icon

Výhovorky namiesto pomoci od svokry

homolca
10. dec 2019

Baby, ja už neviem...
Mám problém so svojou. Mám dve malé deti, tri roky a rok a pol..svokra býva kúsok od nás, ale nepomáhalo nijako asi rok...potom sme sa dohodli, že mi ich aspoň postráži každú stredu, po jej robote, od 15.00 do 17.30, kým príde manžel, aby som mohla aspoň nakúpiť, alebo upratať...každý týden má ale novú výhovorku, boli ju koleno, päta (ale vo štvrtok ide na plaváreň a piatok na vianočné trhy), musí domov zaniesť rybu, ...zajtra je celý deň pn, ale nemôže prísť, najskôr tak okolo 17.00 ...mám ju nútiť do vzťahu s deťmi alebo jej to celé zatrhnut?

Strana
z3
rachel36a
10. dec 2019

@homolca preco by si ju mala nutit...nie je povinna ti pomahat a ked nechce s detmi travit cas tak ako ju chces nutit...su to vase deti, nie jej

volterra
10. dec 2019

@homolca A co jej chces zatrhnut? Jej aktivity?

wena
10. dec 2019

Prepáč, ale mne to príde hrozné, že chceš od svokry aby vám pravidelne strážila deti. Budovanie vzťahu je jedna vec, stráženie pretože že si chceš upratať je druhá vec. Mne by sa tiež nechcelo po práci každý týždeň strážiť dve malé deti (a ani vnúčata). Svokra má tiež právo mať po práci svoj kľud a aktivity aké ona chce. Ja by som ju nechala tak, neviem si predstaviť ako chceš dospelú osobu nútiť.

pribinak
10. dec 2019

Tvoja mama nemoze strážiť?

dopolbokaodrata
10. dec 2019

Dohodli ste sa, alebo si do nej toľko hučal že pod tlakom privolila? Keď vidím to tvoje "aspoň", hádam tú druhú možnosť. Takže svokra nechce skákať po práci ako ty chceš tak jej zatrhneš kontakty? To je super, manžel sa ti isto poďakuje.

homolca
autor
10. dec 2019

Moja mama je 300 km, keď ideme k nej, stará sa celý čas...navarí dopredu, hra sa s deťmi, berie ich vonku, prechádzky a podobne...svokra súhlasila, že bude chodiť v stredu, keďže môj manžel pracuje veľa a ja som na dve deti sama...len v stredu na dve hodiny, inak nemá potrbeujeme sa stretávať s vnukmi...svokra konci každý deň v robote o 14, robota nie je ťažká, a mohla by byť na dôchodku, ale nechce, chce pracovať...chodí na plaváreň, nakupovať, divadlo, ochutnávka vína, čokoľvek...nezazlievam, len vysvetľujem, že žiadne existenčné problémy....chápem vás, ak nemá záujem, nenutit ju (napr. Suseda donesie deti babke a nechá ich tam, nevyjednava komu sa ako hodí)....ja som mala v pláne zajtra ísť kúpiť vianočné darčeky, nevadí, tak to zariadim inak

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
homolca
autor
10. dec 2019

@lenkakravcova v decembri? Asi najskôr v septembri budúci rok keď ho doteraz nezobrali....a asi nie si z ba, kde neberú ani päťročných do škôlky 😂

dankanka
10. dec 2019

@homolca mne príde tiež zvláštne sa spoliehať na svokru.. Tak ste možno mali s druhým počkať.. Co je už teda asi teraz jedno. A to ozaj sa ideš porovnávať so susedom? Neviem no. Veď nech si manžel zoberie deň voľna, paragraf.. A ty si chod po svojom.. Mne tiež nikto nestratí ani to nečakám. Každého vec.

volterra
10. dec 2019

@homolca ta posledna veta je riesenie : "nevadi, tak to zariadim inak" Tymto sa riad cely zivot a budes spokojna.

ivca88
10. dec 2019

Pozri.
Nútiť nikoho nemôžeš.
Mne je až smiešne, že buď píšu čerstvé mamičky ktoré by svokru najradšej nevideli, a pritom ona chuda sa núka že navarí, upečie, pomôže, postráži ( aj vo vyššom veku, kedy by to nemuselo byť pre matku ťažké ).
Vnúčatá by od lásky asi aj rozpucili, ale vidia ich málo kedy

A potom taký ako ty, že by si aj pomoc a zaujem uvítala, čo teda z môjho pohľadu je normálne že starý rodičia pomáhajú svojim dospelým deťom, lebo ich majú radi a majú radi aj vnúčatá, ale svokra nemá záujem.

