Zaspávanie 6 mesačného chlapca s obrovským plačom
Ahojte mam 6 mesacneho chlapceka ktory mi nevie zaspat bez placu. Okupkame sa, ak nam vyjde papat napapame pomojkame ale akonahle chcem od neho spanok ze ho ulozim do postielky alebo si s nim lahnem na manzelalu postel ze ho uspim spusti plac. Resp. Dostane totalny zachvat placu akoby som ho rezala zaziva a nie a nie spat. Vacsinou zaspi od vycerpania. Vzdy potreboval pomoct so zaspavanim ale za posledne 3 tyzdne je to neskutocny boj a k tomu ma totalne nepokojny spanok v noci. V kuse sa mrvy mrnci budi, skoro vobec nespim a len ho tisim aby sa uplne neprebral. Uz som totalne vycerpana a podrazdena. Tak velmi potrebujem spat co sa pri malom vobec neda. Prosim poradte ako to zmenit zlepsit. Uz neviem co skusis. Som zufala ☹
@bubatt ❤️ ja som mala obdobia kedy som tiez bola v koncoch ... A ked konečne mala zaspala mne bolo do placu ako to nenávidím a nevládzeme tieto večerné scény... A potom som tŕpla pri každom mrknutím ze kOniec dospala som.... Jeden čas ju uspaval manžel v tom obdobi, jemu zaspala za 5-10min mne za 1,5-2,5hod..., takze si to vzal on ja som skôr ľahla a vstávala som k nej v noci radšej ... Nuž a ked muž videl ze ma chytá nerv a panika prevzal to... Časom som to prijala, upokojila sa a dobehla takto spánkový deficit a zlepšilo sa to 😉
Btw neboj sa zubov ! 😂 ženy zvaľujú 90perc chorôb na zúbky, ja som nic extrémne nezaznamenala a tiez som bola ako na ihlách ... Prinajhoršom nejaký denta gél a Panadol a hotovo 😊
@bubatt necitala som co ti pisali ostatne ale mam 4 deti a tri z toho kojene zaspavajuce na prsniku ( prvy syn s biedou 3 mesiace, lebo som nic o kojeni nevedela a isla som nato zle) 😃 takze tazka pohoda, odporucam pri dalsiom. Neexistuje malo mliecka, vsetko je to o dpyte, takze ked ho budes castejsie prikladat pmliecka bude viac. Ale nie to som chcela. Ano moze to byt skryty reflux ze mu nie je dobre vo vodorovnej polohe tak aj ked sa to neodporuca kvoli moznemu zaduseniu som davala deti na vekky moj vankus aby boli vo vyvysenej polohe alebo postielku nozicky pri hlavke som podlozila..po dalsie skus ho nosit mozno tak zaspinka a potom ulozis, nesmies nechat teda ja som nikdy nenechavala plakat aby az zaspinkalo od vycerpania. Ani jedno z mojich deti nebolo take ze polozim do postielky a spi 😀 . A tu som 😀 jasne ze nie je poriadok doma nestihacka ale uvedom si ze o tom to nie je. Cely cas bol s tebou v brusku a zrazu ho niekde polozia a chcu aby ostal sam. Pripadne pri strednom synovi u nas fungovala skrupinka cez den full aj vecer a z na noc ked sme isli my spat prekladala som ho k nam. A bol s nami vsade aj cez den v obyvacke aj v kuchyni pri vareni a sem tam som ho pokolisala a spinkal. Potreboval ma pocut 😉 a vtedy bol spokojny. Tato posledna vecne na prsniku chce to neskutocnu trpezlivost mala obdobie ze zaspavala na mne na bruchu a ked nie som doma ze vypadnem na nakup tak manzel ju uspi na fit lopte. Ma ju na rukach a pohupava sa s nou aj polhodku a potom prenesie do postele. Dolezite je vediet kedy ho dat spinkat. Nepresvihnut cas lebo potom je moc rozladene dietatko a placka pre vsetko. Inak 4 deti a ziaden spankovy rezim. Ani ja ho nemam 😀 fungujeme podla situacie. Manzel robi mimo sk a ja chodievam so starsou dcerkou na husle a deti hockedy som davala spinkat doobeda niekedy nechceli zaspat tak cca tesne pred odchodom uz som ich pripravila a bud spiacich preniesla do skrupinky a do auta a potom spinkali v kociari