Vodítko na dieťa - skúsenosti
ahojte mám 8 mesačného chlapčeka a chcem kúpiť vodítko na dieťa od tommee tippoo - máte niekto doma a máte skúsenosť ?
keby som o tomto vedela pred tromi rokmi mohla som si ušetriť kopec nervov🙂
To je strasne jak sa tu niektore chovate! Ak s tymi popruhmi nesuhlasite nestaci napisat iba ze "mne sa to nepaci" alebo "ja s tym nesuhlasim, nemyslim si ze je to dobre"? Hned tu niekoho osocujete. Ja som v BA v centre videla mamicku ako mala dieta na tych popruhoch a dieta sa na tom vobec nejak netrhalo ani nenervacilo a ani mamina ho netahala a praveze mi to pripadalo prakticke a to hlavne z dovodu ze keby sa jej vytrhne z ruky tak by sa jej nestrati v dave, co na takychto miestach sa stane za sekundu ze sa dieta zamiesa niekam do davu a mozte ho hladat. Zazila som ako mamicka po celom nakupaku kricala na dceru lebo mamina platila nakup a mala sa zatial niekam doslova vyparila. To jak na tu malu kricala jak ju hladala tak to by som vam nepriala pocut ani jednej, ked uz na nu volala asi piaty krat a ta zufalost v hlase. No nastastie sa mala zachvilu objavila. A nepiste ze ju mala lepsie strazit. Ako? Nakladat nakup, orvarat penazenku, vytukavat pin na kartu.... Jednoducho su situacie kedy to dieta nemozete drzat za ruku a dieta zaujme hocijaka blbost za ktorou sa rozbehne.
Mam 9m syna, ktory ma 12 kg, je dost zivy, na jednom mieste nevydrzi ani 5 sekund a to doslova a tak si hovorim ze ked to takto pojde dalej ze tak asi aj ja tie popruhy vyskusam.
A raz ked dieta chce chodit tak ho predsa nebudem nasilu strkat do kocika a uz vobec nie do nosica 12kg dieta!!!! A uz to tu maminy niekolko krat pisali ze tie popruhy pouzivaju vo vynimocnych situaciach a vy ich tu idete ukamenovat ako keby ich chceli priviazat pred obchodom k stojanu na bicykle vedla vlciaka. Tie maminy to chcu kvoli bezpecnosti svojich deti!!!!!!!!
A som tu z niektorych komentarov pochopila ze je zle davat dieta do ohradky. Vie mi niekto napisat ze preco?
PS: MAMINY! Davajte svoje deti na voditka, latkujte alebo pamperskujte alebo bezplienkova, kojte pre mna za mna svoje dieta az kym nepojde na strednu, ucte ich 20 jazykov naraz ked maju 4 roky, proste robte co uznate za vhodne a za cca 15 rokov napiste co z vasich deti vyrastlo to bude podstatne.
Len prispejem svojim nazorom. Mam 3 deti: 6 r,3r,3r. Voditka som nemala a ani nemam aj ked je to obcas tazke tak sa to da v pohode zvladnut...ano asi mam ja super deti alebo som aj ja supermatka. Ale musim povedat ze aj ked tie voditka velmi neuznavam su vynimky kde by som ich odporucila niektorim mamam. Poznam jednu co ma naozaj hyperaktivne dieta ale ma naozaj plno diagnoz ..inak na prvy pohlad uplne normalny chalan..ale tam by sa to voditko zislo koli bezpecnosti. No su matky ktore to s tymi voditkami prehanaju..na nasej ulici bola matka ktora davala detom popruhy na normalnej prechadzke za blokom kde neboli vobec auta...len aby nespadlo na zem , to uz je podla mna prilis.
