icon

Veľmi zlý spánok 8 mesačného dieťaťa

martinas30
11. okt 2011

Dobre rano vam prajem,neviem ci tu uz bola nejaka diskusia ohladom zleho spanku babatka,ale potrebovala by som nejake rady ak mate skusenosti,mam doma osemmesacnu dcerku,ktorej sa spanok velmi zmenil,hlavne v noci.zaspava kazdy den okolo siedmej,do osmej vzdy spi,prvy problem je to ze inak ako koliisanim na rukach nezaspi,pri nikom inom nechce byt len pri mne,pri ostatnych place a vrieska ako pavian..do polnoci je spanok celkom v poriadku...potom sa okolo jednej budi,dam jej mliecko a zacina strasna noc..vobec nechce spat v postielke len pri mne v posteli,stale sa kruti,prevracia,dviha zadok,sucha sa stale dohora,je nepokojna,ked ju chcem uspat na rukach spi akonahle ju polozim na postel zacina znovu dokola to iste...je to velka zmena pretOze predtym spala celu noc a velmi vycerpavajuce,,,ak mate niektora podobne skusenosti a mate nejake rady co by jej mohlo byt alebo riesenie napiste mi prosim.dakujem

slavinka9
14. feb 2012

@syvasi som rada, ze som ta rozveselila.. 😀 . my sme odvtedy poriadne pokrocili, postielku sme rozobrali-caka na dalsi prirastok v rodine 😉 . Kedze je nasa tigrica zas v obdobi, ze sama nesmiem ist ani na zachod, premiestnit ju do svojej izby neprichadzalo do uvahy, tak sme premiestynili jej postel vedla nasej .poviem ti bola to riadna fuska, pretoze ked som ja hlava dubova vyberala nabytok do detskej izby mala som asi zatmenie mozgu a postel som vybrala ako pre 15rocne dieta(velka a vysoka). takze je o dobrych 10cm vyssia ako nasa. mala v nej spinka ako anjelik 😉 ale len cez den...v noci pri tych jej obratoch ju mam cez seba prehodenu aj 10 krat, takze pri prvom pade menime polohy a ja idemhore a ona spi na mojej 😉 . ja s tym problem nemam je mi jedno kde spim...len malej idu zuby, tak som s nou sla vcera spinkat pekne aj ja...pekne sme sa usalasili namanzelskej . asi po hodinke prisiel manzel...posvietil si mobilom kde sa kto nachadza 😀 a odpratal sa pekne na terezkinu postel a zachvilku pocujem len somranie..... do pi..... ako kura na pante 😀 😀 😀 😀.bolo po spani smiali sme sa do pol noci... 😀. tak spaniu zdar...

euka210
14. feb 2012

@makanka no hej, male deti zvyknu mat prehodeny den a noc...nas aspon v noci spal dobre, co sa teraz povedat uz neda🙂 Po 3m. by si uz nemal menit den za noc....nam zacal ale vtedy byt dve hodinky v noci culy....spanok deti sa casom meni a evidentne casto 🙂

jarkam2
14. feb 2012

@lollipop1 moja sa kojila tak 2-3x za noc ... To som nemenila. Išla som na to postupne, najprv som ju musela naučiť samu zaspávať - to zvládla do 4 dní (prvé 2 boli tiež ťažké). Boli asi 2 recidívy (za necelé 3 mesiace), ale neustúpila som, takže stále to funguje. Asi pred 1,5 mesiacom si zmyslela, že jej netreba cez deň veľa jesť, veď mama dá mliečko v noci ... 😉 , takže som v noci kojila od pol noci aj 5-6 krát. Vydržala som 3 týždne. Budila sa na každý náš pohyb, skrátka cickala sa celú noc. Tak sme ju dali spať do jej izbičky. Odvtedy sa zobudí max. raz za noc, niekedy ani raz. Ale to už prežijem ... Nechávam jej privreté dvere, raz pomrnčí, ale zaspí. Neviem, či sa budila predtým v noci na hlad, alebo sme ju rušili v spánku, ale odkedy spí sama, prespí bez budenia aj jedenia. Takže, čo s týka dojčenia v noci, tam som išla intuitívne, už som nemala silu na skracovanie času dojčenia podľa knižky ... Teraz bola týždeň chorá, tak som spala s ňou - zasa sa dojčila každú chvíľu, ale mala aj teplotu, takže to je iné. Ale po chorobe zasa pekne spinká a kojíme sa maximálne raz, niekedy ani raz . 😵

