icon

Vodítko na dieťa - skúsenosti

lenkalienkam
21. júl 2014

ahojte mám 8 mesačného chlapčeka a chcem kúpiť vodítko na dieťa od tommee tippoo - máte niekto doma a máte skúsenosť ?

katey
21. júl 2014

@fidka79 asi mam inteligentne dieta a dufam, ze to nezakriknem, ale od kedy s anaucilo liezt po 4 tak mu hovorim, kde je cetsa a kde je hranica a kde je to uz nebezpecne, takze ked poviem "cesta" tak on stoji.. A samozrejme, ze ho nenecham vletiet pod kolesa aj keby nezastal, ale za to s nim nebudem denne chodit cez cesty na voditku. to je moj nazor, kludne si davajte deti do voditok, ohradok a vselicoho mozneho 🙂

emyk
21. júl 2014

Poniektore veľmi "inteligentne" ženy ktore komentuju - "cooo! ? voditko? , dajte im aj nahubok" by si mali najprv preštudovať ako vyzerá voditko na psa a voditko- popruhy na dieta a tak ak vôbec pridať nejaky trafeny komentár. Lebo inak ako trúbky sa im nedá povedať. Jednoznačne popruhy odporúčam, super vec.

katey
21. júl 2014

@fidka79 ale zase sme usli od temy, lebo na otazku ci sa za tie popruhy taha, alebo ako sa to riesi, mi nikto neodpovedal..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katey
21. júl 2014

@emyk vyzeraju z mojho pohladu rovnako 🙂

katey
21. júl 2014

@fidka79 ironia ti ide.. 🙂 pridi ku nam na nasvtevu, pozries sa ako to ide 🙂 bez modrania ruk, bez nasilia, bez kriku.. vola sa to normalne vysvetlovanie a urcovanie hranic a doverovanie dietatu, ze ma pud sebazachovy.. a ani v kociku nebyval priputany.. mame teraz Nunu, kde vpredu nie je ani madlo, ani tam nebyva priutany a nevypadne, to je zazrak co?

katey
21. júl 2014

@fidka79 a citujem sa znova "od kedy sa naucilo liezt po 4 tak mu hovorim, kde je cetsa a kde je hranica a kde je to uz nebezpecne" nie, ze hned vedel, ze tam nema ist

fidka79
Odpoveď bola odstránená
dominix
21. júl 2014

My sme to mali a naozaj odporucam - vyuzili sme ho, ked zacala mala chodit a este si nebola velmi ista, za ruku vsak nechcela ist, takze sme zabranili padom a neutiekla nam - hlavne teda napr. v Prahe, kde bolo vela ludi a stacila by chvilka a zmizla by nam z dohladu... Na udivene pohlady ludi sme si zvykli, ved nech sa kazdy stara o seba a komu sa nepaci, nech nepouziva 🙂

jana_eyre
21. júl 2014

@katey no to bude tym, ze mas zatial len jedno dieta a v kociku sa mu zrejme paci.. ja mam deti dve a ked mladsie zacne chodit a ked sa mi obaja rozbehnu na dve strany, budem rada za ten meter a pol snury, ktora ich dalej nepusti.. okrem toho, nie kazde dieta v kociku vydrzi, poznam chlapca, ktory pri kazdom pokuse dat ho do kocika vrieska ako zmyslov zbaveny.. neznasa to, potrebuje vela pohybu a ten nemoze mat vsade neobmedzeny, takze pri takych detoch je podla mna voditko vhodne..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katey
21. júl 2014

@jana_eyre mozno ked budem mat dve, budem ich uvazovat 🙂 ale moje dieta urcite nepatri ku "kocikovym sedacom", prejdem 100 m a vyskakuje 😀 a to od narodenia..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
katey
21. júl 2014

@fidka79 ja netvrdim, ze sa nieco nemoze zmenit, ale zatial ( a to byvame pri hlavnej ceste kludne ti to idem dolu odfotit, aby si mala prehlad). sa to este nestalo. ked vidi psa alebo macku alebo loptu, ukazuje mi prstom aj na to reagujem "ano je tam macka, chcel by si ist za nou?" a ked ukaze, ze hej, tak poviem "ideme cez cestu, pozrieme sa dolava, doprava a ked nejde ziadne auto, ideme my " obcas otoci hlavbu, obcas nie.. a cez cestu ho drzim za ruku (ano obemdzujem jeho slobodu) a hovorim mu, ze cez cestu ideme rychlo... Mozno sa Ti to naozaj tazko cita a vlastne ani neviem, na co to vysvetlujem, ked Ty ma len zosmiesnujes.. ale vies, da sa to aj takto..

sufo
21. júl 2014

@katey z tvojho pohladu by vyzerali rovnako ak by sme mali prirovnavat aj lietaflo a bicykel 👍 . Nechapem tvoje reakcie. Ved kazdy nech si po svojom robi. Nech aj vo vzducholodi vozi. Samotna otazka bola na maminy, ktore MAJU skusenosti ..👌

katey
21. júl 2014

@sufo ved aj ja som mala otazku na maminy ktore maju skusenosti a stale nemam odpoved 🙂

lyzzy
21. júl 2014

Absurdná téma

matolka
21. júl 2014

ani ja nesuhlasim neskutocne ma to rozculilo, suhlasim s maminkou ktora pise, ze chyba je v dospelom a nie v dietati , jemu treba s laskou stale opakovat co robi zle a co dobre a nie dat ho na voditko a tahat ho ako psa len aby ste mali pokoj. ja mam tri deti ,ale toto by ma ani nenapadlo, a ak chcete ist nakupovat do velkeho centra tak si to zariadte tak, aby vam dietatko niekto postrazil, nebudem si predsa obzerat veci a tahat za sebou dieta. pre mna neskutocne a nepredstavitelne, skuste sa vzit do koze toho dietatka ako by ste sa citili vy, mozno by trebalo si vypocut aj nazor detskej psychologicky ako to vnimaju deticky. bola som hnusna viem ale koli tomu asi nebudem asi ani spat a este by ma zaujimalo , odkial tato vymozenost prisla k nam 😢

cuculiatko88
21. júl 2014

Toto vodítko nemam a nikdy.ani nebudem mať, dieťa.nieje zviera!!!môj.nazor je ze to majú len mamičky ktoré sú trosku lenivé a neochotne behat za detmi a strážiť ich...