Priznam sa ze niekedy si aj ja pripadam ako neschopna matka ale tu si precitam obcas take nazory ze razom som kludnejsia a dovolim si tvrdit ze naozaj supermatka🙂
no to so ani len netušila že sa to takto rozdebatuje - ja som chcela poradiť ohladom tejto značky tommee tippee a nie či používať a či nie - také príspevky ako uviaž si dieťa ako psa ma úplne dorazili - ja nechcem svojho syna poťahovať aby išiel tam a tam ale chcem ho ubrániť pred možným nechcením pádom - ešte sa len učí chodiť. tak vás poprosím tie ktoré to mysleli že ja si chcem robiť z dieťaťa psa by sa mali nad tým zamyslieť. mám už 9 a 7 ročných synkov a viem úplne presne ako vyzerali naše prechádzky ked sme išli cez cestu a ked sme išli nakupovať oblečenie do nákupného centra , preto si ich teraz chcem zabezpečiť lebo ten starší syn ma doteraz na kolienkach jazvy tak ma prosím neukameňujte že chcem dobre pre dieťa / psíka mám na dvore /
@mamulienka30 nase mamy voditka nemali a tu sme 🙂
pozeram ,ze aj dnes diskusia pokracuje. vcera som pisala ,ze sa spytam mojej 20 rocnej dcery na nazor predsa je " moderna" a mladsia a ta mi povedala citujem preboha mami to je co sa blud . 😢
@lenkalienkam my sme mali ovela lacnejsi ,,model,, za par eur a paradna pomoka.Dristy o tom ze nase mamy....ano nase mamy nemali a zijeme a tiez nam davali na krce papaverin a tiez zijeme....moja si na to krasne zvykla.Ziaden strach z chodenia lebo vlastne nidky nespadla ked bola na voditku.Krasne sa dala pridrzat.Vo finale ked chcela ist von tak doniesla voditko a skackala.Najviac si ho pochvalovala prababka lebo tak s nou mohla ist von aj ona a nemusela sa bat ze jej vbehne pod auto a mala ju pod kontrolou.Kociar sme skoro od 1,5 roka vobec nepouzivali
@zuzulka558 - kedysi no ja ti neviem pamatas si taku Petrzalku 30 rokov dozadu? Kolko bolo aut na parkovisku pred kazdym domom? 5? 10? Dnes stoja na vsetkych chodnikoch. Akou rychlostou jazdili, aka bola hustota premavky? Neporovnavaj neporovnatelne.
@matolka - prepac, ale 20 rocne dievca je len dievca a nema skusenosti s malymi detickami...
Vravim zienky, nemusite a nie je to nutne mozno pre vase dieta, ale tolerujte prosim, ze pre niektore deti a matky to vyznam v zaujme bezpecnosti ma. Ziadna ho s tym voditkom nepriviaze na ihrisku a nevyznaci mu kruh, kde sa moze pohybovat 😝
@mamulienka30 presne.Niektore mamky dokonca narazia detom na hlavy helmy ked sa ucia chodit.
Niekto potrebuje otrcat prso vsade na verejnosti len aby ludia videli ze ona koji a ze aka je super mama a pre mna zasa bola dolezitejsia intimita a bezpecie dietata s ADHD.
🙄 🙄 🙄
Skor sa obavam, co vyrastie z deti, ktorych matky sa tu tak uzasne prezentuju, ako z tych, co boli par krat na popruhoch 😝
@lenkalienkam voditko je dost nestastny nazov, zmen to v nazve temy na popruhy. S tommee tippee nemam skusenoati, pouzivala som littlelife.
Moj ma uz takmer 5 rokov a zatial nesteka, nehryzie ani nic podobne. Takze usudzujem, ze ta kratka doba, ktoru stravil s batozkom na chrbte mu nesposobila ziadnu ujmu. Dokonca mu vyhovovalo, ze mal obe ruky volne.
A ano, nase matky popruhy nepouzivali a sme tu, ale ani desiatky inych veci, ktore vsetky pouzivate denne.
@mamulienka30 moc to zeres 😀 😀 pises sloh na minivyjadrenie 😀
vodítko 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Mamicky (hlavne tie, ktore to uplne odsudzuju), ruku na srdce. Vy ste ani raz dieta nedrzali za kapucnu na bunde? Nie je to to iste nahodou? Myslim, ze keby sa tomu nehovorilo voditko tak by to ludia lepsie vnimali.
