icon

Zvládate 3 detičky?

matta1
2. máj 2012

ako zvladate 3 deticky na dnesnu dobu? ja cakam tretie a bojim sa ako to dopadne poradte dakujem

eri28
4. máj 2012

@matta1 ja cakam iba prve, ale deti s krasne, a su aj viac pocetne rodinky 4 a viac...ZVLADNES TO, uvidis budes sama prekvapena, maminy su velmi obetave zeny,,,vsetky.. 🙂 😉

stefit
4. máj 2012

aj ja som sama s 3 detmi, manzel chodi domov kazde 2 mesiace na par dni...pomoze mi mama dost, to je nenahraditelne..Deti si musia zakladne veci okolo seba porobit,take ktore zvladnu ... ked sa im nechce, jedine co plati na ne je , ze maminka je velmi smutna...

bonaquaba
4. máj 2012

@stefit a tym, ze tych manzelov nemame doma tak deti su samostatnejsie, aspon moje, lebo jednoducho musia pomahat ako vedia, moje deti sa ako dvojrcone vedeli same obliect a maly mi teraz pomaly aj navari obed, ale to je preto, lebo jeho bavi sediet v kuchyni a pozerat, co tam ja vyrabam a rad miesa mixuje a maminka este toto tam daj a potom on vymysla nove recepty 🙂 , mne tiey velmi mama pomaha a je to veru na neyaplatenie a inac chodis niekde aj s detmi myslim plavat aleboo nejake kruzky,lebo ja som chcela so synom chodit na plavaren, ale nexela som uz mamu tolko zatazovat, tak som tonechala tak,ale od septembra si chcem najst nejaku posilu ku m alej, pretoze ona este je mala na aktivity pre tych starsich a chcem s nimi niekam chodit

stefit
4. máj 2012

@bonaquaba No vidim, ze aj ty ich mas po dvoch rokoch...Nase aktivity su vonku v zahrade, hlina, voda, polievat vsetko donemoty, maju velky vybeh...kreslia po dvore s kriedami, stretavame sa mamicky s detmi, vzdy u jednej ..starsie deti davaju pozor na mladsie a pod. Inak nejake platene aktivity zatial nemame...uvidime neskor..Pa pa.

bonaquaba
14. máj 2012

@stefit no tak mas teda tiez co robit s tvojimi drobcami, a mate vyhodu, ze ste v dome, to je perfektne, deti vybehnuvon a ty si porobis v dome co ti treba,my sme v bytovke a veru je to katastrofa, hlavne rana byvaju tazke kedze mi vstavaju 5 rano a musimpo nich hukat aby nedupali a nekricali,lebo mame pod nami susedov a ti uz toho maju dost, tak rozmyslame aj nad domom, lebo s detmi je naj byvat v dome
o ktorej ti deicky vstavaju a najmladsie je ake, moja ma rok a pol ale je velmi vzdorovita a tearz sa naucila plakat za kazdu hlupost, tak mam nervy na dranc ani nikde ju nemozem poriadne zobrat, lebo mi zacne revat, uz neviem ako mam ist na nu,aby bolo ok, no bez tych chlapov je to teda tazke 😝

sammy
14. máj 2012

Ja som sa pred vyse tyzdnom dozvedela ze cakame tretie - podotykam, bolo to uplne neplanovane a neratali sme s tym. Ale uz sme sa obaja spamatali a berieme to ako fakt, vobec sme nepomysleli na potrat, neprichadza do uvahy keby sme aj desiate cakali 🙂
Je mi jasne, ze to nebude jednoduche, lebo najstarsiu dceru mam velmi narocnu a plus je nesamostatna a nechce sa tej samostatnosti naucit. Mladsiu berieme ako este take maznave babatko, urcite bude aj velka ziarlivost a vydobijanie pozornosti. No ale uz ked mam dve, viem si asi predstavit co ma caka ked pribudne dalsie a nejak to prezit musime, najtazsie budu asi prve dva roky.

henulienka
14. máj 2012

Dovolím si poznamenať, že svoje deti zvládam celkom slušne, to čo baby píšu, že sa pri dvoch už to tretie stratí, či už finančne, alebo aj inak je pravda. Aj to, že prvý rok je najťažší, kým sa to najmenšie naučí chodiť a zapojí sa k ostatným. Čo však nezvládam vôbec ( hlavne psychicky), je neustály neporiadok v dome 😀

stefit
14. máj 2012

@bonaquaba no veru na bytovke to je na nervy kvoli tym susedom, clovek je 2nasobne vystresovani, aj tie moje revu jak paviani...to je ich radost, este aj ked rozpravaju kricia 🙂 Najmladsia ma 9 mes. zacina chodit, tak pri nej nespravim nic, ked spi, musim byt ticho, lebo hned je hore.. A stredna tiez ma svoje zachvaty revu min.3xdenne, NIC na nu neplati...iba ked ju pritulim ,ale vtedy mam chut ju roztrhnut napoly 🙂 Pa pa.

