Zlé 6-mesačné dieťa
Som už na pokraji malý mi plače od rána do večera spi 3x 30min nevie dlhšie douspavam nič nepomáha ničím zaujať ja už nevládzem..niekto skúsenosti?
Nie je hladný? Možno nejaká kaša pre bábätká by trochu pomohla, ak sa to ešte odporúča.
Alebo sa nudí. Čo si pamätám tak môj bol okolo pol roka ešte stále strašne urevany a prešlo to až keď za začal plazit a objavovať 'svet' 😊
Držím palčeky nech to ťažké obdobie prejde 🍀
@bluemoon24 aby sa uvedomila. Ako môže niekto na malé bábätko, napísať/povedať, že je zlé... Keď chcela bábiku, mala ísť do hrackarstva.
Autorka dojcis alebo je na UM? Davas uz prikrmy? Ak ano, odkedy?
Vravis ze to nevyzera na uska ale potom vravis ze teplotu nikdy nemal ked mal zapal, tak nevies ci ma zase problemy s usami.
Vravis ze zuby nevyzeraju ale v tomto veku je velka pravdepodobnost ze mu zuby idu.
Pytas sa ci to moze byt z napatia v domacnosti. Moze. Mate doma dusno?
Vela detom sa pokazi spanok v 4 mesiaci, lebo prechadzaju cez prvu spankovu regresiu a vela deti sa zobudi po 30 minutach spanku, lebo spankove fazy sa menia kazdych 30 minut a pre tej premene je spanok extra lahky a dieta sa zobudi a nevie ako znovu zaspat. Musi sa to naucit a castokrat mu musi rodic pomoct. A ked ho do toho otravuju usi alebo zuby, tak to ma chudak tazke.
Kludne moze byt ze place lebo nema dostatok spanku a je preunaveny. Ake dlhe ma bdele okna medzi tymi 3 spankami. Odhadujem tak 3 hodiny. Neskusala si ukladat uz po 2 hodinach bdenia?
tak za prve dieta nie je zle. place lebo mu nieco vadi, no bohuzial sa tazko urcuje co. moze to byt oblecenie ktore ma, poloha, ze sa nevie hybat ako by chcelo, ze je/nie je pri tebe atd. to len mozes skusat stylom pokus omyl. nam takto plakala dcera od narodenia cele dni asi do 8m. skusali sme prisaham vsetko. zacala byt spokojnejsia az ked sa posadila a zacala stvornozkovat, vtedy to vyrazne ustupilo. ja som myslela ze uz skoncim na psychiatrii … takze za mna len vydrzat.
co sa tyka spanku tak 3x30 min je v tomto veku normalne, vela detom to staci. ked mu to staci tak ho neprinutis spat proste bohuzial
Mna len zaraza ako moze o 6m babatku napisat niekto, ze je zle 🙈 no place, lebo je pre nieco nespokojne a matka je nato, aby zistila, co sa deje. Ak si ty nervozna, moze byt preto nepokojny aj maly, potom naozaj pomoze ak si spravis nejaky cas pre seba a ukludnis sa.
@andreatytler skusala po 2h nezaspi
Neviem ako sa mu venuješ. Nechcem urazit, ale ak na fietatko nemas cas a si napr. na telefone, urcite nepotrebuje maminu na telefone, ale maminku, aby ho hladkama, mojkala, steklila. Ano stres vela urobi, vidim to na svojom syncekovi, ked ja som nekludna aj on je. Skus mu pustit nejaku pies3n alebo mu zaspievaj, alebo urob masazicku. Neviem ci kojis. Neviem ako stolica, moze tam byt vela fartorou ale odporucam ti aj cloveka, ktory ti pomoze pri dietatku aby si si oddychla, vyspala sa. Budem sa za Bas modlit, uvidis bude dobre, skus aj lekarku, oni vedia tiez velmi pomoct. Budem na Vas mysliet, tak ako som uz napisala v modlitbach, a teraz ma napadlo rob mu krizicek na cielko. Vyprosuj mu Bozie pozehnanie. Bude dobre. Paa
@michaleja33 este ma napadlo davaj mu probiotika kazdy den, aj to velmi pomaha
Myslim,ze mnoho rad sa ti nepozdava a nepaci alr vsetky su dobre a vhodne. Dieta musis spoznat a chciet s nim vztah... A zistis lahsie,co sa deje. Ako pisu...od refluxu,zubov,preunavy,nespokojnej matky,malo podnetov a nehy,hladu a smadu,mokrej plienky,blbeho oblecenia,voní,choroby,ockovania....kadeco. Co pomaha? Pomaha cuckat? Pomaha nosit sa? Prihovarat sa? Ukazovat predmety? Volnost na zemi? Zavinovanie?
Ano, moze citit tvoj stres. Starsi bol tak citlivy na mna. Ked som bola ja ok, bolo aj dieta spokojne. Prekukol kazde jedno "divadielko" z mojej strany aka som ja v "pohode"
@milanemila tak napriklad niekto, kto sa sest mesiacov poriadne nevyspal, neosprchoval, v klude neporozpraval ... deti su rozne a ono sa to potom dokaze dost neprijemne zacyklit .. narocne babatko znici rodica, rodic je nervozny, dieta je este mrzutejsie a narocnejsie atd. Kto to nezazil a nebol nikdy na velkej potrebe s dietatom v satke (aj tak placucim), nepochopi.
Skus ho pri uspavaní doma nenosit, nevozit, mat vyvetranú neprekúrenú miestnosť a chvílu si bábätko nevšimat, ked ho ulozíš.
Možno ho vyrušuje to natriasanie v kočíku a nosenie v nosiči. Skúšaj. Nie je zlé, len ty si vyčerpaná a zúfalá.