Prečo sa to nejako nevymení, nech je každý spokojný ? 😅

popolusska
10. dec 2019

@homolca svokra uz jednu generaciu dezi vychovala, nevidim jediny dovod, preco by ti s tvojimi vlastnymi mala vypomahat. Dve-tri hodiny s dvoma malymi detmi mozu byt pre starsieho cloveka uz bud narocne, alebo na to proste uz nema nervy a chut. Nie vsetky zeny su rodene „babicky“ na telefone.

lenkakravcova
10. dec 2019

@homolca Jaaj, BA, to chápem, tam to je s tými škôlkami ťažké 😶.

homolca
autor
10. dec 2019

@ivca88 haha...že? Adoptujem milujúcu babičku 👍 ponúkam dve míle živé deti, nákupom pre ňu, navarim, napeciem, len aby sa s detmi niekto dve hodiny zahral a vypucil ich 😂 chcela som vedieť ako to majú ostatní...či existujú babky, ktoré sami prídu, ktoré sa tešia na vnúčatá 😍

dankanka
10. dec 2019

@homolca to je aj dobou. Veľa ľudí myslí lrn na seba. Aj v mojom okolí je kopec žien na dôchodku co nemajú záujem strážiť vnucence.. Ale pritom chodia na zájazdy, ochutnávky a podobne. Je to ich výber.. Smutné ale tak to je

whatever1
10. dec 2019

@homolca Ak nechce strazit tak nechce, nutit ju nemozes, nie je to jej povinnost ti pomahat...Ja ked mam pocit ze niekoho niecim " obtazujem" tak sa uz druhy krat nepytam. K comu je dobre doprosovat sa pomoci?

natycaga
10. dec 2019

No pockajte, ked budete vy na zaslúženom dochodku, odchovate si svoje deti a chcete konečne pokoj a zrazu vam bude dcera ci nevesta nariadovat, aby ste laskavo prisli strazit vnucata. Ona si svoje odzila. Su to vase deti nie jej. To nie je jej povinnosť sa starať, jedine dobrá vôľa. Ja toto nechapem. Ano, kazda by to privítala, ale nutit nemozete.

ivca88
10. dec 2019

@homolca ja sa čudujem aké sú tu ženy napaprčené a sebestačné 🤗
Mne s dievčatami nik nepomáha. Nemám ich ani v škôlke. Mne to tak vlastne vyhovuje, tak sa nestazujem.
Mne je divné skôr to, že svokra nemá záujem prísť ani na návštevu. Ani sa pohrať či pomojkat.
Napríklad babka môjho manžela, ktorá sa celý život len o deti starala by sem prišla asi aj do troch sekúnd, keby ju zavolám. Tak naše baby ľúbi. Len vzhľadom na vek sa navštevujeme naozaj len pre potešenie. Ale babka sa tak teší, že trojchodovy obed vždy robí 😊
Preto si myslím, že u vás nie je problém s pomocou, ale skor s tým, že svokra nemá rada deti 🤔
Chce pokoj.
Takže ani nerieš. Nejako to zvládnete. Deti vyrastú rýchlo a potom pobehas kľudne aj celý svet.
Len je to škoda že nechce takto byť s deťmi. Iné babky by aj pol kráľovstva za to dali, len aby boli chvíľku s tými malými deťmi a potešili sa po toľkých rokoch

nickpick
10. dec 2019

@homolca ja by som ju uz o pomoc neziadala, ako raz do tyzdna na dve hodky mi nepride vobec take zatazujuce, okrem toho ste rodina, su to jej vnucata a ako stara mama by si teda mohla najst cas ak nie kazdy tak aspon kazdy druhy tyzden, mne to pride z jej strany maximalne necitlive a chladne, vies co, skus sa zariadit sama, najdi si nejaku studentku, ktora by ti pomohla, alebo nejaka kamosku ci starsiu pani co si potrebuje privyrobit...ano svojra nie je povinna, ale preboha ved ste jej rodina, to jej manzel nevie dohovorit? nase stare mamy sa o vnucata trhaju....

nickpick
10. dec 2019

@popolusska ano dve hodiny s detmi su mimoriadne narocne, pre niekoho kto beha po vianocnych trhoch a ochutnavkach vina.....