verka
14. máj 2012

no my mame tiez tri, najmladsi bude mat 9 mesiacikov, teraz ma obdobie, ze iba mama a ked nie, tak pisti....ale inac je zlaty, starsi syn ide v septembri do skoly, a mala Misena ma 4 roky.... zvladnut sa to da, uz je to teraz lepsie, ako ked bol matusko babatko...napr. teraz sme od vcera sami, muz siel na tyzden na sluzobku,ale da sa to, rano supnem maleho do nosica, zanesiem deti do skolky, ktoru mam pod domom, maly spi uz len 2x, doobedu doma v postielke, poobede bud vonku a rovno do skolky pre deti s tym, ze este ostaneme na ihrisku, alebo teraz spi na balkone a potom pojdeme pre ne....je to makacka, ale tie deti sme chceli, a treba sa o ne postarat...da sa to zvladnut...
no a k tomu hluku, byvame v panelaku, odnes zacali vedla vrtat, buchat,takze som bola natesena prevelice, ako maly bude spat,ale nastastie mu to nevadilo, asi je to tym, ze je od malicka zvyknuty na tych nasich dvoch hucounov

bonaquaba
14. máj 2012

@henulienka a ako to teda zvladas, lebo ja som uplen vycerpana a hlavne nezvladam, ked sa tlcu alebo hadaju, neviem ako zkrocit ako tooto riesis, aby si nemusela kricat, alebo ich bit, a bordel doma to neriesim, lebo ja nemam poriadne nic doma, takze nie je z coh mat bordel, akurat v kuchyni ked varim a deti v detksje, ale to sa naucili, ze si musia sami upratat, a to vacsinou hracky nahadzu do boxu a hawk a teraz je leto tak koberce som dala prec, tak mam iba podlahy a tie rychlo pozamatam alebo umyjem

bonaquaba
14. máj 2012

@stefit no na bytovke mam stres ale s o susedov, aby som ich nerusila a ja som si myselal, ze iba moja 4 rocna je taka uvrieskana a tiez to riesim tym objatim,ale ona sa niekdey ani nehcce dat objat

henulienka
14. máj 2012

@bonaquaba no toto ja zatiaľ neriešim, staršia sa s menšími nemláti, ona mi dosť pomôže, keď ich treba na chvíľku postrážiť... no a biť ich nebijem, to už musí byť, keď dostanú po zadku, ale kričím teda pernamentne 😀 , hlavne keď je tá staršia doma, tá ako pomôže, tak vie aj zapárať do nich. Predpokladám, že po tejto stránke to bude horšie, keď budú krpci tak v škôlkarskom veku.
A s tým upratovaním.... celý problém je v tom, že máme strašne malý dom, a všade je všetko... hračky ma až tak netrápia,ale všade sú topánky, šaty a tak... a dookola odkladám, periem, suším, skladám... však to poznáte 🙂
Ja vždy vravím, že keby som sa mohla celý deň venovať len deťom,tak je to úplne v pohode. Lenže takej veľkej bande treba aj nakúpiť, navariť, učiť sa. A to mám ešte to jediné šťastie, že keď je náš ocino doma, tak veľa pomáha len bohužiaľ je doma niekedy málo.

henulienka
14. máj 2012

@bonaquaba v bytovke to máš po tejto stránke ťažké.... všetko počuť.... keby sme my bývali v bytovke, tak už na mňa zavolajú Slobodu zvierat, že aké zvery to u nás žijú.... Najmenší vstáva ráno o piatej a decibely má hneď zrána poriadne vysoko, dievčatá si už zvykli a nezobudia sa al susedia by teda trpeli..... alebo by si zvykli 😀

bonaquaba
14. máj 2012

@henulienka som sa dobre zasmiala na tej slobode zvierat 😀 , no u nas to tak vyzera niekedy ako pises aked s nimi vyjdem von tak akoby sm opice prave z klietky vypustila, ale je to fajn, ked sme von tak je to ok, horsie je to ked sme dnu a prsi fuka a snezi vtedy je to na nevydrzanie

anavila
16. máj 2012

@matta1 ahoj, ja mám tri, a milujem ich nadovsetko, nic by som nemenila, aj ty to zvladnes vsetko, moje su este malé ale ja uz teraz na nich vidim ako sa maju radi a to ma neskutocne naplna... je to krasny pocit byt matkou a este k tomu trojnasobnou. 😉 drz sa, bude to fajn, niekto by chcel jedno a nemoze

anavila
16. máj 2012

a este ti chcem povedat, ze zvaldnut sa to urcite da, hlavne ak mas dobreho manzela, prip. mamu, svokru. moj manzel ich najma v sobotu vezme na hodinku vonku a ja za ten cas poupratujem a ucim ich poriadku aj ked je to tazke, no vysavam, po obede tesne pred spanim, a ked spia, tak postieram dlazky a hotovo. Ale nebolo mi vsetko jedno, ked som v priebehu dvoch poslednych tehotenstiev absolovovala stavbu (stavali sme dom) a vselijake problemy okolo toho, varenie pre chlapov, hádky (moj otec a manzel, otec si rad vypije a potom mudruje a to sa nepacilo mojmu drahemu) ale som rada, ze je to za mnou, teraz je to uz lepsie, byvame vo svojom a konecne sa tanicka naucila chodit, tak je to velka ulava, je to obrovske stastie a dakujem Bohu za moju rodinku

elenaakiko
26. jún 2012

aj my máme tri 😀 dá sa to zvládnuť, keď sa chce. aj ja som už niekedy na konci s nervami, ale je to super mať tri detičky, nedala by som ich za nič na svete 😵 ja som na nich sama, priateľ pracuje v zahraničí...

