz prespala kazdu noc,aj dovtedy sa,budila,maximalne raz.
mala si cez,den sama,vybrala,ze chxe zaspavat v kociku,tak,ju tam dam,zaspievam a,odidem. Synovi som,tiez spievala,neskor sme mali ine ritualy. Teraz si pozrie rozpravku na,ipade(ale chcem to zmenit,radsej nech mu mm cita),potom,uz len lezi,kym nezaspi.
vlastne od 13.m zaspava tak,ze aj bez vecerneho postelneho mliecka.
dcerku asi od 19.m uspavam,na,posteli,pred mojim spanim ju presuvam,do jej postielky.
ale,ako strieskat dieta,ked mu nejde spat? Aj nasi obcas na,nas zahucali,ked sme sa so sestriu chichunaki a kecali a nemyslim si,ze sme,rozmaznane. A beriem,ako krivdu,ked som mala nocne,place a mam ma,vyhresila,co si pamatam,len neviem,preco som,plakavala,ten,dovod.
ano...cez den ked si isiel lahnut tak aj ja som si s nim lahla....a spala som tiez....ale preto kupujete detom postel aby v nej spali....hlavne v noci ked je spanok najdolezitejsi
@angelikjaro to aby nam deti neskakali po hlavach, sa da urobit aj inak ako vychovnymi. len to chce trosku na sebe popracovat a tak.....ale to je len pre tych, ktori to naozaj chcu 😉
Ja mam dve deticky. Mala ma 2rok aj mesiac a mali ma 5 mesiacov...obaja sami spavaju v postielke...aj mala uplne od malicka...snami v posteli spavala prve dva mesiace v nepravidelnych intervaloch,potom cca 2 mesiace se ju uspavali na rukach a v podstate od 4 mesiacov spava uplne sama. Po kazdom sme ju polozili do postielky,dali je flasu s mliekom,nejaku hracu,knizku. Ked bola mala tak nejaky sacok a sustala pokial nezaspala. Teraz 2 mesiace dozadu sme mali take obdobie ze nechcela spavat,tak som ju uspavala na rukach par dni....hlavne ked je moc unavena...ale poobede ju polozim do postielky a do 10 minut spinka. Spi raz denne okolo tej 12 ej do 13.30....potom ide vecer o 20.30 spat....ale predtym zaspavala aj o 23-23.30. Ale cim je starsia tym skor ju davame spat. aj o 20.00 chodieva a spi do rana do 06.30...ako kedy🙂 a mali je snami v spalni tak ten prvy mesiac zaspaval na rukach..odvtedy spi uplne sam...dam ho do postielky,dam mu mliecko-flasku opriem o vankusik a pri papani zaspi. Samozrejme ho sledujem pokial nezaspinka🙂)
Ako uspať dieťa ? najlepší je studený kúpel pred spaním 🙂
Dnes sme s dcérkou pozerali film S tebou mne baví svet a ako boli tí chlapi na chate, tak tam Satinský Matíska kúpal vo vaničke a ten vrieskal ako pavián a Satinský vraví : na dobrý spánok je najlepší STUDENY KUPEL ...
aj ja som dcérku občas kúpala vo vlažnej vode, alebo ako bábenku umyla zadoček studenšou vodou, ale to hlavne kvôli otužovaniu, inak vždy pred spaním som jej dobre vyvetrala izbu, alebo nechala otvorenú vetračku až kým som nešla ja spať a spávala dobre.
Najhoršie je príliš teplo, ale zlý vzduch, naobliekané dieťa...
@danula.ch je to mozne ale je mozne aj to, ze ty sa s tym budes handrkovat 5 rokov ja 5 minut 🙂
@angelikjaro ja telesne tresty nevyuzivam ... tiez mam ine metody a funguju, ale to je naozaj len pre tych, ktori sa snazia dieta pochopit a naplnat jeho potreby
@angelikjaro viem ze dat jednu po zadku je rychle a ucinne. tak som bola vychovana ja a su z toho nasledky na cely zivot. neprehanam
ta nasa cesta je narocnejsia, ale o to viac sa nam to vrati. vidim to uz teraz. ako bonus je, ze ma to prinutilo stat sa lepsim clovekom a takto mam z toho celeho strasne dobry pocit a pokoj na dusi 😉 . mame doma pohodu, deti posluchaju aj bez trestov, kriku, vyhrazok. je to niekolko rokov treningu na sebe, ale vyplati sa to, to som si ista
Ahojte mamicky, nejake tipy skusam zhromazdit aj na tomto blogu. 🙂 Mozno nieco najdete aj pre seba:
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/02/krt...
drzim palce.. 🙂
náš malý má 1,5r., nikdy sme problémy so spaním ani zaspávaním nemali. Donedávna spávala ešte 2x, oba razy na balkóne v kočíku. Zaspal, tak, že sme ho trošičku povozili. Potom sa sám rozhodol, že si ľahne do našej postele a asi týždeň spávala v posteli, s tým, že ja som ležala pri ňom, kým zaspí. Teraz už spáva len 1x poobede. Niekedy si ľahne a zaspí sám, ale väčšinou si ľahnem k nemu a keď zaspí odídem. Nechávame rozhodnutia na neho a to, že ležím pri ňom si vychutnávam, veď to nebude dlho trvať 🙂
Vsetkym tym mudrym by som velmi dopraiala mat moju dceru. Skusali sme na nu totalne vsetko. Od 2.mesiaca vlastne az doteraz ma rezim, plus, minus 10 minut, kupali sme napriek vsetkym odporucaniam kazdy den, nechali sme vyplakat(so zlymi nasledkami a uz by som to NIKDY neurobila), skusali sme velijake metody...Ma 3 roky a nezaspava sama. Jedina metoda, ktora zabera je laska, pochopenie a ochota akceptovat svoje dieta take, ake je. Som jeho mama a je to mojou povinnostou. Pri synovi som neurobila nic, nema pevny rezim doteraz, nekupeme kazdy den a ich spanok sa neda vobec porovnavat...
@sharlotta take si nevsimaj,ty vies najlepsie,co dieta potrebuje. Ved do puberty s nami spat nebudu. Ja sm,stastna,ze je to tak,ako je a mozem uspavat aspon dcerku,kedze synceka si vzal pod palec zas muz. A hoci uz ma maly 4r.,vobec mi to nevadi. Kedysi sa cele rodiny tlacili v 1 izbe..
davam do pozornosti na lepsie uspanie babatiek http://uspavac.sk/
😉 😉 jjjjjjjjj

@lucinka2811 ono je rozdiel, ked dieťa zaspáva hodinu až dve, ticho leži a nemôže zaspať a ked som s ním, tak je za 10-20 minút tuhý, tak prečo nie ?