icon

1,5 ročná dcérka je celú noc prisatá na prsníku

susana13
1. okt 2017

Ahojte milé mamičky. ASi sa už budem opakovať, ale mám problé u svojej 1,5 r. dcéry, ktorú ešte stále kojím. Problém je v tom, že odmieta cumlík čo mi nevadí, ale úplne celú noc je prisatá na prsníku a ukľudňuje sa.... ležím len v jednej polohe, mám problémy s krkom a potuhnute svalstvo no keď jej v noci prsník vytiahnem hneď začne veľmi plakať a neprestane dokiaľ jej ho znova nedám a spí ďalej. SOm zúfalá, nespím v noci a cez deň mám povinnosti ako všetky maminky. Prosím pomôžte mi nejakou radou či už skúsenosťou. Už som aj skúšala si prelepiť prsia ale nezabralo to.... To ju mám trápiť , že jej proste nedám prsník?

lenadka
1. okt 2017

@jana_eyre 👍👏 presne cez víkend nech s ňou spí muž a vôbec toto by u mňa neobstálo, aj ty sa potrebuješ vyspať @susana13

chrissie_kf
1. okt 2017

@lenadka a preco by to neobstalo? Ved mama a dieta si vypestovali zlozvyk s kojenim. Napriklad ten moj muz ma varoval ze robim blbost a ja som si robila po svojom . Ona aj tak bude nervozna nespat a este bude nevyspaty aj on . Tak aspon nech sa cez den venuje detim a maminka si oddychne. Ja by som to najprv skusila na jej mieste sama.
A este by zavazila aj povaha manzela, lebo nervak to teda neda 😂

kuriatkomm
1. okt 2017

@sasa1310 a to ako vieš? 🙂
Mamina sa nevyspala 1,5 roka, mám dve deti nonstop cez deň, ona nepotrebuje spánok?
Chlap sa nemôže obetovať na dve noci,aby sa mohla mama konecne vyspat?
Co blaznis 😀 ved musi byt vystavena uplne, on jej ma byt oporou. V dobrom aj v zlom,ci sa to tak nevravi? 🙂

chrissie_kf
1. okt 2017

@kuriatkomm mama sa vyspi ked si odstavi dieta od cicika 😂 navyse nepise ze jej muz nie je oporou a nestara sa o deti. Nepise ani ake ma povolanie. Su povolania kde naozaj clovek potrebuje cistu hlavu a byt vyspaty. Ja ako som na chlapov dost narocna, niezeby som nejaka putka bola, ale su veci co fakt jedna zenska zvladne a toto je kedna z nich 🙂 je x inych moznosti ako prestat kojit 🙂

sasa1310
1. okt 2017

@kuriatkomm ja som mala 3 deti nonstop sama a v živote ma nenapadlo manželovi dať decko na noc, keď išiel ráno do práce. Keď som bola unavená z noci, tak som si poobede pospala s nimi. Alebo som išla večer skôr spať.
A fakt nevieš aké zamestnanie má jej manžel a hneď píšeš, že egoista.

lenadka
1. okt 2017

@chrissie_kf myslela som to konkrétne na našu rodinu, u mňa by môj muž s tým neobstál, proste keď už toho bolo veľa v noci som mu malého zaniesla a aj s ním spal.

kittykat22
1. okt 2017

@susana13 predpokladám, že si si myslela, že dcéra dospeje a nejako s ňou prídeš k pochopeniu, že netreba alebo, že ju to prestane baviť. Tak ťa nepoteším, že tento moment na milión percent nenastane. Budeš ju musieť odstaviť z vlastnej iniciatívy.

alenka7777
1. okt 2017

@susana13 je to jednoduche.cez vikend nechaj dieta spat s muzom.obe deti som tak odstavila.plakali dve noci,stvrtu noc prespali celu.starsia sa cez den este dozadovala,natrela som si prsnikmi niecim,co jej nechutilo a bolo.drzim palce.

sunflower000
1. okt 2017

Este nez s tym definitivne sekne napis na mamilla.sk laktacnym poradkyniam, mne vzdy velmi dobre poradili 😉

chrissie_kf
1. okt 2017

@lenadka ja som myslela konkretne tuto situaciu a kojenie 🙂 ale vseobecne samozrejme ze ma aj manzel pomoct najma ked je zena na pokraji sil🙂 Ale odstavenie si myslim zvladne kazda maminka aj ked to nemusi vyjist okamzite na prvykrat🙂

kuriatkomm
1. okt 2017

@sasa1310 sama napisala,ze to bolo od neho sebecké. Takze zrejme nerobi chirurga ani nic podobne, ked mu to aj sama navrhla.