kedy ako. Ak nemas povinnosti ine tak sa da ale u nas bez sance. A da sa takze o tom to nie je len ty musis vediet ze napr je uz dve hodky hore a ze to je jeho limit tak ho skus uspat ak nebude chciet skus o pol hodku opat a skus rozne metody. Skrupinku, loptu, nosic.,,, ani jedenie jase a tak nie su moc vhodne bezprostredne pred spankom . Vela stastia a hlavne sa musis ukludnit ty a potom bude aj malinky kludny. Ked budes zufala pis kludne aj IP. Krasny den a uzivaj si krasneho synceka 😍 inak to kojenie skus v noci ak teda chces respektive na ukludnenie mu podat prsnik. Hoc mu das mliecko z flase a potom daj prsnik aj ked to skrz kojenia nie je dobre ale kvoli ukludneniu maleho 😉 vyskusaj a hlavne klud 😍
@beatricer to sme veru neskusali. A vies ze presne o tomto som vcera premyslala ci su tam neni nejake zle zony ktore teraz ked je starsi mozno inak vnima. Neviem. A tiez som myslela na to teplo, uz aj mne idu tie horucavy na nervy. Mam rada teplo a leto ale uz je toho vela. Mozno aj to mu vadi. Uvidim postupne budem skusat kadeco, snad nieco zaberie. Dam vediet. Dakujem 😃
@bubatt ja som si tiež myslela, že som neschopná matka, aj som si sem tam kvôli tomu a kvôli únave porevala...ale ono to prejde, len neviem kedy 😖 nám trvalo mesiac, kým nám vyšli prvé 2 zúbky a hneď nato sa nám začali tlačiť ďalšie 4 a to trvalo dva mesiace, ale je to individuálne...možno to tvoj drobec bude zvládať dobre...a dnes v noci sme napr. boli 2 a pol hodiny hore...to moje šidlo nie a nie spať...niekedy ma už ide z toho poraziť, ale čo narobím...len si o sebe nemysli nič zlé...si dobrá mama, ktorá chce pre svoje dieťa to najlepšie...a to že zle spinká raz prejde...ja sa tak utešujem, no aj tak to nepomáha 😀
Ani vam nestiham odpisovat vsetkym. No nase problemy dnes zacali gradovat teplotami. Teraz o jedenastej sme mali v konecniku 39,6 'C ☹ . Takze sme dali kupel, cipok a cakame ci to klesne. Cez den som davala sirup ale mam pocit ze nezaberal.
@beatricer asi hlupa otazka , no nepoznam to . suroveho zemiaku ? nastastie vodicku v celku pije a aj mliecko celkom vypije , no ine papat teraz nechce - lekarka hovorila ze nemusi a tiez ako ty ze hlavne aby pil aj ked nebude jest. A ked bude mat tak vysoku teplotu a mal by studene nozicky tak ani vtedy ziadny kupel ?
dakujem za podporu
@bubatt ak ma studene nozicky, rucicky, vtedy nie zabaly ci vlazny kupel na zrazenie, vtedy len lieky podavat. ak by mal uz teple a nezabral by liek, tak mozete ak zabal skusit. a inak neobliekat, neprehrievat zbytocne, v tomto teple aj len v plienke nechat. moze tu teplotu aj toto teplo podporovat, ale zase taku vysoku by len z tepla asi nemal. je dobre, ze pije 😉 drzim palce, mozno nakoniec naozaj vybehne zub a aj spanie sa upokoji 😉
@bubatt áno do ponožky strčiť plátok surového zemiaku, ja som jej ho nechala a keď sa v noci zobudila tak som vymenila. Tak ako písala zabina27, zbytočne nebabušiť, ale samozrejme ak by mal triašku, že mu je zima tak treba zakryť. Ešte je na teplotu je viburcol čípky a používajú to aj na zúbky keď bola. Sú to homeo čípky, takže tak neškodia ako klasické lieky
@beatricer taaakze teploty nam presli vcera a dnes sme sa pre istotu vyhadzali :( cele telicko ma posiate akýmisi fliacikmi . U doktorky som nebola lebo mu to viac menej vyskocilo poobede. Cipky mam uz kupene 🙂 dakujem za radu , vzdy som radsej za homeo ako za chemiu . A ten Virbucol mu mozem dat aj ked nebude mat teplotu ale iba budu boliet tlaciace sa zubky ?