@lenka110611
@arwen88 az budete mat vy deti s 15 mesacnym rozdielom, pricom jedno vam zdrha na cestu a druhe vrieska v kociku, lebo tam nevie obsediet, pozrem si vase prechadzky... asi by ste ho tiez ocenili... 😨
@roja29 presne tak len na Slovensku su niektori este za opicami.rypacky sa musia najst ja mam 8 mesacneho Sebastiana a uz to mam nachystane 🙂 🙂 😀 a nech hovori si kto co chce kazdeho do vychovy dietata a uceniu velke ho.no.
ja mam doma to "voditko"...pouzila som ho par krat a v danej chvili bolo na nezaplatenie.....prvy krat som ho pouzila, ked sme boli v Londyne na dovolenke, mala mala 1,5 roka a ked sme sli do centra alebo nakupneho centra uviazala som si ju..tam to jasne nikto neriesil, ja som sa citila tak blbo ale stale to bol lepsi pocit ako ten ked sa mi skor v tom dave stratila ked sa rozbehla na Trafalgar za holubom....bol to moment a ja som za ten moment zostarla o min 20 rokov....tak som si ju po tomto zazitku uviazala....a druhy krat tu na svk na Spisskych trhoch, kedze aj tam bol dav, dieta malo o 3 mesiace viac ako ked sme boli v uk.....jasne ze ohlasy uz boli strasne, kedze slovacko sa nesudi, nepisem akeho znenia... 😅 ...ale ja som bola spokojnejsia a mala tu istotu ze sa mi nestrati..v kociku nechcela pri takych podujatiach sediet....a treti krat ked som cestovala vlakom, sama s detmi a na stanici som si do jednej ruky chytila maleho na popruhu, do druhej kufor a prirucnu na plece, a pred sebou hnala malu a kontrolovala aby mi nespadla medzi vlak a nastupiste.....pri obycajnych prechadzkach som nemala dovod vyuzit ho..ale v situaciach akych som bola ked som ho vytiahla a dala na dieta mi prislo ako obrovska pomoc....a deti nemali problem byt uviazane...brali to ako novy druh zabavy... 😀 😀
@lenka110611 nasi stari rodicia zazivali na ceste 5 aut za den, my byvame na sidlisku, kde z kazdej strany je cesta, mne to teda dost pomohlo, hlavne ked mam decko tvrdohlave a bezal vzdy opacnym smerom ako my, pripadne pri upozorneni ze je tam cesta este pridal a ja som nestihala zabrzdit tazky kocar s druhym neposednym deckom v nom... akonahle sa naucil co je to cesta a konecne mi dal ruku, pretoze dovtedy pri podani ruky chytil amok a hodil sa na zem, kopal a vrestal, vzpieral sa, sme tuto pomocku nepotrebovali. pouzivali sme ju 3 mesiace. co je na tom ak to niekomu pomoze?
Ja som mamou 7-mesačných dvojičiek a tiež si zabezpečím takú pomôcku, ale skôr ako čisto po bezpečnostných popruhoch pokukujem v jednom detskom obchode u nás po ruksačíku, ktorý neskôr využijú aj na vychádzky. Takto to vyzerá: http://www.skip-hop.cz/produkty/batuzky-mini/ . Určite sa nedaj odradiť, ide predsa o tvoje dieťa, inde v zahraničí je to normálne to len my Slováci sme puritáni. Raz som dokonca na dovolenke v Slovinsku videla ako učiteľky išli s deťmi na prechádzku a mali ich na takom veľkom vodítku, z ktorého trčali ďalšie malé a deti boli na ne pripevnené.
@lenkalienkam
@monistis ďakujem za podporu už som si objedna tie čo som chcela - uvidím :o)
@arwen88 ok, tak neocenila, paci sa mi ze hovoris o tom, co si este nemala moznost vyskusat (myslim tym tie dve deti), pripadne tehotna mama s krpcom co bezi strmhlav vpred a pod. situacie, ale ok. je to tvoja vec. len potom nechapem, preco to tu riesite... proste su mamy, ktorym to pomoze a su mamy, ktore by ho nepouzili. koniec bodka. je to kazdeho osobna vec, na nieco tie popruhy vyrobili, k niecomu sluzia a svojich spotrebitelov si najdu. su mamy, ktore nepouzivaju kocik a su take, ktore nanho nedaju dopustit a preto su lenive? je to kazdeho vec. ja som vobec neriesila ako sa na mna pozeraju, ani ma to nenapadlo. a nie som z tych mam, ktore sudia druhe. kazda ma svoje dieta, kazde je ine, na kazde plati nieco ine.
@chikitka ale ja som tehotna s chodiacim krpcom...som v tych situaciach..len som sem napisala svoj nazor, nemusela si na to reagovat...ostatne maminy sa tu do mna pustili do osobneho utoku.o ziadnej som nepovedala, ze je leniva..ja som osobne na nikoho nepoukazovala..nazor si mozem vyjadrit, nezijeme predsa v totalite..