lollipop1
15. feb 2012

@jarkam2 Dakujem ti za odpoved🙂 este by som sa ta chcela opytat, v tej knihe pisu ze pocas zavadzania toho postupu nie je dobre ist v babatkom von len ak je to nutne alebo vtedy ked nie je cas na spanie,proste mimo stnovenych casou spanku. lenze ja som sama lebo manzel pracuje v zahranici a musim ist na nakup,poplatit seky a podobne. chodila si s malou Ninku von ked ste zacali s tym postupom? inak aj ja som chcela dat mojmu babatku meno Ninka keby bolo dievcatko🙂) je to najkrajsie dievcenske meno.so zaspavanim pocas dna a uz aj vecer(aspon za tie dva dni) uz problem nie je,len ta noc ked prechadza z jednej REM do druhej a to je presne o 21:44 place aj hodinu a pol,potom okolo jednej,okolo stvrtej. tuto noc som mala co robit aby som nepovolila☹ snad tato noc uz bude zas trosku lepsia🙂

cervena_ciapocka
15. feb 2012

My máme takmer 7 mesačného chlapčeka. Je to veľmi vnímavé dieťa, vie sa pekne hrať, sústrediť ak ho niečo zaujme. Cez deň vôbec nevieme čo je to plač. Spinká tak 3-4 krát za deň. Sám mi naznačí, že je už unavený, chvíľku ho ponosím na rukách, on zaspinká.
Večer máme stále ten istý rituál: kúpanie, kaša, (vyvetrať izbu) a potom uspávanie. Niekedy nie je problém ho uspať, ale vtedy sa zvyčajne po hodine ozve plač zo spánku a musíme ho znova trochu pokolísať. (Ináč spí v noci dobre, len občas má dni keď je nepokojný, ale to aj kvôli zúbkom a ekzému ktorý ho svrbí.) No sú dni ako napríklad včera, keď už bol totálne unavený a nevedel zaspať. Na rukách kričal, v posteli kričal. Proste nič nepomáhalo. Keď ležal sám chytal hysáky, na rukách sa len metal. Asi po hodine a pol zaspal.
Idem prečítať niečo z tej knihy že každé dieťa vie spať a uvidím na čo prídeme.

syvasi
15. feb 2012

ahojte,ja som o tej knihe pocula, ale nejako som sa k nej nedostla este...maly zaspi cez den v poho v kociariku, miluje prechadzky. tam pospi aj dve hodinky (v poslednej dobe uz max hodinku!). vecer zaspava stale so mnou na cice kedze plne kojim a znami ale aj rodina nam vravia, ze uz je cas ho zacat ucit nech zaspava sam (ma 7mesiacov).Mne osobne nejako nevadi, ze zaspava na cice - to zaspi zvycajne do 5 minut po kasi a trochu si teda cicne. v noci cica tak 2-3krat, ale vie plakat zo spanku z nicoho nic a to ho len cica upokoji - ziadne ssss alebo na ruky - tak to uz vobec nie, len sa vypina jak struna, krici, hneva sa a preberie sa - potom s nim treba byt hore aj dve hodiny. a skusali sme, ze nech sa vyplace - tak to asi uz nikdy...kedze byvame u rodicov tak to mam po 3 minutach jeho placu vysla hore, ze nesmie tak revat a podobne...a takmer sme sa pohadali. takze sme to vzdali...mate niektora skusenost s tym, ze si dietatko nejako prirodzene zacne zaspavat pri rozpravke alebo tak nejako ked bude starsie? ja v to verim, ze ked sa mu bude dat vysvetlit nieco, precitat rozpravka, ked bude viacej vnimat tak to pojde prirodzene..nemam srdce (alebo co to je) na "trapenie"...