@meluela ja mam 3 rocnu a na velkej potrebe som sama iba v praci :D ok ja rozumiem tomu co pises, ale to neznamena, ze dieta je ZLE 🤷🏼♀️ a ved ma 2 rodicov, tak mi nehovor, ze ked je dieta s otcom, tak sa zena nemoze v klude osprchovat.
@mirro U nas by to bolo, ze polozim dieta a v tom momente vresti takym sposobom, ze som sa bala, ze na mna susedia zavolaju socialku .. to, ze som ho musela nosit bolo to najmenej. Horsie bolo, ked sa zobudilo o druhej-tretej a potom bolo treba s nim pochodovat zopar hodin po byte.
@milanemila vsak deti v kupelni su v pohode, len priviazane v satke mi prekazali 😀 Jasne, dieta nie je zle a nemyslim si ze to tak autorka myslela. Narocne/nespokojne/uplakane babatko je urcite lepsie slovo, ale myslim ze to nie je to podstatne. Autorka je totalne vycerpana. Otazka teda je ako je to s otcom dietata, ja som vacsinou tu podporu v tom case kvoli nepravidelnym a extremne dlhym pracovnym casom nemala.
@nnnuuunnn NIE!!!. Je dobra mama . Len zufala, unavena, frustrovana,ze nevie utisit svoje dieta. Jedine co je tu zle je tvoj koment.
Ahoj. Ako trávite čas bdenia? Napr. Moja dcérka nevydrží v postieľke (6 mesiacov), musí byť na hracej podložke a mať voľnosť... Potrebuje mať priestor... Akonáhle ju položím do postieľky, keď potrebujem ísť napr. na WC alebo sa napiť vody, hneď je zúrivá... Ale ja to beriem tak, že ani mne by sa nepáčilo, ak by ma niekto položil do mini priestoru a čakal, že bez podnetov budem šťastná... Tak sa hrávame na podložke, kde si môže skúšať plazenie a je spokojná...
@zuzinka888 no ešte aj jej dieťa je zlé, podľa jej vlastných slov 😀
Moja bola rovnaká. Spánok par minút, inak len vonku v kočíku. Ja v meste, kde nikoho nemám, manžel v práci. Ako bonus mala dcéra spomalený PMV, čiže všetko robila neskôr. Keď už iné deti sedeli, tak ona sa ani neotacala a to bola frustrácia. Normálne to na nej bolo vidno. Záhul nenormálny, doslova som padala na hubu. Ale NIKDY by som ju nenazvala, že je "zlá". Verím, že to nie sú tvoje slová ale blbý názov témy, čo ti zmenili admini. Mama toto nenapíše na svoje dieťa... Musíš len vydržať, prejde toto obdobie, príde iná šmakocina.
@nnnuuunnn ona len nenasla spravne slova ako oznacit diskusiu. A ty spravne slova ako ju utesit (ze bude lepsie) alebo poradit.✌
Treba mu nastaviť v prvom rade režim, kedy idete presne spať. Keď nevie zaspať, uspavat dovtedy kým nezaspi. Veď mu kľudne aj spievaj, rozpravaj na neho niečo, nejaký príbeh alebo pusti na YouTube sú rozne zvuky pre deti na spánok.. traktor, alebo aj iné, to sú špeciálne monotónne zvuky ktoré uspia. A zasla by som aj k dr s ním, lebo to je ozaj malo spánku….
@milanemila q co keď manžel je v zahraničí na 2 týždne a ja som sama ?
Rozhodli ste sa ze pojde do zahranicia, tak sa nestazuj,.. Bud peniazky alebo manzel doma sa musis rozhodnut.. Vo vasom pripade asi nejde mat oboje tak sa vzchop, vsak ine ako dieta nemas na starosti.. Ci pestujete chovate? A to hovorim ako matka aj dietata ktore do cca 2r nespalo den noc poriadne...
Tak to mas extremne tazke a chapem tvoje vycerpanie ak si na vsetko sama, ale stale je to situacia, kt. ste zariadili vy rodicia, ked ste sa rozhodli to dieta mat. Cize mala si dieta zrejme s vedomim, ze nato budes sama ak mas manzela v zahranici a zas sa dostavam k tomu, ze nemas zle dieta, len okolnosti su zle a dieta to vnima a reaguje. Naozaj to znie ako klise, ale ked budes spokojna ty, tak bude “lepsie” aj dieta. Nezafixuj si v hlbe, ze maly je zly, lebo napzaj to este len budes mat tazke, zacne chodot (behat kade tade, vymyslat), obdobie vzdoru, mrncanice vselijake a nemozes stale proste povedat, ze je zly, lebo sa nebude spravat tak ako by ti vyhovovalo alebo ako by si chcela.
Skus dat do kočíka, športového, do pololahu pri prechádzkach- aby pozorovalo prostredie. A dlhšie kocikuj. Oddýchneš si od placu.
Moja bola placliva - je to povahou, temperamentom. Teraz keď je male nevie to prejaviť inak ako plačom.
V prvom rade aj zmen svoje premyslanie, viem ze si unavena, ale polrocne dieta nie je zle. To ani nevie byt. Je narocne, pretoze sa nevie samoregulovat. Odporucam precitaj si knizky psychologia pre milujucich rodicov - velmi mi otvorila oci v pristupe k babatku.

Pravdaze a jednoznacne..staci ze mas iny tep a dych a ide to..mala.som to aj ja..a mala nervy ale mala.som mat jedine na naa dospelych..koli dietatu som sa otocila trpim stale ale som v klude ale snaz sa prosim nastav mu dobre spanky...chod na stranku na insta ci web lepsi spanok babetiek...ale hlavne sa daj donkldu a babetu sa ulavi