@katussska24 ach Kati , ja som vela krat plakala rovno s nim, ani som nevedela vydrzat kym zaspi . Je pravda v poslednom case som nechavala partnera trosku viac uspavat malého , musel , lebo ja som uz nemohla , nevedala som co a uz asi aj on citil ten moj nepokoj tak som nechala jeho , je vacsi kludas ako ja 🙂 . no a prisli sme na jednu vec , nechceli sme mu dovolit ked sa islo spinkat prevalovat sa a cestovat po posteli ked sme si s nim lahli aby sa zbytocne nepreberal , no bolo to zle . Partner ho raz nechal nech si robi co chce na tej posteli. Sice to trochen trvalo no nebolo to s tak strasnym placom , plakal ovela menej , dokonca si niekedy len mrnkal a nakoniec sa ulozil sam 🙂🙂🙂 takze sme ho len prelozili do postielky . Od vtedy to tak robime , je to lepsie. Este prist na to aby spinkal pekne v noci a nebudil sa kazdu chvilu alebo nebol v noci hore aj 2 h o tom ze mozeme ist zurovat .
@bubatt fuu no..ak Ti niekto povie, ze vie ako nato, tak klame 🙂 su sposoby, ktore funguju -vacsinou - ale kazde dieta ma svoj dovod preco place alebo nespi... ako som pisala, aj mna to caka -opat- a netusim ako na male placuce dieta 🙂 co vsetko som ja robila tazke noci Ti radsej nejdem pisat.... 🙂 🙂 🙂 antivzor pre matky .. 😅
no ale sme len ludia, niektori viac cholericki, ini flegmatici, ti to maju lepsie...za svoje dieta by som polozila zivot, ale emocie su svina napriek tomu... 🙂 a unava...to je velky pan. dieta citi nepokoj, ale velmi dobre pre male deti je nieco "monotonne" - pohyb aj zvuk...ja som si vymyslela taku odrhovacku, pospevovala som 3 vety dokolecka a hojdala som malu na rukach popri pravidelnych krokoch....niekedy ma to slo zabit, ale no to zaberalo a ja som sa tiez nejak utlmila -ukludnila touto hovadinou...skus si vymyslet nieco podobne...alebo ako pises, mozno zaberie dat mu viac slobody v "cestovani" .... skratka musite obaja prist nato, ze to uspavanie a spanie nie je take hrozne ako to vyzera (z tvojho aj babatkovskeho pohladu 🙂 nejaky cas to mozno bude tvrde, ale cas plynie rychlo, neboj sa... 🙂 a babatkovsky vek pominie 🙂 🙂 🙂
@kvietok173 skusala som to tak aj ja , nosila som si ho v hojdacke zo sebou do kuchyne do obyvacky , ale jemu sa tam nepaci , ledva mi tam vydrzi kym papa . a aj tak je najlepsie byt na rukach . teraz ma trosku zabavu lebo sa uci plazit , uz sa mu konecne dari trosku aj dopredu , este nie lozit , skor sa vie len odrazit , no nevydrzi dlh, ale aj ta pol hodka pomoze , zatial sa aspon najem 🙂 . Hlavne som stastna ze sa ochladilo a ze mu nebude tak teplo lebo uz to bolo na nom vidiet ze mu to vadi . Ja som ho nenechavala plakat do vycerpania :( no nic na neho nezaberalo . Aj ked sme ho nosili na rukach , vozili v kociku, lezkali pri nom a tisili ho vedla seba na posteli v postielke a pravdu povediac ma cez 8kg a ja slave ruky , dlho ho neudrzim v leziacej polohe hoci sa snazim ako viem , neviem kolko , nikdy som to nestopovala no nie tolko kolko by asi on potreboval. Lubim ho najviac na svete , je to nase vytuzene vysnivane babenko , no to ze je materstvo take narocne a ze su deti ako teraz to moje som velmi nevedela . Kamosky co maju deti bud maju babky co vkuse pomahaju alebo maju deti typu kam polozis najdes aj o tyzden . Zvykam si a ucim sa kazdy den a s kazdou novou situáciou a som rada ze su maminy ktore radi pomozu 🙂 poradia. okrem iných rád , som skusila aj tvoju ze ked nejde spanie tak ho prerusim ideme sa hrat alebo nieco ine a skusim potom o pol hodku . Par krat uz aj to vyslo , tiez sa snazim viac ho sledovat , kolko je hore , ci reaguje na hracky na mna , alebo uz nie a ci chce mozno hajat . Ale mame obdobie kedy sa nam asi ozaj tlacia aj zubky lebo ma dasienka opuchnute. taka som unavenaaa , jaj, normalne ti pisem na etapy a mam pocit ze pri tom spim . maly bol totiz v noci 2h hore len tak ze nechce sa mi spat a uz rano buntosil drobec. Ale ja by som mala byt ticho lebo Ty si sama na 4 deti , Ako to len zvladas sama ked mas manzela prec nechapem . ale klobuk dolu , ja blaznim aj z jedneho :(
dakujem za spravu a za podporu 🙂
@zabina27 zdraviiim. Zubcek nemame , zato sme sa vyhadzali po celom telicku. ked uz skoncili teploty mame toto , aby nuda nebola 🙂 . No nic , hlavne ze horucky presli , pretoze tie takmer 40-ciatky ma fakt vydesili k smrti. maly sice spinkal aj cez horucky zato ja od strachu som nemohla. resp. chudatko moje male spalo od teplot. kamoska mi hovorila ze mame asi siestu chorobu , ci co .
@bubatt vyrazky pri 6 chorobe zvyknu byt cca 3 dni a potom odidu 🙂. Mozes mu dat fenistil aby nebol nervozny ak ho nahodou svrbia. Inak v tychto horucavach si mozete dat spolu sem tam sprchu 🙂. Moja malinka nema rada spchovanie ale ked ju vezmem k sebe na chvilku tak prilezie aj starsi a to mame srandu 🙂 raz jedneho raz druheho sprchujem 😀 . Inak v lete ak je horuco byvme zatial v byte im zvyknem nafukat bazenik priemer 1 meter a supnem na balkon cez zabradlie prehodim deku a zvrchu dam slnecnik a sa cvachtaju hadam so 100 prestavkami cely den. Pospinkaju doplnim teplejsiu vodu a zas 🙂 takze su vonku stastny vyhraju sa a ja sa nemusim trmacat cela nervozna po vonku. Netrap sa 😉 ja ked si sppomeniem tak tiez pri prvom som to tak prezivala a aj teraz pri poslednej sem tam ale uz troska inak lebo viem ze je to normalne a moje dietatko je ako vsetky ostatne. A to s tym ze ostatne su poslusne a ostanu tam kde ich nechas ber troska s rezervou. No ktora mamina a zvlast pred cudzimi pohani svoje dieta? 😜 pozri ja som pri prvom bola snaziva a chystala mu stolik a vodovky a vystrihovacky a dopadlo to tak ze kreslila som ja a on sa o to nezaujimal. Druhorodena si sama kreslila na hocaky kusok bez mojich priprav 🙂 takze dietatka su rozne a mi ich neprerobime. Mozme ich viest ist im prikladom ale treba ich nechat rast kazde je osobita osobnost a hlavne nase 🙂. Napriklad ani jedno z mojich deti nie je jedak 😀 a doteraz sa trapim napr aj s mojou 10 rocnou aj s trojrocnym a rocnou ktora radsej da prsnik ako jedlo ale ked je doma manzel tak skusame vselijake finty a ked to vidi moja mama tak sa smeje a hovori ze som bola presne taka ista. Napriklad pri najmensej som zrusila jdalensku stolicku od roka lebo v nej moc plakala, tak papa bud na rukach or na zemi pri hre. A tu sme. Neboj nic zvladnete to 🙂 drzim velmi prsty 🙂
@bubatt no vidis, aspon uz vies, preco boli teploty 😉 a potesim ta - nas maly aj teraz mava take dni, ze v noci mame "nocne dialogy" 😀 proste je zo 2 hodiny hore, sice nemrnci, neplace, ale nespi, len sa prevaluje, vidno, ze by spal, ale neda sa mu. mna to teda netesi, ale snazim sa o nocny rezim - nezazinam, lezime, dam trochu vody, niekedy aj zaspim naspat skor ako on 😀 chcem si odsledovat, preco to tak je, ci kvoli splnu (ale predvcerom bol tiez hore a spln nebol), ale vidim aj to, ze ak cez den dlhsie spi, tak potom sa v noci takto zobudi. esteze sa nechce hrat, lebo ja som teda v noci poriadne zaspata 😀
My sme mali podobny problem. Nemal nikdy problem so zaspavanim az raz to prislo.
