icon

Uspávanie detí

galaxy
14. mar 2014

Ahojte baby, prosim budete nake ochotne-napisete mi sem vase prispevky,alebo pribehy, ci ako by som to nazvala ako ste naucili vase deticky zaspavat same v postielke? Bez pomoci fitlopty, kocika ruk a pod.... prosim doplnte prispevok o to kolko mali rokov a ako dlho trvalo. Zaujimalo by ma ako ste ich to naucili, co vsetko ste skusali, co nakoniec zabralo a pod. Dakujem velmi pekne....

Strana
z2
jaruska6
14. mar 2014

Ahoj, tak moj veľký drobec má 4 roky a vyskúšala som naozaj všetko (aj metódu vyplakania, presne podľa knižky - absolútne nevhodná pre moje dieťa), bohužial ešte aj teraz občas zaspáva so mnou, alebo manželom.Sú dni keď povie, možeš ísť preč zaspinkám sám a zaspinká a dni keď mi povie, bojím sa strašidiel, mal som zlý deň v škôlke, zostaň pri mne kým zaspím.
Fakt je to individuálne u každého dieťaťka, kedy je vyzreté na zaspanie bez prítomnosti mamičky.Poznám dobre, keď už je z toho človek vysilený, nešťastný, unavený.Treba vydržať a myslieť na to, že bude aj lepšie.Držím palce 🙂

galaxy
autor
14. mar 2014

?..ja este pripomeniem,ze ide o zaspavanie cez den 😉

emilia25
14. mar 2014

TENTO PROBLEM SME MALI AJ MY DETI MAJU 5 3 A 1 MAJU SVOJU UZ DRUHU POSCHODOVU POSTEL ALE SAMOZREJME ZE SPALI VSETCI S NAMI V POSTELI A TO KOLKO RAZY DO 12 V NOCI NESPALI A TAK SME SA S MUZOM NAHNEVALI A ULOZILI ICH TAM A ZACALI IM CITAVAT NO NIE ROZPRAVKY TO BY SME CITALI TIEŽ DO POL NOCI ALE MUZ IM CITA VERNEHO TO BY STE NEVERILI VSETCI 3 DO POL HODKY TVRDY A MY S MUZOM KĽUD.NO SME VERU SAMI NA SEBA HRDÝ MOJE DETI UZ O 8 PEKNÉ SPINKAJU.

orlik4
14. mar 2014

ako cela vychova, tak aj uspavanie je podla mna individualne podla dietata. starsi nezaspal inak ako pri kojeni alebo na rukach. kedze sme cakali dalsie,tak sme ho chceli naucit zaspavat sameho. mal asi 2-2,5 roka. najskor odstavit - tak zaspaval miesto kojenia pri tuleni sa. lahol si ku mne, a ked zaspal, odgulal sa na svoju postielku. potom sme urcili hranicu - tvoja/moja postel - ale stale som mala na nom ruku. potom sme dali bocnicu na postielku, cez ktoru som stale mala ruku. predposledny krok bol bez ruky, ale som bola pritomna. a uplne posledny krok bol, ze sme mu povedali, ze budeme sediet v obyvacke, on mal otvorene dvere, a vzdy, ked zavolal, tak sme dobehli. niekolko tyzdnov nas volal stale. kazde 2 minuty. ale teda, prvu noc zaspal mozno za 2 hodiny, druhy den 1,5, atd. teraz zaspava sam a uplne bez problemov. ale teda stale spava s nami v izbe - v noci teda, nie je sam. ma tri roky a na toto este nie je pripraveny. a teda cely proces trval tak niekolko mesiacov, preto pisem 2-2,5 roka.
nase druhe babo je zatial babatko, ma 2 mesiace, ale zaspava bud pri kojeni, pri cumle alebo dokonca aj sama bez dudla. vidim na nej ale, ze ked chce zaspavat sama, tak jej "zavadziam". normalne ju necham samu v spalni, pravdaze pri otvorenych dverach, aby som ju pocula, sem tam po nej mrknem, a ona si zaspi sama. bez pomoci. alebo teda pri kocikovani. ale nenechavam ju samu stale - ked chce, tak jej dam nakojit alebo cumlik.