lowa
15. feb 2012

@syvasi moja dcérka zaspávala tiez len pri kojení a teraz, sama od seba zacala zaspávat sama. Má uz 19 mesiacov- teraz neviem, ci je to pre teba dobrá správa alebo nie 🙂 Velmi som sa bála, ako ju odnaucím zaspávat pri kojení, je totiz závislák na mojom mlieku a vzdy robila cirkus, ked som sa snazila ju nechat zaspat samu v postielke, preto som nesla podla tej knihy a doteraz som z toho v soku, ako lahko to islo. Trvá to síce len týzden, ale hádam ju to neprestane bavit 🙂 Jedného dna som sa rozhodla ju na obednajsí spánok len polozit do postielky, predtým som ju nakojila, ale kedze nezaspala, tak som ju polozila do postielky a dala jej macka do ruky. Pohladkala som ju a povedala, ze idem vedla stísit telku, ze hned prídem. Nieco ma vsak v telke zaujalo, tak som si sadla s tým, ved o chvilku zacne plakat, tak potom tam pojdem...Chvílu sa rozprávala s hrackami, zrazu stíchla, po 10 minutach som sa isla pozriet a ona spala! Zatvorila som dvere a malá pekne spinkala. Vecer som skúsila to isté, akurát som jej este precítala rozprávku, potom som ju pohladkala s tým, ze idem vedla a nechala som otvorené dvere. O desať minut som ich len zatvorila, malá spala! A takto fungujeme doteraz. Nakojím ju, casto sa sama po chvílke odpojí a ukáze na postielku. Tak ju tam dám, ona sa sama ulozí, vezme macka do ruky a lahne si. Precítam rozprávku a pri nej aj väcsinou zaspí. Nechám otvorené dvere este takých desat minut, potom ich zavriem 🙂 To je moja skúsenosť, tak hádam ta povzbudím 🙂

lilia1981
15. feb 2012

@fatia ahoj no ak sme spavali vonku tak dobeda dve hodiny a pobede hodinu a pol ale ak bola ta zima tak sme spali doma na posteli v postielke nechce byt dobeda pol hodinku a poobede 50 minut

lilia1981
15. feb 2012

ahoj no ma 7 mesiacov 7 krat je hore z toho tak 4 krat papa uz dlhsie byva hore budi sa .len neviem co mu dat jest nechce ani kase ani nutriol na noc .dakujem aj tebe

syvasi
15. feb 2012

@lowa jeej, tak to si ma povzbudila...ja tiez dufam, ze to nejako pride samo a prirozdene lebo fakt mi nic nestoji za to pocuvat jeho krik a prezivat nervy ked v podstate nemusim. O tej knihe som pocula, ze ani ma nehlo ju niekam zhanat lebo si myslim, ze kadze babatko je ina osobnost. A v podstate kazde sa nauci skor ci neskor spat samo 😉 tak este raz vdaka za povzbudenie a prajem aby to malej takto pekne vydrzalo 🙂