Mozno ma niekto odsudi a mozno niekto pochopi.
Sla som s nim ku liecitelovi,ktory ho odriekol. Bol urieknuty a to nue v zlom. Povedal mi,ze ma niekoho kto ho ma velmi rad ,ale odobera mu energiu a urieka ho. Potom ako ho odriekol som trosku sa distancovala od kamosky a pomohlo to a spaval vecer lepsie. To je moja skusenost. 🙂
@zabina27 poznam to , v noci nie som schopna nic , a to veru absolutne nic . Nemam silu ked sa takto prebudi ho pomali ani na ruky zobrat. Niekedy sme aj my hore len tak ze mrnka , brble si , lozi po posteli a vymysla , no niekedy place a netusim preco , lebo place aj ked dostane papat , natriem mu dasienka , je vykakany - takze by ho brusko nemalo boliet , niekedy fakt neviem co mu je a preco nechce hajat. Teraz som mu uz kupila nocne mliecko , tak skusame to. Prvy vecer prespal super , mal iba hodinku co sa mrvil , mrncal no neprebral sa uplne a potom zaspinkal do rana, to bolo 3 dni dozadu . No dalsie noci sa zobudil papat , potom sice po nejakom case zaspinkal ale zobudil sa o piatej rano a uz nespal az do deviatej , bola som ako po dobrom flame az na to ze som nikde nebola 🙂 . Tuto noc sme aj s nocnym mlieckom spinkali spolu na manzelskej lebo sa stale mrvil , zasa len mrncal , plackal atd . Az som to vzdala a tata sme vyhodili z postele a spinkali spolu . Uz som nebola schopna vstavat k poslielke a ked bol pri mne nebol taky nepokojny a ked predsa lepsie sa mi ho tisili ke som ho mala pri sebe . No ciastocne sa to zlepsilo aj tym ze prestali tie mega horucavy , aj ked to stale nie je ono , no aj tento mini dipi krok je pre mna úspechom .
@katussska24 ach Kati , niekedy si aj ja pripadam ako totalny antivzor dobrej mamy . Bohuzial moja povaha nie je flegmaticka a rozrusi ma nieco ovela skor ako partnera :( . Pokusam sa o zmenu uz niekolko rokov aj kvôli praci , kvôli partnerovi a teraz kvôli malému , no nejde mi to velmi . Mam dni kedy je to celkom v pohode a potom pride den ako bol stvrtok ked som si bohuzial neuvedomila a nevsimla ze malého celodoobedny rev, nie plac , ale azajstny rev doslova za vsetko za kazdu malickost bol v konecnom dosledku kolikovy plac. Tym ze uz kaka sam som si vôbec neuvedomila ze mu mohol prikrm sposobit problem co sa bohuzial stalo . uz mi totalne praskali nervy a nevedela som co s nim. Potom som to sice skusila ze ci to nie je brusko , aj sa vykalal ale bol uz tak rozladeny ze vydrzal stale revat az som volala s placom priatelovi ci ma toho v robote vela ci nemoze prist domov skor lebo uz nevladzem . nastastie je sam sebe panom a nastastie sa mu dalo , tak bol uz okolo druhej doma . fakt som sa bala aby mi nepreplo . je to sice strasne si to priznat , este horsie to vidiet takto napisane ale nebudem sa tu na nieco hrat . Nikdy som nechapala ako matky mohli , no teraz uz viem , ako ..... Unava ,neustala nevyspatost , stres a staly plac dietata vie matku tak potrapit az sa moze stat ze jej prepne a .... no nic , zobral ho von a boli vonku do vecera , prestriedal sa s mojou mamou ked prisla z roboty aby som si od malého oddychla . nalozila som sa do vane asi po roku a cosi / neskutocne mi to pomohlo / upratala som si, uvarila , poprala , zvesila pradlo , oprane vyvesila , bola som na chvilu ako upratovacka , ale bola som spokojna ze mam spravene a ze som si oddychla od drobca aj ked ho Milujem najviac na svete .