27aduska
14. mar 2014

Ja nam 6. Mesacnu dcerku a nase vecerne uspavanie je fajn pokupani sa unavi napapa a zaspinka, ale nocne uspatie budi sa mi 1x ti poviem je strasne nezaspi mi inak ako na rukach a predsa uz ma svoju vahu a tak co mam robit:/ sama mi v postelke nezaspi,,ked ju polozim dviha hlavicku kruti sa a place tak nic ine mi neostava len ruky, niekedy ked bola este malinka zaspala aj sama v postielke ake teraz uz nie, to som ju polozila a odisla a zaspala po par minutach ale teraz si nenavyberam;/ a ty to mas ako;)

angelikjaro
15. mar 2014

My sme to mali urobene jednoducho nechceli sme spat otec prisiel jednu nam flasol a boli sme kludny a uz sme nikdy nemali problem zaspavat 🙂 Lenze niektoré mamicky niesu dost razne a v spalni maju 0love sukromie ja moju naucim presne tak ako mna otec a basta 🙂

zuzanockamt
15. mar 2014

@angelikjaro mas uz dieta? ... ak ano, tak mi ho je luto ... ale verim tomu, ze si tu len niekto robi srandu - cerstva registracia a blbe prispevky - to hovori za vsetko

angelikjaro
15. mar 2014

@zuzanockamt mam dieta a nieje rozmaznane takze som spokojny 🙂

zuzanockamt
15. mar 2014

@angelikjaro len ci je spokojne aj dieta 😝

mima1722
15. mar 2014

@galaxy Ja mojej dcere vzdy pred spanim citam rozpravku, potom zhasnem svetlo a pri malej lampe sa este chvilu mojkame, s tym ze jej poprajem dobru nocku a dam jej pusu 🙂 no a potom odidem a privriem dvere a ona sama zaspi, chvilu ju este pocujem rozpravat sa s hrackami ale do 10-15 minut je klud. Trvalo to chvilu kym sme sa takto naucili, bol aj plac a vybehovanie na zachod, robila to aj naschval, ale zvladli sme to. Vzdy som jej vysvetlila ze uz je velka slecna a tie spinkaju same. Asi priblizne od troch rokoch to takto robime. Dnes, po viac ako roku, uz nemame problem a nech sme kdekolvek na noc, stale nam to takto funguje aj ked je vo vedlajsej miestnosti trosku vacsi hluk 🙂

mimake
15. mar 2014

@galaxy zaspavame cez den jedine v kociari, nedavam spat v pravidelnych intervaloch ale az vtedy ked je uz unavena a zaspi mi do 5 minut. Teraz ked je chora spala dnu, zaspala na rukach. Ma rok. vecer zaspava tak ze zoberiem na ruky sadnem pred telku a ona zaspinka. Zatial mi to tak vyhovuje ale neviem ako to budem riesit ked bude starsia ☹ Ten denny spanok ma nejak netrapi ale ten vecerny lutujem ze som nebola hned od zaciatku tvrdsia a nenaucila hned na samostatne zaspatie. Ja som totiz necitila kedy mi taha a kedy uz nie z prsnika a tak sa naucila zaspavat na dide. Pri druhom dietati si na to dam pozor. Nakojit a spat do postielky...

lucinka2811
15. mar 2014

@zuzanockamt preco blbe prispevky...kazdy ma svoju metodu.... apodla mna vrieskaju len rozmaznane deti a deti kt su chorenkee .... moja mala place iba ked je chora ... moja od 3mes spi cele noci od deviatej do deviatej rana... a nerobila som nic ... ziadne zaspavania na rukach, kolisanie nedajboze fitlopta :DD dala do postielky zaspala 🙂 a to iste je aj cez den .. kto si ako vychova tak ma 🙂) moj nazor 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
15. mar 2014