lyzzy
21. júl 2014

Prepáčte mi ale ja nemôžem z tých fotiek....kto normálny dá svoje dieťa do voditka?Ľuďom už fakt hrabe

katey
21. júl 2014

BTW ja ani psa nemam na voditku a zazracne vzdy dobehne ku mne 🙂 ( ale ano priznavam, toto uz rypem a som ironicka 🙂 )

matolka
21. júl 2014

@katey vobec nerypete a nieste ironicka mna ide s toho porazit dnes sa tu uz ani radsej nepozriem, lebo ma fakt trafi a je mi z toho normalne smutno

nyusika
21. júl 2014

@cuculiatko88
ony sa s laskou nazyvaju pokrokove.

neexistuje jedina situacia, kedy toto povazujem za vhodne pouzit, existuje x vhodnejsich sposobov (vozik, chytit za ruku, nosic...)
neexistuje jedine vysvetlenie, preco by bolo normalne zavesit dieta na "retaz", sloboda pohybu nulova, efekt bezpecnostny to nema ziaden.
a obkecavanie, ze v Prahe sa nam to zislo...tak ste mali kupi nosi, vozik...na letisku enma co tak male dieta len tak bez dohladu pobehovat a ked ste natolko neschopne, ze neustrazite svoje deti, tak ja uz radsej nic nenapisem 🙂

katey
21. júl 2014

@matolka aj ja mam trochu vyssi tlak ale ucim sa tolerantnosti, takze tu mam dobry nacvik 🙂

matolka
21. júl 2014

ano pokrokove moderne mamicky , mam dvadsatrocnu dceru ,teraz nie je doma ale ked pride spytam sa aj na jej nazor fakt som strasne zvedava ,

jana_eyre
21. júl 2014

ach jaj.. tak ja si len zas tak vseobecne povzdychnem, ze zas je na MK kopu dokonalych matiek, ktore zvladaju svoje deti za kazdych okolnosti, vsade, popripade maju vzdy niekoho, kto im deti postrazi.. ich deti su mudre hned od narodenia, nebehaju tam kam nemaju.. no a kto take deti nema, je samozrejme neschopny a mal by sa zakopat pod zem..

zvlastny je tento svet.. ludia vzdy vedia najlepsie co je dobre pre cudzie deti... ved ako inak - cudzie sa vzdy vychovavaju najlepsie..

a len tak pre zaujimavost - aj bicykel ked vynasli, boli ludia co ho oznacovali za dielo diabla.. a tak aj milion inych veci, ktore my dnes bezne pouzivame...

katinka71
21. júl 2014

vobec sa necitim neschopna alebo leniva co si nevie ustrazit dieta,ale radsej si ho pripnem na voditko ako potom nariekat ,ked sa mu nieco stane .kazde dieta je ine pohybovo aj povahovo ,urcite pri starsom synovi by som nieco take neriesila ale maly je velmi aktivny ,pri nom musim robit preventivne opatrenia.inak v kociku bol kludny nebol priputany

pisis
21. júl 2014

ja mam trileteho syna a k tomu sedmimesicni dvojcata a voditka s nejvetsi pravdepodobnosti pouziju (na dvojky, na starsiho uz ne🙂). Urcite ne porad, ale u rusne silnice- radeji voditko,nez prejete decko. Kdyz jsem to videla poprve, take mi to prislo divne, ale ted je mi jedno, co si kdo mysli. Uprimne nevim, jak bych to mela delat, aby decka byla v bezpeci a ja je "neomezovala na svobode" . Nejde o to jit do nakupniho centra, ale na hriste, k lekari.... A prijde mi mensi omezeni svobody voditko nez decko, ktere chce chodit, privazovat do kocarku, pripadne s nimi byt jen doma (to bych stejne asi nevydrzela s nervama 🙂)

matolka
21. júl 2014

@jana_eyre nikto nieje dokonaly ani ja nie a vobec si to o sebe nemyslim viem, ze deticky su rozne mam tri ta najstarsia 20 rocna bola naozaj diablik ale ako matka ktora lubi svoje dieta by som to jednoducho neurobila podla mna je to doslova nedostojne pre dieta a hladala by som ine riesenie ,ale akceptujem kolko ludi tolko nazorov

cuculiatko88
21. júl 2014

@katinka71 môj.malý je tiež veľmi aktívny až priveľmi by som.povedala ale nikdy by ma.nenapadlo dat ho.na vodítko, proate za nim.beham, od pádu a ublíženia si nepomôže ani.vodítko,a samozrejme radšej.ho das na vodítko ako za ním.behať...
@jana_eyre co píšeš za sprostosti,ani.jedná.baba tu.nenapisala.ze má dokonale.dieťa príp ona je dokonalá.matka, treba akceptovat aj.názor druhých, zaujímalo by ma čo.by ste robili aj s @katinka71 ak by ten trend vodítok neprišiel.na.slovensko, kam by ste potom pripli svoje dieta???🙂