@arwen88 ale ved ja tiez neutocim, prave naopak, nepaci sa mi, ze sem niektore mamy pisu a nasilu si pytaju odpvede na rypavicne otazky typu ako to dieta na voditku tahame a ako ho vlastne vedieme a podobne. ved je to kazdeho osobna vec, niekto pouzije, niekto nie. cielom nie je dieta tyrat a obmedzovat. to je cele. akurat ma vytoci ten sposob akym tu niektore pisu. povedat si nazor je jedna vec a sposob akym ho niektore prezentuju, je druha. nenarazam na Teba, to vseobecne... tak nech sa dari, ste zdravi a vychovavajme vsetci ako najlepsie vieme 😉
Ahojte, nezvyknem prispievať na MK, a na túto tému som natrafila náhodou, hľadala som niečo iné.
Normálne som sa z niektorých príspevkov skoro "splakala", čo ma pobavili... Môj názor: je to každého osobná vec, či využije "vodítko" na dieťa alebo nie.... Ja osobne som sa s tým prvýkrát stretla pred 10timi rokmi v UK, najprv som na to pozerala ako puk, ale potom som si pomyslela, ok, keď to ináč nejde tak ako hovoríme na východe "i tak še da". Toľko z mojej strany 🙂
tak sa tu smejem na niektorych "premudrelych" mamickach...
ak dieta nejde pekne popri maminych nohach, ale beha ako splasene, tak nebude problem v tom, ze ho matka zle vychovala, ale v odlisnom temperamente dietata. niekto ma kludne deti, ze o nich pomaly cely den ani nevie, niekto ma zas deti, co im staci 9 hodin spanku denne a ficia ako na baterky. duracell, tie vydrzia dlhsie 😀
argument, ze nasi rodicia take veci nepotrebovali, tiez neobstoji. nam kedysi mamy aj uprostred ulice nasekali na rit, a bolo. keby som to spravila dnes, tak ma hadam aj zavrazdia pohladom okoloiduci, ze co som to za matku, ked tak tyram dieta. a ked sme vyvadzali my, tak nam veru nahadzal na zadok aj sused a rodicia povedali, ze dobre spravil, ked sme si zasluzili. dnes by mal taky akcny sused uz na stole trestne oznamenie od matky toho dietata. 😝
ak mam zive dieta, ktore neobsedi, tak v zaujme jeho bezpecnosti si radsej to "voditko" zaobstaram, ako by som ho potom mala "zoskrabovat z chodnika" (napisem to drsne, ale niektore si tu tiez nedavate servitku pred usta). lebo na nestastie staci aj sekunda. kamoskina 5 rocna dcera zoskocila z chodnika na cestu v priebehu sekundy a uz sme len poculi skripot brzd. a to bolo v podstate kludnejsie dieta a doteraz nikto nevie, co ju to napadlo. mala stastie, chlap to stihol ubrzdit. u nas sa hovori "better worry, than sorry". kaslat na nazory druhych, na rakvu dietata sa ti potom ti, co ta odsudzuju, aj tak skladat nebudu 😝
@nyusika
@lenka110611 starí rodičia to nepotrebovali, lebo neboli autá. ...to tu nemá nikto 2 deti?chytré ste jak táčky. ja nad tým vážne uvažujem. malý je jak širon ale ešte hlúpučký,bývame v meste a koľkokrát som mala malú dušičku, keď mi drobec začal plakať, ja som ho pestovala a popritom malý šaron nekontrolovateľne okolo mňa behal. zatiaľ, zôrazňujem, zatiaľ sa nič nestalo...ale za tie nervy mi to nestojí a nemám pocit,že by som málo behala okolo nich.
@arcadia ok to ja všetko chápem, dve deti, autá... ale nič to nezmení na názore okoloidúcich že ideš ako so psom... sorry.... ale to je tvoja vec.

ja nechapem ze sa toto na slovensku este riesi- v uk je to uplne normalne, su uz aj voditka s batohmi....moja ma zatial len 10 mesiacov a uz mam taky batoh kupeny, krasny lienkovy, a zastrelte ma, ale v septembri idem na svk a beriem ho soi sebou!!! radsej mat dieta takto na voditku ako pod kolesami auta!! radsej mat dieta takto na voditku ako sa mi ma stratit v dave ludi!!