@lucinka2811 podla teba je normalne dieta udriet, ak nechce spat - tak sa totiz vyjadril dotycny vo svojom prispevku a poklada to za spravne ... ja som uspavala na rukach, lebo si to moje dieta vyzadovalo a nevidim v tom problem ... o vychove u novorodenca je tazko hovorit 🙂 😉 ... novorodenec ma potrebu byt pri matke a hotovo ... ine je to u strasich deti, ale kontaktne deti sa dopracuju k samostatnemu spaniu bez akehokolvek ucenia

danula.ch
15. mar 2014

@lucinka2811 moj prvy prevrieskal cely prvy rok a nemyslim si, ze sme ho rozmaznavali. je proste iba velmi citlivy, vsetky emocie silne preziva. pochopi to asi iba ten, kto take dieta doma ma. mladsia je celkom ina, pohodacka, trochu tvrdaska a nemyslim si, ze na tom mame s mm nejaku zasluhu 😉. este aj teraz place ovela menej, ako jej starsi bracek. mozem iba potvrdit, ze kadze dieta je ine, takze ak este planujete dalsie deti, nespoliehala by som na to, ze to bude take iste pohodove, ako to mate teraz 😉 🙂

lucinka2811
15. mar 2014

@danula.ch to je len moj nazor.. poznam vela mamiciek z okolia kt deti neplakali tak isto ako moja..ja hovorim len to aku mam skusenost....

@zuzanockamt .. podla mna urcite nemyslel ze ich preplieska ze budu modre :D ale to uz kazdy ma svoj styl uspavania, a ja to nikomu neberiem.. ja som s tym nikdy problem nemala takze je mozne ze neviem co to je mat doma vrieskajuce decko :D

zuzanockamt
15. mar 2014

@lucinka2811 ani ja neviem, co je to mat vrieskajuce decko 🙂

angelikjaro
15. mar 2014

@zuzanockamt je usmievava lubi ma velmi furt ma stiska tak si myslim ze je 🙂

emily_666
15. mar 2014

@lucinka2811 sú deti a deti, rozdielne v chovaní, rozdielne v cítení. Nevidím dôvod trápiť dieťa tým, že ho budem mučiť spaním. Mám 4 -ročného syna, doteraz zaspáva s nami, držíme sa za ruky. A verím tomu, že ked bude mať 14-15 rokov, tak našu prítomnosť už potrebovať nebude. Je to nádherne strávený čas, šepkať si o strávenom dni, o hlúpostiach, v objatí malého drobčeka.
No a čo sa týka toho fackania na zaspatie, to si snád nemysela vážne, že to schvaľuješ???

danula.ch
15. mar 2014

@galaxy obidve deti sme okolo roka naucili zaspavat same podla knihy kadze dieta sa vie naucit spat. pri prvom to bol pud sebazachovy, bola som psychicky aj fyzicky totalne na dne. kedze mm bol s nami asi kazdy druhy vikend, bola som na maleho sama a to bol teda pri jeho povahe a extremnej citlivosti zaber. pri mladsej sme uz boli s mm spolu, ale nakolko som ju naucila zaspavat v nosici a bola tazka, s mm sme sa dohodli, ze skusime rovnaku metodu ako pri starsom. slo to lahko ako hodinky, ale napriek tomu tretie ak este bude, naucim zaspavat same podobne, ako opisala @orlik4 🙂 aspon sa pokusim, lebo pri nasom prvom som skusala naozaj vsetko co mi kto kedy poradil, ale on iba reval a reval a reval, az kym nedosiahol svoje. len ja som tak uz nevladala a paradoxne potom sa ovela menej budil, takze bol aj cez den viac v pohode. ale nie som za to na seba hrda, aj ked vtedy ma to zachranilo. takze by som to nechala len na situacie, ked sa uz fakt inak neda

angelikjaro
15. mar 2014

@emily_666 a sukromie s muzom je v prdeli .).... nemyslel som ze sfackam dieta a tak ho dam spt ale hlavne tak, ze ked je neposlusne tak treba byt tvrdy a nauci sa normalne chovat 🙂

zuzanockamt
15. mar 2014

@emily_666 ja mam 3,5 rocneho a zaspava s nami a aj spava s nami ... nerisim to, pokial to on sam nebude chciet zmenit

kokorunecka
15. mar 2014

Či cez deň, či v noci, uspávam malú tak, že ležím s ňou v posteli.
Do cca roku aj pol som ju uspávala výlučne na rukách - obom sa nám to páčilo a žiadnu metódu som neskúšala.