@chrissie_kf deti nemusia na obed spat v rovnakom case, to nevies aky frmol ma s nimi behom dna,ako sa kazdy den citi s takym deficitom spanku. Jej muz ten deficit spanku nema.

Mohol jej pomoct, ked mu to navrhla.

chrissie_kf
1. okt 2017

@kuriatkomm Nepozname ich rodinnu situaci a ani ich takze tazko hodnotit. . ja len tvrdim ze ked chlap chodi do prace tak ho nebudem nutit aby v noci nespal ked ma on pocit ze ten spanok do prace potrebuje...a ze sa netreba na neho zato hnevat.

wind123
1. okt 2017

Ja kojim 26 mesacneho, cez den ked si vypita a v noci cca 2x az 3x krat, no on chodi do jasiel a ja normalne uz 10 mesiacov do prace...nemam problem sa vyspat, maly proste len v noci zahlasi ze chce mlieko, 5 minut pije, potom ho odgulam a spi..a spim aj ja...nie je to pre mna obmedzujuce a cez den unavena nie som...takze asi nie je nocne kojenie ako nocne kojenie...uprimne som rada ze som ten lepsi pripad ked to tu tak citam 🙂...ale teda preco to pisem...od chlapa to co povedal autorke sebecke bolo...pre zenu je prirodzene sa nevyspat ked sa stara o dieta...muz na to nema "geneticke" predispozicie a je to pre neho abnormalna situacia...zial takto to maju chlapi sebecki nastavene a ini uz asi nebudu...aj mna to chvilamu stve a dam mu to najavo ale ako typicky chlap to odmieta uznat😀

nelinka2009
1. okt 2017

@evittam no ako robit zo seba cumel je urcite zo zaciatku lepsie ako dat umelu hmotu. Ale je fakt, ze 1,5 rocna uz moze ist spat do svojej velkej postele vo svohej krasbej detskej izbicke, ktora bude pre nu stvorena.

marissenka
1. okt 2017

@susana13 skús to ako som ti pisala.nemusis ani muža zapájať...Ber to tak že ona je chudá malý zavislacik.ja som ju dve noci aj na rukách nosila,povieš mama ma boboooo a ona pochopí.bud pri nej,potrebuje ta pri odvykacke

bluka2
1. okt 2017

Akoby ti chlapi boli z cukrovej vaty 😀 da sa aj vstavat v noci, aj pracovat niekde, kde je treba sa sustredit, mysliet, ci podat vykon. Robi to tak vela zien... Nechapem preco existuje tento dvojity meter

alenkay7
1. okt 2017

@susana13 ano, bude plakat bude mat abstaky ale jednoducho je zavisla a inak sa to neda a na vyne si len ty ty si jej tu zavislost sposobila,

kaokao
1. okt 2017

ahoj.. skutocne sa netreba bat dietatko odstavit.. to, ze bude par noci plakat, neznamena, ze skutocne trpi, len sa placom dozaduje toho, na co je zvyknute.. nebude z toho mat nijaku traumu, pokial nebude vasa reakcia na ten plac v podobe hnevu, kriku.. trpezlivo s pohladenim vydrzat 😉

marissenka
1. okt 2017

@alenkay7 nuž je to tak,aj moji boli závisli.....A není to len vina,alebo nevina matky...Každé dieťa je iný ceckomil😂ja som mala dvoch závislakov a prostredná sa sama odstavila.

marissenka
1. okt 2017

@kaokao presne,pomojkat,dať nejakého macka...Ja som ju aj nosila v noci,keď mala obstaky..Ale len chvíľku,aby z toho nebola nová závislosť😂

martinoocka
1. okt 2017

mne sa mala odstavila v roku ale budila sa aj 20 krát v noci keď vypadol dudel....niesom za drastické metódy takže som zvolila taktiku tzv. fading out...čiže postupne dudlik mizol. Uspavali sme ju vonku v kočíku lebo bez dudla nevedela ani zaspať doma a keď začala vnoci plakať tak som ju najprv len hladkala a tisila keď plakala viac začala som ju nosiť a keď hodinu už rucala na celý panelák tak som dala dudlik....a postupne po týždni sme sa dostali k tomu že som ju len hladkala prípadne dala vodičku z pohárika a zaspala....neskor sa budievala už len 2-3x za noc napila sa vody a spinkala dalej.