jarkam2
15. feb 2012

@lollipop1 cez deň ju dávam spať vonku, bývame v dome. Cez deň spí v pevné časy 10.00 - 11.30 a 14.30-15.30.
Ale to tiež musím spomenúť, že od 6 týždňov do 3,5 mesiaca mi nespala cez deň skoro vôbec ... ☹ Už som bola zúfalá. Tak som začala takto pravidelne chodiť s ňou von a ona sa naučila spať každý deň - t.j. cez deň mi nespí v postieľke. Kočíkujem 5-10 minút, a potom odparkujem kočík u nás na terase a Nina spí. Ak náhodou zaspí na viac ako 2 hodiny, zobudím ju. Ani sa nezobudí, keď kočík zastane. Keď boli tie veľké mrazy, zaspala vonku za 5-10 minút a dala som ju spať do chodby, stiahla kúrenie. Ale teraz, ako je chorá (dnes sme boli u doktorky - hnisavý zápal mandlí ☹ ), spinká aj cez deň v postieľke, neučila som ju, spí sama. Keď prejdeme na 1 spánok za deň, chcela by som ju naučiť spávať už len v postieľke, von sa budeme chodiť hrávať. Na tvojom mieste by som asi kombinovala, a bábo naučila cez deň spávať aj v kočíku, aj v postieľke. Snáď by to šlo. Alebo by spávala len v postieľke a vybavovať, nakupovať a kočíkovať by si musela medzi dvoma spánkami, alebo až po obidvoch ...

lilia1981
15. feb 2012

@alzbeta79 ahoj aj ja mam presne takyto problem s malym neviem si tiet rady

lollipop1
15. feb 2012

@jarkam2 Dado nema problem v kociku spat,niekedy spi za dve min🙂 prave preto by som rada chodila von aj mne to chyba. inak uz aj cez den a aj teraz vecer zaspal do piatich minut🙂 len ta nestastna noc tej sa zas bojim☹ ale hadam uz bude aj ta lepsia. asi budem striedat kocik a postielku,snad tym nic nepokazim. aj ja som zaviedla pevne casy 9.00-10.30 a 13.00-14.00 preto tak skoro lebo je vecer uz o 18.30 v postielke unaveny a vstava o 6.00. len niekedy este sa mu prehadzuju denne spanky, dnes spal opacne doobeda len hodinu a poobede 1.5.. moc ti dakujem za odpovede, zelam vam kludnu nocku🙂)

fatia
15. feb 2012

@lilia1981 A pri prsniku ti nechce spinkat? to by si si aj ty pospala, aj maly by sa ukludnil. S tym spankom cez den, to mate podobne, ako my. Spime po pol hodine a potom zase na fit loptu a uspavat. Moja chrbtica je v dezolatnom stave ☹ Pocula som, ze deti po pol roku v noci horsie spia, lebo nemaju taky tvrdy spanok a viac bdeju, ale ze to prejde. Ja napriklad, ked davam malu spat, tak jej dam viac nutrilonu,vacsiu davku, aby ju to zasytilo na dlhsie a tak isto, ked jej davam jest v noci. Skus aj ty, nech sa viac napapka,mozno to pomoze. Prajem kludnu noc a malinky nech sladko spinka 🙂

lilia1981
16. feb 2012

ahoj no on nechce nutrilon uz som mu to skusala davat nechce z flasky pit tak ja uz neviem zaspi pri prsniku .
aj ja dens pojdem s nim na fit loptu poskakat a tak cvicit troska potom spi pol hodku a je uz hore s palcom ale vonku spi ja uztiez neveim

fatia
16. feb 2012

@lilia1981 tak to asi musí len samo prejsť. ☹ a nejakú kasicku na dobrú noc alebo cajik si neskusala? Ja ked som si uz nevedela rady, tak som malej dala fenistil kvapky. Tie ju ukludnia, aj si pospi. Nie som za dopovanie deti, ale nie je to take navykove, ako dithiaden a pod. A fakt len v krizovych situáciách. A zubky mu náhodou nejdu?

fatia
16. feb 2012

Chcela by som sa opýtať, ak Vaše deti mali koliky, kedy to prešlo? Moja mal sa každé ráno okolo 4-5 začne pucit, akoby si nemohla ulavit. Myslite, že to môže byt kvôli kolikam?