danula.ch
15. mar 2014

@lucinka2811 ja ti take dieta neprajem, neprajem to nikomu. len na druhej strane ma to moje precitlivene vrieskajuce decko prinutilo zmenit seba a svoj nazor na vychovne metody, za co mu budem dozivotne vdacna, takze v konecnom dosledku je to super, ze take mam. nie je to med lizat, ale vysledok stoji za to 😉 🙂

zuzullik1001
15. mar 2014

Tak Unas malinké mi zaspavála do zac.5 mesiaca na rukách veľa krát sa mi stalo ze som ju dala do postieľky a zobudila sa a zas uspavanie, Uspávala som ju aj hodinu kým úplne tvrdo nespala.. V noci to iste ledva zobudila na Papanie zas na rukách uspavala aj hodinu,sem tam sa stalo Ze skoro celu noc mi prespalana rukách co inak sa mi zobudila ,aj snaživý posteli spavala .. Bola uz ťažká viac a viac a videla som ze jej to bolo tiež uz nepohodlne sa zozculovala uz ze tam ma zle hlavičku .. Cez den v nutri spala max 20 min a to bolo tiež niečo aby som ju uspavala som chodila kočíkovat.
Tak som si povedala ze dost mala 5.mes a začala som ju dávať do postieľky po kúpaní Papani..
Dala som jej Dudlik , plysaka a pohladkala ako plackala ,prvý krát najviac 45 min ale chodila som stále Zanu pojladkala a dala plysaka a Dudlik potom uz plackala 15 min a menej 🙂 teraz po dvoch mesiacoch mi krásne spinka 11 hod a nepotrebuje uz ani mlieko v noci tento týžden iba ze sa zobudí na Dudlik A macka a spinka dal... Cez den mi spi 1,5 hod co nikdy mi nespala... Proste je to super mali ja sa vyspinka a zaspinka pekne sama s mackom 🙂 držím palce ospraved. sa za chyby píšem cez tel

emily_666
15. mar 2014

@angelikjaro nám to nevadí, my máme deti preto, aby nášmu životu dali zmysel. Ja nehovorím, že necapnem dieťaťu, ale nie preto, aby spalo. Ak sa mu ľahšie zaspáva so mnou, tak prečo mu to nesplniť.

lucinka2811
15. mar 2014

@emily_666 ja som nenapisala ze to chvalujem ..a urcite to nemyslel prefackat... lebo ked hej ..tak si ho najdem a prefackam ho sama ... ja som len hovorila ze kazdy ma svoje metody..... a ked decko hystericky reve ze nechce spat tak ne budem sa na nho pozerat ne? .. capnem po zadku a je to ....

emily_666
15. mar 2014

@kokorunecka vitaj medzi nami čudnými, čo si vychutnávajú zaspávanie s drobcami 🙂

lyzzy
15. mar 2014

uplne jednoducho!....OD PRVEHO DNA spalo vo vlastnej postielke.Samozrejme sme nanho videli kym bol babo...neskor sup do vlastnej izby.
Ulozili sme ho....pusa na dobru noc,popripade kratucka rozpravka....a odisli sme!
Ked plakal...pockala som 2 min.,isla za nim vysvetlila ze toto je jeho postel a tu sa ma spat, ze je vela hodin atd.Odisla som...ked zase plakal tak som cakala 10 min. a znova to iste.Ten cas kym som isla za nim som vzdy predlzovala....tato plakacia metoda ho drzala mesiac a odvtedy no problema
Ziadne nosenie,kocikanie a neviem co.....milujem svoje dieta ale nie som jeho otrok

zuzanockamt
15. mar 2014

@lucinka2811 a co tym vyriesis, ze capnes po zadku?

Strana
z2