katecameron
26. jún 2012

ja ma tri nezbedy a mm chodí na tyzdnovky a niesom si ista ci nebude aj dalsí prirastok 🤐

tomika
11. júl 2012

@henulienka 😀 😀 to je aj u nás tak-ale večer po ôsmej začinaju 😀 ..Teraz ked máme potvárané okná..no neviem čo si myslia ludia 😀 ,a teraz pribudne aj tretie 😀 ..

ellit
14. júl 2012

ahojte maminky, ja som sa vas chcela hlavn opytat...tych co maju este tie deticky mensie ako ja...ako zvladate napriklad vychadzku na ihrisku? Ten starsi sa uz vie pohrat s cim potrebuje, myslim smyklavku a preliezky, ale ten mensi sa vrha kam si zmysli. Ci pod roztoceny kolotoc, ci k hojdackam......ako ustriehnut "starsie" deticky napriklad v case, ked potrebujem malinku nakojit vonku? Bojim sa, ze si chalani zatial ublizia :( teda ten mladsi.

katinkaaa7
14. júl 2012

ja mám tiež tri deti ale mám výhodu že najstarší syn má už 12 rokov,takže mi s dievkami veľa pomáha.

janinah
14. júl 2012

zvládam,ale tretie sa narodilo po značnom odstupe od prvých dvoch, mám známu,tri deti rýchlo po sebe,zvláda,lebo musí,ale pomáha kto má ruky a nohy-sestra tej maminy,babka,dedko,suseda...

macka0020
22. júl 2012

baby ja mam 3 deticky lianka 5 o rok ide do skoly nelka 2 o rok ide do skolky a patrik 1 rok predcasne narodeny mame dokonca diagnostikovanu detsku obrnu ale aj ked by som sa uz niekedy najradsej isla utopit 🙂 nedala by som ich za nic lianka mi pomaha s cim vie a tym ze je medzi nelkou a patrikom len rok a 3 mes. rozdiel uz sa zahraju aj spolu takze mam cas aj na to ze sedim tu a pisem 🙂)) ja som sa tiez bala ze to nebudem zvladat alebo stihat a to som s nimi vlastne sama lebo manzel pracuje v zahranici ale deti su mudre a to co som vlozila do lianky odovzdava teraz ona mensim detom ktore sa vela veci naucia aj od nej a su dokonca samostatnejsie 🙂

cintulka
22. júl 2012

ja mam 4deti,samých chalanou a nestažujem sa,,,,,su super,krasny,zdravučký,velmi mi pomahaju ,i v kuchyni,obsluhuju ma,,,vedia upiect,uvaria volačo,najstarši ma 14rokou,,,,a brala by som aj dievčatko hned,,,,

cintulka
22. júl 2012

ja mam 4deti,samých chalanou a nestažujem sa,,,,,su super,krasny,zdravučký,velmi mi pomahaju ,i v kuchyni,obsluhuju ma,,,vedia upiect,uvaria volačo,najstarši ma 14rokou,,,,a brala by som aj dievčatko hned,,,,nedavam ich nikam ,žiadnej svokre,,,,nepotrebujem ved su našeee

lasenkamilovana
30. júl 2012

ja si myslim ze sa to da zvladnut aj finacne ,ja mam teraz druhe po 6 rokoch a dcerka mi aj pomoze,uz ide do skoly a tato malinka ma vsetky veci vacsinou po tej starsej,a nieco clovek dokupi,nikdy som nemala novy kocik ale nikdy mi ani nechybal...a rozmyslam ze po dalsich rokoch mozno budem chciet tretie tak veci este schovam.a ak clovek nerozhadzuje ,da sa vsetko

orgovanka
30. júl 2012

Mam tri deti,som 8rokov rozvedena,da sa vsetko zvladat,aj ked niekedy to je narocne. 😀

janula18
31. júl 2012

@orgovanka tak to ťa obdivujem, sama na tri deti. To si neviem predstaviť ako by som to finančne utiehla. Bývaš s nimi sama alebo u rodičov

orgovanka
31. júl 2012

@janula18 byvam u svojho otca,financne to nie je med lizat,ale spolocnymi silami to ide 😀

zuzanamv
2. aug 2012

Ahojte,
chcela by som sa spytat na skusenosti rodin s 3 detmi, ake 3 autosedacky zmestite do standardneho auta?
Mame deti 7 rokov, 4 roky a 8 mesiacov. Zatial zmestime len tak tak Romer 15-36kg, Britax 9-36kg a vajicko Maxi Cosi, ale maly je taky slonik, z vajicka uz vyrasta, tak to musime urychlene riesit. Mate niekto tip?
Vdaka!