aspinka
1. okt 2017

@susana13 razne s tym skoncit. Ano oni su malicke ale pozor uz sa vedia pekne presadit a toto su len drobnostky neskor ked nestanovis hranice budes riesit ine veci... ty si mama ty urcujes hranice a pravidla... 😉

lenadka
1. okt 2017

@chrissie_kf no prvú dcéru mi pomohol odstaviť práve manžel, mala 15 mesiacov, za pár nocí on nosil mlieko vo fľaši stále menej a jednu noc doniesol vodu, decko odstrcilo fľašu a druhú noc zas a viac nevstávala.... podľa mňa tá mamina za to nemôže že jej malá je taký cecuch, druhú som kojila viac ako dva roky aj na týždeň som odišla s ona si to vyrobila po týždni späť s potom o dva mesiace sa odstavila v pohode. Tretí s odstavil sám v pol roku. A čo s týka dojčenia robila som všetko rovnako pri všetkých a každé to nešlo inak.

lenadka
1. okt 2017

Inak tým že ju odstaví neznamená že bude spať, koľko nedojčiacich mamín by vedelo napísať, len čo sme v škole tu pije marcovčiat už majú rok a pol a taká tretina nespí, úplná katastrofa a ani odstavenie nepomohlo ani trochu.

lenadka
1. okt 2017

V škole= skupine mobil prepísal 😬

hviezdickka
1. okt 2017

Ak chceš dieťatko odstaviť, pozistuj si info ako sa to da urobiť čo najšetrnejšie. Ideálne sa opýtaj laktacnej poradkyne. To že je dieťatko na prsníku je prirodzene a nie je to tak, že si ju to ty naučila. Kojenie nie je len o mlieku, je to aj spojenie medzi vami. Je pravda, že dieta prereve pár noci a pochopí. Lenže čo pochopí? Že mama tu nie je pre neho? Že mliecko zrazu nebude len tak? Z minuty na minútu? Určite sa da odstaviť aj s citom a nie takto kruto že nech si v noci poreve alebo natierať prsia kadečím. Držím ti prsty, aby si našla ten správny spôsob

lubkanar1985
1. okt 2017

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

@susana13, precitajte. Aj ostatne clanky. Pridajte sa na fcb do laktacnej skupiny.

Verte, nič horšie pre svoje dieťa nemôžete urobiť ako natrieť si prsnik chilli, horcicou alebo nechať revat ( cit.) kým neprestane. 😢

Dietatko vas potrebuje, ktovie co ho trapi..budte silna!

jana_eyre
1. okt 2017

@lubkanar1985 dojcenie nie je liek na vsetko a ked matka dieta odstavi NEOPUSTA ho..

Kto chce dojcit, nech dojci aj do zaciatku skolskej dochadzky, je to kazdeho osobna vec..

Ale nehnevaj sa, velmi ma irituje ako sa stale niektore zeny stavaju do pozicie mucitelky za to, ze uz nechcu dojcit..

Matka miluje svoje dieta aj bez dojcenia a je pri nom aj vtedy ak dieta nema prsnik v puse..

Moje deti nemaju traumu, ze revali pri odstavovani, bola som pri nich a tak budem aj dalej.. Matkou uz budem navzdy a navzdy im budem nablizku, pokial len budu chciet len moje prsia uz ostanu v podprsenke..

inull5
1. okt 2017

@susana13 och..tiež som mala takeho chlapca,i keď ešte vo veku tvojho dieťatka to bolo znesitelne..no tiež si robil cumel..aj cez deň..zaspal,vybrala som prso,o chvílu bol hore,ja som dobehla a strčila mu prso zase.najlepšie bolo že od necelých 3 rokov išiel do škôlky a tam zaspal za minútu..bez prsa,bez cirkusu.
U nás kojenie trvalo to do jeho 3 rokov a par mesiacov..túto "chybu" som urobila pri oboch deťoch..vždy keď sa niečo stalo,tak ma už aj vyzliekali a cucali.bohužiaľ ti neporadim u nás zabralo u dcéry aby nechala mliečko bračekovi,u maleho zasa že ma to už bolí,čo bola aj pravda pretože už ku koncu mliečko takmer nebolo(a neboli ani moje prsa)

kulumulu123
1. okt 2017

@susana13 ahoj necitala som vsetky prispevky ale co tak prazdniny u starych rodicov? Dat tam dceru na 2-3dni a potom si uz na prso ani nespomenie. Ja som musela odstavit dieta kvoli silnej kombinacii liekov ktore som z vecera do rana musela necakane zacat brat. Ina moznost proste nebola dcera isla k nasim a po 2 nociach (prevrieskanych samozrejme) si na kojenie nespomenula.... Prajem vela sil ☺