Skusam kazdu hovadinu ci nezaberie , spievat sice vôbec neviem , no co pre drobca neurobim 🙂 . ked bude zle skusim si asi aj ja najst nejaku odhovacku 🙂 .
inak mamicky co maju viac ako jedno dieta a ked bolo to jedno dieta jedosko , vraj druhe maju zlate . neviem ci je to naozaj pravda , ale snad ano . takze dufam ze aj tebe bude druhe babenko krasne spinkavat a bude to anjelik za odmenu 🙂 🙂 🙂 . Potom urcite napis, som zvedava .
Ps : Dakujem ti za uprimne spravy , pri ktorých si nepripadam ako totalny idiot . Som rada ak mi niekto napise stylom ze mi nebude pisat nech sa ukludnim ked sam vie ze to velmi nejde 🙂 .
@bubatt vies, lahko sa povie, ze sa mas ukludnit, ked sa to velmi neda. len ono to naozaj pomaha 😉 ani sa nenazdas a maly bude stale vacsi, stale mu budes viac rozumiet (asi tak do puberty 😀 ), budes vediet, preco place, bude on vediet viac s tebou komunikovat, viac sa vediet zahrat a tym padom aj unavit a hned aj lepsie spinkat 😉 ubehne to velmi rychlo, potom ti to bude aj chybat 😉 mysli na to, ked uz budes mat pocit, ze nevladzes, ze babeno vyrastie velmi rychlo, ja mam sice tiez len jedneho, ma 15 mesiacov, ale uz tiez nostalgicky spominam na predosle mesiace 😀 a ked ti ma kto pomoct, tak nech pomoze 😉
inak, je to babo, ma narok buntosit v noci 😉 to mi vzdy povie mamina, ked sa postazujem, ze sme zase mali "nocne dialogy" 😀 ze su aj ovela horsie deti.... ale ja asi potrebujem taky normalny spanok v noci, aspon par hodin, aby som bola fit, ja si uprimne neviem predstavit, ze by bol kazdu hodinu hore... a zaklopem si, dufam, ze druhe take tiez nebude 🙂
niekde som citala, ze objimanim sa v tele tvori hormon oxytocin, ktory okrem ineho sposobuje to, ze matky malickych babatiek nie su take unavene z tej starostlivosti, nedostatku spanku. takze - tulkaje sa cez den, vzdy, ked sa da, mozno to pomoze 😉 tebe aj Adamkovi sa upokojit 😉
@bubatt a este - ak myslis, ze by mohol byt hladny v noci, skus miesto nocneho UM mu dat riedku kasu z flasky, do UM daj za odmerku ryzovej alebo nejakej tej prvej kasicky, neochutenej, aj tak nocne UM su vlastne len obilninou zasytene, takto mozes dat viac, menej kase, je to aj lacnejsie a ak treba, spravis aj sytejsiu, my doteraz tak davame na vecer, len uz davame odmerky 4 😀 jedine - pozor, aby mal cumel vacsiu dierku, nech sa mlady pan nerozculi, ze netecie 😀

@bubatt Ahoj, nám veľmi pomohol taký každodenný večerný rituál..s čítaním rozprávky, pri 6- mesačnom pozeraním obrázkov a to mojkanie, atď..proste takú polhodinu pred spaním kľud, pokojná atmosféra..potom sme stiahli rolety, mal úplnú tmu, na čo si veľmi zvykol a odišli sme zo spálne...ak aj začal plakať, šli sme tam po dvoch minútach približne, utíšiť, pohladiť, ššš, spievala som mu, na to si tiež zvykol a má to dodnes rád...postupne sa na to nastavil, trvalo to zhruba týždeň, dva...odvtedy bez problémov zaspáva sám..samo. stáva sa, že niekedy vystrája- má dva roky- nedávno sme sa sťahovali, takže trvalo, než si zvykol spať sám, ale momentálne je u nás so spaním pohoda...zaklopem si.. Ešte ma napadlo, čo mu dávaš papať na večeru, či mu nie je ťažko na žalúdku..