lilia1981
16. feb 2012

ahoj no asi mu ideu zubky ale to uz nam takto spava od 3 mesiaca 5 az 7 krat za noc hore z toho papa 4 krat alebo 3.kasicku mama ale moc to nechce ja uz neviem dufam ze to prejde

fatia
16. feb 2012

@lilia1981 prvé zubky sa začínajú prerezavat od 3-4 mesiaca. Takze len vydržať alebo ešte ten fenistil, jedna známa ho dávala malej, ked šli zubky a v pohode to prežili. Skús sa ešte opýtať svojej doktorky.

lilia1981
17. feb 2012

ahoj dakujem pojde na poradnu a porozpravam sa s nim ale urcite to pouzijem

fatia
20. feb 2012

@radun ahoj. Tak som to skusila. Nefunguje to, aspoň nie na mojej malej. Ked jej tak stisnem ruky, je ešte nervoznejsia. Ked som bola na návšteve u rodičov, spala tam krásne. Včera, ked sme sa vrátili domov, to je katastrofa. Teraz som ju uspavala1,5 hod. Uz neviem, ako ju uspat, som zufala☹((((((

radun
20. feb 2012

@fatia Achjo, to mě teda mrzí ☹ Tak snad se brzo umoudří, musí to být strašně vyčerpávající pro obě ☹

fatia
20. feb 2012

@radun to áno, je to vycerpavajuce. Ale uz neide o mna, ale o malú. Dnes od 6stej rana, čo sa zobudila do 12stej obeda spala cca 30minut. To má uz chytalo take zúfalstvo, že som plakala s ňou. A najradšej mám, ak mi niekto vraví, že mám byt kludna. Jasne, som, ale pokial dieťa uspavam niekoľko hodín na fit lopte a aj tak nespi, to sa uz nedá☹((( dala by som všetko za to, aby kľudne spinkala.

opica
21. feb 2012

baby, uz si neviem rady. proste som rozmaznana matka a toto moje druhe dieta ma uz obcas neskutocne vycerpava.
rezim ma ukazkovy, rano vstava medzi 7-8, doobeda spi okolo 10 30 minut az 1 hodinu, poobede chodi v zasade vzdy spat okolo 13 a spi si svoje 2,5 az 3 hodky. vecer ide do postele po okupani a nakojeni okolo 20,30...toto by bolo uzasne, ale...
v noci sa budi strasne casto. najprv som mala pocit, ze je hladny a kvoli kojeniu, ale to som uz zredukovala a davam mu jest len o 1 a okolo 4 a potom az medzi 6-7, lenze medzitym sa mi kolkokrat zobudi aj 4-5 krat. zvacsa zaberie dat mu cumel a max na 10 sekund na ruky, ale uz am to uanvuje. rozmyslam, ci nezacat riesit ten cumel. len sa bojim, aby to neskoncilo cmulanim palca ako u starsieho.
mate nejaku radu? on v podstate zareve (obcas hned aj prestane) a ked to par krat zopakuje, tak k nemu idem, inak to neriesim. len uz som z toho unavena, kedze potom cez den musim etse podat pracovny vykon...dakujem za radu

dai
21. feb 2012

@opica ach opica, to si fakt rozmaznana matka 😀 to moja prva bola hore do svojich pomaly 3-och rokoch asi tak kazdu hodinu - este ani teraz neprespi noc ( cez den nespi od roka, vecer o 10-tej je problem ju dostat do postele, vstava o 7-mej...)
ja mam rovnako stare dieta ktore ma podobny spankovy rezim ako tvoje az nato ze cez den spi len po cca. 45 minut, ale v noci asi tak isto a vytesujem sa ako mala ze ake pohodove dieta 😀