ivca88
10. dec 2019

@nickpick keď jej bude dohovarat, tak bude tie deti strážiť celá zduta.
Bol by to vlastne trest pre tie deti 🤷🙊

popolusska
10. dec 2019

@nickpick napisala som, ze pre starsich ludi to moze byt bud narocne, alebo na male deti uz proste nemaju nervy. Samozrejme, ze je krasne, ak stari rodicia chcu so svojimi vnucatami travit cas. Ale naozaj nemusia. A ano, dat si s kamoskami v meste dobru veceru, zajst na kurz, alebo si vychutnat nakupy, je pre niektore babicky isto menej stresujuce, ako prebrat zodpovednost za dvoch malych clovekov😉. A maju na to pravo! Vlastne deti predsa uz vychovali...

homolca
autor
10. dec 2019

@natycaga moja generácia uz nebude na zalsuzenom dôchodku v 60tke..nebudeme mať možnosť poberať dôchodok a naďalej robiť...budeme robiť, aby sme mali aspoň na jedlo

horalka1986
10. dec 2019

@homolca nezvladas 2 deti? Blbe. Si si to mala skor premysliet. Svokra nieje povinná ti ich strazit. Ja mam deti 3 a nechcem sa chvalit ale pomoc so starostlivostou o ne nepotrebujem. Muž robi 16 hodin denne 6 dni v tyzdni. V prvom rade sa zamysli nad sebou lebo takto to nefunguje. Babky niesu pestunky.

malasandrika
10. dec 2019

@homolca radím Ti, aby si začala všetko riešiť s deťmi, nečakať na manžela ani na pomoc svokry, budeš sebestačná a budeš mať pokoj. Darčeky objednaj cez internet, nákup detto. Vieš, ona raz tiež bude potrebovať pomoc, vtedy jej môžeš povedať, že nemôžeš, lebo ideš na ochutnávku vín 😂

homolca
autor
10. dec 2019

@horalka1986 hahaha, ty si nejaká nahnevá 😂 možno by ti pauza od deti prospela 😂 aj tvoja profilovka ..aj dieťa nahnevane...nikto nevravi, že nezvládam, babka chcela chodiť v stredu a tera dáva vyhovorky...skor sa pýtam, či aj niekto iný má podbnych starých rodicov...a moje deti ešte nebavi futbal v telke a krabicova pizza ako tvoje 😂😂 akú pomoc na 8 a 5 rocneho nemas? Škola a skolka nie sú pomoc? či ich vzdelávas doma a si s nimi 24/7?
Ale ešte raz, ja sa nesťažujem, pýtam sa, či so svokrou riešiť, alebo keď nechce, nechať ju tak a nevolat, neziadat pomoc...ja som iná povaha, nerozumiem prečo sa niekto nechce stretávať s rodinou, s deťmi by som bola stále...ale ak ona nechce , ok, stačilo povedať...len to by sme sa museli rozprávať ako dospelí , všakže...

nickpick
10. dec 2019

@horalka1986 vies co v niektorych rodinach si ludia pomahaju a vychadzaju si v ustrety, v tvojej zrejme nie.... nie vsetky zeny su take supermatky ako ty a potrebuju si z casu na cas vydychnut....
@homolca ked bude mat svokra nahodou v buducnosti zdravotne problemy, alebo bude potrebovat dochovat tak
by som jej tiez povedala, ze kvoli svojim aktivitam nestiham a jemne jej naznacila, ze nie si opatrovnicka starych ludi....

ave17
10. dec 2019

@homolca nerieš to, bud rada, že máš aspoň občasnu pomoc, moja svokra býva vo vedľajšom dome, jej prvorodena vnučka bola dva roky jedinou vnučkou, za 7rokov života som ju 3x poprosila v ozaj vážnej veci, ci by nemohla postrazit, nie ze si chcem nakúpiť, alebo upratať... Vždy povedala áno, ale!!! Iba povedala, dva krát akože na to zabudla raz sa zamkla doma a tvárila sa, že tam nie je....stačí ti??? A to nie sme pohadane, alebo co... Proste ma na háku, a teraz budem hnusná ale teším sa, keď sa budem vedieť odvdacit... Koľko pomohla ona mne, pomôžem aj ja.. Bez výčitiek

dskjhfdlkdjhl
10. dec 2019

@homolca su to snad Tvoje deti, svokra uz svoje vychovala. Nam nepomahal nikdy nikto a zvladli sme.

horalka1986
10. dec 2019

@homolca povieme si ked budes mat aj ty deti skolou povinne a pochopis ake super bolo mat ich doma a nemusit riesit milion veci ohľadne ucenia kruzkov a podobne. 😉 a super, tesim sa tvojmu zaujmu o mna. 😂

Strana
z3