ichbinich
21. feb 2012

@opica:
ma 7 mesiacov? Zacina separacna uzkost, ktora sa prejavuje AJ castym nocnym budenim. Ked cumel pomaha, nechaj mu ho. Ten staci riesit neskor. Ak ho ma iba na spanie a vdaka cumlu sa vyspite, neber mu ho.
Je pre teba riesene, ze budes mat minimalne postielku pri tvojej posteli? Ze nemusis vstavat, ale staci mu podat cumel v polospanku a pohladkat ho. Alebo nech spi s tebou, aby ta citil, ze si pri nom a prenho na blizku.
Vstavat ku postielke, vyberat, cakat kym zaspi, ist do postele a pokusit sa zase zaspat JE katastrofa (been there, done that 😉). Prave preto odporucam spolocne spanie alebo aspon spanie vedla seba (teda prirazit postielku k manz. posteli).
Mozno mu aj idu zuby, mozno ma rastovy spurt... moznosti je vela.
Aj ked je t tazke, nestresuj sa z toho. Cim viac na to myslis a stresujes sa tym, o to horsie. Oddychnui si, ked sa da, ale nemysli stale na to, ze si nevyspana. To bude z teba iba este vacsia zombie. Ked sa dokazes ponad tu situaciu povzniest (ano, je to faza, teraz je to tak, ono sa to zlepsi), a stale na to nemysliet, resp. si povedat "horsie to uz nemoze byt" (😉), tak ti bude lepsie.
Mojmu synovi sa tiez rozhadzal spanok, spaval od polnoci do 6-7 bez problemov, a potom v 6 mesiacoch sa zacal budit. Niekedy kazdu hodinu, preto viem, ako ti je. Ale cim viac som to videla ako problem a bola som posadnuta spankom, o to horsie to bolo. Ked som "sa na to vykaslala", ze ako bude, tak bude, tak mi bolo lepsie. Inak, asi 50% malych deti vie prespat niekolko hodin v kuse, asi 50% nevie, teda nevedia zase same zaspat a potrebuju rdicov alebo cumel. Takze je to uplne nromalne, aj ked vycerpavajuce.
Odporucam aj knihu "The No-Cry Sleep Solution" od Elizabeth Pantley alebo The Baby Sleep Book od Dr. Sears.

radun
21. feb 2012

@fatia To je opravdu skvělá rada, ať si to s Tebou na dvě dopoledne vymění a zkusí zůstat klidní 😠 A nemohl by si třeba manžel vzít na pár dní dovču? Mně taky dost pomáhaly návštěvy - když někdo přišel, stal se z miminka andílek, co krásně spinká a když nespinká, tak se krásně směje nebo si tiše hraje - takže mi pak nikdo nevěřil, že někdy umí zlobit, ale aspoň byl klid. Nezlob se, že furt vymýšlím nějaké rady, ono bohužel na každé miminko zabírá něco jinýho a pak jsou bohužel miminka, na která nezabírá vůbec nic ☹

fatia
21. feb 2012

@radun ja sa vobec nehnevam, ze mi radis, prave naopak vazim si to. Partner chodi domov skoro, nema fixnu pracovnu dobu, ale on ju uz vobec nevie uspat. ☹ asi to musim nejak vydrzat.Len ona uz nespi, ani v noci. Tuto noc som k nej vstavala snad kazdu pol hodinu ☹ ☹ ☹

lukrecia1992
21. feb 2012

Dobrý deň ja som mojemu 4-mesačnému dievčatku,spozorovala.. niečo čo by azda môhlo znamenať že sa jej prerezaváju spodné predné zúbky,? na dasienkach to vyzerá akoby boli vtlačené tie dvoje nezbedné zúbky :D Malá plače, sliní.. a nepokojne spí, odmieta faštičku s mliekom. Ako ste vy spozorovali že sa vásmu pokladíku prerezávali zúbky?? ďakujem Lukrécia

opica
21. feb 2012

@ichbinich asi to tak bude. len nie som zvyknuta. starsi syn bol pohodicka, spal, jedol, bol kludny, tento druhy je presny opak.
len ja nie som v stave dat si ho do spalne. proste by som sa vyspala este menej. takze ideme bojovat dalej a verit, ze sa to zmeni. je pravda, ze nad ranom uz k nemu vstava moj muz a zvacsa staci dat mu ten cumel.
nuz, kazde dieta je ine a ja verim, ze sa dockam casu, ked sa este vyspim...